Napisano 17 Kwiecień 201312 l Autor programu 3DCoat zamieścił w serwisie YouTube film pokazujący najważniejsze nowości jakie zobaczymy w czwartej odsłonie tego programu. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2863
Napisano 17 Kwiecień 201312 l Przyspieszyli voxelowy sculpting podobno. Nie porównywałem, bo nie miałem okazji dłubać przy czymś większym w tej Becie. Poza tym dodana jest dynamiczna tesselacja (Sculptris itp) - zwie się to Live Clay. Sporo bugfixów i usprawnień poczynili, ale do zbrusha dalej się nie umywa niestety, chyba że mowa o retopo itp.
Napisano 18 Kwiecień 201312 l Czy ja wiem. Narzedzia pokazne tutaj wyglądaj dość ciekawie i chyba jest o połowe tansze.
Napisano 18 Kwiecień 201312 l Miałam ostatnio okazję w tym pracować (voxle i retopo), bardzo fajne. Tylko kilka razy crashował nie zapisując backupa, ale to było beta, więc może poprawili. Edytowane 18 Kwiecień 201312 l przez Ania
Napisano 18 Kwiecień 201312 l głupio zrobione to wideo. Za szybko (choć pewnie na osoby pracującej w coat bardziej zrozumiałe) ale nie da się jednocześnie czytać napisów i patrzyć co się dziej w takim tempie. Jeszcze ten montaż, raz jedno, raz drugie. Nic nie wiem.
Napisano 18 Kwiecień 201312 l Marketing mają średni i te filmiki wypadają słabo. Za to sam soft to jest miód. :D
Napisano 18 Kwiecień 201312 l Bo to Ukraincy, jedyne co umieją dobrze sprzedać to wódkę i sprzątaczki :P Co do softu to byłem mega fanem, ale powoli zaczynam się męczyć. Ciągłe poprawki. Jeden bug naprawiony, wychodzi nowy w innym miejscu, albo wracają stare. Trzeba się przyzwyczaić do ślamazarności w niektórych featuresach. Niektóre procesy są zrównoleglone, inne dalej liczą się na jednym rdzeniu. Wiem że nie wszystko da się podzielić na wątki, ale w tym przypadku to jest random.