arczi Napisano 19 Luty 2015 Share Napisano 19 Luty 2015 (edytowane) Witajcie! Chciałem podzielić się z Wami ostatnim projektem osobistym. Naleśniki zrobione techniką fotogrametrii w darmowym, ale nawet dającym radę sofcie visualSFM, meshLab do triangulacji wyników, mudbox do retopo i podpimpowania tekstur. Reszta standardowo zrobiona w 3dsmax'ie + vray i photoshop/lightroom do obróbki. C&C mile widziane!:) [ATTACH=CONFIG]98332[/ATTACH] Pozdrawiam, Artur Tamioła. arturtamiola.com Edytowane 19 Luty 2015 przez arczi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 19 Luty 2015 Share Napisano 19 Luty 2015 pro robota, front! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 19 Luty 2015 Share Napisano 19 Luty 2015 No wygląda to naprawdę bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 19 Luty 2015 Share Napisano 19 Luty 2015 dla mnie idealne, nie mam sie do czego przyczepic. a truskawka przecieta idealnie bo byl bardzo ostry noz :) front oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 19 Luty 2015 Share Napisano 19 Luty 2015 Mniam dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porti Napisano 19 Luty 2015 Share Napisano 19 Luty 2015 Przepiękne ale cienizna widelca rzuca się w oczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathanielxd Napisano 19 Luty 2015 Share Napisano 19 Luty 2015 Jami! Oprócz tego cieniutkiego widelca, wszystko super świetnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 19 Luty 2015 Share Napisano 19 Luty 2015 No i miałem juz nic nie jesc a Ty sprawiłes, ze slinka mi cieknie! Widelec za cienki i troszke dziwny szader na malinach(moze za duzo Subsurface Scattering). Reszta miodzio. Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki79 Napisano 19 Luty 2015 Share Napisano 19 Luty 2015 Technicznie fajnie zrobione. Tylko coś ta kompozycja jest trochę "nieteges". Talerz dochodzi do krawędzi, a z drugiej strony jest obcięty. Tak się raczej nie kadruje. Ps. Do tyłu z tymi nowinkami jestem- to było skanowane wstępnie? Bryła i kolory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczi Napisano 20 Luty 2015 Autor Share Napisano 20 Luty 2015 (edytowane) Dzięki wszystkim za komentarze!:) Widelec faktycznie za cienki, a na shader malin już plasti mi zwracał uwagę, ale mi się nawet podoba i już go nie zmieniałem:) Technicznie fajnie zrobione. Tylko coś ta kompozycja jest trochę "nieteges". Talerz dochodzi do krawędzi, a z drugiej strony jest obcięty. Tak się raczej nie kadruje. Ps. Do tyłu z tymi nowinkami jestem- to było skanowane wstępnie? Bryła i kolory? Odnośnie fotografii jedzenia to przed projektem robiłem mały research i z takim kadrowaniem spotkałem się wiele razy, ale dzięki za uwagę. Same naleśniki ofotografowałem dookoła i visualSFM już sobie poradził z resztą. Następnie trzeba było domodelować dolną część naleśników, zunwrapować i podmalować. Poniżej kilka fotek: Pozdrawiam, Artur Tamioła. arturtamiola.com Edytowane 24 Luty 2015 przez arczi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlyczlowiek Napisano 21 Luty 2015 Share Napisano 21 Luty 2015 Takze mam pewne watpliwosci co do kompozycji, mianowicie do momentu gdzie talerz u dolu obrazka styka sie z jego krawedzia. Te tzw "styczne" (visual tangents) raczej nie sa kompozycyjnie zalecane. Co do reszty... Tylko przyklasnac! :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczi Napisano 24 Luty 2015 Autor Share Napisano 24 Luty 2015 (edytowane) Dzięki za front!:) Edytowane 24 Luty 2015 przez arczi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skocu Napisano 24 Luty 2015 Share Napisano 24 Luty 2015 Fajny pomysł i świetne wykonanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artzgodka Napisano 25 Luty 2015 Share Napisano 25 Luty 2015 czadzior !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 11 Marzec 2015 Share Napisano 11 Marzec 2015 Pięknie wyszło. Czyli fotografowałeś każdego naleśnika osobno, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 11 Marzec 2015 Share Napisano 11 Marzec 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczi Napisano 12 Marzec 2015 Autor Share Napisano 12 Marzec 2015 Czyli fotografowałeś każdego naleśnika osobno, tak? Zgadza się- 5 różnych naleśników, reszta to duplikaty:) akurat były idealne warunki, w pełni zachmurzone niebo, aczkolwiek ludzie na parkingu patrzyli się jak na idiotę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi