Napisano 13 Grudzień 20168 l Hej! Tym razem nagrywałem cały proces i zmontowałem w timelapsa. W sumie to koło 25h materiału więc trochę przydługo :D Twarz jest ze skanu. 3dsMax, Zbrush i keyshot.
Napisano 13 Grudzień 20168 l Fajna Praca, zgadzam się , że na fronta!! Spoko, że chciało ci się to nagrać. Świetna sprawa
Napisano 18 Grudzień 20168 l Przyznam, że sporo przewijałem bo jednak ZBrush to nie moje codzienne narzędzie pracy, poza tym niewygodnie by mi było siedzieć ponad godzinę ze szczęką na podłodze, ale stary... łatwość z jaką tworzysz te wszystkie detale i dopasowujesz poszczególne powierzchnie miażdży. To ten, idę sobie pokręcić viewportem... Pozdrawiam.
Napisano 19 Grudzień 20168 l A ja będę osobiście będę trochę krytyczny. Praca technicznie jest bardzo spoko, render jak render. wiadomo bardziej concept niż shot. ale przyczepię się do czegoś innego. a mianowicie designu.. przed epoką hardsurface'a zbrushowego.. takie designy, dostawały modele, owacje nastojąco.. bo każdy wie że w sub-d. nie modeluje się łatwo takich spraw. Ale dzisiaj? kiedy jest zbrush.. Sam typ organicznego hardsurface'a to zamało. problemem dla mnie jest to że.. zamiast wykorzystać absolutną wolność jeśli chodzi o tworzenie kształtów i zaoszczędzony czas który ma się, w związku z łatwością przelewania wizji na rzeczywistą geometrie. Dana osoba powinna sporzytkować, na to aby cały design miał większy sens. i żeby elementy które są tam odpowiadały funkcją.. etc.. a nie tylko fajnie wyglądały. Jest bardzo dużo elemncików tutaj które totalnie niemają logicznego sensu. myślę że na tym poziomie co jesteś raczej ogaraniasz o czym mówię i niemuszę ci flamastrem tego podmalować. niniejszym gratuluje skilla i z więlką chęcią czekam na następne prace!
Napisano 20 Grudzień 20168 l 25h? Paaanie, czym to nagrywales ze ci nie zjadlo calego ramu i dysku? :D
Napisano 20 Luty 20178 l hardsurface wysokich lotów, pięknie się to ogląda, fajnie że uchyliłeś rąbka tajemnicy i dzielisz się wiedzą, ubolewam troche nad tym że nie pokazałeś nic z późniejszego etapu, nie wiem jakich schaderów użyłeś, i jak zbudowałeś oświetlenie ale te refleksy i ogólny render tez zasługuje na wiwaty, życzę powodzenia przy kolejnych realizacjach i czekam na kolejne perełki.