genitalius Napisano 9 Sierpień 2017 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2017 (edytowane) taka odskocznia od tego co zwykle. Narazie tylko lepek(zaczety z odrobina szczegolow) ale bedzie tez wnetrze paszczy kly i kawalek zbroi tak mysle i moze jakas korona . Model raczej lekki ok 2 mln na lepek nie wiecej Edytowane 9 Sierpień 2017 przez genitalius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 16 Sierpień 2017 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2017 Yogh the Great maly up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 16 Sierpień 2017 Share Napisano 16 Sierpień 2017 Fajny detal. Tylko wygląda jakby miała zęby trzonowe z przodu. Przynajmniej te dwa z prawej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 16 Sierpień 2017 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2017 to prawda Michalo, zeby to IMM Clod lekko zmodulwoane skopiowane na slepo trzabedzie je naostrzyc :). dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 19 Sierpień 2017 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2017 lepetyna skonczona tak jakby. Jeszcze zbroja i teksturki...moze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 19 Sierpień 2017 Share Napisano 19 Sierpień 2017 Te zęby/kły trochę nie pasują według mnie, poza tym spoko główka p.s gdzieś PKSy zgubił po drodze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 19 Sierpień 2017 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2017 dzieki, pracuje wlasnie nad zebami zrobie je bardziej indywidualnie i szerbate. Nie bedzie pejsow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 20 Sierpień 2017 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2017 (edytowane) poprawilem zebiska mysle,z e jest duzo lepiej Edytowane 20 Sierpień 2017 przez genitalius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 21 Sierpień 2017 Share Napisano 21 Sierpień 2017 Jego szczęka spotkała wiele przeszkód w życiu ;) Zgadzam się, że wygląda lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 2 Wrzesień 2017 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2017 kawalek zbroi, kompletnei nie mam pomyslu na design wiec pobawie sie troche symbolika hermetyczna ala hermes trismegistus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 2 Wrzesień 2017 Share Napisano 2 Wrzesień 2017 Napisz coś więcej o tej symbolice. Cholernie mnie ten temat ciekawi. Ostatnio sporo zagłębiam się w takie tematy więc chętnie poszerzę swoją wiedzę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 3 Wrzesień 2017 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2017 napisze cos na tygodniu wtedy bede mial czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 5 Wrzesień 2017 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2017 (edytowane) uscislij dokladnie jaki zakres tematu Cie interesuje, bo nie sprecyzowales, symbolika w hermetyzmie, ezoteryka, okultyzm, wiedza tajemna? Cos na szybko spontanicznie zapoznanie sie z ,,piktogramami''czy dluzsze pochylenie sie nad problemem. Mysle,z e internet jest dosc bogatym zrodlem wiedzy co nie znaczy, ze zrodlem wiedzy absolutnej a wtym wypadku z pomoca spieszy literatura przedmiotu. Ja ze swojej strony moge zaoferowac dostep do takowej ale zwiazanej z wiedza tajemna powiedzmy na ziemiach polski, heremtyzmie szeroko pojetym, procesach o czary, historii inkwizycji bo tym sie zajmuje hobbystycznie(plus wyszukwianie i sledzenie rynku pod katem obecnosci Mlota na czarownice i rynek bibliofilski), mam kilka oryginalnych traktatow alchemicznych z okresu renesansu bo jestem zbieraczem starodrukow(zawodowym) wlasnie w tej klasie tematycznej ale do studiowania potrzebna jest znajomosc laciny- moglbym porobic zdjecia stronic ale tylko w nielicznych, ktore mam sa ryciny:]. hehe a tak na serio mam pare ksiazek w wersji pdf o ktorych wspomnialem tj o problematyce tych zagadnien tak mysle. bardziej zeby zarazic tematem. Jesli chodzi o sama symbolike to z latwoscia znajdziesz w necie a jesli nie to podpowiem Ci jak tylko daj znac co bys chcial wiedziec. Dla mnie temat jest szalenie ciekawy ale nie ukrywam,z e bardziej podlany zamilowaniem do starodrukow wszelkiej masci naukowych i hermetycznych, w okultyzmy sie nie bawie. Interesuje sie bardziej rzeczami typu historia wedrowki z rak do rak autografu Mikolaja Kopernika albo wiedza na temat funcjonowania katedry nauczania sztuk tajemnych przy Uniwerku Krakowskim noi kupowanie i sprzedaz starodrukow bo to pasja i inwestycja. a przy okazji sculptu mialem na mysli ornamentyke utrzymana w duchu hermetyzmu czyli niekoniecznie logiczne powiazanie symboli a bardziej synergistyczne wizualnie...przypadkowe wrecz, lew, ksiezyc, slonce korzenie drzewa, dlonie i takie tam slowa klucz wyjete np z mesaeum hermeticum albo grafik typu tablica szmaragdowa. Edytowane 5 Wrzesień 2017 przez genitalius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 6 Wrzesień 2017 Share Napisano 6 Wrzesień 2017 ... a przy okazji sculptu mialem na mysli ornamentyke utrzymana w duchu hermetyzmu czyli niekoniecznie logiczne powiazanie symboli a bardziej synergistyczne wizualnie...przypadkowe wrecz, lew, ksiezyc, slonce korzenie drzewa, dlonie i takie tam slowa klucz wyjete np z mesaeum hermeticum albo grafik typu tablica szmaragdowa. Waśnie liczyłem na jakieś logiczne powiązanie :P myślałem, że robisz coś bardziej "celowego" , nie tylko utrzymanego w danej stylistyce. Co do zakresu moich zainteresować to na pewno alchemia, Kabała, astroteologia i ogólnie początki i symbolika religijna. Generalnie ezoteryka i wiedza która, nie jest ogólnie rozpowszechniana(albo raczej przekłamana). Ja w tematyce dopiero raczkuję więc możesz polecić coś dla początkującego. Książki, filmy, strony internetowe obojętnie byle było to w przystępnej formie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 9 Wrzesień 2017 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2017 Roman Bugaj ,,nauki tajemne w dawnej Polsce'' i ,,Hermetyzm'' tego samego autora,- to tak na dobry poczatek. Jak chcesz pdoaj maila na pw to dostaniesz ksiazki, jak nie chcesz to nie podawaj :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 12 Październik 2017 Autor Share Napisano 12 Październik 2017 (edytowane) wiekszy fragment calosci, projekt robiony dla znanej osobistosci ze swiata muzyki. Pomysl nie jest moj to efekt kolaboracji z pewna artystka rzezbiark. Calosc zostanie wykonana w glinie nastepnie powstanie odlew zywica/polimery moze braz. Calosci nie moge pokazac, mialem na to kilka dni wiec nie bylo czasu na natomiczne szlify, musialem zapierniczac a przy okazji zaznajomic sie nieco z ideologia, ktorej rzezba dotyczy. Edytowane 12 Październik 2017 przez genitalius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 6 Grudzień 2017 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2017 prawie 2 miechy wolnego od zbrusha, taki diabulek, praca w trakcie. Dynamesh z prostopadloscianu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 6 Grudzień 2017 Share Napisano 6 Grudzień 2017 Qrde fajnie :)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 6 Grudzień 2017 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2017 dzieki Seba, chcialbym zrobic taka mala scenke, przedstawiajaca nieliczna kapitule diabelska zasiadajaca w piekielnej kruchcie, wszystko jakby w skale. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 6 Grudzień 2017 Share Napisano 6 Grudzień 2017 Jeśli wyrzeźbiłeś go tak jak w kamieniu, to dla mnie front ;) A jak nie, to i tak zaje**** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 23 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2018 (edytowane) taki koncpecik rybki, zrobiony w kilka godz (7godz) Edytowane 24 Styczeń 2018 przez genitalius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 24 Styczeń 2018 Share Napisano 24 Styczeń 2018 Nice................................podobo sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 3 Kwiecień 2018 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2018 po paru miesiach przerwy od 3d. Chyba sie cos zmienilo w sposobie wygrywania zdjec od tego czasu, nie wiem nie umiem wklejac zdjec. Lajza ze mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 3 Kwiecień 2018 Share Napisano 3 Kwiecień 2018 Ale zajebisty pomysł! No i wykonanie niczego sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 3 Kwiecień 2018 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2018 dzieki wielkie Michalo, zeby nie bylo to jest Beksinski z elementami dodanymi od siebie bo nie lubie wnikliwej obserwaci. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 11 Lipiec 2018 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2018 wip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 12 Lipiec 2018 Share Napisano 12 Lipiec 2018 Ogólnie spoko ale anatomia bardzo dziwana miejscami zwłaszcza ramię. Triceps? Tłuszcz? jakieś to takie nie wiadomo co. Na biuście też to takie jakieś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 12 Lipiec 2018 Share Napisano 12 Lipiec 2018 @michalo w takich rzeźbach anatomia nie jest najważniejsza :) Tu liczy się bardziej kompozycja no i żeby było dziwnie jak na obrazach Beksińskiego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 12 Lipiec 2018 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2018 Tak wogole to bardzo maly ruch na forum. Dzieki Panowie za komentarze. No w tym wypadku musi byc dziwnie, rece maja ksztalt ostateczny, nie ma tutaj nic co chcialbym poprawic, conajwyzej dodac reszte detalu, bo sporo pracy nawet przy tej widocznej. Przy piersiach owszem jeszcze troche pomajsterkuje ale rece sa kompletne jesli chodzi o forme. Tutaj zgadzam sie z Graftem. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svizze Napisano 12 Lipiec 2018 Share Napisano 12 Lipiec 2018 Mnie się podoba, ale na anatomii to się nie znam. Co do ruchu na forum, to chyba taki ogólny trend, że coraz mniej ludzi na forach. Na cgsociety też jest podobnie. To chyba trochę wina wszystkich sieci społecznościowych typu facebook, insta, itp. i grup na nich. Niby wszystkiego tam pełno, a jak potrzeba znaleźć coś konkretnego to nic nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 12 Lipiec 2018 Share Napisano 12 Lipiec 2018 Też zgadzam się z Graftem, że nie to jest najważniejsze. Najważniejsze dla mnie są proporcje, rytm, forma. Tak książkowo. Anatomia w tej rzeźbie w wielu miejscach mocno odchodzi od tego co jest w rzeczywistości - chodzi mi teraz o mechanikę ciała. Ale nie czepiam się o to bo nie jestem maniakiem (już od jakiegoś czasu :P) tylko o te dziwne zdeformowania na piersach i ramionach. To moje takie tam zdanie. Ten biust? Postać jest wychudzona. Fajnej było by zrobić cycki jak u starej baby. Ramiona też na tym mogły by skorzystać. Nie denerwujcie się na mnie ;) Lubię rozumieć co się dzieje lub chociaż wierzyć. Tutaj to nie do końca na mnie działa,. Wiesz o co mi chodzi? Myślę, że tutaj formę mógłbyś poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 12 Lipiec 2018 Share Napisano 12 Lipiec 2018 @Graft , akurat anatomia u Beksińskiego jest na bardzo wysokim poziomie. Porównaj sobie tego "flecistę" z obrazu i wyrzeźbionego tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 12 Lipiec 2018 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2018 @Michalo i to sie bardzo ceni, ze jestes wyczulony na takie rzeczy, szczerze mowiac, nie wydaje mi sie, zebym mial lepsze rzeczy pod wzgledem anatomicznym od Twoich, ztego co widzialem duzo wnikliwiej obserwujesz niz ja, akurat co do Beksinskiego to nie skupiam sie na odwzorowaniu tocka w tocke, patrze tylko na ogolny zamysl a reszte laduje z wyobrazni, rece tej kobiety robie w oparciu o model plastikowy ten z moldingu na ktorym niewiele widac, wole sobei cos powymyslac, na niektorych to dziala, inni sie na to nie lapia. Jesli sam nie widze potrzeby zeby cos poprawic to juz tego nie poprawie. Wiem, wiem, wiec po co to pokazuje i oczekuje wskazowek czy krytyki...sam nie wiem, gdybym to robil w jakims szczytnym celu, pewnie bym sie dostosowal do zalecen a, ze tak nadaremnie bardziej, zeby pokazac, ze cos robie no to jakby sie wstrzymam z sugerowanymi poprawkami. Postac wychudzona, ale mam jeszcze pomysl co do rozwiniecia konceptu wiec mozna sie spodziewac jeszcze dodatkowych elementow, ktore razem jakos zadzialaja, mam nadzieje. @Detex, dzieki. No wlasnie smutne to troche jest, no pamietam czasy wzmozonego ruchu na max3da tera stypa taka, ze az strach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 13 Lipiec 2018 Share Napisano 13 Lipiec 2018 Spoko, nie narzucam swojego zdania tylko je wyrażam. Nie oczekuję, że zaraz przebudujesz wszystko bo się mi coś tam nie podoba ;) Zresztą wiesz, że cenię twój styl i zdolności. Zawsze śledzę twój wątek. Uważam, że świetnie panujesz nad formą i twoje sculpty robią na mnie duże wrażenie. Fora umierają. Teraz liczy ilość lajków i viewsów jak na artstation lub facebook. Z czego jedno ani drugie nie nadaje się do prowadzenia teczki. Każdy chce mieć wszystko w czasie rzeczywistym - feedback, krytykę, nawet render :P Już dawno nie widziałem porządnego wątku WIP. No chyba, że na Polycount. Tamto forum jakoś się chyba jeszcze trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Araiel Napisano 13 Lipiec 2018 Share Napisano 13 Lipiec 2018 Ja za cienki jestem, żeby coś doradzić z technicznych rzeczy, ale z przyjemnością zaglądam i podziwiam to co tworzysz :) Oczywiście czekam na kolejne wrzutki ;) A co do małego ruchu na forach, to niestety, ale takie mamy czasy. Obecnie jak sami zauważyliście liczą się tylko lajki i proste, nic nie dające komentarze, mające na celu jedynie podbijanie postów. Z miejsc na necie trzyma się jeszcze całkiem dobrze - wcześniej wspomniany - Polycount. Reszta for graficznych chyba umarła i wszyscy przenieśli się na grupy na fb, czy instagrama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 16 Październik 2018 Autor Share Napisano 16 Październik 2018 kuniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 17 Październik 2018 Autor Share Napisano 17 Październik 2018 haha a skad wiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 17 Październik 2018 Share Napisano 17 Październik 2018 BO zarośnięta? ;) Superancka, sexy itd ;) Bardzo mi się podoba, chociaż render mógłby być bardziej mroczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 17 Październik 2018 Share Napisano 17 Październik 2018 W czym robiłeś te "krzaczory" na dole ? to fiber z zetki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 17 Październik 2018 Autor Share Napisano 17 Październik 2018 (edytowane) Chyba mezatka faktycznie, no nie mam sie jak dowiedziec ale polegam na Waszej intuicji/doswiadczeniu. Graft. wszystkei krzaczory w dynamesh jak i model z kulki tez dynamesh, nie ma tam wogole fibera. Edytowane 17 Październik 2018 przez genitalius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 25 Październik 2018 Autor Share Napisano 25 Październik 2018 ode mnei taki work in progress...glowka z kulki, liscie modelowane w blenderze. Calosc zaczalem wczoraj do teraz mam tyle. Lisci bedzie duzo wiecej, narazie jakies 15 proc z calosci. Wroce do tego niebawem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 25 Październik 2018 Share Napisano 25 Październik 2018 Zapowiada się ciekawie. Bardzo lubię twoje mroczne klimaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 26 Październik 2018 Share Napisano 26 Październik 2018 Tak jak poprzednia praca mi sie nie podobała tak ta mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 29 Październik 2018 Autor Share Napisano 29 Październik 2018 dzieki Seba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 29 Październik 2018 Share Napisano 29 Październik 2018 Bardzo fajne! Szkoda, że tylko na dolnej części pokusiłeś się o niesymetryczną rzeźbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 7 Listopad 2018 Autor Share Napisano 7 Listopad 2018 (edytowane) Dobra bez zbednego pitolenia, ze nieskonczone(bo nieskonczone) ale co bede sie szarpal z renderem, jak to dynamesh i prawie 8 mln punktow. Projekt lba bogini Isztar. Dobrych pare godzin sie zajelo, ale to tylko dzieki symetrii. Nie widze powodu dla ktorego mialbym tu lamac ja skoro, ma byc ladnie i tak samo po obu stronach. Edytowane 7 Listopad 2018 przez genitalius 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 17 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2018 troche go dorobilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 17 Grudzień 2018 Share Napisano 17 Grudzień 2018 Robi się coraz mniej przyjemnmy (na plus oczywiście). Zęby wzorowałeś na czymś konretnym. Bo głowa szympansia ale zęby to już takie niewiadome - chociaż fajnie się komponują w tego stwora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 28 Wrzesień 2019 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2019 Siema, nie bylo mnie ze 100 lat. To trzaby sie rpzypomniec. W 3D siedze nadal nieoficjalnie, a tak naprawde to juz bardzo malo. Zdarza mi sie cos zrobic dla mamy i taty okazjonalnie.| 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 28 Wrzesień 2019 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2019 Just now, genitalius said: Siema, nie bylo mnie ze 100 lat. To trzaby sie rpzypomniec. W 3D siedze nadal nieoficjalnie, a tak naprawde to juz bardzo malo. Zdarza mi sie cos zrobic dla mamy i taty okazjonalnie.| Just now, genitalius said: ladnie sie 3d max zmienil, sorki za te dziwne wrzutki powtarzajace sie ale ogarniam dopiero zmiany jakie sie tu dokonaly 🙂 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi