Pixel-Factory Napisano 14 Wrzesień 2013 Napisano 14 Wrzesień 2013 Witam wszystkich Ostatnio miałem, a właściwie mieliśmy bo praca powstała do spółki z Peterem_F, okazję wykonać scenkę z łosiem w roli głównej . Scenka powstała na potrzeby odsłonięcia pomnika w Wółce Radzymuńskiej ,co miało miejsce dziś rano . Podział prac był następujący mój łoś , postprodukcja Peter'a_F . Poly-modelling w maxie unwrap tak samo ,textury w Photoshopie, rendering w Vray'u . Specjalne podziękowania należą się Markowi Roguszowi ,który razem z ekipą programu "Było nie minęło" w 2011 wykopał szczątki łosia ,a także był pomysłodawcą pomnika . Mam nadzieję że się Wam spodoba. - - - Połączono posty - - - i jeszcze kilka zbliżeń:
mrkrzysiek Napisano 14 Wrzesień 2013 Napisano 14 Wrzesień 2013 praca ładna jako całość efekt psują tylko Ci piloci na zbliżeniu :)
xmass Napisano 15 Wrzesień 2013 Napisano 15 Wrzesień 2013 do mnie jakoś nie przemawia pierwsze ujęcie tzn. chodzi mi o niebo i drógi plan. Niebo troche nudne i chmurki takie sobie. Co do modeli - pierwsza klasa, jak zwykle wspaniała robota :) Cheers!
wjaworski Napisano 16 Wrzesień 2013 Napisano 16 Wrzesień 2013 (edytowane) Bardzo starannie wykonany model - najszczersze gratulacje! W tych wspaniałych teksturach brakuje mi tylko odrobiny "przyprawy do smaku", jaką są drobne eksploatacyjnych zanieczyszczenia na spodzie maszyny. Tutaj wydaje się zupełnie czysty. Nie uwierzę że nawet przedwojenne polskie ekipy były w stanie tak wypucować samolot - takie rzeczy to tylko na prototypie wysyłanym na Salon Paryski :) P.S. Przypuszczam że model powstał na podstawie wszelkich odstępnych materiałów referencyjnych, więc plany w które można by go "wyrenderować" byłyby lepsze od wszystkich innych, które do tej pory wydano? Może spróbujesz je zaoferować jakiemuś wydawnictwu? Edytowane 16 Wrzesień 2013 przez wjaworski P.S.
Biolo_idiota Napisano 16 Wrzesień 2013 Napisano 16 Wrzesień 2013 Piloci, no po prostu wyglądają jak ToyStory, reszta mega fajna
ikkiz Napisano 17 Wrzesień 2013 Napisano 17 Wrzesień 2013 @mrkrzysiek piloci na zbliżeniu są akurat tacy z lat 30, powiedział bym przedwojenni i pasują idealnie.
jatat Napisano 21 Wrzesień 2013 Napisano 21 Wrzesień 2013 O lala nareszcie latadełko i to kultowe. Modelik fantastyczny. Natomiast klimat pracy jakoś mi nie leży.
Tweester Napisano 21 Wrzesień 2013 Napisano 21 Wrzesień 2013 Piloci pasują idealnie. Może gdyby byli brodaci to by lepiej wyglądało :) Ogólnie co do modelu to dla mnie bardzo ładny. Jednak jeżeli chodzi o samą scenę, powiem że nie wyszła najlepiej. Samolot jest przedstawiony w takim spokojnym locie zaś w całym tle mamy dużo blura. Osobiście spróbowałbym zrobić drugą post produkcję, w klimatach bojowych. Ciężki ciemne chmury, i strzelający samolot. Z tego co pamiętam PZL-37 był dość nowoczesnym samolotem jak na lata trzydzieste, więc warto by było może pokazać jego "agresje" ?
KoMic Napisano 23 Wrzesień 2013 Napisano 23 Wrzesień 2013 nie znacie sie n00blety, zaaaajefajne., hehe imo samoloty sa czesto troche niewdzieczne przez swoja geometrie wypelniaja mala przestrzen kadru. i chocby nie wiem jak sie nawyobracal to zawsze cos musi umknac. Mi sie baaardzo podoba i widac reke mistrza, Piter jak zawsze pozamiatal: ]
adek Napisano 23 Wrzesień 2013 Napisano 23 Wrzesień 2013 Po kadrze rozpoznałem pracę petera_f :) (nie widziałem go już jakiś czas tutaj) Wyszło jak zwykle dobrze. Najsłabsze ogniwo to faktycznie pilot na zbliżeniu (ale zdaje sobie sprawę, że z takim detalem to nie będzie nigdzie pokazane).
Pixel-Factory Napisano 24 Wrzesień 2013 Autor Napisano 24 Wrzesień 2013 (edytowane) Hey!! Dzieki wszystkim za komentarze , choć nie kumam o co chodzi z tym Toy Story , czyżby twarze przypominają Chudego albo Buzz'a ? :D Co do klimatu sceny i oświetlenia to mieliśmy wytyczne klienta i tego sie trzymaliśmy .Myślę że przedstawienie samolotu w walce ( w wyniku której cała załoga zginęła byłoby nieodpowiednie ) Może jest za spokojnie ale tak włśnie miał być przedstawiony łoś. Edytowane 27 Wrzesień 2013 przez Pixel-Factory
jatat Napisano 24 Wrzesień 2013 Napisano 24 Wrzesień 2013 O lala super nic ująć nic dodać po prostu klasa, gratulacje.
Rekomendowane odpowiedzi