Napisano 19 Luty 201510 l Witajcie! Chciałem podzielić się z Wami ostatnim projektem osobistym. Naleśniki zrobione techniką fotogrametrii w darmowym, ale nawet dającym radę sofcie visualSFM, meshLab do triangulacji wyników, mudbox do retopo i podpimpowania tekstur. Reszta standardowo zrobiona w 3dsmax'ie + vray i photoshop/lightroom do obróbki. C&C mile widziane!:) [ATTACH=CONFIG]98332[/ATTACH] Pozdrawiam, Artur Tamioła. arturtamiola.com Edytowane 19 Luty 201510 l przez arczi
Napisano 19 Luty 201510 l dla mnie idealne, nie mam sie do czego przyczepic. a truskawka przecieta idealnie bo byl bardzo ostry noz :) front oczywiscie
Napisano 19 Luty 201510 l No i miałem juz nic nie jesc a Ty sprawiłes, ze slinka mi cieknie! Widelec za cienki i troszke dziwny szader na malinach(moze za duzo Subsurface Scattering). Reszta miodzio. Gratulacje!
Napisano 19 Luty 201510 l Technicznie fajnie zrobione. Tylko coś ta kompozycja jest trochę "nieteges". Talerz dochodzi do krawędzi, a z drugiej strony jest obcięty. Tak się raczej nie kadruje. Ps. Do tyłu z tymi nowinkami jestem- to było skanowane wstępnie? Bryła i kolory?
Napisano 20 Luty 201510 l Autor Dzięki wszystkim za komentarze!:) Widelec faktycznie za cienki, a na shader malin już plasti mi zwracał uwagę, ale mi się nawet podoba i już go nie zmieniałem:) Technicznie fajnie zrobione. Tylko coś ta kompozycja jest trochę "nieteges". Talerz dochodzi do krawędzi, a z drugiej strony jest obcięty. Tak się raczej nie kadruje. Ps. Do tyłu z tymi nowinkami jestem- to było skanowane wstępnie? Bryła i kolory? Odnośnie fotografii jedzenia to przed projektem robiłem mały research i z takim kadrowaniem spotkałem się wiele razy, ale dzięki za uwagę. Same naleśniki ofotografowałem dookoła i visualSFM już sobie poradził z resztą. Następnie trzeba było domodelować dolną część naleśników, zunwrapować i podmalować. Poniżej kilka fotek: Pozdrawiam, Artur Tamioła. arturtamiola.com Edytowane 24 Luty 201510 l przez arczi
Napisano 21 Luty 201510 l Takze mam pewne watpliwosci co do kompozycji, mianowicie do momentu gdzie talerz u dolu obrazka styka sie z jego krawedzia. Te tzw "styczne" (visual tangents) raczej nie sa kompozycyjnie zalecane. Co do reszty... Tylko przyklasnac! :))
Napisano 12 Marzec 201510 l Autor Czyli fotografowałeś każdego naleśnika osobno, tak? Zgadza się- 5 różnych naleśników, reszta to duplikaty:) akurat były idealne warunki, w pełni zachmurzone niebo, aczkolwiek ludzie na parkingu patrzyli się jak na idiotę..