Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wczoraj ruszyła nowa kampania Krity na Kickstarterze. Tym razem twórcy chcą się skupić na gruntownym przebudowaniu narzędzi do edycji tekstu i wektorów. Oczywiście znalazło się miejsce na stretchgoale. Po zebraniu funduszy na główny cel dodatkowe pieniądze będą przeznaczane na zadania które backerzy wybiorą metodą głosowania, tak jak w ostatnich 2 kampaniach.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajno. Mam nadzieje, ze nie zapomne wesprzec. Musze spytac ksiegowego czy mi wolno. Import svg az sie prosi o realizacje.

Napisano
  • Autor

Najlepiej by było jakby zebrali całe 95 tysi na główny goal i wszystkie stretche. ;D Ciekawe jak się uda w tym roku. Krita się całkiem szybko popularyzuje ale niestety to nie zawsze się przekłada na ilość dotacji. Większość userów OSS to po prostu freeloaderzy.

Napisano

mogli by jeszcze zaproponować pledże z symboliczną nagrodą, żeby więcej zostało na prace programistów. Gadżety fajnie - ale ostatnio się najbardziej ucieszyłem z kartki pocztowej, ręcznie adresowanej i przesłanej z Moskwy! Do tego był kubek z nadrukiem, jakieś naklejki ... przesłane osobno, kurierem. Mało mi potrzebne, a parę euro kosztowało.

Teraz tak samo. pendrive, podkładka pod mysz, jakiś kalendarz biurkowy bez kalendarza, piórnik na ołówki ?! -jeśli o mnie chodzi, to by się obeszło bez tego, jak bym tylko znowu dostał widokówkę na pamiątkę, to reszta funduszy by mogła iść na właściwy cel.

Napisano
  • Autor

Te gadżety kosztują grosik, tym bardziej w hurcie przy kilkuset backerach. Ja zbieram ich karty USB, nawet nigdy nie podłączyłem do kompa ale to dla mnie super pamiątka. ;) Pocztówki też lubię. Możesz wybrać pledża z pocztówką (15 euro) ale ustawić dużo większą kwotę jaką chcesz im przekazać. Da się to edytować przez cały czas trwania kampanii, ja zawsze pod koniec jeszcze dorzucam parę eurosów.

https://www.kicktraq.com/projects/krita/krita-2016-lets-make-text-and-vector-art-awesome/

Na Kicktraqu można zobaczyć przebieg kampanii. Po około tygodniu te przewidywania zaczynają nabierać sensu.

Edytowane przez Monio

Napisano

a, faktycznie można więcej do każdego pledża - dzięki za info. Nie doczytałem "or more" a raczej wyżej mierzyłem niż 15€

Wygodniejszy tekst i SVG w kricie, to świetna sprawa będzie. Ostatnio printscreen z inkscape wklejałem na jakąś teksturę, bo tekst w kricie teraz to na prawdę o kant d. roztrzaskać. Jeszcze będę głosował na tą 11. Convert Height Map to Normal Map. fajna by była sprawa, jak by tekst i wektory działały lepiej, to można by już gotową, wypaloną teksturę wzbogacić w jakieś napisy, elementy i od razu też zrobić to samo na normalce.

mogli by jeszcze zrobić Pledge €1000 or more a nagrodą by był numer telefonu do kobiety, o bardzo intrygującym imieniu i nazwisku: Wolthery van Hövell tot Westerflier

Edytowane przez ikkiz

Napisano

Śledzę Kickstartera Krity i jak dla mnie wzorcowe podejście. W comentach na jakimś forum czytałem dlaczego gimp nie zrobi podobnie ? Też się dziwię.

Napisano
  • Autor

Właśnie stuknęło 2/3 kasy na główny goal. To tyle ile zebrali w tamtym roku. Radzę jednak jeszcze nie świętować bo według statystyk na kictraq jest szansa że kampania może się nie powieść! Pierwszy dzień był spektakularny (prawie 9 tysięcy) ale każdy następny to średnio tylko 700 euro. Jeśli obecna tendencja się utrzyma to z głównym goalem miną się o włos. Wspierajcie i spamujcie! We can do that! :)

Napisano

Testowałem ostatnio Kire i jestem pod wrażeniem. Chętnie dorzucę pare grosików.

Ciekawe co mogli by zrobic z kasa podobną do tej która wpada dla gier na Kicstarterze.

---

Wow, 5 min, i doslownie wszystkie 25 euro zniknely.