Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ponownie zakladam teczke, mialem to zrobic po powrocie ze Stanow, ale najpierw musial bym tam poleciec, a na to zbyt szybko ( o ile w ogole ) sie nie zanosi. ( wizy )

Zaczne od wrzucenia czesci tekstur modeli oraz konceptow ktore robilem do projektu indie, proces na razie wyhamowal, tyle moge powiedziec. Wszystkie sa malowane recznie w Photoshopie i 3D Coacie. Jest tego wiecej, ale tyle do pokazania wystarczy. Wiekszosc screenow na sucho z viewportu.

Pozniej beda starocie z przed kilkunastu miesiecy, az do rzeczy nowszych, poleca w miare chronologicznie.

Koncepty:

american.jpg

medic.jpg

soviet.jpg

japanese.jpg

german.jpg

tanks.jpg

Tekstury:

Bronie.jpg

enviro+props.jpg

graves.jpg

sherman.jpg

USA.jpg

sie+Germans.jpg

[ATTACH=CONFIG]91367[/ATTACH]

• Odpowiedzi 56
  • Wyświetleń 11,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

IMG_2776.jpg

IMG_2779.JPG

dc.jpg

red.jpg

hands2.jpg

hands.jpg

soldier.jpg

eye+set.jpg

IMG_2812.JPG

hand+_p.jpg

final.jpg

szkice.jpg

2.JPG

4.JPG

fsbc.jpg

d1.JPG

hands.jpg

feet.jpg

rocks+study.jpg

Napisano

Ludziki do gierki słodziusie.

Szkice w większości bardzo dobre, najlepszy zdecydowanie digital+gestures.jpg bo najbardziej swobodnie wygląda, w opozycji do aposes.jpg które są bardzo mocne, bardzo poprawnie i ślicznie skonstruowane ale też pociągnięte jednorodną, monotonną linią.

Napisano
  • Autor

color+comps.jpg

lay+in.jpg

shadow+lay+in.jpg

gesture+painting_final.jpg

tangled.jpg

1_red.jpg

Bolt1_a.jpg

louisiana.jpg

crows_lady.jpg

No to narazie wsio :)

Napisano

Zarzuciłeś masę stuffu jak na jeden raz, praktycznie wszystko namalowane na niezwykle wysokim poziomie i bez zarzutu. Ciekawi mnie które rzeczy są bardziej oryginalne, co by zobaczyć jak sobie radzisz z samodzielną ilustracją od zera, gdzie sam ustawiasz kompozycję światło etc.

Napisano
  • Autor

Jest tu troche szkicow i digitali z wyobrazni, aczkolwiek bez bicia sie przynam, iz dawno nie dziublem stricte z fantazji ( cycate ksiezniczki, smoki, potwory etc) Mam zamiar w miedzy czasie troche sie za to zabrac, bo pewne sektory mozgu troche juz zkamienialy.

Dzieki, ze wpadles, od dawien dawna byles Bigu swoistym autorytetem i chcac nie chcac w jakims stopniu pomogles mi dojsc do miejsca w ktorym stoje. Gdyz czasem wystarczy popatrzec na prace innych, sa bardziej wymowne niz 1000 slow :]

Napisano

Ajssss jak zwykle kozacko, wszystko jak okiem rzucić rewelka. Świetna krecha tradycyjna, pięknie się to przekłada na digitale. Podziwiam!

Napisano

No Twojej teki mi brakowało (tyle postów z poradami poszło się walić). Na bloga od czasu do czasu zaglądałem więc nic nowego nie widziałem ale rodzi się w mojej głowie to samo pytanie co Bigu zadał - co potrafisz sam stworzyć od zera. Czekam i kibicuję =] Pzdr.

Napisano

na bloga co prawda regularnie zagladam, ale milo ze zalozyles znowu teczuszke :) czekam na nowe wrzutki bo te sa miodne (i daja kopa do pracy).

Napisano

Fronta mu na zachętę!!! Dawać Adminy, od wczoraj ICE-a nie znamy- c -mon! =] Co, może nie zasłużył?

Napisano

Klasa, klasa! Super, że wróciłeś na maxa. Miejmy nadzieję, że już trollingu w teczce nie doświadczysz. Nie jestem typem blogera, dlatego większość prac widzę pierwszy raz. Miód.

Aha, no i odezwij się Pan na skype :D

Napisano

Bigu wspomniał o jednorodnej kresce, ja jeszcze dodam od siebie, że nie musisz zawsze obrysowywać konturem całej figury, jeśli odpuścisz gdzieniegdzie to rysunki zyskają na lekkości, a oko widza i tak dopowie sobie te odpuszczone miejsca. Tak czy owak jest tu kawał porządnego rzemiosła i podziwiam dokładność tych rysunków.

Napisano

Jest moc :) Część już na szczęście widziałam na blogu więc nie było takiego szoku^^ Szkoda tylko,że poprzedniej teczki już nie ma. Fajnie byłoby widać ten progress. :)

Napisano

Wielki powrot ICEA na forumm! :D yeey, znowu bedzie gdzie trollowac! :D

(zartuje no... ;))

Napisano

oo, jaki powrot:] Prawie wszystko znalem / widzialem wczesniej i podziwiam, swietne te ostatnie rzeczy. I tez jestem za tym bys sprobowal zrobic cos "nieedukacyjnego" i swojego. :)

Napisano

Swietne rysunki, a kreska jak dla mnie bardzo zdecydowana, męska.

Kroki rysunku pana na stole z kolorem na końcu bardzo pouczające.

Napisano

hulaj dusza pikła ni ma, pszyjebałeś pan z konkretem jak sikorka w bekon - ja leżę!

Napisano

Czekałem na Twój powrót :D Wszystko dobrze znane z bloga, ale dobrze mieć Cię wreszcie pod ręką również tutaj ;d

Napisano
  • Autor

Milo spotkac sie z tak cieplym przyjeciem powrotnym, zwlaszcza ze zajrzalo tu nawet kilka "legend" polskiego CG. :}

Posiadam znacznie wiecej szkicow, ale slusza glownie do rozkminiana co i jak dziala, lub tez jak jest zbudowane. Nie spelniaja wiec funckcji "ladny rysunek".

expression_studies_by_icecoldart-d6k1oeb.jpg

Dawno nie zebralo mi sie takze na zadna martwa, tym wiekszy wstyd z powodu iz glowe Geralta posiadam od momentu premiery drugiego Wiedzmina ^^'

the_witcher_bust_lineart_by_icecoldart-d6k1mt0.jpg

the_witcher_bust_final_by_icecoldart-d6k1mzp.jpg

Wiecej rzeczy za czas jakis, troche wyimaginowanego asortymentu, tez sie pokaze.

Napisano
  • Autor

Toaleta w Etiopii, powodzenia drogie panie! ;]

a_toilet_in_ethiopia_by_icecoldart-d6k6s4b.jpg

Napisano

Wygląda (przynajmniej w tej wersji) znacznie lepiej niż w PKP :D

Napisano
Wygląda (przynajmniej w tej wersji) znacznie lepiej niż w PKP :D

chyba że toaleta to to obok muszli :D

dawaj jakieś fantasy wysiedziane, a nie jakieś ćwiczonka zapchajdziury :D

Napisano
Popieram Kojota, w tej porcelanie to się pewnie ręce myje po wszystkim :d

Jak w porcelanie, to w sumie luksus :D XD

Popieram innych - więcej fantasy wysiedzianych! No, ew. jakieś sci-fi :)

Napisano

az sie zalogowalem :) wszystko piekne, cisnij jakies swoje rzeczy, bo juz skilla masz niewaskiego. pzdr.

Napisano
  • Autor

Witam po przerwie, niestety na jakiekolwiek, cokolwiek od siebie bedziecie musieli poczekac, mam kilka starych szkieletow w szafie lub jak kto woli kupke wstydu, ktora zalego na dysku od kilku miesiecy i czeka na wykonczenie.

Mialem ostatnio bardzo spore problemy ze zdrowiem, meczylem sie ponad miesiac i dopiero ostatnio sie stabilizuje wiec, mm nadziej ze i wrzuty beda czestsze.

Najpierw tradycyjnie:

roslinka.JPG

palec+nos.jpg

nosy+usta.jpg

nogi.jpg

moleskin2.jpg

moleskin1.jpg

dlonie.jpg

asaros.jpg

abstractions.jpg

s1.jpg

s2.jpg

s3.jpg

s4.jpg

s6.jpg

s7.jpg

s5.jpg

s8.jpg

s11.jpg

s10.jpg

s9.jpg

- - - Połączono posty - - -

I cyfrowo:

Napisano
  • Autor

Witam po przerwie, niestety na jakiekolwiek, cokolwiek od siebie bedziecie musieli poczekac, mam kilka starych szkieletow w szafie lub jak kto woli kupke wstydu, ktora zalego na dysku od kilku miesiecy i czeka na wykonczenie.

Mialem ostatnio bardzo spore problemy ze zdrowiem, meczylem sie ponad miesiac i dopiero ostatnio sie stabilizuje wiec, mm nadziej ze i wrzuty beda czestsze.

Najpierw tradycyjnie:

roslinka.JPG

palec+nos.jpg

nosy+usta.jpg

nogi.jpg

moleskin2.jpg

moleskin1.jpg

dlonie.jpg

asaros.jpg

abstractions.jpg

s1.jpg

s2.jpg

s3.jpg

s4.jpg

s6.jpg

s7.jpg

s5.jpg

s8.jpg

s11.jpg

s10.jpg

s9.jpg

Napisano

ICu zdrowia życzę!!! pytanko jedno mam, z jakich książek czerpiesz materiały do tych ćwiczeń ?

Napisano
  • Autor

Kalberos tzn? jesli chodzi o pozy to kupilem troche setow u prokopenki i generalnie wujek google. Jesli chodzi o sam styl, to juz kwestia wpojenia do krwi, wypracowalem to sobie przez tych pare ladnych lat. Ksiazki leza od dawna i sie kurza, mzoe faktycznie warto znow do nich zajzec :)

reszta:

I cyfrowo:

still+life.jpg

oniions.jpg

amazon.jpg

action+sketches.jpg

faces.jpg

horses+page_1.jpg

horses+shilouettes.jpg

silhouettes.jpg

australia.jpg

tangled_tower.jpg

bolt_hamster_red.jpg

I animacja: Mrugania! ha! Betty dziekuje za wzmnianke o skopanym biuscie, niestety nie chcialo mi sie do tego wwracac :

laying_by_icecoldart-d6rw06i.gif

Napisano

Wiesz bardziej mi chodzi o konstrukcje twarzy ale mówisz ze od Prokopenko będę musiał koniecznie posprawdzać te jego lekcje na YT. Jeszcze raz zdrowia życzę !! Progress jest, dobrze że wróciłeś.

Napisano
  • Autor

Ta konstrukcja twarzy to abstrakcja Reilly'ego. Tylko te z napisem ref sa przerysowane z diagramow krazacych po necie. Reszta z wyobrazni w ramach cwiczen.

Mozesz je znalesc dosc latwo przez google.

Napisano

Ok dzięki zaraz to sprawdzę i sobie poćwiczę bo mi się to spodobało i widać ze wiele wyjaśnia w fazie konstrukcji

Takie coś udało mi się znaleźć :http://fxevo.blogspot.com/2011_09_01_archive.html

Edytowane przez Kalberos

Napisano

Siemano! wiele genialnych studiów, walorowych i te sylwety ołówkiem mrrraśne(tors, kształt samego cienia i światła). ;)

Do tego walorki super. Ciekawa jest Twoja technika nauki małymi kroczkami, robisz mnóstwo takich szkicyków. A jak Ci się potem zasiada do całościowej ilustracji lub konceptu?

Kalber co do schematów to masz:

http://3.bp.blogspot.com/_Eiwce13X738/S64l4HVWvVI/AAAAAAAAIGE/yb5Q71W0KyA/s1600/Fixler.Planes_of_the_head.jpg

http://www.luisescobarblog.com/wp-content/uploads/2011/08/reilly-method-face-rhythms.jpg

Pozdrawiam!

Napisano

Cebulka taka fajna, że aż sie zjeść chce :) super wrzuta!

Napisano

No mega wypas, pencil king w mojej skali. Ty używasz w ogóle gumki? Z mojej perspektywy zadziwia mnie brak "zapasowych linii" :D . Z CG to 1# plaża i dalej reszta. Ty to od dzieciaka rysujesz co? :]

Napisano

Super zestaw. Pani z animacji ogólnie wydaje się zbyt płaska i za szybko mruga :p

Ale wszystko inne to mistrz