Napisano 12 Grudzień 201410 l Hej. Chciałem pokazać Wam moją ostatnią pracę. Projekt był szykowany na konkurs humster3d "Most Legendary Car" i zajął pierwsze miejsce. Praca nad obrazkiem trwała niecałe 2 miesiące. Kolejne rendery willysa wrzucę niebawem. Mam nadzieję że Wam się spodoba. Link do wyników: http://humster3d.com/2014/12/10/legendary-car-competition-winners/ Pozdrawiam.
Napisano 12 Grudzień 201410 l Miazga, zasłużenie wygrałeś ; ) co prawda, też brałem udział w tym konkursie ale bez sukcesu :D nikt inny oprócz Ciebie nie miał prawa tego wygrać :D Edytowane 13 Grudzień 201410 l przez Trisquote
Napisano 13 Grudzień 201410 l Miazga normalnie! Genialy model, genialne ujecie, oswietlenie, texty jak i sam finalny render. Czlowiek poprostu nie ma sie do czego przyczepic, wszystko wykonane perfekcyjnie. Gratuluje wygranej. Btw w czym renderowane?
Napisano 13 Grudzień 201410 l Autor Dzięki wielkie! Jakub - teren to displace na plane. Bez kombinacji bo było za mało czasu. Temporal - soft u mnie od dłuższego czasu ten sam czyli max i vray. Post w Ae i Ps. pozdrawiam
Napisano 13 Grudzień 201410 l Świetna praca, gratuluje skilla :) Możesz powiedzieć w jaki sposób zrobiłeś wodę? :)
Napisano 13 Grudzień 201410 l Autor Gajowy dzieki wielkie. Woda i całość poza tym co jest widoczne w clay renderze to mattepaint który w scenie wrzuciłem na plane z vraylightmtl. Dzięki temu refleksy siadły tak jak powinny. Pozdrawiam
Napisano 13 Grudzień 201410 l Świetna robota. Gdybym się miała czepiać na siłę to te zardzewiałe barykady (jeże przeciwpancerne?) wyglądają jak zrobione na szybko, bez bumpa bez tekstury reflect. Pojazd wykonany perfekcyjnie i świetnie się komponuje z tłem.
Napisano 15 Grudzień 201410 l Bardzo dobre, pod względem jakości modelu, czy tekstur, naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Moja jedyna wątpliwość dotyczy kompozycji, nie rozumiem, dlaczego pojazd jest ustawiony z boku, tym bardziej, że tło jakoś nie jest specjalnie bardziej ciekawe od samego samochodu. Poza tym git.
Napisano 16 Grudzień 201410 l Świetne! Model i materiały bardzo dobrze wyglądają, ale co ważniejsze stworzyłeś rewelacyjny klimat i chyba tym zasłużenie wygrałeś. Gratulacje.
Napisano 16 Grudzień 201410 l Super! Gratulacje wygranej! Wszystko wygląda świetnie: model, teksturki, kolorki, DOF! Pierwsza klasa! *****
Napisano 17 Grudzień 201410 l Super mega wypas! Swietny klimat. Jak sie czepac to faktycznie zly DOF jest jak FF wspomnial juz. Jesli nieostro jest z przodu to i musi byc nieostro z tylu. No i ciut za mocno. To taka mala przemadrzala uwaga na przyszlosc :P To wynika wlasnie z tego ze zazwyczaj Zdepth idzie od bialego do czarnego czy odwrotnie dlatego lepiej zrobic projection rownolegle do kamery z rampem bialy>czarny>bialy (lub odwrotnie). Albo pamietac o tym i zrobic 2 Dofy w post. edit:
Napisano 25 Grudzień 201410 l Praca świetna, doczepiłbym się jednak jednej rzeczy która dosyć często wychodzi przy prezentacjach aut. Jak on tam wjechał jak nie ma śladów? :(