2013 Napisano 3 Październik 2014 Share Napisano 3 Październik 2014 Jeszcze milion drobiazgów i będzie gotowy! :D Ładnie wyglądają skrzydła od spodu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 3 Październik 2014 Share Napisano 3 Październik 2014 inna wersja ale fajna fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Październik 2014 Autor Share Napisano 3 Październik 2014 medwed- To chyba Emil Antena poprawiona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 3 Październik 2014 Share Napisano 3 Październik 2014 Świetna antena .Tu więcej fotek.Może którychś nie znasz.Pozdrawiam https://www.bild.bundesarchiv.de/cross-search/search/_1412356453/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Październik 2014 Autor Share Napisano 3 Październik 2014 (edytowane) A z drugiej strony światło pozycyjne ma kolor żółty :P Edytowane 3 Październik 2014 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 3 Październik 2014 Share Napisano 3 Październik 2014 Oj nie żółty tylko zielony:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Październik 2014 Autor Share Napisano 3 Październik 2014 Aj nic nie dasz poszaleć! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 3 Październik 2014 Share Napisano 3 Październik 2014 Szalej szalony szalej już nie będę przeszkadzał. A tak przy okazji może masz rysunek zwymiarowanej w osiach ramy kadłuba od któregoś jaka 1, 1b, 3 bo wyposażam swoje skorupki i to co publikują to po prostu be - - - Połączono posty - - - Na pocieszenie masz silniczek:) - - - Połączono posty - - - Zapomniałem w twojej wersji sprężarka jest większa też gdzieś ją mam ale teraz nie mogę znaleźć - - - Połączono posty - - - O znalazłem - - - Połączono posty - - - oootu jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Październik 2014 Autor Share Napisano 3 Październik 2014 Powiem Ci że mnie korci zrobić ten silnik od dawna, ale to już chyba jako osobny modelik bo inaczej nigdy nie skończę tego Gustawa:) Do jaków nie mam niestety tego czego szukasz, ogólnie rosyjskich planów mam mało... pewnie dlatego że ich nie lubię......Dzięki jeszcze raz za pomoc i kibicowanie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 5 Październik 2014 Autor Share Napisano 5 Październik 2014 (edytowane) Jakby coś to pretensję do jatata zgłaszać :) Edytowane 5 Październik 2014 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 robisz tylko z tych tech rysunków czy masz jeszcze jakieś foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 5 Październik 2014 Autor Share Napisano 5 Październik 2014 Printy tylko do wyłapania proporcji, mam trochę fotek. Ale nie dużo, przydałoby się mieć więcej... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 no właśnie ja to bym chętnie jakiś silnik wymodelował najchętniej jakąś starą V12 z F1 ale fotek dorwać to mission impossible Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 5 Październik 2014 Autor Share Napisano 5 Październik 2014 Jak starą to fotki powinny jakieś być...że nowych nie ma to zrozumiałe, tajemnica itd..ale stare? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 Jak starą to fotki powinny jakieś być...że nowych nie ma to zrozumiałe, tajemnica itd..ale stare? ciężko znaleźć pojedyńcze zdjęcia zazwyczaj.. znaleźć 4 zdjęcia z 3 różnych perspektyw tego samego silnika prawie niemożliwe mam taki pomysł na ten rok żeby podjechać do maranello bo w sumie nie mam aż tak daleko 270km w sumie. I tam chyba są na wystawie te silniki i po prostu ofotografować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 Bo silniki to serca pojazdów, elegancko się zapowiada, ja też bym chciał silnik do IS'a zrobić, ale trafiłem tylko na jedno zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 Kliment gmail nie przyjmuje poczty, może za duża ? W czwartek jadę z kudłatą na zakupy dla dziecka zabierzemy znajomego stalhelma to może jemu otworzą panele i pozwolą sfotografować, ja już próbowałem w innej sprawie to się nie zgodzili, mają płyty CD ze wszystkim ale cena jest astronomiczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 Poszło w kawałkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Październik 2014 Autor Share Napisano 6 Październik 2014 jatat -Jestem w Krakowie, więc zobaczę dopiero po powrocie, tak czy siak dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 6 Październik 2014 Share Napisano 6 Październik 2014 Świetny model! Szkoda, że nie miałeś go 3 miechy temu. Rób rób bibliotekę, będzie co w przyszłości rozwalać :D. Detal extra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Październik 2014 Autor Share Napisano 7 Październik 2014 (edytowane) Dzisiaj mały progres, ale za to dla zainteresowanych obrazkowy minitutorial, jak modelować skomplikowane elementy takie jak ten dekiel przedni silnika. Up: tutek: krok pierwszy. Zrobiłem pojedyńcze gniazdo na śrubę: następnie rozmieściłem duplikaty po obwodzie dekla wzorując się na print'cie: Po zataczowaniu wszystkich gniazd, połączyłem je przy pomocy Bridge'a Następnie podobną metodą zrobiłem kolejne gniazda pod śruby, rozmieściłem, i połączyłem. Kolejne etapy : Edytowane 7 Październik 2014 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Październik 2014 Autor Share Napisano 7 Październik 2014 (edytowane) wał: Edytowane 7 Październik 2014 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Październik 2014 Autor Share Napisano 7 Październik 2014 Dekle głowic. Na dzisiaj mam dość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 7 Październik 2014 Share Napisano 7 Październik 2014 No arcydziełko będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 7 Październik 2014 Share Napisano 7 Październik 2014 O żesz Ty w sandał, ale mi się te Twoje detale podobają :) Szykuje się kolejne arcydzieło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 7 Październik 2014 Share Napisano 7 Październik 2014 A jednak troszkę za szybko, popatrz na zdjęcia no chyba że to nie istotne drobiazgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 8 Październik 2014 Share Napisano 8 Październik 2014 E tam, podkładek nie ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Październik 2014 Autor Share Napisano 8 Październik 2014 Jatat- wszystko co zaznaczyłeś będę jeszcze poprawiał, to co jest w tej chwili to baza do dalszej pracy. Ale dzięki , czuwaj dalej bo masz dobre oko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Październik 2014 Autor Share Napisano 8 Październik 2014 Dekiel frontowy po poprawkach i początek bloku silnika: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 8 Październik 2014 Share Napisano 8 Październik 2014 zazdroszcze skilla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 8 Październik 2014 Share Napisano 8 Październik 2014 Już teraz wygląda ślicznie, a zostało przecież tyle skomplikowanych części! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 8 Październik 2014 Share Napisano 8 Październik 2014 Z tego silnika będzie niezłe cacko (jakby go jeszcze wydrukować w druku 3d to by było coś). Super model! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 8 Październik 2014 Share Napisano 8 Październik 2014 @McGavish Ty nie podziwiaj tylko do roboty, czołg Ci stygnie! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Październik 2014 Autor Share Napisano 8 Październik 2014 (edytowane) Póki co tyle: Edytowane 8 Październik 2014 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 8 Październik 2014 Share Napisano 8 Październik 2014 Moją uwagę najbardziej przykuwają te płaskie powierzchnie gdzie montowane będę kolejne elementy, wyglądają one bardzo realistycznie, zresztą jak i całość, ale te miejsca jakoś bardziej. Bardzo fajną fakturę textur dobrałeś, no miodek się wylewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwadron Napisano 9 Październik 2014 Share Napisano 9 Październik 2014 Niemiecka precyzja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 (edytowane) Dekle głowicy poprawione i skończone. Uff... niby proste ustrojstwo a upierdliweeee.................. Edytowane 9 Październik 2014 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 9 Październik 2014 Share Napisano 9 Październik 2014 dochodzisz kiedyś do kompromisu, nie wiem jak to nazwać, kompromisu rozdzielczości? Na przykład jest element, który będzie miał na finalnym renderze, nawet w największej rozdzielczości mniej niż pół piksela - więc zniknie. Robisz, bo jest, czy nie robisz? Na przykład sfazowanie na śróbce, która jest tak mala, że bez tego sfazowania jej 4 piksele na renderze będą wyglądać tak samo, jak ze sfazowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 9 Październik 2014 Share Napisano 9 Październik 2014 ikkiz tu nie chodzi o to czy element będzie widoczny na renderze czy nie, tylko o to że ten element jest. I w takim przypadku nie ma miejsca na kompromisy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 9 Październik 2014 Share Napisano 9 Październik 2014 Ciekawi mnie co odpowie Wojtek na temat odpuszczania :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Na temat odpuszczania powiem tyle że odpuszczam,....... raczej.... chyba... czasem...............rzadko :D A Na poważnie to odpuszczam wtedy kiedy nie wiem jak wygląda to coś co mam wymodelować. Pomijam w gorącej wodzie naturę kąpaną, która to natura powoduje nadmierny pośpiech... wtedy zdarzają się ...błędy które mogą wyglądać na odpuszczanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 9 Październik 2014 Share Napisano 9 Październik 2014 Mistrz !!!! Zaszczytem byłaby możliwość renderowania takiego modelu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 9 Październik 2014 Share Napisano 9 Październik 2014 ikkiz - takie modele nie robi się raczej z myślą o finalnym renderze czy coś będzie mocno widać czy słabo. Tutaj mamy defnicje pojęcia hobby, tu się robi wszystko tak żeby było zajebiście:D nie patrząc na czas i czy warto się w coś bawić czy nie bo i tak nie będzie widać na renderze. 2013 - zastanawia mnie kto w tym wątku ma więcej postów, Kliment czy Ty:D No a żeby nie było offtopa to model wiadomo, jest prześliczny:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 10 Październik 2014 Share Napisano 10 Październik 2014 @FF Wojtek ma więcej, wszak to jego wątek, nie ośmieliłbym się mieć więcej postów :D Wojtek bankowo nie patrzy na czas, to czas patrzy na niego, i pewnie zastanawia się jak to możliwe, że model ten powstaje tak szybko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 10 Październik 2014 Share Napisano 10 Październik 2014 A na temat materiału mógłbyś coś powiedzieć. Materiały masz przepiękne (jak dla mnie). Pozdrawiam B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 10 Październik 2014 Share Napisano 10 Październik 2014 ikkiz - takie modele nie robi się raczej z myślą o finalnym renderze czy coś będzie mocno widać czy słabo. Tutaj mamy defnicje pojęcia hobby, tu się robi wszystko tak żeby było zajebiście:D nie patrząc na czas i czy warto się w coś bawić czy nie bo i tak nie będzie widać na renderze. Wiem, wiem, że nie chodzi o jeden finalny obrazek, ale ja ostatnio byłem zmuszony, inaczej, skłoniony do kompromisu przez polycount. Moja karta graficzna ma 1 giga ramu, więc mogę na niej renderować dużo szybciej, jeśli model się tam zmieści - jeśli nie, to zostaje procesor i jest znacznie wolniej. Stąd kompromisy. Mam na przykład tarczę hamulcową z mnóstwem otworków i zrobiłem je sześciokątne, więc z bardzo bliska by to było widać kanciastość, ale normalnie są za małe. Czy dam subsurfa (turbosmooth) czy nie, to wyglądają dobrze na wszystkich ujęciach, które chciałbym pokazać, bo nie planuje takich macro-closeupów. Zostawiłem więc bez subsurfa i to jest mój kompromis. o takie coś pytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 10 Październik 2014 Autor Share Napisano 10 Październik 2014 (edytowane) ikkiz- w moim przypadku sprzęt daje radę więc na tym tle nie jestem zmuszony. Buduje modele nie pod jakieś ujęcie, zwykle w trakcie nie wiem jak go pokażę, moze z tej a może z tamtej.... w związku z czym staram sie wymodelować wszystko. Silnik ma wreszcie głowice. I przy okazji test materiału na oplot kabli. Edytowane 10 Październik 2014 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 10 Październik 2014 Share Napisano 10 Październik 2014 materiał kabli do poprawki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 10 Październik 2014 Share Napisano 10 Październik 2014 Przecież ten materiał jest najlepszy:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 10 Październik 2014 Share Napisano 10 Październik 2014 Sam się o to prosiłeś. Jest źle to co zaznaczyłem i jeszcze dużo więcej. Sorki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi