adek Napisano 12 Grudzień 2014 Napisano 12 Grudzień 2014 Jeśli interesujecie się digital paintingiem, jeszcze przez 3 dni możecie zakupić rewelacyjny program Clip Studio Paint z 70% rabatem. Pełna treść: Clip Studio Paint - przez 3 dni z 70% rabatem
Przemas Napisano 12 Grudzień 2014 Napisano 12 Grudzień 2014 dobra cena - zwlaszcza za tak fajny program. Przy tak niskiej kwocie korci , zeby dokupic druga licencje do pracowni - walcze z soba z racji tego, ze w sumie sporadycznie dlubiemy cos w 2d. DO dyskusji pomyslow, poprawek etc chyba lepiej jak zainwestuje w Mischief (zwlaszcza biorac pod uwage opcje przezroczystego pulpitu). Co nie zmienia sytosci tej ofert :D .
jankazmierczuk Napisano 13 Grudzień 2014 Napisano 13 Grudzień 2014 Dzięki za to info. Czegoś takiego szukałem!
Reanimator Napisano 13 Grudzień 2014 Napisano 13 Grudzień 2014 Kurcze, swietny jest ten soft! Tyle fajnych narzedzi specjalnie pod rysujacych. Extra.
jankazmierczuk Napisano 13 Grudzień 2014 Napisano 13 Grudzień 2014 I co ciekawe jest to Manga Studio 5 pod inną nazwą;) http://my.smithmicro.com/manga-studio-5-compare.html Funkcje które najbardziej mi się podobają to: Stabilizacja pędzla, linie perspektywy, paleta kolorów na podstawie 4 próbek i sporo innych, nie będę się rozpisywał bo szkoda prądu;)
makak Napisano 14 Grudzień 2014 Napisano 14 Grudzień 2014 Potwierdzam, bardzo fajny program do rysowania. Mi podoba się malowanie wektorowe i możliwość późniejszej edycji. Świetne jest inteligentne wypełnianie, które wypełnia nawet mimo nie zamknięcia obrysu. Przyznam, że kiedyś sprawdzałem triala, ale pobieżnie. Teraz skusiłem się głównie ceną i ku mojemu zaskoczeniu dostałem więcej niż oczekiwałem ;)
jankazmierczuk Napisano 14 Grudzień 2014 Napisano 14 Grudzień 2014 Ja płacąc twórcom 15$ czuje się jakbym ich okradł:D
Reanimator Napisano 14 Grudzień 2014 Napisano 14 Grudzień 2014 Dlatego kupilem te drozsza wersje;))))
JonJoan Napisano 14 Grudzień 2014 Napisano 14 Grudzień 2014 Kusząca oferta. Mimo że ostatnio jestem golec (po kupnie tabletu) kusi mnie żeby kupić to gówno. ;). Nawet to droższą wersję bo ma parę interesujących funkcji których taniocha nie ma. Po za tym warto by było mieć przynajmniej jeden dobry, legalny soft.
Reanimator Napisano 14 Grudzień 2014 Napisano 14 Grudzień 2014 Jak znasz photoshopa to nie ma za bardzo co okielznywac;) Wystarczy na poczatek przeleciec Start Guide i mozesz jechac z koksem:)
JonJoan Napisano 14 Grudzień 2014 Napisano 14 Grudzień 2014 Rzeczywiście jest wzorowane trochę na fotoszopie. Ale nawigacja na razie jest lepsza. Zobaczymy jak z samym malowaniem. :).
grass Napisano 15 Grudzień 2014 Napisano 15 Grudzień 2014 kupione :D dzięki za info , za tą cenę żal nie kupić !
Pelax Napisano 16 Grudzień 2014 Napisano 16 Grudzień 2014 Musze przyznać, że opcja importowania zrigowanych fbxów to jest po prostu czad! Plus opcje halftonowych gradientów równie ciekawe. Teraz mogę sobie sam narysować coś a'la Appleseed w kresce Masamune Shirow'a - w stylu tych brzydkich bezbarwnych komiksów wydawanych przez TM-Semic w latach 90-tych. Parę szybkich testów:
wroniec Napisano 16 Grudzień 2014 Napisano 16 Grudzień 2014 Rewelacja. Sporo bardzo przydatnych narzędzi. Dzięki za informacje, by mi umknęło. Trial nie miał możliwości sprawdzenia funkcji w menu STORY. Ktoś korzystał z tego? Użyteczne?
jankazmierczuk Napisano 16 Grudzień 2014 Napisano 16 Grudzień 2014 Program wymiata i Ps nie jest już moim podstawowym softem;)
grendel Napisano 16 Grudzień 2014 Napisano 16 Grudzień 2014 To mój podstawowy soft do rysowania już od wielu lat. Ps- tylko do końcowej obróbki kolorystycznej (i to nie zawsze).
wroniec Napisano 17 Grudzień 2014 Napisano 17 Grudzień 2014 grendel I to jest rekomendacja :) A korzystasz z tych opcji w menu STORY do tworzenia albumu? Że tak powtórzę pytanie. Czy osobno stronami zarządzasz?
Reanimator Napisano 17 Grudzień 2014 Napisano 17 Grudzień 2014 Nooo, rekomendacja grendela jest faktycznie bardzo dobra rekomendacja:) Chetnie bym zobaczyl jakis making-of w Twoim wykonaniu, zeby podejrzec workflow :)
JonJoan Napisano 17 Grudzień 2014 Napisano 17 Grudzień 2014 Na razie imo ten program nie miażdży fotoszopa. Dokucza brak w nim tak niezwykle cennego narzędzia jakim jest w PS- liquify. Świetne narzędzie do korekcji kształtów. Jest co prawda w SP lattice ale nie ma nawet co porównywać do fotoszopowego liquifaya. Chyba że w SP jest coś jeszcze o czym nie wiem. Za to pod względem brushy (ich tworzenia i ustawiania) SP ma zdecydowaną przewagę nad PS.
OMAM Napisano 20 Grudzień 2014 Napisano 20 Grudzień 2014 Spóźnione podziękowania za info, skorzystałem. A co do programu, to wielki banan na mojej twarzy zawitał kiedy zacząłem odkrywać coraz to fajniejsze wspomagacze. Naprawdę świetny program. Dzięki jeszcze raz.
wroniec Napisano 12 Marzec 2015 Napisano 12 Marzec 2015 (edytowane) Dostałem dzisiaj maila, że znowu jest promocja na program. 70% mniej przez 4 najbliższe dni. Dla tych którzy nie zdążyli ostatnim razem. http://www.clipstudio.net/en/purchase Edytowane 12 Marzec 2015 przez wroniec
Rekomendowane odpowiedzi