tr3buh Napisano 27 Luty 2017 Napisano 27 Luty 2017 z takim ryjem pocietym zyletka to Popek moze sie schowac :) swietnie Ci idzie
JackTheRippy Napisano 27 Luty 2017 Autor Napisano 27 Luty 2017 Dzieki Panowie :) Trzymam sie konceptu Boris, stad tyle ciec.
Graft Napisano 28 Luty 2017 Napisano 28 Luty 2017 W tym ostatnim chyba zbyt zimne kolory. Wygląda trochę jak by się miał zaraz spalić ze wstydu :D W cieplejszych barwach prezentuje się lepiej ( moja opinia) I jeszcze te "bruzdy" na policzkach troszkę odstają od reszty, ale to mniejszy szczegół. Żeby nie było, że tylko krytykuję to pochwalić muszę progres jak u Ciebie widać (zazdroszczę)
JackTheRippy Napisano 1 Marzec 2017 Autor Napisano 1 Marzec 2017 @Graft, Racja, poprawilem to juz, ale akurat renderu nie robilem dzis :))) Wracam tez do pomyslu aby ubrac ta pania w ubrania z Demobazy i moze jakies rece "mechowe" zrobic. Twarz to ta chinka z renderu, chce cinematowo to zrobic. Poprawilem proporcje dzis troche, bo kwiczaly.
JackTheRippy Napisano 8 Marzec 2017 Autor Napisano 8 Marzec 2017 Przeprowadzka byla, wiec kilka dni w plecy, na rozgrzewke ryjek.
michalo Napisano 9 Marzec 2017 Napisano 9 Marzec 2017 Fajnei zmodyfikowałeś jej wyraz twarzy. Wygląda naturalnie.
JackTheRippy Napisano 9 Marzec 2017 Autor Napisano 9 Marzec 2017 Dzieki, jeszcze pracy potrzebuje i na pewno rozbicie symetrii :))
JackTheRippy Napisano 10 Marzec 2017 Autor Napisano 10 Marzec 2017 Rzebie glowy w 3D, ale nie potrafie gifa zrobic :))) :D
tr3buh Napisano 10 Marzec 2017 Napisano 10 Marzec 2017 Progres to masz naprawdę koncertowy, od glutów z poczatku teczki z 2014 do takich super główek, strach się bać co będzie za kolejne 3 lata ;)
JackTheRippy Napisano 10 Marzec 2017 Autor Napisano 10 Marzec 2017 Dzieki :) No mam nadzieje, ze juz jakies cieplo krzeslo w jakims studio, najlepiej w Kanadzie :))
michalo Napisano 10 Marzec 2017 Napisano 10 Marzec 2017 Ciepłe w Kanadzie? Przecie tam pizgo.. Trzymam kciuki hehe :) Trochę miodu na uszy nikomu jeszcze nie zaszkodziło ;)
Ania Napisano 10 Marzec 2017 Napisano 10 Marzec 2017 Główka ładna. Uśmiech udany, chyba nie tak prosto wymodelować żeby nie wyglądał sztucznie. Tylko uszy jakieś dziwne. W dobrym studio krzesła i myszki są podgrzewane.
JackTheRippy Napisano 10 Marzec 2017 Autor Napisano 10 Marzec 2017 Uszy olewam zazwyczaj do momentu az mam pomysl na fryzure, bo nie mam pewnosci czy jest sens je robic ;) Jesli chodzi o sam usmiec to raczej kwestia obserwacji, pobralem troche zdjec Mirandy Kerr i staralem sie zrobic to samo na mojej glowie. Jeszcze troche do poprawy jest wzgledem tego :) http://xdesktopwallpapers.com/wp-content/uploads/2012/12/Sweet%20Smiling%20Face%20Of%20Miranda%20Kerr%20N%20Candice%20Swanepoel%20At%20Victoria's%20Secret%20Swim%20Collection.jpg
JackTheRippy Napisano 15 Marzec 2017 Autor Napisano 15 Marzec 2017 Moze wkrotce go skoncze :DD Dorabialem hp troche
michalo Napisano 15 Marzec 2017 Napisano 15 Marzec 2017 Ile ma poly? Widze, że głowa jest jako osobny obiekt. Jak sobie z tym poznie radzisz? Robisz wersje LP z teksturą a obiekty zostawiasz rozłączone?
Sebazx6r Napisano 15 Marzec 2017 Napisano 15 Marzec 2017 Kalosze prosza o upgrade ;). Fajnie wyglada.
JackTheRippy Napisano 15 Marzec 2017 Autor Napisano 15 Marzec 2017 @Michalo 100-110mln w tym momencie. Zrobilem retopo calego ciala razem(glowa + brzuch), zrobilem nowy seam gdzies pod szyja aby byl malo widoczny(chociaz nie powinien byc w ogole). Kiedy robi sie bake to nawet nie widac tego co jest teraz, a nawet jesli to mozna wyczyscic. @Kalosze i ten material na rekach nastepny w kolejce :)) Chociaz kalosze to nie wiem, moze w teksturze to juz zrobie i tak ledwo widoczne beda pewnie.
Sebazx6r Napisano 15 Marzec 2017 Napisano 15 Marzec 2017 jakies pofaldowania i zszycie podeszwy z butem skosny szwem moze.?
genitalius Napisano 16 Marzec 2017 Napisano 16 Marzec 2017 (edytowane) to moze ja cos od siebie. 110 mln czy 11 mln? sory za glupie pytanie, ale nawet w swoich marzeniach nie zblizylem sie do takich wielkosci, ja sie zaczynam nie pokoic majac 4 mln poly na postaci a przy 10 mln zapala mi sie czerwona lampka jakby to mialo czyms grozic :] . Widac jak duzo jeszcze przede mna. Co do samej postaci, jest jedna rzecz, ktora od poczatku razi mnie po oczach. Nie podoba mi sie roziwazanie tego momentu po obu stronach. Rozumiem, ze jest to postac otyla i trzeba sie liczyc z wynikajacymi z tego faktu pewnymi ,,konsekwencjami'' niemniej, nie mam pewnosci, czy jest to skora czy material draperii(moze lepiej poprostu zakryc ten fragment konczyny albo kwestia odpowiedniego wygladzenia). Dobrze byloby jeszcze potorturowac (moze jakies poparzenia)reszte ciala zachowujac pewna harmonie miedzy poszargana twarza a tym co nizej. Pozatym profeska. Edytowane 16 Marzec 2017 przez genitalius
JackTheRippy Napisano 16 Marzec 2017 Autor Napisano 16 Marzec 2017 @Geni 110mln :P Czesc o ktorej wspomniales to ma byc zwykly cloth/material nad ktorym wlasnie pracuje, bo faktycznie ciezko bylo to rozroznic. Wszyscy mysleli, ze to gruba reka po prostu :)
JackTheRippy Napisano 16 Marzec 2017 Autor Napisano 16 Marzec 2017 Taaak :) Highpoly ma okolo 110mln, nie wiem ile bedzie mialo LP, bo sie zastanawiac aby opierdolic go w calosci Zremesherem(i poprawic niektore rzeczy recznie). I nie uzywam HD Geo, po prostu glowa ma jakies 17mln, cialo 10, spodnie tez z 10 i tak wszystko sie do kupy sklada. Ryj i cialo zrobilem topo recznie. Bardziej mi zalezy na stworzeniu czegos co moge oteksturowac w SP i wrzucic do Toolbaga, niz na tym by byl "gotowy" pod gre. Nauka PBR po prostu :)
Graft Napisano 16 Marzec 2017 Napisano 16 Marzec 2017 110 mln :-O To ten zbrush może tyle wyciągnąć ? Kompletnie się w tym nie orientuję. Na moim przedpotopowym sprzęcie to nierealne. Ile maksymalnie poly udało Ci się wycisnąć ? Jest w ogóle jakiś limit, czy tylko zależy od sprzętu na jakim się pracuje?
JackTheRippy Napisano 16 Marzec 2017 Autor Napisano 16 Marzec 2017 To zalezy od pamieci, u gory na pasku w Zbrushu masz napisane ile Ci zostalo, ale przyznam, ze jak wrzuce wszystko na najwyzszy SubDiv to juz tnie strasznie. Maksymalnie wlasnie tyle, bo nigdy nie robilem calej postaci wczesniej, tak skomplikowanej ;) Ja mam I7 + 16gb pamieci
genitalius Napisano 16 Marzec 2017 Napisano 16 Marzec 2017 mnie trapi to ile zbrush jest w stanie pomiescic subtooli, mam ok 50 na scenie i tak se mysle, czy bedzie zgoda na przyejcie kolejnych 50 a potem nastepnych :x. Chyba przypadnie mi zaszczyt zmierzenia tej wielkosci. Ja mam 32gb na pokladzie a i tak jakby troche tnie przy 10 bańkach. Tutaj na filmiku o MPC ze zbrushsummit godzilla ma 50 mln. ale czy to najwyzszy podzial to nie wiem.
JackTheRippy Napisano 18 Marzec 2017 Autor Napisano 18 Marzec 2017 Stwierdzilem, ze wezme udzial w challenge'u na Artstation(Rendered Character) https://www.artstation.com/contests/ancient-civilizations/challenges/17/submissions/16167?sorting=popular Koncept: https://cdnb.artstation.com/p/media_assets/images/images/000/082/239/large/Blacksmith.jpg?1489453203 Dzisiaj glowe zaczalem, bazuje na tej lasce z Vikingow, ale nie bede celowal w idealny likeness.
tr3buh Napisano 18 Marzec 2017 Napisano 18 Marzec 2017 Ten lysol by pasowal pod challenge, ale nagrody sa jakies lipne nawet w max3d byly fajniejsze nagrody
JackTheRippy Napisano 18 Marzec 2017 Autor Napisano 18 Marzec 2017 (edytowane) Wiem, ze lipne, ale "exposure" :P Lysola nie moglem uzyc, musi to bazowac na koncepcie z pierwszej fazy challengu albo kompletnie nowe IP trzeba wymyslic. Edytowane 18 Marzec 2017 przez JackTheRippy
michalo Napisano 18 Marzec 2017 Napisano 18 Marzec 2017 Z 3/4 świetnie ją uchwyciłeś - kości policzkowe miodzi. Widać po co się uczy tej anatomii. Ogólnie świentie ;)
JackTheRippy Napisano 19 Marzec 2017 Autor Napisano 19 Marzec 2017 Dzieki Michalo :) Bylo jednak troche rzeczy, ktore mnie *****ialy we froncie i profilu, takze poprawki byly potrzebne.
JackTheRippy Napisano 22 Marzec 2017 Autor Napisano 22 Marzec 2017 Potworek ciag dalszy, na ogolnej anatomii sie nie skupialem bardzo, tylko twarz i ramiona mnie obchodza
michalo Napisano 22 Marzec 2017 Napisano 22 Marzec 2017 A czemu nie ma bioder? Wygląda bardzo męsko przez to.
JackTheRippy Napisano 22 Marzec 2017 Autor Napisano 22 Marzec 2017 Racja! Blad nowicjusza :P Wiedzialem ogolnie, ze czegos tutaj brakuje, ale moglem kropek polaczyc. Zawsze jak taka klate rzezbilem to bioder nie bylo :D
tr3buh Napisano 22 Marzec 2017 Napisano 22 Marzec 2017 kurcze a jednak nie wytrzymalem i tez zaczalem brac udzial w tym konkursie, nic sie nie wygra to pewne ale przynajmniej byc moze bedzie dobra zabawa :D
Nezumi Napisano 22 Marzec 2017 Napisano 22 Marzec 2017 Super twarz wyszla! Juz chcialem sie rzucic do komentowania ciala a tu sie okazuje ze ono nie potrzebne w ogole :D Z ciekawosci - po co ci cale cialo jak w finale potrzebujesz tylko glowe i ramiona? Rewelka wyglada jak na razie!
michalo Napisano 22 Marzec 2017 Napisano 22 Marzec 2017 A jak inaczej ją ubrać? Zresztą na golasa zawsze miło popatrzeć :P
JackTheRippy Napisano 22 Marzec 2017 Autor Napisano 22 Marzec 2017 Dokladnie, aby ubrac :) Planuje uzyc MD, a nawet jesli robilym bez tego to i tak bym potrzebowal jakis zarys ciala, z ocenianiem proporcji u mnie ciezko ;)
JackTheRippy Napisano 23 Marzec 2017 Autor Napisano 23 Marzec 2017 Polaczylem kropki i jestem zadwolony z ksztaltow ;d Teraz teoretycznie powinienem wyblokowac ubrania, ale jak zawsze ciagnie mnie juz do robienia shadera ryja.
tr3buh Napisano 25 Marzec 2017 Napisano 25 Marzec 2017 super Ci idzie, szkoda ze dali nam limity do mapek, tak to mozna by bylo zrobic wiecej udimow przy okazji to chcialem przeprosic za tamta odpowiedz, chcialem napisac cos zabawnego ale pozniej sobie uswiadomilem ze to moglo Cie obrazic ;] ;] za duzo roboty i czacha nie pracuje
JackTheRippy Napisano 25 Marzec 2017 Autor Napisano 25 Marzec 2017 O stary, nie przejmuj sie, niczego negatywnie nie odebralem :)
Rekomendowane odpowiedzi
Dodane przez JackTheRippy,
elegancko
Rekomendacja dodana przez KLICEK
2 reakcje
Pokaż odpowiedź