Akademia DRIMAGINE Napisano 17 Maj 2016 Share Napisano 17 Maj 2016 Przedstawiamy film końcowy ze szkoły Drimagine. https://vimeo.com/141879039 Film zrealizowany był w roku 2015 jako film zaliczeniowy Drimagine w następującym składzie : Aleksandra Hildebrandt: script / direction / storyboard / character concept / character modeling / texturing / shading / lighting / blendshapes/ animation / scene setup / rendering / compositing / postproduction / VFX / sounds Paweł Wardęga: environment modeling / texturing / shading / paint effects Krzysztof Hajduk: rigging / skinning / rendering Mikołaj Tousty: animation Adrianna Zalewska: modeling / texturing / shading Sebastian Dominik: modeling / texturing / shading / blendshapes Dawid Morawiec, Marta Nowocień: music Poniżej link do filmu: oraz krótkie materiały z kuchni / making off : https://www.facebook.com/Zawieszony-Suspended-866176420096849/?fref=ts Zapraszamy do konstruktywnej krytyki ( możecie już nas zjeść na śniadanie ;) Kto zacznie pierwszy ? Może Pan NORDEN ? ;))))) Pozdrawiamy i zapraszamy DRIMAGINE http://www.drimagine.com facebook.com/DRIMAGINE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceks Napisano 17 Maj 2016 Share Napisano 17 Maj 2016 Bardzo fajny pomysł. Podobało mi się. Choć brakuje mi trochę logicznego powiązania stanu "zawieszenia" z tym obumieraniem. Przemontować - montażem można jeszcze cuda zrobić. Generalnie bardzo fajna historyjka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juzwa Napisano 17 Maj 2016 Share Napisano 17 Maj 2016 Szkola powinna stawiac na jakosc, a tutaj ewidentnie studenci bardziej sie wkrecili, by przedstawic historie i postanowili wydluzyc projekt. A dluzy sie niesamowicie. 4 minuty to bardzo duzo. Lepiej byloby to skrocic do 45 sekund i ten sam czas poswiecic na szlifowanie tego co juz jest. Ale nie winie studentow, bo zawsze na poczatku tak to jest. Winie prowadzacych ktorzy sa niekompetentni by prowadzic takiego typu szkole. Bo wyglada to troche jak samowolka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michax56 Napisano 17 Maj 2016 Share Napisano 17 Maj 2016 (edytowane) Bez bolu obejrzalem calosc. Czasowo jak dla mnie w sam raz. Intrygujacy temat chociaz nie do konca rozumiem jak zawieszony wplywal na transformacje malej. Muzyka i udzwiekowienie bardzo mi sie podobaly. Animacja nie rowna, ale ogolnie ok. Niektore transformacje wygladaly jak 1:1 blend pomiedzy dwoma stanami, bez zadnych szczegolow pomiedzy. Najslabiem moim zdaniem wyszla grafika. Duza ilosc przesadzonych filtrow (glow, flary). Trawa i wegetacja za malo urozmaiciona. Plus momentami widac powtarzalne wzorce dla trawy. Zbyt mocna saturacja. Rozumiem jaki byl cel ale mozna bylo troszke stonowac. Ogolnie jest lepiej niz sie spodziewalem (oceniajac po okladce). Gratulacje ukonczenia. Edytowane 17 Maj 2016 przez michax56 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anabell Napisano 17 Maj 2016 Share Napisano 17 Maj 2016 Dziadek3D pomagał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 18 Maj 2016 Share Napisano 18 Maj 2016 Po pierwsze gratuluje ukończenia. Mimo niedoróbek trzyma się to wszystko kupy ;) Kilka rzeczy szwankuje: przede wszystkim animacja jest nienaturalna. Model dziewczynki jest dziwny - na koncepcie wyglada spoko a wymodelowana jakaś taka jest... "jędzowata" ;) nie wiem czy to dobre porównanie. No i chyba jednak wkradło się kilka dłużyzn. Nie wiem o co chodzi z tymi transformacjami bohaterów, ale w sumie może i nie wszystko trzeba tłumaczyć. Chodzi o emocje czy coś tam ;) W każdym gratuluję i życzę powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 18 Maj 2016 Share Napisano 18 Maj 2016 Historia b. fajna, stylistycznie też trzyma się kupy. Animacja dziewczynki mogła by być bardziej realistyczna ale przy tej długości filmu nie jest to aż taki problem. Dobra robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akademia DRIMAGINE Napisano 28 Maj 2016 Autor Share Napisano 28 Maj 2016 Dziękujemy za oddzew i konkretne uwagi. Są jak najbardziej słuszne. Nie wszystko da się tak łatwo zrobić ( Juźwa ) - studenci mają swoje wizje co do długości fimów. Kadra Drimagine stara się doradzić i przekonać młodych ludzi aby zaufała i robiła filmy krótsze ( właśnie te wspomniane wcześniej 30 - 45 sekund). Czasem trudno jednak przekonać do słuszności tego czynu. Jeśłi jednak studenci są przekonani , ze zdążą , zrobią i tak jest za krótkie to cóż - działamy , tzn. studenci głównie działają bo to ich filmy. Anabell - w zasadzie to same "dziadki" pomagały ;) ( oczywiście bez forumowej postaci Dziadka 3D, która nie brała udziału w produkcji ) Nowe ( krótsze ) produkcje szkolne w toku. Pozdrawiamy i zapraszamy Drimagine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 31 Maj 2016 Share Napisano 31 Maj 2016 Hehe fajnie wylądować na pierwszej chociaż w podziękowaniach. Aleksandra , Paweł, Krzysiu, Mikołaj, Ada ,Seba jeszcze raz gratuluje. fajnie ,że wytrwaliście i skonczyliści :). Gratki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 9 Czerwiec 2016 Share Napisano 9 Czerwiec 2016 Warsztatowo całkiem nieźle, jak na pracę studencką. Ale może mi ktoś wytłumaczyć ten fenomen polskiej animacji, w której główny bohater zawsze umiera - jeśli nie fizycznie to przynajmniej duchowo? Ta wszechobecna ponurość i beznadziejność żywota. O co chodzi?!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 9 Czerwiec 2016 Share Napisano 9 Czerwiec 2016 Gratuluje ukonczenia! Bardzo piekny film. Obejrzalem kilka razy i jestem dumny ze w ciagu zaledwie dwoch lat prostych wykladow udalo wam sie osiagnac taki efekt. Zycze wam jak najlepiej w nadchodzacej przyszlosci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osael Napisano 9 Czerwiec 2016 Share Napisano 9 Czerwiec 2016 Ale może mi ktoś wytłumaczyć ten fenomen polskiej animacji, w której główny bohater zawsze umiera - jeśli nie fizycznie to przynajmniej duchowo? Ta wszechobecna ponurość i beznadziejność żywota. O co chodzi?!? Niespełnienie wykładowców ASP. Ich dręczono takimi tematami to i oni dręczą dalej. Takie błędne koło, którego polskie uczelnie nie potrafią przełamać. A potem "hurr durr, wyjeżdżają się uczyć za granicę". Etiuda na najcięższy możliwy temat, najlepiej minimum 15 minut. Styl? Oby nie 3D, najlepiej kasza. Albo krew i łzy studentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi