Tomasz Kucharz Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Dzisiaj zaczynam zgrywanie materiału Video. Niestety obawy o materiał zgrywany w locie na laptopa się potwierdziły, więc część materiału nie nadaje się do niczego. Na szczęście wykłady bardziej atrakcyjne nie zgrywałem na laptopa wiec są ok. (min. wykład discreet, wykład o kolegach kreatywnych, fallen-art, nagrania z knajpy i coś tam jeszcze). Wielkie szczęście (w nieszczęściu) spotkało moją kamerę. Zaraz w pierwszym dniu kamerka razem ze statywem przewróciła się - obudowa się rozeszła, ale mechanika, elektronika, optyka nie zostały uszkodzone co pozwoliło mi kontynuować nagranie. Jeśli chodzi o jakość materiału - tu jest różnie. Ogólnie automatyczna regulacja poziomu bieli dawała w tyłek - zwłaszcza kiedy na sali światło było tylko przyciemnione. Na tych wykładach jest wszechobecne ziarno - ale do zniesienia - napisów na buttonach się nie odczytać (lub z baaardzo wielkim trudem) ale wiadomo o co chodzi i co się dzieje. Audio jest ok pomimo wadliwego nagłośnienia - mówię o brzęczeniu (prawdopodobnie słabe ekrany na kabelkach i wielki głośnik w pobliżu kompa – ale to tylko moje wywody nie koniecznie słuszne). ogólnie - może przesadzam - ale z materiału będziecie zadowoleni. Na następne warsztaty zaopatrzę się w większy zapas kaset Co do samych warsztatów - byłem pierwszy raz. Dzisiaj żałuję, ale tylko tego że nie było mnie na poprzednich. Odczucia bardzo pozytywne. Było świetnie. Wykłady, spotkania po wykładach, możliwość poznania forumowiczów w realu itd.. itd… Pozdrawiam gorąco wszystkich – nie będę wymieniał bo boję się kogoś pominąć. Wiadomości priv do mnie nie dochodzą – i tu prośba do Adka o ponowne przesłanie info o ftp ale tym razem na GG lub [email protected] Jeszcze raz wszystkim pozdro jeszcze jeden apel NIE NISZCIE JAMNICZKÓW :-) :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 FA chyba nie bardzo mozna udostepnic :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Ja żałuję że mnie nie było.... ale obiecuję że to ostatni raz ;) Czekam na materiały :) i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 FA chyba nie bardzo mozna udostepnic :P na 100 % nie można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 nooo ja czekam na material z niecierplwoscia, bracia Kucharze, Archangel ;) Alo, salut, sunt eu, un haiduc Si te rog, iubirea mea, primeste fericirea... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 no wlasnie ja pominalem fotoasika starego ochleja, misiupysiu ciebie tez gdzies kiedys przycisne do sciany hehe kuciel ciebie tez sorki chlopie ;) poz chlopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 dawac fotki nie gadac bo nie mam z czego skladac strony ... caly czas malo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 dzieki ninja wzajemnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość P. Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 leander ! dawaj behemota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 hehe, Boba - dawaj behemota! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 P.: - tesknisz za behemotem hehe ? ..no przyznaje - robil wrazenie ..szczegolnie od tylu... DAJCIE ZDJECIE BEHEMOTA ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Hehe. Zdjęcie behemota jako referencja do modellingu. To by było coś! A co do DTM, to moim zdaniem najgorzej wypadli ci z demosceny. Kompletnie nieprzygotowany (nieprzećwiczony?) wykład o tym jak bardzo wszyscy się kochają w demoscenie i.. i.. jak to pięknie jest u nich, że są jedną wielką rodziną i wogóle. Cały ich wykład był pełen truizmów, przerywali sobie nawzajem. A już najgorzej było z tym ostatnim gostkiem co tak cwaniakował pod koniec. Może to tylko moje wrażenie, ale chłopaki z demosceny zachowywali się, jakby nie mieli pojęcia, że w grafice 3D (takiej jaką my reprezentujemy) też są fora, ludzie sobie podsyłają pomoce itp. Ciężko mi się tego słuchało, bo gdyby wyłowić z tego konkrety, obciąć jąkanie i POWTARZANIE SIĘ non stop, nadać wykładowi pewien rytm to byłoby to całkiem fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość WoojO Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Scenowcy jakos za bardzo sie "zestresowali" ;) produkcje scenowe wybrali dosyc trafnie ale caloksztalt prezentacji nie byl zbyt dobrze zaplanowany. W ich wypowiedziach brakowalo ciaglosci, a nie ciaglego powtarzania sie... chociaz z drugiej strony przyzna sie ze bylem mile zaskoczony ze w programie warsztatow znalaz sie rowniez ten punkt, przez co strona merytoryczna spotkan nabrala kolorkow :) ahas... chcialem sie zapyta gdzie mozna sciagnac jakies fotki, movie'sy z warsztatow??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 właśnie, gdzie są jeszcze jakieś zdjęcia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 ida do mnie ... poki co tak duzo to ich nie ma ... a szkoda .... narazie fotki na ftp uploadowali: - kora (1 dzien) - arnet (146mb) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Przepraszam, jaki jest przelicznik? 1 dzien to ile mega? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Heeeeh, to ty nie wieeeesz?? :> ;) TY nie wiesz?? TY!!?? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Przepraszam, jaki jest przelicznik? 1 dzien to ile mega? ;) co robiles na matematyce w szkole? przeciez to oczywiste ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 no więc jestem, jestem !! wlaśnie mi stałkę założyli, także podeślę co nieco niebawem... co do behemota... hmmm co najwyżej w wersji do lat 18 podeśle, bo noramlna wersja to nie dla dzieci raczej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Adek, to może pokaż już te co są, a potem będziesz stopnio dodawał (czytaj : nie moge się doczekać :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 a Wy moze napiszcie cos o konkursie w tym roku bo nic nie wiem ... kto wygral :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 A jak myślisz kto mógł wygrać?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chojraq Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Konkurs - wyniki: http://www.3d.pl/konk.cgi?t=item&id=1&ph= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 BTW Adekl ty złoczyńco, mogłes się pojawić na DTM chciałem poznać naszego admina :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 heh niech to .... niestety publikacja materiału video przeciągnie się o 24 h taki banalny powód >>> kabelek FW u brachola w plecaku :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Tomek - w jakiej jakosci to bedzie ? (chodzi mi o material ktory teraz bedzie zgrywany .. bo rozumiem ze tamten poprzedni szlag trafil ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Przepraszam, jaki jest przelicznik? 1 dzien to ile mega? ;) Przelicznik ;) : 1 dzien = 24 h = 86400 sekund licząc, że panowie poddawani byli na 24-godziny sile przyciagania ziemskiego wykladając to Q=mg=(metr*kilogram)/s^2 wychodzi: 1 sekunda = pierwiastek(metr*kilogram)/Q czyli 86400 sekund to pierwiastek(metr*kilogram*86400^2)/Q teraz najciekawsze: kilogramy zamieniamy na megagramy (czyli 0,01 kg) wychodzi ze 86400 sekund to pierwiastek 7464960000*0,01megagrama, resztę wyciągamy jako współczynnik, nazwijmy go X czyli 1 doba to 2732 megagrama*x, co w skrócie naciskając kilka razy backspace daje nam 1 doba = 2732 mega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 czyli można bardzo prosto obliczyć ile waży jedno zdjęcie lub pisząc mniej potocznie ile zajmuje miejsca na dysku wiec jesli równych katalogów było 74 to 2732 mB/ 74 katalogi = 36,9182 mB (miejsce po przecinku wynika z wiekszej kompresji kilku zdjęc co wynikało z zasłonięcia czarnym pasem części twarzy) przyjmując że 1024 B to kilobajt, a 1024 KB to 1 MB wiec mamy 36,9182 * 1024 * 1024 = 38712293,46 bajtów pamiętając o tym że 1 B = 8 b 38712293,46 * 8 = 309698347,7 bajtów co nam daje średnią wagę katalogu teraz dalej już nie mogę liczyć ponieważ brak mi danych co do ilości zdjęć w katalogu poczekam na uzupełnienie danych po okresleniu ilości zdjęc obliczymy wage jednego zdjecia - co nam daje mozliwosc obliczenia ilosci kwarkow jednego zdjecia a w efekcie końcowym nagłą śmierś w wyniku nadmiernego zużycia tlenu przez osrodkowy uklad nerwowy AMEN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 3 do 3,5 godziny - jakość sensowna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 ja też !!! ja też!! ... jakos z roztargnienia brrrr zapomnialem wszystkich pozdrowic, co byli na DTM... no od razu slodko sie zrobilo ;) moze juz z nazwisk nie bede pozdrawial hehe bo w koncu czlowiek jusz stary i mam slaba pamiec ;) ale... tymi zdjeciami i ich przesylem sie tak zaaferowalem, ze... zapomnialem powiedziec... że powoli powstaje juz ...rodem z bravo..... !fotostory! z DTM z czesci nieoficjalnej... tylko dla dorosłych hehe z belzebubem w roli glownej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kora Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 zdjecia wlasnie ida na serwer adku. jako ze mnie nikt ne pozdrawia to ja was pozdrowie- leander, ninja, boba, kucharze, archangel i.... reszte tez;) !!! NIE NISZCZCIE JAMNICZKÓW !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Kora perełeczko Słonko gorace jak buziak dla Ciebie, wysoko jest teraz na naszym niebie. Odemnie pozdrówka dla Ciebie dwa kwiatuszki na forum każdy Ci da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 A macie jamniczki na video?? Bo, aż wstyd się przyznać, byłem w pizzeri na jamniczku ;( :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kora Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 M@Ti jak mogles?! .... jak by nie patrzec jest to niewatpliwie dobre pytanie! jesli ktos ma jamniczka to ja tez chce :D tomek dzieki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 no cóż - tak niestety wyszło.. nie zapowiadało się rewelacyjnie, a jeść musiałem.. zresztą sama widziałaś, ze gabaryty zmuszają ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Ohh, jaki slodki ten watek sie zrobil. Tak slodki, ze jakbym go zjadl, to bym puscil pawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 często Ci się tak zdarza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kora Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 drUg nie jedz, niezdrowo za duzo cukru :> M@Ti jesc nie trzeba, krzysiek k. ponoc przez te trzy dni praktycznie nie jadl i co? i jakos zyje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 ... Ciekawe czy teraz nadejdzie wzajemne gładzenie pośladków na forum ala F3D... :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 to nie z wątku - złośliwość czasami nudzi (dosłownie) PS: właśnie mi się South Park przypomniał - tam chyba też ktoś tak robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Gładzenie pośladków?? Hmmm.... to ja chcę pierwszy :D 2 litry gładzenia jak się da... :) :D Gotham.. chcesz się tego podjac?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Widzę że panuje jakiś slang lewusków, zupełnie nie kapuję co się kryje pod "dwa litry", często miło jest pozostawać w słodkiej nieświadomości... Więc podziękuję Mati... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Panowie :) przestańcie gładzić się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 lol .... az strach pomyslec co bedzie jak tu eLNinja wpadnie z propozycjami :P i chba twoj post M@ti poszedl do kosha ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Leru................... ..... ..... ..... .... to ja sie tak ostro fotami podlizywalem,a Ty przeciwko mnie?? Jak mogles.. ;( Juz Cie nie lubie ;) LOL... ktoś wie, kiedy fotorelacja bedzie na forum?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 M@Ti -> no i zdradziłeś się, poznałem Twoje chaniebne cele :P przykro mi jestem częścią systemu, nieczułą mazią, uczucia ludzkie są mi obce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 'h"aniebne, o ile się nie mylę... No tak - wybacz mi.. tyś jedyny, nieustraszony pogromca ludzkich słabości.. wybacz mi o niestrudzony w walce z przeciwnościami wielkości i świetności tej krainy.. sorry :D PS. >>Kiedy te foty beda?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 M@Ti jesc nie trzeba, krzysiek k. ponoc przez te trzy dni praktycznie nie jadl i co? i jakos zyje;) Skąd wiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 5 Październik 2004 Share Napisano 5 Październik 2004 leander ! dawaj behemota :) no i P zapomnialem o tobie stary mamafako...przykro nam(mi z boba) ale ustalilismy ze behemot jest na wylacznosci foto story wiec adek go nie dostanie i jeszcze jakies 3 zdjecia, wszystko pojdzie, mam nadzieje ze do konca tygodnia sie wyrobimy ale ... nie odpowiadam za siebie dzisiaj o malo nie roznioslem chaty padl mi prad w srodku nocy jak tak dalej pojdzie to wyjde na miasto i zaczne demolke kto wie moze dojde i do was bo co kto mnie zatrzyma heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 5 Październik 2004 Share Napisano 5 Październik 2004 Skąd wiesz? nie pamiętasz ? hłe hłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi