ElementalX7 Napisano 9 Sierpień 2015 Share Napisano 9 Sierpień 2015 (edytowane) Wersja tekstowa: Mini-bitwa 1990-2015 Zasady: - Modelujemy auto od 1990 wzwyż - Dowolne oprogramowanie/technika modelowania - Nieograniczona ilość poly - Modelujemy interio i exterior - Pokazujemy siatki oraz inne rendery z etapów pracy Ocenie podlega: - Jakość Wykonania - Ilość detali - Render Finalny Inne informacje: - Silnik jest obowiązkowy tylko wtedy, gdy widać go przez maskę/klapę - Auta mogą być seryjne jak i po tuningu - Dwa tygodnie po zapisach zostanie ustawiony deadline - Bitwa będzie trwać 5 miesięcy - Zapisy odbywają się w tym wątku. Po zapisie każdy z uczestników tworzy swój wątek w dziale (mini bitwa) zatytułowany : [Auto 90-15] Marka model rok pojazdu i tam wrzuca wszelkie postępy prac Lista uczestników: --------------- 01 -> 10 --------------- 01. ElementalX7 - Lamborghini Huracan LB Performance 02. Segea - Honda Acura NSX '15 03. Thecrev - Chevrolet Camaro / Audi TT Coupe 04. Polka dot - Porsche 997 Targa 05. Kubajaniak - Koenigsegg CCX 06. Ozzy - Nissan 200SX S13 07. Bubu Nissan S13 08. Trisquote - McLaren F1 09. Pawlito - Nissan S15 Silvia 10. Podstavsky - Toyota GT86 --------------- 11 -> 20 --------------- 11. Lucas - Toyota Corolla WRC 12. Thunder - Mazda MX-5 13. MK2 - Audi A4 B5 14. GothamNeedsME - Fiat Freemont 15. Smoku - Koenigsegg Agera RS 16. Berger - Mazda MX 5 ND 17. Przemas - Audi R8 Edytowane 29 Sierpień 2015 przez ElementalX7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
segea Napisano 9 Sierpień 2015 Share Napisano 9 Sierpień 2015 Chwilowo cierpię na chroniczy brak czasu. Ale kusi mnie jakieś autko, więc jak starczy czasu spróbuje sił, z Honda Acura NSX 2015. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 9 Sierpień 2015 Share Napisano 9 Sierpień 2015 Fajny byłby jakiś konkurs z nagrodami nawet małymi na pewno znalazło by sie więcej osób, to co segea pracuje nad 2 projektami i mam mało czasu ale jeśli będzie trochę czasu to spróbuje walki z Chevrolet Camaro 2010 albo Audi TT coupe 2007. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElementalX7 Napisano 9 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2015 @Segea, Dopisałem Ciebie do listy. @TheCrev, Ciebie też dopisałem. Co do nagród, to potrzeba by było sponsora. Jak na razie bitwy są organizowane przez zwykłych użytkowników ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 11 Sierpień 2015 Share Napisano 11 Sierpień 2015 Przydałby się jakiś wątek na główną czy coś bo jakoś mało osób :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Sierpień 2015 Share Napisano 11 Sierpień 2015 o, super! dawno tego nie było, chętnie zmierzę się z tematem. Porsche 993 Targa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trisquote Napisano 11 Sierpień 2015 Share Napisano 11 Sierpień 2015 Ooo w sumie też chętnie bym wziął udział. Do kiedy można się zgłaszać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 11 Sierpień 2015 Share Napisano 11 Sierpień 2015 Ciekawe co z tego wyjdzie. W ostatniej samochodowej bitwie udział wzięło 69 osób a prace ukończyło 5. Pewnie nie będę miał czasu, ale spróbuje. W sumie jeśli jest 5 miesięcy na zrobienie modelu, to może się uda. Samochód jaki spróbuje ogarnąć to Koenigsegg ccx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElementalX7 Napisano 12 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2015 @Thecrev, poproszę o to moda :)0 @Polka dot, dodany! Wpisałem rocznik '93. Jak się mylę, to mnie popraw :) @Trisquote, zapisy tak 2 - 3 tygodnie. Po zamknięciu zapisów ustawi się deadline. @Kubajaniak, Mam nadzieję, że bitwę tym razem ukończy większa ilość ludzi. Tak w ogóle, to dodałem Ciebie (Koenigsegg kozackie auta ^^) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 13 Sierpień 2015 Share Napisano 13 Sierpień 2015 Nie zaszkodzi się zgłosić. Jak dla mnie za duży przedział czasowy i ciężko się zdecydować;). Ostatecznie padło na Toyota Corolla WRC '97. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Sierpień 2015 Share Napisano 16 Sierpień 2015 @Polka dot, dodany! Wpisałem rocznik '93. Jak się mylę, to mnie popraw :) spoko, to ja wyraziłem się nieprecyzyjnie. Porsche 911 Targa '93 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzy Napisano 17 Sierpień 2015 Share Napisano 17 Sierpień 2015 A co mi tam, też się zgłoszę, zobaczymy czy uda mi się skończyć. Będę robił Nissana 200SX S13 '93 pewnie po jakimś tuningu, ale to wyjdzie w praniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 18 Sierpień 2015 Share Napisano 18 Sierpień 2015 A można się zgłaszać jak się nie wie czy się wyrobi z czasem? ;D Jak tak to ja to co we wcześniejszej czyli Nissan s13 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trisquote Napisano 20 Sierpień 2015 Share Napisano 20 Sierpień 2015 5 miesięcy to i dużo i mało bo pewnie szybko zleci ale co tam! Ja spróbuje zrobić Mclarena F1 w wersji standardowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElementalX7 Napisano 22 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2015 Zastanawiam się czy przedłużyć czas zapisów. Normalnie zostaną zamknięte jutro. Przedłużamy o tydzień czy zamykamy i ruszamy ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlito Napisano 22 Sierpień 2015 Share Napisano 22 Sierpień 2015 Dopisz jeszcze mnie. Nissan S15 Silvia. aha, Toyota tam była w kolejce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 22 Sierpień 2015 Share Napisano 22 Sierpień 2015 Ja również wezmę udział w bitwie. Moim autem będzie podrasowana Toyota GT86. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trisquote Napisano 23 Sierpień 2015 Share Napisano 23 Sierpień 2015 Myślę, że warto przedłużyć zapisy, im więcej osób się zapisze tym większa szansa, że modele będą skończone. Szkoda, że to na głównej nie wylądowało co by więcej osób się dowiedziało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 23 Sierpień 2015 Share Napisano 23 Sierpień 2015 Jak się uda to chętnie wezmę udział z Koenigsegg agera RS 2015, będzie konkurencja do ccx :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 23 Sierpień 2015 Share Napisano 23 Sierpień 2015 Z jakiegoś powodu nie ma mnie na zaktualizowanej liście więc przypominam się z prośbą o dopisanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElementalX7 Napisano 23 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2015 Lucas, wybacz. Jakoś mi musiało umknąć. Jeszcze nawet sprawdzałem za pierwszym razem czy to nie ta sama Corolla którą jeździłem kiedyś w Gran Turismo ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 24 Sierpień 2015 Share Napisano 24 Sierpień 2015 Nie gwarantuję że coś zrobię ale może akurat się uda. Będę modelował Mazde mx-5 NA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk2 Napisano 24 Sierpień 2015 Share Napisano 24 Sierpień 2015 Startuję z Audi A4 B5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElementalX7 Napisano 25 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2015 Myślałem aby zrobić tak, że ustawiamy deadline a każdy kto ze chce, będzie mógł się dopisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GothamNeedsMe Napisano 26 Sierpień 2015 Share Napisano 26 Sierpień 2015 Witam serdecznie! Oto moj pierwszy magiczny post na tym magicznym forum. Wezmę się za Fiata Freemonta z 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElementalX7 Napisano 26 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2015 @Gotham, witaj ! Spodziewam się magicznego auta :D Tak w ogóle w sobotę ustawi się deadline na 26/01/2016. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 26 Sierpień 2015 Share Napisano 26 Sierpień 2015 @ElementalX7 dopiszesz mnie do listy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 27 Sierpień 2015 Share Napisano 27 Sierpień 2015 To i ja bym z chęcią się podpiął z pozycją MX5 ND 2016 :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElementalX7 Napisano 27 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2015 Smoku & Berger, Zrobione ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas Napisano 29 Sierpień 2015 Share Napisano 29 Sierpień 2015 Ciekawe co z tego wyjdzie. W ostatniej samochodowej bitwie udział wzięło 69 osób a prace ukończyło 5. Pewnie nie będę miał czasu, ale spróbuje. W sumie jeśli jest 5 miesięcy na zrobienie modelu, to może się uda. Samochód jaki spróbuje ogarnąć to Koenigsegg ccx Kuba, jak ty sie piszesz to korci mnie zeby tez sprobowac. Bylaby okazja zeby przekonac sie jak ugryzc modelowanie auta w Modo - konkretnie Audi R8 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElementalX7 Napisano 29 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2015 @Przemas, dopisałem Ciebie. Jak pisałem wcześniej, deadline zostaje ustawiony na 29-tego stycznia 2016r. Przypominam o utworzeniu tematu w tym dziale : Mini-bitwa. Każdy wątek musi być utworzony następująco: [Auto 90-15] Marka model rok. Do osób które jeszcze się nie zapisały: Zapisy będą otwarte cały czas lecz deadline będzie ten sam dla wszystkich. Powodzenia ! :) Deadline: 29 Stycznia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 29 Sierpień 2015 Share Napisano 29 Sierpień 2015 Pięknie. Powodzenia. Sporo uczestników ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Ok ja też wchodzę ;) Ford GT 90 - zobaczymy czy mi się uda w końcu jakieś auto skończyć :P edit: Teraz widzę ze się dziebko spóźniam na imprezę - da rade dopisać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magnifison Productions Napisano 9 Październik 2017 Share Napisano 9 Październik 2017 Interior calusieńki ma być i zawieszenie też i takie tam inne detale czy też ogółem karoseria najważniejsza bedzie w ocenie projektu jako koncepcji na jakiś konkretny model marki znanych aut sportowych i cywilnych? :-)nad tym teraz sie mocuje... zapraszam na moją stronke http://www.magprostudios3d.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi