Ufol Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Oto mój (w przyszłości) dwónożny mech jak macie jakieś zastrzeżenia (a napewno macie) to piszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 hmm ... nogi w takim ukladzie byly by troche niefunkcjonalne ;) przydal by sie maly element by nogi mogly sie obracac conajmniej o 30 stopni w osi "z" bo taki mech mial by trudnosci z obruceniem sie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wololo Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Use The Brazil, Luke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 28 Październik 2004 Autor Share Napisano 28 Październik 2004 marcin- te nogi jeszcze mogą sie zginać w połowie a pozatym wykmniniłem już sposób w jaki by sie obracał, ale dzięki za uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 pokaż model bez tekstur (to chyba nie finalna wersja teksturek??) i inaczej oświetl bo troszkę ciemno jest... "Feel the power of the Dark Side of V-ray" (to a'propos postu Wololo) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 "Feel the power of the Dark Side of V-ray" (to a'propos postu Wololo) ;) jus jur pałer luk, ogolnie fajny klimat, takiego mecha jeszcze nie widzialem, jakie uzbrojenie proponujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 28 Październik 2004 Autor Share Napisano 28 Październik 2004 uzbrojenie? może jakiś rakietnice i karabin maszynowy albo miotacz płomieni jak mi wyjdzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 28 Październik 2004 Autor Share Napisano 28 Październik 2004 Tweety- oto jpeg bez tekstur, a oświtlenie napierwszych obrazkachjest brzydkie bo inne być nie może na nieskończonej pracce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 28 Październik 2004 Autor Share Napisano 28 Październik 2004 nastempne beztexturowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 28 Październik 2004 Autor Share Napisano 28 Październik 2004 pokombinowałem troche z texturkami choć niebardzo sie na tym znam oto efekty ==> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Proponuje najpierw skonczyc modeling a texturkami zajac sie pozniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wololo Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 co do tekstur to zmień tą "szybę" ten pomarańcz jakoś marnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Proponuje najpierw skonczyc modeling a texturkami zajac sie pozniej. to chyba zlota zasada tego forum :P wywal materialy i pokaz cos nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 Na pierwszy rzut oka myślałem ze to Sectopod z Ufo: Enemy Unknown :D. W miare podobna kabina i kolorystyka, no ale dół troche juz inny... http://dynamic.gamespy.com/~xcom/images/x1u85.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 1 Listopad 2004 Autor Share Napisano 1 Listopad 2004 o to kolejny renderek. tym raze ma jusz obie nogi :) zostało dorobić jeszcze tylko "ramiona" z uzbrojeniem. piszcie co sie wam nie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 1 Listopad 2004 Share Napisano 1 Listopad 2004 Nieno mech jest ładny tylko troche mi nie pasuje to, że górna część jest super gładka-glancuś, a nogi kańciaste;), spróbuj moze zrobic nogi z ładnymi, okrągłymi ochraniaczami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 2 Listopad 2004 Autor Share Napisano 2 Listopad 2004 gacu- ja też tak uważam że góra do dołu nie pasuje ale prędzej bym góre zmienił bo nogi to chciałem żeby były kanciaste, potem nad tym popracuje bo narazie chciałem uzbrojenie jaki zrobić pozdro all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 2 Listopad 2004 Share Napisano 2 Listopad 2004 Wiesz co kraj to obyczaj :D. Rób jak chcesz ;) Twoja wola, byleby kunszt był na wysokim poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 3 Listopad 2004 Autor Share Napisano 3 Listopad 2004 czy to bedzie na wysokim poziomie to nie wiem, bo siedze w maxie dopiero od niecałego roku więc nie spodziewaj sie zbyt wiele, ale zrobie ile bede mógł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 oto małe update, dorobiłem część uzbrojenia i poprawiłem pare drobiazgów choć jestm pewien że dopatrzycie sie następnych a oświetlenia sie nie czepiajcie bo wiem że jest do kitu ale nie zabardzo wiem jak ustawić żeby nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 inny rzut, jak by co to to świecące przy jednej z luf to zapalarka (w domyśle miał być miotacz płomieni) a to większe świcące to tam bedzie reflektor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Zdecydowanie zbyt obła góra. Bardziej bym ją poprostował. Będzie wtedy łatwiej zapanować na mapowaniem, bo teraz się troszkę rozpływają tekstury w niektórych miejscach:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchelka Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 .. takie jako trochu :) te teksturki coś dziwnie wyglądają ( u mnie to też ból 3 dzien siedze i sie głowie...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 7 Listopad 2004 Autor Share Napisano 7 Listopad 2004 mały update po dużej przerwie dorobiłem narazie część "ramienia" na którym będzie dalsze uzbrojenie, za niedługo bedzie reszta tylko nie czepiajcie sie oświetlenia bo wogóle nie potrafie sie nim posługiwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 7 Listopad 2004 Share Napisano 7 Listopad 2004 Teraz lepiej, ale tekstury w ogóle mi nie pasują :/ Wygląda jakby był zrobiony z kilkutysięcy małych blach, które zostały do siebie poprzybijane gwoździami :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 7 Listopad 2004 Autor Share Napisano 7 Listopad 2004 i dobrze ci sie wydaje prabab, tak właśnie miała ta tekstura wyglądać, później ją jeszcze dopracuje bo bump mi troche nie wyszed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_Bols Napisano 7 Listopad 2004 Share Napisano 7 Listopad 2004 w wielu miejscach tekstura (ktora nawiasem mowiac niezabardzo mi sie podoba) sie rozjezdza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 8 Listopad 2004 Autor Share Napisano 8 Listopad 2004 narazie nie zabardzo umiem sie zajmować texturowaniem więc jeżeli tekstura sie rozjeżdża to nie wiem jak to zmienić a że ci sie nie podoba bo nie jest to finalna wersja tekstury, później ją skończe bo narazie sie modelowaniem trudze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 8 Listopad 2004 Share Napisano 8 Listopad 2004 swiatlo mi sie nie podoba ... ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Listopad 2004 Share Napisano 8 Listopad 2004 swiatlo mi sie nie podoba ... ;) pozdrawiam przecież napisałm że nie umie poradzić sobie ze światłem a co do pracki to fajna tylko daj modelik bez textur... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 10 Listopad 2004 Share Napisano 10 Listopad 2004 Witam, jako ze sam przechodzilem ten temat to mam kilka uwag natury technicznej, nozki sa za male za malo masywne i stopki sa duuuuzo za male, wyobraz sobie go w chodzie wywrocil by sie, taka mzaszyna potrzbuje duzej powierzchni podparcia aby byala jako tako stabilna. zmien to bo to troche razi, pozatym lekko bym go rozkraczyl aby nogi nie byly wzgledem siebie prostopadle i obrucil bym kazda z nich na zewnatrz o jakies 20*,. textura tez jest siakas taka, lepieij by wygladal w wypolerowanej stali, albo mniejsze te nity, bo onie glownie Ci szkodza, co ro reszty korpusu to jest ok,,, jeszcze, twa maszyna nie moze opracac tlowia wzgledem nog, cze, maxymalizacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 21 Listopad 2004 Autor Share Napisano 21 Listopad 2004 Komic nie każdy mech musi być taki sam, ja swojego wymyślam na bierząco, narazie modelowanie dopiero kończe więc nóg itp jeszcze nie ustawiałem pozatym on nie miał mieć obrotowej góry i nie zgodze sie z tobom że ma mieć większe stopy- ma dobre i nie chce żeby wyglondał jakby miał platfusa. Tu niżej mały update skończyłem ramie (chyba) textury sie nie czepiajcie bo wiem że paskudna, chciałem żeby wyglondał jak pomalowany w moro ale nie mam dobrej mapki jakby kto miał coś podobnego to prosze bardzo o jakiegoś linka nad oświetleniem też popracuje. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 21 Listopad 2004 Autor Share Napisano 21 Listopad 2004 tutaj modelik bez textury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 powiem jedno gora ma duzo bledow przy dziurach(kolkach:)) ale jest fajnie:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 Moim zdaniem położyłeś ten model właśnie projektem. Maszyna bojowa ładna być nie musi... wręcz przeciwnie. Powinna jednak wzbudzać strach. Tymczasem twój robot o małych wątłych nóżkach i z potężną kabiną wygląda jak... nie wiadomo co. Trudno znaleźć analogię gdyż żadne zwierzę takich proporcji mieć nie może... po prostu chodzenie było by bardzo utrudnione. Staram się teraz wyobrazić jak to mogło by chodzić i jedyne co widzę to małe niezgrabne kroczki i kołysząca się na boki gigantyczna kabina. Zresztą te gigantyczne działa wyglądające zresztą całkiem nieźle na pewno przeważyły by i cały robot runął by bokiem na ziemię. Projektując takie machiny warto pamiętać o podstawowych zasadach fizyki, mechaniki i praktyczności. Brak obracającej się kabiny sprawia że jego skuteczność bojowa przy niezbyt szybkich ruchach i kołysaniu się na boki jest zerowa. Po bokach kabiny zrobiłeś jakieś działka które nie mają prawa się tam znaleźć gdyż niema na nie miejsca (mocowanie ramion). Wątłe siłowniki hydrauliczne (nie wiem jak się to nazywa) mające niby ruszać tym cielskiem wyglądają... śmiesznie mało. Przyjrzyj się dowolnemu filmowi SF z w miarę wysokiej półki i zobacz że wszystkie przedmioty, mechanizmy są zaprojektowane tak aby były wiarygodne i wzbudzały konkretne odczucia. Gigantyczny mech ma być wielki, straszny, brzydki.. ma agresywnie wyglądać, ma się odpowiednio poruszać, robić wielkie kroki itd. itd. Oczywiście nic straconego. Myślę że popracowanie nad proporcjami wiele by pomogło. Na twoim miejscu dobrze bym przemyślał sprawę. Ps. Moro można zrobić teksturami proceduralnymi. Myślę że jakiś nois (dawno w maxsie nie robiłem więc coś mogę przekręcić) odpowiednio zmiksowany i z dobrze dobranymi kolorami byłby idealny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 calkiem niezly :) ale testopy to rzeczywiscie troche za male... przewrocilby sie do przodu albo do tylu :) i staraj sie unikac bledow ortograficznych...(np. wyglądal a nie wyglondal) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conraderro Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 Skoro uparłeś się przy takich niewielkich "stopach" to zastanów się przynajmniej nad jego obecna pozycją. Przy natłoku urządzeń które montujesz u góry całość ewidentnie leci na "plecy" nie wspominam już o kroczeniu. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martez Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 Dlaczego ma sie przewrócić ? Może ma wbudowany system utrzymywania równowagi !!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 ehhh. System utrzymywania równowagi niewiele by tu dał zważywszy na sztywność całej konstrukcji. Stopy mogę się obracać tylko w pionie (ciekawe jak ten robot skręca) podobnie jak cała reszta nogi. Generalnie to on niema prawa zrobić nawet jednego kroku gdyż niema jak balsnować ciałem (przenosić punktu ciężkości. poza tym teskty w stylu "a może on ma to czy tamto" są jedynie mało udanym usprawiedliwieniem braków w projekcie. Jeśli ma ten system ma go być widać (powodzenia życzę). Oczywiście autor sam najlepiej wie co chce zrobić. Ja tylko oceniam to co widzę teraz. Może w kontekście sceny wszystko nabierze sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_Bols Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 (ciekawe jak ten robot skręca) to proste... np jak chce skrecic w prawo to wali z prawej giwery i odrzut sam go obraca ;) co do pracki to znosnie... widac ze nieprzemyslany i robiony z glowy na zywca... ale coz... niektorzy tak poprostu maja... popracuj nad materialami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 dięki za posty widze że nie dacie spokojó nogom, postaram sie sie poprawić ale nie wiem jak to będzie wyglądać to proste... np jak chce skrecic w prawo to wali z prawej giwery i odrzut sam go obraca ;) bardzo ciekawy pomysł :] hehe. A tak wogóle to obracać kabinom o nie musi (hoć jeśli uważacie to za niezbędne to spróbuje to zrobić) bo działka ma obrotowe (te duże) a jak chce sie obrócić (może tego nie widać) to skręca nogi a mocowania raimion jeszcze nie skończyłem, pozatym dla jasności to on nie ma być gigantyczny tylko wielkości jakieś 4 metry bo te wielkie mechy nie potrzebóją broni- wystarczy że przejdą po celu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 tu zamieszczam obrazek gdzie (przynajmniej wg. mnie) widać co gdzie i jak sie skęca i bipeda dla skali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 Dobrze by było gdyby miał chociaż mały zakres ruchów w pionie w stawach... w kolanie i stopie (szczególnie w stopie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 raczki, nozki fajne, "kadlub" do dupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 no właśnie, wszystko git tylko ta kabina jakas za owalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 26 Listopad 2004 Autor Share Napisano 26 Listopad 2004 macie tu małego updata, powiększyłem troche nogi jak chcieliście i obróciłem stopy żeby trudniej było mu sie na plery walnąć, założe sie że teraz powiećie że nogi są za małe... ale nie, czekam na komentarze/bluzgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 26 Listopad 2004 Autor Share Napisano 26 Listopad 2004 z innej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 28 Listopad 2004 Autor Share Napisano 28 Listopad 2004 nie miałem pomysłów co dalej zrobić z blaszakiem więc powalczyłem troche z texturą, mam nadzieje że wyglonda jako tako na moro. za niedługo może nowego update dam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 troche za duży Glossines i daltego wygląda jakby soblał go błotem. może zamiast moro daj mu jakiś stalowy odrapany kolor?? Tak jak chce to zrobić uncle w swoim apc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 niech najpierw zobacze ten odrapany kolor na APC to sie zastanowie nad tym wtedy bo narazie nie potrafie sobie go wyobrazić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi