Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wapdłem na może niezbyt oryginalny pomysł, ale... wydaje mi się że "jedynie słuszny", aby powstał jakiś wątek , w którym można by zamieszczać info o wszelkiej maści konkursach architektonicznych, urbanistycznych, wzorniczych itp itd... Nie chodzi mi tu bynajmniej tylko o linki do stron które zamieszczają podobne informacje, ale także o konkursach, które nie są rozreklamowane w całej sieci, albo w ogóle mają zasięg "lokalny", a są warte uwagi, jednak wie o nich tylko garstka "wtajemniczonych".

ps a tak na marginesie, to mam nadzieję że ktoś tu wrzuci coś ciekawego, bo sam mam ochotę z zmierzyć się z jakimś nowym wyzwaniem, a właśnie zaczynam "szukać" ;)

• Odpowiedzi 134
  • Wyświetleń 76,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej ludziska! Bierze ktoś udział w konkursie na BAR/KNAJPKĘ BECK'Sa?? Przyłączy się ktoś?? Serio(!);) Mamy czas do grudnia;) Co Wy na to??

PS. DZięki boba za linka!

Napisano
  • Autor

@Touch hehe - bym sie przyłączył, ale... spozniles sie chwilke (1 dzien) ;) wlasnie zostal skompletowany sklad...eksperymentalny co prawda, ale mooocny. Mimo wszystko mam nadzieje ze wystartujesz - bedzie wieksza mobilizacja do pracy...

@spoon - ba! to jedyna motywacja do pracy ;)

Napisano

Hehe... w sumię to nie wiem czy się spóźniłem;) Też już mam "mini" ekipę;) Mała bo mała, ale jest;)) Powodzenia życzę;) To co mówisz, że będzie się trzeba podzielić pierwszym miejscem;) Hehehehe...;) heh...;/

Napisano

no widze ze dzial architektura nam tu sie preznie i sympatycznie rozwija :)

az milo :)

i jak sobie przypomne tych wszystkich niedowiarkow i filozofow podczas dyskusji nad pomyslem otwarcia watku to az mi sie cieplutko w brzuszku robi :)

Mozna by przylepic staly watek z konkursami !! nawet powinno sie !!

Sticky !!

pozdrawiam w pocie czola

FotoAs

Napisano
  • Autor

@Touch "To co mówisz, że będzie się trzeba podzielić pierwszym miejscem" - podzielić sie moge ... ;) ale tylko ta nagroda pieniezna... ;) , bo rocznego zapasu piwa nie oddamy !!!! ;)

Napisano

studenci architektury laczcie sie...

na politechnice poznanskiej trwa wlasnie fajny konkurs urbanistyczny dla studentow na zagospodarowanie terenow wolkol zbiornika retencyjnego w starym miescie - konin. dla studento 3 roku niezla gratka 2500 pln - glowna nagroda

Napisano
  • Autor

za malo chyba w szkole przebywam bo nie wiedzialem o tym :P

Napisano
  • Autor

@lashco - na przyszłość sprawdz dobrze znaim napiszesz - konkurs o ktorym mowisz faktycznie istnieje, tyle ze termin skladania prac (wg ogloszenia) zakonczyl sie 2go grudnia, aty o nim piszesz 15 go ;)

Napisano

pisze dla samego faktu wspomnienia o nim bo kazdy kto chcial brac w nim udzial juz dawno bierze w nim udzial :P

a termin zostal zmieniony :P i jeszcze trwa

Napisano

W 2003 startowałem na wydział architektury na Polibudzie w Poznaniu... niestety, nie załapałem się;/ A teraz Systemy i sieci komputerowe na DWSPiT, gdzie zarówno władzom uczelni jak i profesorom brakuje wyobraźni, a studentom w konsekwencji- praktycznego podejścia do zagadnień poruszanych na zajęciach... Jednak to nie problem tylko "mojej" uczelni lecz większości takich instytucji w Polsce... Generalnie jestem zmęczony studiami w takiej formie w jakiej występują one obecnie. Chyba czas na zmiany...

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

"Od 15 lutego rozpocznie się konkurs architektoniczny, którego celem jest zaprojektowanie nowego przycisku spłukującego." - wydaje się może banalne dla niektórych, moim zdaniem b. ciekawe byłoby zmierzyć się z czym,ś takim ;)

http://www.geberit.pl lub ponoć jest też info w jakiejś "Architekturze"

Napisano

Kto ma pożyczyć legitymację studenta wydziału architektury?? To trochę dyskryminujące...

Napisano

16 lutego we Wrocławiu został ogłoszony "Konkurs na opracowanie projektu plastycznego oraz koncepcji urbanistyczno-architektonicznej Pomnika wspólnej pamięci".

Może nie jest to okazja dla każdego z forumowiczów, ale myślę, że szanowne architektorniczne grono użytkowników może to uznać za smakowity kąsek. Tymbardziej, że nagroda główna to 15 000 zł (+ 2 miejsca niższe 10 i 5 tyś.)

Więcej szczegółów pod tym adresem http://www.wroclaw.pl/m3529/p33857.aspx

Źródło: http://www.wroclaw.pl

Życzę powodzenia :)

P.S. Nie mam pojęcia co to jest IZBA ARCHITEKTÓW ;)

P.S.2 Szukałem takiego wątku zanim dałem do Newsów, przeoczyłem pewnie bo jest klejący.. pozdro boba :)

Napisano

no a zeby nalezec do izby trzeba :

skonczyc wydzial architektury

odbębnic 3 lata praktyk

zdać egzamin dający uprawnienia architekta

ubezpieczyc sie na 5 cyfrowa sume w euro

wtedy mozna sie zapisac

i placic comiesieczna skladke :P

niestety wiekszosc konkursow w polsce ( sarpowskich jak i izby ) jest tylko dla wtajemniczonych czyli dla architektow ( nagrody sa wtedy badzo mile ) konkursy otwarte dla wszystkich pojawiaja sie bardzo rzadko i nagrody sa .... odpowiednio nizsze . SARP corocznie organizuje konkurs studencki.

Napisano

konkursy sarpowskie to nie konkursy dla dzieci tylko przetargi w formie konkursu. zazwyczaj nie wygrywasz dyplomu plus zabawki tylko wygrywasz kontrakt na projekt realizacyjny i tu sa potrzebne uprawnienia, uzgodnienia, ekspertyzy itd.

a konkursy projektowe (niesarpowskie) w polsce maja najwyzsze nagrody w skali swiatowej :D

Napisano
a konkursy projektowe (niesarpowskie) w polsce maja najwyzsze nagrody w skali swiatowej :D

powiedzial co wiedzial ten co piechota nie chodzi :D

w sarpowskich konkursach inwestor zaprasza do realizacji albo i nie. roznie bywa.

a nagroda 15k to troche smieszna suma jak dla biura ktore potencjalnie staruje wiec to prawda ze smakowitym kaskiem w tym przypadku jest zlecenie. tylko ta izba...grrrrrr...

Napisano
  • Autor

hmm klopoty się piętrzą... no to w takim razie moze jednak ten guzik do toalety :>

Napisano

nie nazwal bym tego kłopotami :) Raczej trudnościami :P a nam pozostaje robienie przyciskow albo znalezienie niespoelnionego architekta i namowienie go aby zrobil z nami konkursik dla wtajemniczonych :)

Napisano

A mnie zastanawia zawsze przy okazji takich konkursów kwestia praw autorskich producentów oprogramowania, z którego niejednokrotnie mieliśmy okazję korzystać... wiadomo o czym mowa:)p

Napisano
  • Autor

1. ŁAZIENKA

Firma KOŁO po raz kolejny zaprasza do udziału w VII konkursie na projekt łazienki.

Udział w konkursie jest bezpłatny, szczegóły znajdują się w regulaminie. Termin nadsyłania prac - 13 czerwca 2005 r., ogłoszenie wyników i wystawa prac od 04 do 09 października 2005 r w Instytucie Wzornictwa Przemysłowego w Warszawie.

http://www.kolo.com.pl/konkurs-formularz.html

2. DOM PASYWNY

Firma Rockwool - ekspert w dziedzinie energooszczędnych rozwiązań izolacyjnych z wełny mineralnej - organizuje konkurs dla studentów architektury pod hasłem Dom Pasywny w Polsce. Jego celem jest przybliżenie studentom zasad i rozwiązań technicznych stosowanych w budownictwie pasywnym. Konkurs ma charakter ogólnopolski, skierowany jest do studentów wydziałów architektury. Wysoki poziom konkursu gwarantuje jury - wybitni polscy architekci, znani z zainteresowania budownictwem energooszczędnym, oraz osoby zajmujące się zawodowo tym tematem. Sędziowie: prof. arch. Wacław Celadyn (WA PK - Przewodniczący), arch. Maciej Miłobędzki (Warszawa), arch. Dariusz Śmiechowski (Warszawa), Maria Dreger ( Rockwool), Zyta Kusztra ("ARCHITEKTURA-murator"), Arkadiusz Węglarz (KAPE), Günter Schlagowski (Polski Instytut Budownictwa Pasywnego).

17.10.2005 (termin nadsyłania prac)

Informacje: http://www.dompasywny.rockwool.pl/

ps tak mnie jakos napadlo zeby to podac ;)

pss infotramcje o roznych konkursach, imprezach i wykladach tez u nas na forum w dziale kalendarium: http://almamater.ikb.poznan.pl/architektura/forum/viewforum.php?f=13

pozdr, boba

Napisano

www.mtp.pl/konkurs

jesli studiujesz, to pewnie widziales info dot. tego konkursu na wydziale.

Temat: zagospodarowanie terenow targow w poznaniu // urbanistyka raczej //

pozdro.

Napisano

jest napisane ze konkurs jest kierowany przede wszystkim. wiec mniemam ze student tez moze... A z reszta wszystko inne jak w KOLE ... Ja tam chyab się skusze

Napisano

student? a ja? tzn nikt? licealista? :D

ch**, nie przekonam sie jak nie sprobuje :)

zawsze mozna zadzwonic

Napisano

w konkursie cersanit moga brac udzial osoby niepelnoletnie? Jak powinne wygladac projekty ? (w cad, czy wizualizacja? o_O)

Napisano
w konkursie cersanit moga brac udzial osoby niepelnoletnie? Jak powinne wygladac projekty ? (w cad, czy wizualizacja? o_O)

Ten konkurs tak jak w podobne konkursy łazienkowe jest otwarty. Udział może brać każda osoba pełnoletnia. Osoby niepełnoletnie nie mogą brać udziału bo w przypadku wygranej podpisuje sie umowę o dzieło.