Napisano 13 Marzec 201411 l Cześć, Właśnie wyszedł premierowy trailer gry This War of Mine, który zrobiliśmy dla studia 11 Bit Studios. Realizacja: HYDRA Warszawa. Mam nadzieję, że Wam się sposoba.
Napisano 13 Marzec 201411 l nie no szał... jest trochę robali, ale to błachostki tak jak wyże, szkoda, że takie krótkie super podkład
Napisano 13 Marzec 201411 l Autor Tak, jest trochę skrótów i bugów, czas był szalony. Dzieki za miłe słowa.
Napisano 13 Marzec 201411 l No pięknie! Dodałem newsa i tego nie zauważyłem. Poprawiłem się, tutaj linkują komentarze z newsów i dodałem creditsy. Klimat niesamowity, ale to pewnie już wyczytaliście w internecie.
Napisano 13 Marzec 201411 l bardzo dobre. gdyby nie nazwa firmy na początku, można by pomyśleć, że to jakiś zwiastun humanitarnej kampanii społecznej. podoba mi się hiperrealistyczne oświetlenie. grats!
Napisano 13 Marzec 201411 l Super kilmatyczny teaser. Swietnie animacje, pewnie mocap ? Az szkoda ze takie krotkie ....
Napisano 14 Marzec 201411 l Trailer super. Tylko ten wybuch wygląda trochę słabo. Ciekaw jestem jaką technikę macie do tekstur spękanych ścian. Ładnie wyszły i podobnie wyglądają jak na trailerze Anomaly2.
Napisano 14 Marzec 201411 l świetne. super przykład jak małym kosztem można zrobić coś naprawdę fajnego. Wystarczy klimat. W sumie nie musieliscie robić mocapu, przy slomo i tak nie widać niedociągnięć w timingu. Klimaty ghost in the shell w 11bit studio widać coraz mocniej. Duzy plus.
Napisano 14 Marzec 201411 l Autor @jose - dzieki, nie używam tekstur, wszystko jest narysowane i wstawione na plainach z alfą, ewentualnie zmapowane @olaf - brzmi dobrze!
Napisano 14 Marzec 201411 l a mozna sie dowiedziec o szczegoly? ile zajelo, malowanie teł, robienie postaci, kompo?:)
Napisano 14 Marzec 201411 l Autor a mozna sie dowiedziec o szczegoly? ile zajelo, malowanie teł, robienie postaci, kompo?:) Jasne. Cały projekt od 10.02 do 12.03. Całość robiły 3 osoby (ja, animator i kompozytor AE/FX), więc pomimo sztywnego planu siedziałem po nocach przez 2 tygodnie. Główne tło zajęło 2 dni szkic + 3 dni kolor, drugie tło 2 dni. Kompo zrobiliśmy w 1 dzień, bo musieliśmy. Z braku czasu modele żołnierzy byly kupione, animator poprawił skin tu i ówdzie. Głównym problemem bylo to, że wszystkie rzeczy mogliśmy zrobić - z braku czasu - tylko raz. A drugim ciasne gardło sprzętowe. Mimo to przesiadka na Full HD przy malowanych tłach to był dobry pomysł.
Napisano 14 Marzec 201411 l to ladnie, 3 osoby miesiac czasu, minuta ponad filmu, a co do modeli zolnierzy, skoro modele zakupione to ruszaliscie na nich wogole textury? bo calkiem fajnie siedza z rysowanym tlem, czy moze calosc uzyskana szaderem / compo?
Napisano 14 Marzec 201411 l Mogę wiedzieć jakiego/jakich programów użyliście do stworzenie filmiku ? Pomysł zajebisty.
Napisano 14 Marzec 201411 l Super klimat. Szkoda, że wybuch też nie jest podrysowany, ale przy tak krótkim czasie to drobiazg. Duży plus za muzykę i montaż. Chcę więcej :) Użyliście MB do Kinecta czy jakiś inny soft?
Napisano 15 Marzec 201411 l Bardzo fajnie wyszło! Gratulacje za świetną robote w tak krótkim czasie i małym zespole. Fajny cover (dla zainteresowanych: OMEGA - Gyöngyhajú lány (Dziewczyna o perłowych włosach)) w podkładzie. Pasuje idealnie :) Pozdrawiam!
Napisano 16 Marzec 201411 l mysle ze wydluzajac jazde kamery na cala dlugosc utworu muzycznego mozna wygrac niejeden festiwal :))