Napisano 12 Grudzień 201410 l Jeśli interesujecie się digital paintingiem, jeszcze przez 3 dni możecie zakupić rewelacyjny program Clip Studio Paint z 70% rabatem. Pełna treść: Clip Studio Paint - przez 3 dni z 70% rabatem
Napisano 12 Grudzień 201410 l dobra cena - zwlaszcza za tak fajny program. Przy tak niskiej kwocie korci , zeby dokupic druga licencje do pracowni - walcze z soba z racji tego, ze w sumie sporadycznie dlubiemy cos w 2d. DO dyskusji pomyslow, poprawek etc chyba lepiej jak zainwestuje w Mischief (zwlaszcza biorac pod uwage opcje przezroczystego pulpitu). Co nie zmienia sytosci tej ofert :D .
Napisano 13 Grudzień 201410 l Kurcze, swietny jest ten soft! Tyle fajnych narzedzi specjalnie pod rysujacych. Extra.
Napisano 13 Grudzień 201410 l I co ciekawe jest to Manga Studio 5 pod inną nazwą;) http://my.smithmicro.com/manga-studio-5-compare.html Funkcje które najbardziej mi się podobają to: Stabilizacja pędzla, linie perspektywy, paleta kolorów na podstawie 4 próbek i sporo innych, nie będę się rozpisywał bo szkoda prądu;)
Napisano 14 Grudzień 201410 l Potwierdzam, bardzo fajny program do rysowania. Mi podoba się malowanie wektorowe i możliwość późniejszej edycji. Świetne jest inteligentne wypełnianie, które wypełnia nawet mimo nie zamknięcia obrysu. Przyznam, że kiedyś sprawdzałem triala, ale pobieżnie. Teraz skusiłem się głównie ceną i ku mojemu zaskoczeniu dostałem więcej niż oczekiwałem ;)
Napisano 14 Grudzień 201410 l Kusząca oferta. Mimo że ostatnio jestem golec (po kupnie tabletu) kusi mnie żeby kupić to gówno. ;). Nawet to droższą wersję bo ma parę interesujących funkcji których taniocha nie ma. Po za tym warto by było mieć przynajmniej jeden dobry, legalny soft.
Napisano 14 Grudzień 201410 l Jak znasz photoshopa to nie ma za bardzo co okielznywac;) Wystarczy na poczatek przeleciec Start Guide i mozesz jechac z koksem:)
Napisano 14 Grudzień 201410 l Rzeczywiście jest wzorowane trochę na fotoszopie. Ale nawigacja na razie jest lepsza. Zobaczymy jak z samym malowaniem. :).
Napisano 16 Grudzień 201410 l Musze przyznać, że opcja importowania zrigowanych fbxów to jest po prostu czad! Plus opcje halftonowych gradientów równie ciekawe. Teraz mogę sobie sam narysować coś a'la Appleseed w kresce Masamune Shirow'a - w stylu tych brzydkich bezbarwnych komiksów wydawanych przez TM-Semic w latach 90-tych. Parę szybkich testów:
Napisano 16 Grudzień 201410 l Rewelacja. Sporo bardzo przydatnych narzędzi. Dzięki za informacje, by mi umknęło. Trial nie miał możliwości sprawdzenia funkcji w menu STORY. Ktoś korzystał z tego? Użyteczne?
Napisano 16 Grudzień 201410 l To mój podstawowy soft do rysowania już od wielu lat. Ps- tylko do końcowej obróbki kolorystycznej (i to nie zawsze).
Napisano 17 Grudzień 201410 l grendel I to jest rekomendacja :) A korzystasz z tych opcji w menu STORY do tworzenia albumu? Że tak powtórzę pytanie. Czy osobno stronami zarządzasz?
Napisano 17 Grudzień 201410 l Nooo, rekomendacja grendela jest faktycznie bardzo dobra rekomendacja:) Chetnie bym zobaczyl jakis making-of w Twoim wykonaniu, zeby podejrzec workflow :)
Napisano 17 Grudzień 201410 l Na razie imo ten program nie miażdży fotoszopa. Dokucza brak w nim tak niezwykle cennego narzędzia jakim jest w PS- liquify. Świetne narzędzie do korekcji kształtów. Jest co prawda w SP lattice ale nie ma nawet co porównywać do fotoszopowego liquifaya. Chyba że w SP jest coś jeszcze o czym nie wiem. Za to pod względem brushy (ich tworzenia i ustawiania) SP ma zdecydowaną przewagę nad PS.
Napisano 20 Grudzień 201410 l Spóźnione podziękowania za info, skorzystałem. A co do programu, to wielki banan na mojej twarzy zawitał kiedy zacząłem odkrywać coraz to fajniejsze wspomagacze. Naprawdę świetny program. Dzięki jeszcze raz.
Napisano 12 Marzec 201510 l Dostałem dzisiaj maila, że znowu jest promocja na program. 70% mniej przez 4 najbliższe dni. Dla tych którzy nie zdążyli ostatnim razem. http://www.clipstudio.net/en/purchase Edytowane 12 Marzec 201510 l przez wroniec