mały królik Napisano 4 Maj 2015 Share Napisano 4 Maj 2015 Witam, chciałabym przedstawić projekt, który miałam okazję poprowadzić od strony 3D w Ars Thanea. Razem we współpracy z Ogilvy & Mather NY mieliśmy za zadanie wykonać serię ilustracji dla firmy Dupont obrazując niewidoczne dla oka składniki produktów poprzez dodanie do nich takich elementów jak drzwi/bramy/tunele/itp. Projekt polegał na połączeniu 3D z fotografią. Jako że, jak to zwykle bywa, czas nas gonił, wielkie gratuacje należą się całemu teamowi za sprawne uporanie się ze wszystkim. Razem z Łukaszem Skurczyńskim i Jakubem Włodarczykiem wykonaliśmy modele. Następnie przyszedł czas na texturowanie wraz z wymienionym wcześniej Kubą, Łukaszem Wiktorzakiem i Marcinem Kowalskim. Na koniec pozostało odtworzenie oświetlenia z sesji zdjęciowej i wpasowanie modeli wejść w kadry nad czym, obok mnie, pracowali Paweł Szklarski, Piotr Nowacki i Jakub Włodarczyk. Dzięki na prawdę sprawnej pracy całego zespołu część 3D udało się zamknąć w, o ile dobrze pamiętam, 4 tygodnie. Po zakończeniu 3D wszystko razem do kupy poskładali Piotr Frączkowski, Karol Klonowski, Marcin Kowalski i Łukasz Wiktorzak, należy podkreślić, że nie mieli łatwo by sprostać gustom klienta ;) A wszystko to pod czujnym okiem Piotra Jaworowskiego, który zajmował się stroną kreatywną projektu oraz art directora Karola Klonowskiego. Soft: 3ds Max + VRay, ZBrush, HDR Light Studio, Photoshop Pozdrawiam, Ania Close up na modele: Pełne creditsy: Client: DuPont Nutrition & Health Global Communications Leader: Ruth Farrell Brand & Internal Communications: Sarah-Jane Jumppanen Communications Manager: Barbara Robleto Agency: Ogilvy & Mather NY Global Creative Director: David McMillan Associate Creative Director: Melissa Evans Group Account Director: Rasika Narang Account Supervisor: Dory Giannos Content Producer: Jessica Fiore Production Studio: Ars Thanea Executive Creative Director: Peter Jaworowski Producer: Aleksander Kmiecik Art Director: Karol Klonowski Photographer: Szymon Świętochowski Photo Production: Bartosz Cerkaski Lead 3D Artist: Anna Mierzejewska Modeling: Łukasz Skurczyński, Jakub Włodarczyk, Anna Mierzejewska Texturing: Jakub Włodarczyk, Łukasz Wiktorzak, Marcin Kowalski, Anna Mierzejewska Shading: Anna Mierzejewska, Paweł Szklarski, Piotr Nowacki, Jakub Włodarczyk Retouch: Piotr Frączkowski, Karol Klonowski, Marcin Kowalski, Łukasz Wiktorzak Business Unit Director: Marcin Molski Food Stylist: Joanna Sikora Mockup Artist: Jarosław Polowiec Agent: Bernstein Andrulli Matthew LeBaron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 4 Maj 2015 Share Napisano 4 Maj 2015 Swietnie to wyglada. Te potrawy to tez modele czy zdjecia? Wyglda to mega real wiec zakladam ze zdjeica i dodawane byly lementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex3d Napisano 4 Maj 2015 Share Napisano 4 Maj 2015 (edytowane) @mały królik gratulacje. Piękna robota, rewelacyjne oświetlenie, miło popatrzeć :) Naprawdę najwyższa jakość - skojarzyło mi się z Caramel Pictures :) Edytowane 4 Maj 2015 przez alex3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 4 Maj 2015 Share Napisano 4 Maj 2015 piękne. chemia dodawana do żarcia dawno nie była tak miła dla oka ;D mnie interesuje jak zrobiliście mąkę, jeżeli można wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 4 Maj 2015 Share Napisano 4 Maj 2015 Klasa - Ars Thanea rzadzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 4 Maj 2015 Share Napisano 4 Maj 2015 super robota. od modelingu przez tekstury i compositing widać włożoną masę dobrej pracy. klienta tylko nie zazdroszczę. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 4 Maj 2015 Share Napisano 4 Maj 2015 Fajne i pomysłowe, praca nad takim zleceniem musi być przyjemnością! Brawo i oczywiście rekomenduję fronta (o ile taki już nie został zaordynowany)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MPająk Napisano 5 Maj 2015 Share Napisano 5 Maj 2015 Świetna robota - gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mały królik Napisano 5 Maj 2015 Autor Share Napisano 5 Maj 2015 Bardzo dziekuję za miłe słowa i cieszę się, że się podoba. Jeszcze raz podkreślę, że gratulacje należą się wszystkim, którzy pracowali przy projekcie na każdym etapie :) Sebazx6r, zgadza się. olaf, na sesji ;) mookie, przyznam, że pomysł na zrealizowanie tematu bardzo przypadł mi do gustu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Maj 2015 Share Napisano 9 Maj 2015 Świetnie, że to wrzuciłaś bo na FB coś mi tam mignęło, ale nie miałem jakoś*czasu, aby wczytywać*się*co to był za projekt. Wyszło niesamowicie. Az chętnie zobaczyłbym tego więcej i przede wszystkim z ciekawości te, które tez się nie podobały klientowi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 10 Maj 2015 Share Napisano 10 Maj 2015 super to jest, gratulacje leadowania projektu i efektu koncowego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 19 Maj 2015 Share Napisano 19 Maj 2015 Świetne ilustracje, naprawdę fajnie się na to patrzy ! Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi