ReflectVision Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Przedstawiam Wam moje ostatnie wypociny :) modeling : 3ds MAX demo czas pracy: okolo tygodnia C&C mile widziane :) PS. Za niedlugo moze skrobne jakies sensowne rendery , na razie musi Wam wystarczyc clay. Chcialem podziekowac JohnZi za studio do renderów w clay w jego temacie ;) pozdrawiam hi-res: http://images13.fotosik.pl/85/f6423799ff63862a.jpg hi-res: http://images23.fotosik.pl/78/27354fb40874aded.jpg hi-res: http://images30.fotosik.pl/78/975720a4ab2c41fc.jpg hi-res: http://images27.fotosik.pl/78/cfeac4f175219593.jpg hi-res: http://images24.fotosik.pl/78/1d67d43c7399a647.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 ogolnie spoko, pozniej jeszcze popatrze na referencje i wtedy być moze cos wypatrzymy;) czekamy na sensowne rendery, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 ostatnio wysyp pięknych modeli aut, śliczny model a gdzie siatki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 fainie tylko troche mala rozdzialka, a keidy beda materialy :D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 WitaM!! fajnie :) troche rzeczy mi sie nie podoba :) ale jak napiszesz zewszystkoczystow poly bezbolka to sie nie bede czepial ;) pokaz siatke :) aha kurde czemu nie robicie wnetrza ?teraz model bez wnetrza to niewypas a zwykly model :( pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2007 hehe wnetrze jest kompletne ;) wiele razy powtarzalem ze ja nie uzywam booleana bo to narzedzie szatana ;) i wszystko jest w poly. A co do bledow to za krotko nad nim siedzialem zeby ich nie bylo ;) pozatym nie ma rzeczy idealnych Moze zarzuce pozniej rendery z wnetrzem fainie tylko troche mala rozdzialka, no jak masz plazme 42" to tak :) przykro mi keidy beda materialy :D? wkrotce dzieki panowie za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Podoba mi sie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 No jak zwykle modelik cacy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 piknie ino, tylko z przodu przy przednim nadkolu cos mi niegra, i z tylu, przy rurze. spytam przy okazji: co z M3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 modeli śliczny ale w galerii przydałby się lakierek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 ode mnie masz za model full gwiazdków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 szkoda ze tyle fajnych modeli jest prezentowanych ostatnio najpierw w wersji shade, to traci wiele na efekcie przed finalna wersja z shaderami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 model ładny ale czekam na renderki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 model bardzo fajny:) ale jak juz ci mowilem, mogles skorzystac w niektorych miejscach z bolka, zeby bylo jeszcze ladniej, ale co ci bede mowil... to ty jestes specjalista:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 ..wnetrze kompletne... ciekawe:D poka poka!:) aha...5 * :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 JohnZi ale on nie używa booleana i chwała mu za to ;) Hehe. Właśnie... pokaż wnętrze :D:D Co by nie było że oszukujesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 a siatka ;P Ladny modelik ladny choc mam zastrzezenia do paru miejsc ;p No ale nie bede sie czepial bo jest cool ogolnie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Tak jak Wiktorowi, mnie również parę miejsc się nie podoba... jakby to powiedzieć - światło odbija się tam w taki sposób jakby coś tam było krziwo :-P Choć może krzywy monitor mam, albo co... Tak czy inaczej dobry model. Czekam na prawdziwy finał! PS. Jeszcze troszkę i będzie można podzielić galerię 3D na clay final i shader final... Chyba nie tak to być powinno ;-) Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 lepiej wymiencie te krzywe miejsca a nie mowcie polslowkami model perfekcyjny nigdy nie bedzie lakier bedzie, wnetrze bedzie widac w koncowych juz mysle renderach spytam przy okazji: co z M3? nic :) ma sie dobrze ps. poki co booleana nie mam zamiaru uzywac wiec nie cudujcie :) pozdrawiam i dzieki za reszte komentarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Tak jak piszesz model perfekcyjny nigdy nie będzie. Twój zasługuje na 5 gwiazdek! Rzuciły mi się tylko w oczy nadkola i fałdka przy bocznej listwie, na początku i na końcu... coś tam nie gra. Ale to naprawdę tak nieistotne szczegóły... heh :) Patrzę teraz na referki i Twój model... chciałbym umieć tak modelować (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Ladniutko, chociaz cos mi nie pasuja z leksza przednie swiatla, w miejscu gdzie sie zbiegaja z grillem :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 jak to co?? zwyczajnie krzywo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Stanek Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 (edytowane) Grill jest zły Patrząc z góry masz tak: | | | | | | | | a powinno być: \ \ \ \ / / / / Edytowane 4 Luty 2010 przez Lukasz_Stanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 czekam na ten lakier ale cos sobie nie bierzesz tego do serca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 wątpię by tam było krzywo po prostu tak sie w tym miejscu dziwnie odbija światło, no ja też czekam na ten lakier bo czas zmienić tapetę na twoje nowe BMW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 Właśnie, dawaj lakier! Wkońcu to galeria ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2007 a no i gril jest zly patrząc z góry jest tak | | | | | | | | a powinno być \ \ \ \ / / / / no i tak wlasnie jest ;) zle sie przyjrzales :) co do nadkola, zobaczcie topic JohnaZi i ten niby błąd z tylnym słupiem hyundaya. To przez to studio takie nibybledy sie pojawiaja :) nadkole jest proste lakier dam, na razie robie testy, przeciez Wam tu byle czego nie wrzuce. Pozatym troche malo czasu ostatnio z wiadomego powodu :( pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 no moje studio do dupy jest:D same bledy robi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 Teraz pozostaje tylko dobrze to wyrenderować. ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Stanek Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 (edytowane) a no i gril jest zly patrząc z góry jest tak | | | | | | | | a powinno być \ \ \ \ / / / / no i tak wlasnie jest ;) zle sie przyjrzales :) Patrząc z góry nie jest :) Edytowane 4 Luty 2010 przez Lukasz_Stanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 Bardzo fajny model ale fajniej by było z materiałami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 13 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2007 lukasz miales racje, my bad juz poprawione dzieki wszystkim za komentarze PS. NOWY RENDER w 1 POSCIE ZAPRASZAM DO C&C. wiem ze jakosc moze nie zadowalac ale poprostu chwilowo nie mam czasu. Staralem sie nadac jakis klimat tej pracy, nie wiem czy wyszlo to juz zalezy od gustu. Z pewnoscia kiedys wroce do tej x5, to by bylo na tyle. Dziekuje za 5 gwiazdek tak nawiasem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 zacnie :) jedyne co mnie teraz razi to ze wyglada bardzo marnie tzw blacha wydaje sie strasznie cienka jak z papieru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 Zauważ , że hdri jest dużo słabszej jakości więc samochód dość mocno odstaje od tła. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 średniawka ten render ale model zacny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 musisz koniecznie zmienic te HDRI :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 Rander faktycznie nie jest najwyższych lotów. Mnie razi oświetlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 Render bardzo niedobry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 taki model, a render słaby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 Render nie jest tragiczny. Wystarczyłoby wyrenderowac model lekkim dof'em, by w tle nieznacznie widac bylo zamazywanie sie szczegółów pojazdu, dzieki czemu wtopił by sie w tło oraz należałoby w postprodukcji wyostrzyc kostkę przed samochodem. + zabawa z kolorami i byłoby naprawdę fajnie. :) Model oczywiście wypasiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 Render jest ok - miejsce lokalizacji gdzies przy wodzie (z tego co pamietam z tej HDRI) w tle nadciagajace ciemne chmury a tutaj jeszcze przeblyski swiatla slonecznego :) Pieknie to napisalem ;P Bardzo ladnie - mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2007 macie siatki moje kochane szpece Widze ze kazdy ma inne zdanie na temat renderu, trudno , dzieki za kazdy komentarz :) mam nadzieje ze nastepne rendery beda lepsze i bardziej Wam przypadna do gustu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 wylacz tego ms'a:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prospero Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 witam skupie się tylko na kwesti oświtlenia, i wydaje mi się, że do ideału brakuje tylko delikatnie zmniejszyć ostrość lakieru, tak żeby był odrobinę mniej metaliczny - takie moje zdanie pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leroo Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 a ja pozwole sobie zadać pytanie, które mnie ciekawi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2007 nawet podwojny chamfer ;) troche prob i doswiadczenia, takie sytuacje trzeba znac na pamiec ;) im chamfer jest wiekszy tym lagodniejszy luk :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leroo Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 ale u ciebie nie wygląda na duzy tylko na dosc mały?:D pozdrawiam i ogolnie gratulacje swietnej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość WebSky Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Pokazesz screeny bez Meshsmooth? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjon Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Witam Model jest dobry. Widac ze sie spiszyles ale ogolnie niema co:). Troche konstruktywnej krytyki na przyszlosc. Jak robisz linie takie jak po boku na wysokosci klamek, lub pod listwa nizej, nad nadkolem itd. nie dawaj tak malego extrudla dla edga te linie sa zbyt ostre. Mozliwe ze sprawdzasz je na smooth'u 1 gdzie nie widac ze beda pozniej ostre jak zyleta ale im wiecej smotha tym bardziej wyrazne beda takie linie. Postaraj sie zawsze robic extruda i zaraz podgladac efekt lub odrazu wlaczyc funkcje, przy ktorej widac wlaczony smoth i wtedy dopiero uzyc extruda. Jest nieco roznico co do oryginalu ale mozliwe ze mam inne fotki (stronka netcarshow bdb przy robieniu nowych aut:) Swoja droga bolean jest raczej stosowany zeby model byl lekki (malo poly) w sytuacji nie gdy mamy siatke tylko pod smotha to trzeba sie nastawic na duuuzo wiecej poligonow. Takze kwestia zastosowania modelu raczej tutaj ma wplyw na zastosowana technike. Jak chcemy zrobic "lekkie" hp o wadze mp to musimy robic z booleanem:) Mam nadzieje ze nie zakrecilem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 20 Listopad 2007 Autor Share Napisano 20 Listopad 2007 Sjon :D przypatrz sie bardziej tym liniom na fotkach bardzo prosze. Rendery w clauy nie oddaja moze ostrosci czy tez okrąglosci tych linii. Uwierz mi ze jest dobrze. Model moze byc niezgodny z orginalem bo idealu zrobic sie raczej nie da :) pozatym deadline zabija. a render raczej rekreacyjny, kiedys bedzie wyrenderowana lepiej na pewno i powroce do niej bo szkoda mi jej zostawiac :) Pozdrawiam i dzieki za opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi