Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Fajnie że wróciłeś do auta. Ale wydaje mi się że idziesz na ilość, postaraj się przyłożyć do jednego ujęcia i dopracować materiały i oświetlenie. W tych ostatnich ujęciach bardzo dużo elementów nie gra. Ja bym proponował odwzorować istniejące zdjęcia tego auta, i męczyć tak długo aż osiągniesz podobny efekt. postaw na głębię, i nie oświetlaj całego auta, popraw kamerę na inną ogniskową, poniżej masz fotki tego auta, myślę że to dobry start żeby je odwzorować :)

https://www.behance.net/gallery/68846385/Chevrolet-Corvette-C1?tracking_source=search_projects|corvette+c1&l=8

• Odpowiedzi 957
  • Wyświetleń 150,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ok pora na oficjalnie rendery. Wspolnie z kolegą Marcinem dokonczyliśmy Bmke . Model moj a rendery,oswietlenie i materiały Marcina .     

• Zainwestuj w postpro a efekt będzie lepszy 🙂 Tu taka 5 min edycja - z renderpassami dałbyś to o niebo lepiej zaprezentować. Ale ja tylko chce ci wskazać drogę i że jest też taka możliwość 🙂   

• Hej wrzucam zdjecie siatek passata 

Posted Images

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, maciek.m napisał(a):

Fajnie że wróciłeś do auta. Ale wydaje mi się że idziesz na ilość, postaraj się przyłożyć do jednego ujęcia i dopracować materiały i oświetlenie. W tych ostatnich ujęciach bardzo dużo elementów nie gra. Ja bym proponował odwzorować istniejące zdjęcia tego auta, i męczyć tak długo aż osiągniesz podobny efekt. postaw na głębię, i nie oświetlaj całego auta, popraw kamerę na inną ogniskową, poniżej masz fotki tego auta, myślę że to dobry start żeby je odwzorować :)

https://www.behance.net/gallery/68846385/Chevrolet-Corvette-C1?tracking_source=search_projects|corvette+c1&l=8

Dzieki za feedback! Ten render z behance cudo! Najwiekszy problem mam z uzyskaniem takiego miękkiego ladnego gradientowego refleksu na boku auta- ciagle z tym walcze :) Mimo ze pracuje w Blenderze 3d i korzystam np. z shader color gradient to ciezko uzyskac taki efekt. Ale mam jeszcze jeden pomysl. Wrzuce po prostu teksture na area lub plane'a z boku auta w celu uzyskania ladnego gradientu, jak to nie pomoze to juz nie wiem co moze pomoc w tym wzgledzie :D Ogniskowa to chyba musi byc powyzej 100mm bo aktualnie mam okolo 75 mm, przez co robi sie takie dziwne splaszczenie perspektywy ze az wykrzywia przód auta. Co do oswietlenia to masz 100% racji, za duzo napackalem chyba tych lightow, jeden od gory, jeden z boku i jeszcze kilka area lightow z roznych stron. Sprobuje postawic na jeden z boku i byc moze jakas lekka hdrke gradientowa w celu uspokojenia sytuacji i uzyskania głebi :) stosuje tez wolumetric dla lekkiego czadu lub dymu, ale z tym nie moge przesadzac, bo latwo przesadzic :)

Napisano
  • Autor

[img]img%5D

okej , ogniskowa wieksza, no i w koncu mysle ze nawet ten refleks na boku jest lepszy niz wczesniej :) ale popracuje jeszcze nad materialami lakieru i chromu, chociaz to sa zwykle materialy z biblioteki blender kita to i tak trzeba je troche dopiescic :)

Napisano
  • Autor

[img]img%5D

troche pobawilem sie aberacja i bloomem, oraz lekko vignieta

[img]img%5D

[img]img%5D

Napisano
  • Autor

[img]img%5D

edit: wiem ze jest troche krzywo na styku drzwi i tylnej czesci auta, ale no doslownie narazie sie tym nie przejmuje, bo czuje sie lepiej w renderowaniu, wiec staram sie wykorzystac jakis tam potencjal

Edytowane przez Akierek