Napisano 4 Październik 200420 l Dzisiaj zaczynam zgrywanie materiału Video. Niestety obawy o materiał zgrywany w locie na laptopa się potwierdziły, więc część materiału nie nadaje się do niczego. Na szczęście wykłady bardziej atrakcyjne nie zgrywałem na laptopa wiec są ok. (min. wykład discreet, wykład o kolegach kreatywnych, fallen-art, nagrania z knajpy i coś tam jeszcze). Wielkie szczęście (w nieszczęściu) spotkało moją kamerę. Zaraz w pierwszym dniu kamerka razem ze statywem przewróciła się - obudowa się rozeszła, ale mechanika, elektronika, optyka nie zostały uszkodzone co pozwoliło mi kontynuować nagranie. Jeśli chodzi o jakość materiału - tu jest różnie. Ogólnie automatyczna regulacja poziomu bieli dawała w tyłek - zwłaszcza kiedy na sali światło było tylko przyciemnione. Na tych wykładach jest wszechobecne ziarno - ale do zniesienia - napisów na buttonach się nie odczytać (lub z baaardzo wielkim trudem) ale wiadomo o co chodzi i co się dzieje. Audio jest ok pomimo wadliwego nagłośnienia - mówię o brzęczeniu (prawdopodobnie słabe ekrany na kabelkach i wielki głośnik w pobliżu kompa – ale to tylko moje wywody nie koniecznie słuszne). ogólnie - może przesadzam - ale z materiału będziecie zadowoleni. Na następne warsztaty zaopatrzę się w większy zapas kaset Co do samych warsztatów - byłem pierwszy raz. Dzisiaj żałuję, ale tylko tego że nie było mnie na poprzednich. Odczucia bardzo pozytywne. Było świetnie. Wykłady, spotkania po wykładach, możliwość poznania forumowiczów w realu itd.. itd… Pozdrawiam gorąco wszystkich – nie będę wymieniał bo boję się kogoś pominąć. Wiadomości priv do mnie nie dochodzą – i tu prośba do Adka o ponowne przesłanie info o ftp ale tym razem na GG lub tomasz.ku@interia.pl Jeszcze raz wszystkim pozdro jeszcze jeden apel NIE NISZCIE JAMNICZKÓW :-) :-)
Napisano 4 Październik 200420 l Ja żałuję że mnie nie było.... ale obiecuję że to ostatni raz ;) Czekam na materiały :) i pozdrawiam
Napisano 4 Październik 200420 l dr Ug napisał: FA chyba nie bardzo mozna udostepnic :P na 100 % nie można
Napisano 4 Październik 200420 l nooo ja czekam na material z niecierplwoscia, bracia Kucharze, Archangel ;) Alo, salut, sunt eu, un haiduc Si te rog, iubirea mea, primeste fericirea... :D
Napisano 4 Październik 200420 l no wlasnie ja pominalem fotoasika starego ochleja, misiupysiu ciebie tez gdzies kiedys przycisne do sciany hehe kuciel ciebie tez sorki chlopie ;) poz chlopaki
Napisano 4 Październik 200420 l dawac fotki nie gadac bo nie mam z czego skladac strony ... caly czas malo ...
Napisano 4 Październik 200420 l P.: - tesknisz za behemotem hehe ? ..no przyznaje - robil wrazenie ..szczegolnie od tylu... DAJCIE ZDJECIE BEHEMOTA !
Napisano 4 Październik 200420 l Hehe. Zdjęcie behemota jako referencja do modellingu. To by było coś! A co do DTM, to moim zdaniem najgorzej wypadli ci z demosceny. Kompletnie nieprzygotowany (nieprzećwiczony?) wykład o tym jak bardzo wszyscy się kochają w demoscenie i.. i.. jak to pięknie jest u nich, że są jedną wielką rodziną i wogóle. Cały ich wykład był pełen truizmów, przerywali sobie nawzajem. A już najgorzej było z tym ostatnim gostkiem co tak cwaniakował pod koniec. Może to tylko moje wrażenie, ale chłopaki z demosceny zachowywali się, jakby nie mieli pojęcia, że w grafice 3D (takiej jaką my reprezentujemy) też są fora, ludzie sobie podsyłają pomoce itp. Ciężko mi się tego słuchało, bo gdyby wyłowić z tego konkrety, obciąć jąkanie i POWTARZANIE SIĘ non stop, nadać wykładowi pewien rytm to byłoby to całkiem fajne.
Napisano 4 Październik 200420 l Scenowcy jakos za bardzo sie "zestresowali" ;) produkcje scenowe wybrali dosyc trafnie ale caloksztalt prezentacji nie byl zbyt dobrze zaplanowany. W ich wypowiedziach brakowalo ciaglosci, a nie ciaglego powtarzania sie... chociaz z drugiej strony przyzna sie ze bylem mile zaskoczony ze w programie warsztatow znalaz sie rowniez ten punkt, przez co strona merytoryczna spotkan nabrala kolorkow :) ahas... chcialem sie zapyta gdzie mozna sciagnac jakies fotki, movie'sy z warsztatow???
Napisano 4 Październik 200420 l ida do mnie ... poki co tak duzo to ich nie ma ... a szkoda .... narazie fotki na ftp uploadowali: - kora (1 dzien) - arnet (146mb)
Napisano 4 Październik 200420 l dr Ug napisał: Przepraszam, jaki jest przelicznik? 1 dzien to ile mega? ;) co robiles na matematyce w szkole? przeciez to oczywiste ...
Napisano 4 Październik 200420 l no więc jestem, jestem !! wlaśnie mi stałkę założyli, także podeślę co nieco niebawem... co do behemota... hmmm co najwyżej w wersji do lat 18 podeśle, bo noramlna wersja to nie dla dzieci raczej ;)
Napisano 4 Październik 200420 l Adek, to może pokaż już te co są, a potem będziesz stopnio dodawał (czytaj : nie moge się doczekać :D )
Napisano 4 Październik 200420 l a Wy moze napiszcie cos o konkursie w tym roku bo nic nie wiem ... kto wygral :(
Napisano 4 Październik 200420 l BTW Adekl ty złoczyńco, mogłes się pojawić na DTM chciałem poznać naszego admina :-)
Napisano 4 Październik 200420 l heh niech to .... niestety publikacja materiału video przeciągnie się o 24 h taki banalny powód >>> kabelek FW u brachola w plecaku :-(
Napisano 4 Październik 200420 l Tomek - w jakiej jakosci to bedzie ? (chodzi mi o material ktory teraz bedzie zgrywany .. bo rozumiem ze tamten poprzedni szlag trafil ;)
Napisano 4 Październik 200420 l dr Ug napisał: Przepraszam, jaki jest przelicznik? 1 dzien to ile mega? ;) Przelicznik ;) : 1 dzien = 24 h = 86400 sekund licząc, że panowie poddawani byli na 24-godziny sile przyciagania ziemskiego wykladając to Q=mg=(metr*kilogram)/s^2 wychodzi: 1 sekunda = pierwiastek(metr*kilogram)/Q czyli 86400 sekund to pierwiastek(metr*kilogram*86400^2)/Q teraz najciekawsze: kilogramy zamieniamy na megagramy (czyli 0,01 kg) wychodzi ze 86400 sekund to pierwiastek 7464960000*0,01megagrama, resztę wyciągamy jako współczynnik, nazwijmy go X czyli 1 doba to 2732 megagrama*x, co w skrócie naciskając kilka razy backspace daje nam 1 doba = 2732 mega
Napisano 4 Październik 200420 l czyli można bardzo prosto obliczyć ile waży jedno zdjęcie lub pisząc mniej potocznie ile zajmuje miejsca na dysku wiec jesli równych katalogów było 74 to 2732 mB/ 74 katalogi = 36,9182 mB (miejsce po przecinku wynika z wiekszej kompresji kilku zdjęc co wynikało z zasłonięcia czarnym pasem części twarzy) przyjmując że 1024 B to kilobajt, a 1024 KB to 1 MB wiec mamy 36,9182 * 1024 * 1024 = 38712293,46 bajtów pamiętając o tym że 1 B = 8 b 38712293,46 * 8 = 309698347,7 bajtów co nam daje średnią wagę katalogu teraz dalej już nie mogę liczyć ponieważ brak mi danych co do ilości zdjęć w katalogu poczekam na uzupełnienie danych po okresleniu ilości zdjęc obliczymy wage jednego zdjecia - co nam daje mozliwosc obliczenia ilosci kwarkow jednego zdjecia a w efekcie końcowym nagłą śmierś w wyniku nadmiernego zużycia tlenu przez osrodkowy uklad nerwowy AMEN
Napisano 4 Październik 200420 l ja też !!! ja też!! ... jakos z roztargnienia brrrr zapomnialem wszystkich pozdrowic, co byli na DTM... no od razu slodko sie zrobilo ;) moze juz z nazwisk nie bede pozdrawial hehe bo w koncu czlowiek jusz stary i mam slaba pamiec ;) ale... tymi zdjeciami i ich przesylem sie tak zaaferowalem, ze... zapomnialem powiedziec... że powoli powstaje juz ...rodem z bravo..... !fotostory! z DTM z czesci nieoficjalnej... tylko dla dorosłych hehe z belzebubem w roli glownej
Napisano 4 Październik 200420 l zdjecia wlasnie ida na serwer adku. jako ze mnie nikt ne pozdrawia to ja was pozdrowie- leander, ninja, boba, kucharze, archangel i.... reszte tez;) !!! NIE NISZCZCIE JAMNICZKÓW !!!
Napisano 4 Październik 200420 l Kora perełeczko Słonko gorace jak buziak dla Ciebie, wysoko jest teraz na naszym niebie. Odemnie pozdrówka dla Ciebie dwa kwiatuszki na forum każdy Ci da
Napisano 4 Październik 200420 l A macie jamniczki na video?? Bo, aż wstyd się przyznać, byłem w pizzeri na jamniczku ;( :(
Napisano 4 Październik 200420 l M@Ti jak mogles?! .... jak by nie patrzec jest to niewatpliwie dobre pytanie! jesli ktos ma jamniczka to ja tez chce :D tomek dzieki:)
Napisano 4 Październik 200420 l no cóż - tak niestety wyszło.. nie zapowiadało się rewelacyjnie, a jeść musiałem.. zresztą sama widziałaś, ze gabaryty zmuszają ;)
Napisano 4 Październik 200420 l Ohh, jaki slodki ten watek sie zrobil. Tak slodki, ze jakbym go zjadl, to bym puscil pawia.
Napisano 4 Październik 200420 l drUg nie jedz, niezdrowo za duzo cukru :> M@Ti jesc nie trzeba, krzysiek k. ponoc przez te trzy dni praktycznie nie jadl i co? i jakos zyje;)
Napisano 4 Październik 200420 l ... Ciekawe czy teraz nadejdzie wzajemne gładzenie pośladków na forum ala F3D... :\
Napisano 4 Październik 200420 l to nie z wątku - złośliwość czasami nudzi (dosłownie) PS: właśnie mi się South Park przypomniał - tam chyba też ktoś tak robił
Napisano 4 Październik 200420 l Gładzenie pośladków?? Hmmm.... to ja chcę pierwszy :D 2 litry gładzenia jak się da... :) :D Gotham.. chcesz się tego podjac?? :>
Napisano 4 Październik 200420 l Widzę że panuje jakiś slang lewusków, zupełnie nie kapuję co się kryje pod "dwa litry", często miło jest pozostawać w słodkiej nieświadomości... Więc podziękuję Mati... :)
Napisano 4 Październik 200420 l lol .... az strach pomyslec co bedzie jak tu eLNinja wpadnie z propozycjami :P i chba twoj post M@ti poszedl do kosha ;P
Napisano 4 Październik 200420 l Leru................... ..... ..... ..... .... to ja sie tak ostro fotami podlizywalem,a Ty przeciwko mnie?? Jak mogles.. ;( Juz Cie nie lubie ;) LOL... ktoś wie, kiedy fotorelacja bedzie na forum??
Napisano 4 Październik 200420 l M@Ti -> no i zdradziłeś się, poznałem Twoje chaniebne cele :P przykro mi jestem częścią systemu, nieczułą mazią, uczucia ludzkie są mi obce
Napisano 4 Październik 200420 l 'h"aniebne, o ile się nie mylę... No tak - wybacz mi.. tyś jedyny, nieustraszony pogromca ludzkich słabości.. wybacz mi o niestrudzony w walce z przeciwnościami wielkości i świetności tej krainy.. sorry :D PS. >>Kiedy te foty beda?? :)
Napisano 4 Październik 200420 l kora napisał: M@Ti jesc nie trzeba, krzysiek k. ponoc przez te trzy dni praktycznie nie jadl i co? i jakos zyje;) Skąd wiesz?
Napisano 5 Październik 200420 l P. napisał: leander ! dawaj behemota :) no i P zapomnialem o tobie stary mamafako...przykro nam(mi z boba) ale ustalilismy ze behemot jest na wylacznosci foto story wiec adek go nie dostanie i jeszcze jakies 3 zdjecia, wszystko pojdzie, mam nadzieje ze do konca tygodnia sie wyrobimy ale ... nie odpowiadam za siebie dzisiaj o malo nie roznioslem chaty padl mi prad w srodku nocy jak tak dalej pojdzie to wyjde na miasto i zaczne demolke kto wie moze dojde i do was bo co kto mnie zatrzyma heh