Krzych Napisano 5 Kwiecień 2016 Napisano 5 Kwiecień 2016 Witam, Postanowiłem dokończyć jeden z pierwszych modeli jakie zrobiłem w 3d i taka powstał Ford Mustang GT Roush. Soft: 3ds max, Vray, Photoshop
Maciek Jutrzenka Napisano 5 Kwiecień 2016 Napisano 5 Kwiecień 2016 fajny pomysł ze splashami ale trochę od czapy nawaliłeś ich, w shopie pdoerjzewam true? i to niestey widać.
piopiowawa Napisano 5 Kwiecień 2016 Napisano 5 Kwiecień 2016 interesujące kompozycje, bardzo fajny pomysł na efekty a nie "suche" rendery jak wielu robi. fajny pomysł ze splashami ale trochę od czapy nawaliłeś ich, w shopie pdoerjzewam true? i to niestey widać. nie wygłupiaj się, bo splashe naturalnie wyglądają i pasują w całości, co ci w nich nie pasuje?
Maciek Jutrzenka Napisano 5 Kwiecień 2016 Napisano 5 Kwiecień 2016 wyglądają dobrze. ale do bardzo dobrych im jeszcze brakuje. pomysł jak najbardziej na plus aczkolwiek. jest ich według mnie zadużo i troche chaotycznie. Mniej a dokładniej i bardziej z sensem. :)
Krzych Napisano 5 Kwiecień 2016 Autor Napisano 5 Kwiecień 2016 Tak, nie ukrywam, te rozprysk zostały zrobione w photoshopie. W 3d trochę trudno byłoby osiągnąć taki efekt.
Trisquote Napisano 6 Kwiecień 2016 Napisano 6 Kwiecień 2016 mi tam się podoba, nawet bardzo ,pomysł na wielki plus. Co mi nie siedzi to blur na kołach oraz materiał hamulców, które rzucają się w oczy zwłaszcza w bocznym ujęciu.
Krzych Napisano 6 Kwiecień 2016 Autor Napisano 6 Kwiecień 2016 Dzięki za komentarze. Klocki może trochę za bardzo rzucają się w oczy.
mk2 Napisano 2 Czerwiec 2016 Napisano 2 Czerwiec 2016 To chyba z wczorajszej ulewy ;-) Bardzo fajny pomysł. Pozdrawiam
ApaczoS Napisano 2 Czerwiec 2016 Napisano 2 Czerwiec 2016 Klocki z reguły się rzucają w oczy więc nie ma się co czepiać http://www.g2usa.com/Merchant2/images/torchredinstalled.JPG Mega to wygląda, szkoda że stile :D
Karkosik Napisano 2 Czerwiec 2016 Napisano 2 Czerwiec 2016 Fajnie wszystko wygląda. Szkoda tylko, że pomysł nie autorski. Troche za duża "inspiracja" jak dla mnie. Oceniając sam model, widać gołym okiem rozbieżności względem oryginału. Wrażeniowo praca może i fajnie, ale jak sie już zgłębi jak została wykonana i przyjrzy sie modelowi to pozostaje niesmak ...
pit-lol Napisano 3 Czerwiec 2016 Napisano 3 Czerwiec 2016 Inspirowany faktycznie mocno... IMO Mustang jakoś bardziej pasuje mi do takiej scenerii niż GTR. O ile splashe wyglądają dobrze na pierwszym ujęciu, to już na 2. i 3. są za ostre i przez to nienaturalne - mogłyby być potraktowane lekkim motion blurem, albo po prostu odrobinę zmiękczone. ;)
Maciek Jutrzenka Napisano 6 Czerwiec 2016 Napisano 6 Czerwiec 2016 Wy serio z ta inspiracją? wiecie ile jest takic renderów i zdjęc? serio.. no błagam toć boki zrywać.. łooo wpadłem na iście nowatorski pomysł zrobie render samochodu jadącego w deszczu.. Tak.. nikt wcześniej tego nie robił litości...
skalpel3d Napisano 6 Czerwiec 2016 Napisano 6 Czerwiec 2016 (edytowane) Macku nałóż na siebie oba obrazki popatrz na refleks światła na wodzie nawet kolor jest ten sam przed samochodem to się dowiesz o co chodzi przepraszam są zastosowane te same podłoża. Sorrky to już nie jest inspiracja ;) a Pisanie przez autora ze taki efekt w 3d to jest kłopot to przepraszam brak znajomości tematyki symulacji cieczy :P Efekt banalny Jak się korzysta z PheonixFD albo RealFlow. Przepraszam dawania za ta prace front to duża niestosowność w stosunku do prac które w tym dziale na front zasługują i są w 100 % samodzielne Edytowane 6 Czerwiec 2016 przez skalpel3d
Karkosik Napisano 6 Czerwiec 2016 Napisano 6 Czerwiec 2016 @Maciek Jutrzenka Ty chyba od tych abstraktów już nie widzisz na oczy za dobrze ;) Może dla Ciebie takie zabiegi to normalka i nadal inspiracja. Dla mnie sytuacja w której bierzesz grafike i podmieniasz auto, a całą reszte zostawiasz to nie jest inspiracja. No i wiadomo... W blenderze da sie lepiej ;) Krzychu Można wziąć temat "auto w deszczu" i podejść do tematu na swój sposób. 1 render pomijam bo jest kopią 1:1 oprócz wstawienia innego auta (ale splashe i wszystko inne nie ruszone). Za to 2 i 3 render widać ze już coś było robione przez autora i to jest spoko. Uczy sie i idzie do przodu. Tylko mniej kopiowania a wiecej analizy i swoich testów ;)
Krzych Napisano 6 Czerwiec 2016 Autor Napisano 6 Czerwiec 2016 Kolejność renderów była odwrotna. Pierwszy powstał trzeci render, następnie szukając odpowiedniego podłoża do drugiego natchnąłem się na powyższą mazdę, która idealnie wpasowała się w koncepcję i zainspirowała mnie do zrobienia pierwszego rendera i wykorzystania nawierzchni. Efekty wody (kałuże, rozpryski) są zrobione w photoshope przy użyciu odpowiednich pędzli i tekstur, które również można znaleźć w sieci i nie ja jestem ich twórcą. Nie posiadam ww. pluginów. Próbowałem z PF i innymi efektami dostępnymi w maxie, ale rezultat był niezadowalający
Krzych Napisano 6 Czerwiec 2016 Autor Napisano 6 Czerwiec 2016 Rzeczywiście nissan:). Nie za bardzo znam się na motoryzacji. Mustang leżał długie lata zanim postanowił go dokończyć i zająć się czymś, co mi bardziej odpowiada.
Rekomendowane odpowiedzi