Rotcore Napisano 14 Styczeń 2014 Share Napisano 14 Styczeń 2014 (edytowane) Link do wersji HD - https://drive.google.com/file/d/0B1xuGmiTJNN5b3Z5TlNaVmVTbHM/edit?usp=sharing "Przyszłość okazała się śmiertelnie chora dla wszystkich istot żywych zamieszkujących Ziemię. Wirusy, bakterie, wszelkiej maści choróbska zdziesiątkowały ludzkość. Główne sami do tego doprowadziliśmy używając broni chemicznej i biologicznej, a natura zrobiła już swoje. Koncerny farmaceutyczne stały się tym czym niegdyś były światowe banki, władzą. Zabudowane i pilnie strzeżone siedziby na wzór utopijnych miast, gdzie każdy jego mieszkaniec ma zapewnioną dożywotnio opiekę zdrowotną i inne powszechne dobra. Każdy jest na coś chory, nawet te szychy z koncernów, każdy walczy o przetrwanie robiąc wszystko by zdobyć potrzebne leki... lekarze i chemicy stali się najbardziej pożądaną profesją na świecie. Kiur jest prywatnym detektywem wynajętym przez jeden z największych koncernów farmaceutycznych w celu wyśledzenia i zinfiltrowania chemicznego podziemia, w którym wytwarzane są "nielegalnie" leki. Scena ukazuje detektywa czekającego na chemika, który ma doprowadzić go do celu. Okazuje się, że knajpa o nazwie "Paracelsus" znajdująca się w pobliżu starych fabryk jest ukrytym laboratorium. Kiur jest chory... rozpadająca się tkanka skóry niemalże codziennie wywołuje u niego ropiejące infekcje przez co jest wyjątkowo szpetny od blizn i nowych miejsc zapalnych. Skutki uboczne branych na to świństwo leków spowodowały m.in utratę barwnika tęczówki. Żeby przetrwać musi zapewnić sobie jak najlepszą opiekę zdrowotną jaką oferuje mu właśnie zleceniodawca, czyli dostęp do najnowszych leków, które spowolnią działanie choroby, bo niestety nie ma na nią skutecznego lekarstwa... jeszcze nie." Taki wstępny zarys świata, w którym żyje mój detektyw, poniżej szkice facjaty, szkic ogólny i fotki do photo bashing jaki zastosowałem do tła w szkicu, które i tak jeszcze będa mocno modyfikwoane, przemalowane, itd... zaznaczylem sobie mniej więcej kadr, kompozycję i kierunek klimatu do jakiego będę zmiarzał finalnie. Design zarówno ubioru jak i pojazdu również będa ewoluować... Kiur siedzi na swoim pojeździe cierpliwie czekając na wyjście chemika powiązanego z podziemiem... tam gdzie pada światło po lewej będzie coś na wzór knajpy, baru... pozdrawiam Edytowane 28 Luty 2014 przez Rotcore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 14 Styczeń 2014 Share Napisano 14 Styczeń 2014 Dobrze się to zapowiada. Nienarzucające się i nie pretensjonalne sci-fi, coś jak świat Enkiego Bilala. Tak właściwie to sam ten klimat kojarzy mi się z jednym z jego komiksów — Animal'z. Ciśnij to bo dobry motyw jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creomania Napisano 22 Styczeń 2014 Share Napisano 22 Styczeń 2014 Świetny, klimatyczny szkic. Będę śledził uważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 3 Luty 2014 Autor Share Napisano 3 Luty 2014 Sporo się zmieniło na pierwszym planie... tło na razie jest jak było, pracowałem głównie nad designem postaci i "motóra", który jeszcze będzie modyfikowany... pierwszy raz robię najpierw w b&w także nie wiem czy nie spapram roboty w fazie kolorowania... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takashmen Napisano 3 Luty 2014 Share Napisano 3 Luty 2014 dajesz, dajesz!! podoba mi się twarz detektywa, widac że sporo przeszedł mam nadzieje że zdażysz, do 10. niby dużo czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 3 Luty 2014 Share Napisano 3 Luty 2014 (edytowane) 10-tego są tylko nominacje kto przechodzi dalej, nie trzeba mieć skończonego rysunku Podejrzewam że już na tym etapie Rotcore dostałby nominacje bo świetny jest to rysun ;] Ja postaram się do 10 zrobić jak najwięcej, im więcej tym większe prawdopodobieństwo nominacji, teoretycznie... Edytowane 3 Luty 2014 przez tr3buh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlethann Napisano 3 Luty 2014 Share Napisano 3 Luty 2014 uwieeeeeelbiam takie style. naprawdę. jeszcze jest na etapie robienia, a już najbardziej mi się podoba ze wszystkich tutaj. tr3buh mnie się wydaje, że to raczej chodzi o pomysł, a nie etap robienia, bo jeżeli to byłby główny element przejścia nominacji to po prostu by kazali do 10 skończyć i basta :) tak myślę przynajmniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaset Napisano 3 Luty 2014 Share Napisano 3 Luty 2014 Mrok. Mocna twarz. Mocny pomysl. Jestem bardzo ciekawy koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 8 Luty 2014 Autor Share Napisano 8 Luty 2014 Dzięki za wsparcie, na razie układam sobie tło, dzisiaj jeszcze postaram się późnym wieczorem zaktualizować... nie wiem czy zdążę z kolorem do nominacji, ale może to nie będzie mocno wpływać na wybór, chcę dobrze walorowo ogarnąć na tyle na ile umiem, pozdrawiam... aha ogólnie obrazek robię w ponad 4000x2000 pikseli w 300dpi... żeby nie było, że rozmiar jest za mały/nieregulaminowy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 9 Luty 2014 Autor Share Napisano 9 Luty 2014 Kolejny krok... plany będą lepiej rozdzielone, ale dopiero w dalszej fazie przy kolorowaniu, mam zamiar zadziałać rozmyciem/ostrością krawędzi w tle żeby to lepie działało, na razie zaznaczyłem sobie na szybko smog... pozdrawiam ;) Takashmen - dzięki, no zobaczymy, może jeszcze jutro uda mi się do północy trochę zdziałać. Tr3buh - hehe dzięki, nie mówmy hop bo inne prace też mają potencjał i kto wie może zabraknie akurat dla mnie miejsca ;P irlethann - dzięki, miło mi, że się tak bardzo podoba... późno dosyć wystartowałem z uwagi na poszukiwanie pomysłu... Kaset - kolor mam już w głowie, ale nie wiem czy zdążę pokazać przed eliminacjami ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creomania Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 Przypomina mi prace z Inquisitora i W40k w najlepszym wydaniu. Będę Ci służył Mistrzu :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 10 Luty 2014 Autor Share Napisano 10 Luty 2014 senkju Adek i dla tych co nominowali, postaram się wycisnąć z tego jak najwięcej... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 10 Luty 2014 Share Napisano 10 Luty 2014 mistrzostwo :D z niecierpliwością czekam na finał tej pracy.Postać i kadr rozwalają system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 21 Luty 2014 Autor Share Napisano 21 Luty 2014 Wstępnie namazałem sobie kolor, na razie tak na szybko zaznaczyłem ogólną paletę na warstwie "kolor" no i zobaczymy co dalej wyjdzie... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymin Napisano 21 Luty 2014 Share Napisano 21 Luty 2014 Bardzo klimatyczna robota. Jeżeli bym miał coś doradzić to spróbuj zobaczyć jak by wyglądała praca z innym kolorem motocykla(jakieś odcienie ciemnego niebieskiego), bo trochę za jednolite to jak dla mnie. I przyciemniłbym te świetlne elementy po prawej stronie bo odciągają trochę wzrok od twarzy(podobnie mocny kontrast i mnie to np. razi). A tak po za tym to warsztatowo super. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 22 Luty 2014 Autor Share Napisano 22 Luty 2014 rymin - spoko, motór nie będzie taki jednolity, jeszcze muszę mu walor poprawić, w zamierzeniu będzie bardziej w szarościach, błękitach, zieleniach.. zresztą w kolejnym upie będzie wiadomo o co kaman ;) też mi się wydaje że prawa strona na razie zbyt mocna, a detektywa za słabo oświetliłem rim lightem, jeszcze nad tym popracuję... Aha, Kiur będzie trzymał w wyciągniętej dłoni coś a'la lornetkę, którą sięga w stronę oczu żeby przyjrzeć się "targetowi"... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 23 Luty 2014 Share Napisano 23 Luty 2014 Kozacko to wygląda, Kiur wygląda na twardziela :) w sumie myślałem, że pozostaniesz przy nocy, ale dzień jest chyba nawet lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 28 Luty 2014 Autor Share Napisano 28 Luty 2014 na koniec obróciłem sobie powracając do kadru z pierwszego pomysłu... bardziej mi się podoba i lepiej wzrok wędruje od lewej do prawej itd... w pierwszym poście zaraz wrzucę hd... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 28 Luty 2014 Autor Share Napisano 28 Luty 2014 dajcie znać czy link do hd z pierwszego postu działa jak należy... w sensie czy można zapisać na dysk itd... pierwszy raz korzystam z google dysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 działa, dobra robota... trzymam kciuki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creomania Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 Super praca. W kolorze równie dobrze jak bez. A co do samej ilustracji, to pewnie sprawdza czy sortują śmieci - ciężka robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 Mam problem z odczytaniem o co chodzi, dobrze że jest opis. Kompozycja niezbyt udana. Wielki motor na pierwszym planie wygląda jak plama. Te elementy czarnych rur calkiem odpuszczone. Rozczarowująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi