2013 Napisano 11 Październik 2014 Share Napisano 11 Październik 2014 @jatat, na moje Wojtek tego tak nie zostawi, ma bardzo dobre oko do detalu, a to co pokazałeś to zbyt wielkie uproszczenia jak na Klimenta, cierpliwości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 11 Październik 2014 Share Napisano 11 Październik 2014 To nie jest złośliwość ale tak dobrze zapowiadający się model warto dopracować. Byłem w Gatow ale i niemiec nic nie załatwił, chciałem się dostać do magazynu gdzie mają całą masę silników, bloki, głowice i innego dobra. Porobiłbym foty i to by była pomoc dydaktyczna no ale nic z tego ta sama gadka płyta ze zdjęciami 100 euro fotokopia jednego rysunku 30 euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Październik 2014 Autor Share Napisano 11 Październik 2014 (edytowane) jatat - 100 euro to stanowczo za dużo zwłaszcza że nie wiesz co kupujesz. Co do uwag o błędach to, w miarę czasu się poprawi coś jeszcze tu i tam, myślę. W wolnej chwili udłubałem dynks od mocowania łopat śmigła: Edytowane 11 Październik 2014 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 11 Październik 2014 Share Napisano 11 Październik 2014 Generalnie gdy wchodzę do tego tematu to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Październik 2014 Autor Share Napisano 11 Październik 2014 Hahahahahahahaha! dobre dobre :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 11 Październik 2014 Share Napisano 11 Październik 2014 Wiem ja też się nie zdecydowałem chociaż mają wojenną dokumentacje w całości rozpracowany jak, ale ja jestem uparty tak i tak tam wleze i nie zapłace nic:), a tylko dlatego że to przecież ich historia i jak jakiś polak chce coś odtworzyć to powinni bez łachy dać możliwość sfotografofania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Październik 2014 Autor Share Napisano 12 Październik 2014 (edytowane) Zmęczyło mnie już to modelowanie samolotów, pojazdów, silników i całego tego technicznego badziewia..... postanowiłem się zabrać za jakąś organikę! Na początek ślimak. Ponieważ to moje pierwsze próby zmierzenia się z tematem zacząłem od ślimaczej muszli :). aha... możecie sobie darować dokarmianie , rogów ślimak i tak nie pokaże bo śpi! Edytowane 12 Październik 2014 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixel-Factory Napisano 12 Październik 2014 Share Napisano 12 Październik 2014 :) Ślimak z zamontowanym turbo . DreamWorks chyba zrobił film o tym niedawno . Wojtku ostatnio nie miałem czasu zaglądać na forum ale widzę że Ty wciąż równo do przodu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 12 Październik 2014 Share Napisano 12 Październik 2014 aż nakłoniłeś mnie do zrobienia pracki która wyrazi me uczucia kiedy wchodze do tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 12 Październik 2014 Share Napisano 12 Październik 2014 Znalazłem w swoiej graciarni manuala z G6 o broni jeśli nie masz to puskne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 12 Październik 2014 Share Napisano 12 Październik 2014 Bf-109 G6 w Polsce.Może chłopaki maja tańszą dokumentacje. http://yamahamt-03.blogspot.com/2012/09/messerschmitt-bf-109.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Październik 2014 Autor Share Napisano 12 Październik 2014 Jatat - możesz pusknąć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 12 Październik 2014 Share Napisano 12 Październik 2014 No trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 13 Październik 2014 Autor Share Napisano 13 Październik 2014 (edytowane) zaczep główny silnika do ramy płatowca: Edytowane 13 Październik 2014 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 14 Październik 2014 Share Napisano 14 Październik 2014 czesc, uzywasz tylko 3ds maxa czy wspomagasz sie tez zbrushem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Październik 2014 Autor Share Napisano 14 Październik 2014 tr3bush - Tylko 3ds . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Październik 2014 Autor Share Napisano 14 Październik 2014 Poprawiony kształt bloku i głowicy na ich połączeniu i kilka innych drobniejszych rzeczy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Październik 2014 Autor Share Napisano 16 Październik 2014 Zaczynam dłubać spód i tył. Teraz się zacznie jazda dopiero. Gaźniki, pompy i kilometry rurek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 16 Październik 2014 Share Napisano 16 Październik 2014 ostatni gaźnik źle wspominam. Nie miałem wystarczających referek i musiałem zmyślać, ale kurcze takie coś pamiętam, że mówiło się o przewadze Bf 109 nad spitfire z powodu tego, że spitfire miał gaźnik i gasł przy ujemnym przeciążeniu (otwór panny Tilly rozwiązał ten problem), a meserszmit miał wtrysk i nie miał tego problemu. To chyba coś nie rozumiem z tym gaźnikiem, jak to w końcu było w 109? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seblen11 Napisano 16 Październik 2014 Share Napisano 16 Październik 2014 Nie znam się na silnikach samolotowych, ale to wygląda pięknie. Wytrwałości i cierpliwości życzę. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 16 Październik 2014 Share Napisano 16 Październik 2014 Doprawdy imponujący kawał roboty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMP006 Napisano 16 Październik 2014 Share Napisano 16 Październik 2014 Czy używasz wartości "crease" dla krawędzi czy tylko loopy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Październik 2014 Autor Share Napisano 16 Październik 2014 PiotrMP006 - tylko loopy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMP006 Napisano 16 Październik 2014 Share Napisano 16 Październik 2014 Mental Ray czy V-Ray ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 16 Październik 2014 Share Napisano 16 Październik 2014 crease który działa poprawnie został wprowadzony dopiero w pixarowym open sub div... więc wszyscy przyzwyczajeni są do ostrzenia loopami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Październik 2014 Autor Share Napisano 16 Październik 2014 PiotrMP006 - V-ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMP006 Napisano 16 Październik 2014 Share Napisano 16 Październik 2014 Tak dla formalności jaka wersje 3ds Maxa i V-Raya używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Październik 2014 Autor Share Napisano 16 Październik 2014 2010 i 2.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 20 Październik 2014 Autor Share Napisano 20 Październik 2014 (edytowane) Mało czasu ostatnio miałem ale żeby nie było że nic się nie dzieje z tematem mały upek: Edytowane 20 Październik 2014 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 20 Październik 2014 Share Napisano 20 Październik 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 20 Październik 2014 Share Napisano 20 Październik 2014 No i zaczęły się duperelki, będzie z tego czad wielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 20 Październik 2014 Autor Share Napisano 20 Październik 2014 (edytowane) Jatat odkrył w sobie żyłkę poetycką :D Edytowane 20 Październik 2014 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 21 Październik 2014 Share Napisano 21 Październik 2014 Nie rymować, modelować! :) No ale czad wielki będzie rzeczywiście, już jest! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Październik 2014 Autor Share Napisano 22 Październik 2014 Kolejny element z serii dupereli plus rzuty całości: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMP006 Napisano 22 Październik 2014 Share Napisano 22 Październik 2014 Czy możesz mistrzu pokazać siatkę tego obrazka bez TurboSmootha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Październik 2014 Autor Share Napisano 22 Październik 2014 Proszę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 22 Październik 2014 Share Napisano 22 Październik 2014 tak sobie myślę nad shaderem który móżna by na to wrzucić i to wyrenderować jakoś fajnie i bym se printa zrobił 2 metry szerokości i powiesił na ścianie :D taki artystyczny render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 22 Październik 2014 Share Napisano 22 Październik 2014 Bardzo lubię patrzeć na to jak oszczędnie modelujesz, support loopy przesunięte z geometrii właściwej to już przesada :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMP006 Napisano 22 Październik 2014 Share Napisano 22 Październik 2014 Widzę że wszystkie załamania są na prostych loopach. Oglądając render myślałem że są fazowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Październik 2014 Autor Share Napisano 23 Październik 2014 Orurowanie instalacji chłodzenia oleju: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 23 Październik 2014 Share Napisano 23 Październik 2014 Gdy ja śpię Ty pracujesz! :) Bardzo ładne te gumy uszczelniające, niby nic ale wyglądają bardzo plastycznie/realistycznie. Powinieneś wymyślić jakiś sposób na podświetlenie nowych elementów, ciężko jest wyłapać co nowego pojawiło się w tym gąszczu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 23 Październik 2014 Share Napisano 23 Październik 2014 przygladam sie od samego poczatku i mowie sobie nie no ladnie ale ty zawsze tak robisz i mam w mysli twoje wszystkie poprzednie prace, ale jednak cos jest inaczej lepiej :) jakos bardziej czuc ten model. Mam nadzieje ze tym razem rendery koncowe beda genialne. Mam nadzieje ze te materialy nie beda koncowymi :) aha pytanko, jak mapujesz wezyki ze ten oplot tak ladnie sie uklada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Październik 2014 Autor Share Napisano 24 Październik 2014 aha pytanko, jak mapujesz wezyki ze ten oplot tak ladnie sie uklada? Wężyki są ze sweepa więc maja predefiniowane mapowanie od razu, wystarczy odpalić unwrap i masz gotowe mapowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Październik 2014 Autor Share Napisano 26 Październik 2014 (edytowane) Silnik nie skończony jeszcze ale korciło mnie żeby sprawdzić czy spasuje wszystko bo płatowiec i silnik robione w osobnych plikach. Wygląda na to ze będzie dobrze ;) Edytowane 27 Październik 2014 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrRambo Napisano 27 Październik 2014 Share Napisano 27 Październik 2014 co za kozactwo nie ma nawet co szukać wymyślnych opisów to się nazywa pasja po prostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 27 Październik 2014 Share Napisano 27 Październik 2014 fajny ten silnik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 27 Październik 2014 Share Napisano 27 Październik 2014 Na moje oko to coś nie jest tak, w tych widokach trudno ocenić na szybko przy kawie zrobiłem coś takiego wymiary niezbyt dokładnie ale widać o co mi chodzi silnik.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 27 Październik 2014 Share Napisano 27 Październik 2014 Super! Przewody w oplocie robią robotę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMP006 Napisano 27 Październik 2014 Share Napisano 27 Październik 2014 Bardzo proszę czy możesz jeszcze pokazać siatkę tego renderu bez TurboSmootha? Z góry bardzo dziękuje.... Twoje oszczędne modelowanie jest wspaniałe ale chyba używasz dużych wartości dla TurboSmootha? http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/537/hL99Fb.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Październik 2014 Autor Share Napisano 27 Październik 2014 PiotrMP006 - proszę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi