ICE Napisano 14 Sierpień 2013 Napisano 14 Sierpień 2013 Ponownie zakladam teczke, mialem to zrobic po powrocie ze Stanow, ale najpierw musial bym tam poleciec, a na to zbyt szybko ( o ile w ogole ) sie nie zanosi. ( wizy ) Zaczne od wrzucenia czesci tekstur modeli oraz konceptow ktore robilem do projektu indie, proces na razie wyhamowal, tyle moge powiedziec. Wszystkie sa malowane recznie w Photoshopie i 3D Coacie. Jest tego wiecej, ale tyle do pokazania wystarczy. Wiekszosc screenow na sucho z viewportu. Pozniej beda starocie z przed kilkunastu miesiecy, az do rzeczy nowszych, poleca w miare chronologicznie. Koncepty: Tekstury: [ATTACH=CONFIG]91367[/ATTACH]
biglebowsky Napisano 14 Sierpień 2013 Napisano 14 Sierpień 2013 Ludziki do gierki słodziusie. Szkice w większości bardzo dobre, najlepszy zdecydowanie digital+gestures.jpg bo najbardziej swobodnie wygląda, w opozycji do aposes.jpg które są bardzo mocne, bardzo poprawnie i ślicznie skonstruowane ale też pociągnięte jednorodną, monotonną linią.
biglebowsky Napisano 14 Sierpień 2013 Napisano 14 Sierpień 2013 Ej, aniołka już gdzieś pokazywałeś, oszukujesz:)
biglebowsky Napisano 14 Sierpień 2013 Napisano 14 Sierpień 2013 Zarzuciłeś masę stuffu jak na jeden raz, praktycznie wszystko namalowane na niezwykle wysokim poziomie i bez zarzutu. Ciekawi mnie które rzeczy są bardziej oryginalne, co by zobaczyć jak sobie radzisz z samodzielną ilustracją od zera, gdzie sam ustawiasz kompozycję światło etc.
ICE Napisano 14 Sierpień 2013 Autor Napisano 14 Sierpień 2013 Jest tu troche szkicow i digitali z wyobrazni, aczkolwiek bez bicia sie przynam, iz dawno nie dziublem stricte z fantazji ( cycate ksiezniczki, smoki, potwory etc) Mam zamiar w miedzy czasie troche sie za to zabrac, bo pewne sektory mozgu troche juz zkamienialy. Dzieki, ze wpadles, od dawien dawna byles Bigu swoistym autorytetem i chcac nie chcac w jakims stopniu pomogles mi dojsc do miejsca w ktorym stoje. Gdyz czasem wystarczy popatrzec na prace innych, sa bardziej wymowne niz 1000 slow :]
COR Napisano 14 Sierpień 2013 Napisano 14 Sierpień 2013 Ajssss jak zwykle kozacko, wszystko jak okiem rzucić rewelka. Świetna krecha tradycyjna, pięknie się to przekłada na digitale. Podziwiam!
emmilius Napisano 14 Sierpień 2013 Napisano 14 Sierpień 2013 No Twojej teki mi brakowało (tyle postów z poradami poszło się walić). Na bloga od czasu do czasu zaglądałem więc nic nowego nie widziałem ale rodzi się w mojej głowie to samo pytanie co Bigu zadał - co potrafisz sam stworzyć od zera. Czekam i kibicuję =] Pzdr.
grass Napisano 14 Sierpień 2013 Napisano 14 Sierpień 2013 fajnie że wróciłeś z teczką - prace kozackie
francez Napisano 14 Sierpień 2013 Napisano 14 Sierpień 2013 gratuluje, bardzo dobrze wszystko wygląda, oby tak dalej...
BetiiX Napisano 14 Sierpień 2013 Napisano 14 Sierpień 2013 na bloga co prawda regularnie zagladam, ale milo ze zalozyles znowu teczuszke :) czekam na nowe wrzutki bo te sa miodne (i daja kopa do pracy).
emmilius Napisano 14 Sierpień 2013 Napisano 14 Sierpień 2013 Fronta mu na zachętę!!! Dawać Adminy, od wczoraj ICE-a nie znamy- c -mon! =] Co, może nie zasłużył?
WojtekFus Napisano 14 Sierpień 2013 Napisano 14 Sierpień 2013 Klasa, klasa! Super, że wróciłeś na maxa. Miejmy nadzieję, że już trollingu w teczce nie doświadczysz. Nie jestem typem blogera, dlatego większość prac widzę pierwszy raz. Miód. Aha, no i odezwij się Pan na skype :D
KaliditusZaliditey Napisano 15 Sierpień 2013 Napisano 15 Sierpień 2013 Bigu wspomniał o jednorodnej kresce, ja jeszcze dodam od siebie, że nie musisz zawsze obrysowywać konturem całej figury, jeśli odpuścisz gdzieniegdzie to rysunki zyskają na lekkości, a oko widza i tak dopowie sobie te odpuszczone miejsca. Tak czy owak jest tu kawał porządnego rzemiosła i podziwiam dokładność tych rysunków.
Dobry Pasterz Napisano 15 Sierpień 2013 Napisano 15 Sierpień 2013 Podoba mi się wszystko, a zwłaszcza tradycyjne. Co jak co, dobry jesteś :)
pumax Napisano 15 Sierpień 2013 Napisano 15 Sierpień 2013 Jest moc :) Część już na szczęście widziałam na blogu więc nie było takiego szoku^^ Szkoda tylko,że poprzedniej teczki już nie ma. Fajnie byłoby widać ten progress. :)
telthona Napisano 15 Sierpień 2013 Napisano 15 Sierpień 2013 Wielki powrot ICEA na forumm! :D yeey, znowu bedzie gdzie trollowac! :D (zartuje no... ;))
Mocnek Napisano 17 Sierpień 2013 Napisano 17 Sierpień 2013 oo, jaki powrot:] Prawie wszystko znalem / widzialem wczesniej i podziwiam, swietne te ostatnie rzeczy. I tez jestem za tym bys sprobowal zrobic cos "nieedukacyjnego" i swojego. :)
pici Napisano 17 Sierpień 2013 Napisano 17 Sierpień 2013 Swietne rysunki, a kreska jak dla mnie bardzo zdecydowana, męska. Kroki rysunku pana na stole z kolorem na końcu bardzo pouczające.
Morbid Karbid Napisano 21 Sierpień 2013 Napisano 21 Sierpień 2013 najjjjs. Niezły progres. Czekam na rzeczy od Ciebie, bo ćwiczonka pierwsza klasa.
mysz Napisano 21 Sierpień 2013 Napisano 21 Sierpień 2013 hulaj dusza pikła ni ma, pszyjebałeś pan z konkretem jak sikorka w bekon - ja leżę!
kopfstoff Napisano 21 Sierpień 2013 Napisano 21 Sierpień 2013 so much awesome stuff! i am impressed! your style is amazing. :)
Urbanboogie Napisano 25 Sierpień 2013 Napisano 25 Sierpień 2013 Czekałem na Twój powrót :D Wszystko dobrze znane z bloga, ale dobrze mieć Cię wreszcie pod ręką również tutaj ;d
OmeN2501 Napisano 25 Sierpień 2013 Napisano 25 Sierpień 2013 Wooooo. Duzo i dobre! Czekam na wiecej ;]
ICE Napisano 28 Sierpień 2013 Autor Napisano 28 Sierpień 2013 Milo spotkac sie z tak cieplym przyjeciem powrotnym, zwlaszcza ze zajrzalo tu nawet kilka "legend" polskiego CG. :} Posiadam znacznie wiecej szkicow, ale slusza glownie do rozkminiana co i jak dziala, lub tez jak jest zbudowane. Nie spelniaja wiec funckcji "ladny rysunek". Dawno nie zebralo mi sie takze na zadna martwa, tym wiekszy wstyd z powodu iz glowe Geralta posiadam od momentu premiery drugiego Wiedzmina ^^' Wiecej rzeczy za czas jakis, troche wyimaginowanego asortymentu, tez sie pokaze.
ICE Napisano 29 Sierpień 2013 Autor Napisano 29 Sierpień 2013 Toaleta w Etiopii, powodzenia drogie panie! ;]
pumax Napisano 29 Sierpień 2013 Napisano 29 Sierpień 2013 Wygląda (przynajmniej w tej wersji) znacznie lepiej niż w PKP :D
Coyote Napisano 29 Sierpień 2013 Napisano 29 Sierpień 2013 Wygląda (przynajmniej w tej wersji) znacznie lepiej niż w PKP :D chyba że toaleta to to obok muszli :D dawaj jakieś fantasy wysiedziane, a nie jakieś ćwiczonka zapchajdziury :D
telthona Napisano 29 Sierpień 2013 Napisano 29 Sierpień 2013 Przeciez glowa geralta jest fantasy wiec nie wiem czego wiecej chcecie xD
Urbanboogie Napisano 29 Sierpień 2013 Napisano 29 Sierpień 2013 Popieram Kojota, w tej porcelanie to się pewnie ręce myje po wszystkim :d
pumax Napisano 29 Sierpień 2013 Napisano 29 Sierpień 2013 Popieram Kojota, w tej porcelanie to się pewnie ręce myje po wszystkim :d Jak w porcelanie, to w sumie luksus :D XD Popieram innych - więcej fantasy wysiedzianych! No, ew. jakieś sci-fi :)
mant-raz Napisano 30 Sierpień 2013 Napisano 30 Sierpień 2013 az sie zalogowalem :) wszystko piekne, cisnij jakies swoje rzeczy, bo juz skilla masz niewaskiego. pzdr.
ICE Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Napisano 14 Grudzień 2013 Witam po przerwie, niestety na jakiekolwiek, cokolwiek od siebie bedziecie musieli poczekac, mam kilka starych szkieletow w szafie lub jak kto woli kupke wstydu, ktora zalego na dysku od kilku miesiecy i czeka na wykonczenie. Mialem ostatnio bardzo spore problemy ze zdrowiem, meczylem sie ponad miesiac i dopiero ostatnio sie stabilizuje wiec, mm nadziej ze i wrzuty beda czestsze. Najpierw tradycyjnie: - - - Połączono posty - - - I cyfrowo:
ICE Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Napisano 14 Grudzień 2013 Witam po przerwie, niestety na jakiekolwiek, cokolwiek od siebie bedziecie musieli poczekac, mam kilka starych szkieletow w szafie lub jak kto woli kupke wstydu, ktora zalego na dysku od kilku miesiecy i czeka na wykonczenie. Mialem ostatnio bardzo spore problemy ze zdrowiem, meczylem sie ponad miesiac i dopiero ostatnio sie stabilizuje wiec, mm nadziej ze i wrzuty beda czestsze. Najpierw tradycyjnie:
Kalberos Napisano 14 Grudzień 2013 Napisano 14 Grudzień 2013 ICu zdrowia życzę!!! pytanko jedno mam, z jakich książek czerpiesz materiały do tych ćwiczeń ?
ICE Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Napisano 14 Grudzień 2013 Kalberos tzn? jesli chodzi o pozy to kupilem troche setow u prokopenki i generalnie wujek google. Jesli chodzi o sam styl, to juz kwestia wpojenia do krwi, wypracowalem to sobie przez tych pare ladnych lat. Ksiazki leza od dawna i sie kurza, mzoe faktycznie warto znow do nich zajzec :) reszta: I cyfrowo: I animacja: Mrugania! ha! Betty dziekuje za wzmnianke o skopanym biuscie, niestety nie chcialo mi sie do tego wwracac :
Kalberos Napisano 14 Grudzień 2013 Napisano 14 Grudzień 2013 Wiesz bardziej mi chodzi o konstrukcje twarzy ale mówisz ze od Prokopenko będę musiał koniecznie posprawdzać te jego lekcje na YT. Jeszcze raz zdrowia życzę !! Progress jest, dobrze że wróciłeś.
ICE Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Napisano 14 Grudzień 2013 Ta konstrukcja twarzy to abstrakcja Reilly'ego. Tylko te z napisem ref sa przerysowane z diagramow krazacych po necie. Reszta z wyobrazni w ramach cwiczen. Mozesz je znalesc dosc latwo przez google.
Kalberos Napisano 14 Grudzień 2013 Napisano 14 Grudzień 2013 (edytowane) Ok dzięki zaraz to sprawdzę i sobie poćwiczę bo mi się to spodobało i widać ze wiele wyjaśnia w fazie konstrukcji Takie coś udało mi się znaleźć :http://fxevo.blogspot.com/2011_09_01_archive.html Edytowane 14 Grudzień 2013 przez Kalberos
Swiezy Napisano 14 Grudzień 2013 Napisano 14 Grudzień 2013 Siemano! wiele genialnych studiów, walorowych i te sylwety ołówkiem mrrraśne(tors, kształt samego cienia i światła). ;) Do tego walorki super. Ciekawa jest Twoja technika nauki małymi kroczkami, robisz mnóstwo takich szkicyków. A jak Ci się potem zasiada do całościowej ilustracji lub konceptu? Kalber co do schematów to masz: http://3.bp.blogspot.com/_Eiwce13X738/S64l4HVWvVI/AAAAAAAAIGE/yb5Q71W0KyA/s1600/Fixler.Planes_of_the_head.jpg http://www.luisescobarblog.com/wp-content/uploads/2011/08/reilly-method-face-rhythms.jpg Pozdrawiam!
pumax Napisano 14 Grudzień 2013 Napisano 14 Grudzień 2013 Cebulka taka fajna, że aż sie zjeść chce :) super wrzuta!
Dobry Pasterz Napisano 14 Grudzień 2013 Napisano 14 Grudzień 2013 No mega wypas, pencil king w mojej skali. Ty używasz w ogóle gumki? Z mojej perspektywy zadziwia mnie brak "zapasowych linii" :D . Z CG to 1# plaża i dalej reszta. Ty to od dzieciaka rysujesz co? :]
pici Napisano 14 Grudzień 2013 Napisano 14 Grudzień 2013 Super zestaw. Pani z animacji ogólnie wydaje się zbyt płaska i za szybko mruga :p Ale wszystko inne to mistrz
Rekomendowane odpowiedzi