Napisano 2 Czerwiec 201410 l Witam, właśnie natrafiłem na ciekawy tablet w Biedronce. Dla każdego grafika. ;) dla zainteresowanych specyfikacja http://www.huion-tablet.com/product/product.php?sku=1008 Pen wygląda jak z intuosa. Cena 69zl
Napisano 2 Czerwiec 201410 l Eee... co za cena. Przetestuje ktoś? Dobra nazwa :) Odważna w każdym bądź razie. Edytowane 2 Czerwiec 201410 l przez Adek
Napisano 2 Czerwiec 201410 l ja zwykle w Biedronce jestem jak wyrzucają owoce w nocy :) ale ciekaw jestem kiedy pojawi się w sklepach.
Napisano 2 Czerwiec 201410 l Chyba rozbije na głowie intuosa4 L albo zrobię z niego deskę do krojenia pieczywa z biedronki i zainwestuje w to cudo;) 200 rps 4000 lpi 2048 poziomów nacisku. parametry jak w intuosie
Napisano 2 Czerwiec 201410 l Pewnie koło stowy będzie kosztował. Na stronie z pierwszego posta cena 30 usd. Może będą jakieś figurki anatomiczne kiedyś;-)
Napisano 2 Czerwiec 201410 l Mogę sprawdzić jutro czy są. Może byłby nawet pierwszy unboxing na max3d.
Napisano 2 Czerwiec 201410 l Pen wygląda jak z intuosa.Bo moim zdaniem to chiński ripoff z Wacomowych produktów. Ktoś pożyczył kilka patentów z fabryki Wacoma i voila :D Coś jak iPhone Goophone. Edit: Łoł mój 1000 post. Otwieram szampana! Aż chyba sobie sprawię ten tablet, albo ktoś niech mi kupi na ten jubileusz, to zrobię video review. Edytowane 2 Czerwiec 201410 l przez Creator
Napisano 17 Czerwiec 201410 l Próbowałem dorwać drania, ale we wszystkich biedrach w jakich byłem, tablety już dawno poznikały. Tak czy siak ostatnio sporo na innym forum wyczytałem wieeele złego na jego temat. Oczywiście patrze na to z przymrużeniem oka, bo cena jak za ziemniaki, ale główny problem leżał w tym, że nie był do końca kompatybilny z ósemką, a realne miejsce robocze było bardzo małe (jakoś 1/4 powierzchni tabletu). A jeżeli chodzi o praktyke to robił ponoć bardzo rwane krechy i lubił "falować" podczas zwykłej prostej kreski. Oczywiście to nie jest moja opinia, a wyczytana gdzieś indziej. Może ktoś z forum miał okazje przetestować. ;)
Napisano 17 Czerwiec 201410 l Mam do oddania wacoma bamboo nowego za free, należność za wysyłkę. e.b.
Napisano 17 Czerwiec 201410 l Mam do oddania wacoma bamboo nowego za free, należność za wysyłkę. aż taki dobry ten z biedry? A mi sie nie chciało iść - za gorąco.
Napisano 17 Czerwiec 201410 l Wypróbujmy teoretycznie: Mapujemy przekątną obszaru roboczego=4,58" tabletu na przekątną 23" mojego monitora wychodzi, że ruch piórka będzie się przekładał ~7 krotnie na ruch na monitorze: no to jedna piksela na monitorze (wielkość pikseli) 0.24795/7 = 0.035 milimetra ruchu piórka. Grubość włosa. Trzeba będzie mieć bardzo precyzyjne ruchy, nawet zakładając, że sam odczyt jest tak dokładny. Może nie często się zdarza trafiać w piksel, ale z takim przełożeniem, to będzie ciężko trafić w link wyloguj się na 3dmaxie.