sinclar Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 Glowka diabelka, nad ktora od czasu do czasu pracuje i pewnie ja kiedys zanimuje.. pewnie sie jeszcze z 10x zmieni, ale na razie ta wersja mi najbardziej lezy. http://www.jurcan.com/6_diffuse2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 temacikkk...! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yansen Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 Sie zapowiada fajnie. Ale rogi nie za duże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 fajne ale te rogi sa taaaki duze, ciezko by mu bylo to nosic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 Yansen w tym samym momencie napisalismy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 9 Listopad 2004 Autor Share Napisano 9 Listopad 2004 nie nie nie, takie maja byc :] - potezne i z moca. a to czy mu ciezko je nosic, czy nie to juz mnie lekko zgrzewa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 Nie zmienia to faktu, że topic jest źle nazywany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 Sinclar... jesli można to właśnie chciałem napisac, że jak siegenetycznie ma takie rogi, to cały organizm przystosowany jest do ich noszenia... :) ael co zwróciło moja uwagę "nienaturalnością" to fakt, że powyjściu z głowy zaczynaja się poszerzać... jesli to nie jest zamierzony efekt, to chciałbym zaznaczyć, ze rogi to martwa tkanka... nie może sama sobie przyrastać :) Poza tym to nadal jestem pod wrażeniem filmu z mechami :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 chociaz ... przypomniałem sobie poroze łosia i dorodnego jelenia.... i zmieniłem zdanie.... przepraszam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 fajna texturka na paszczy :) i podoba mi się wyraz jego oczu , natomiast poroże coś nie teges. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 9 Listopad 2004 Autor Share Napisano 9 Listopad 2004 spoko. wlasnie wpadlem na fajny pomysl z tymi rogami, ale z pewnoscia zostana zachowane ich stare gabaryty. byc moze sprawiaja wrazenie ciut przyduzych, ale jest to glownie spowodowane ogniskowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 10 Listopad 2004 Share Napisano 10 Listopad 2004 ja nie wiem czemy wy sie czepiacie tych rogow - wazne zeby dobrze wygladaly a nie byly 'genetyczne' przeciez to istota magiczna/demoniczna wiec moglaby miec nawet te rogi do kolan i dlugie czarne krecone zeby na dokladke :) obrazek mi sie podoba - taki helboy tylko nie czerwony :) oczy ci fajnie wyszly - co najmniej swiecace wlasnym blaskiem w taki straszny sposob :) ps. troche bardziej mi on wyglada na zmeczonego zyciem aniola niz demona ale co tam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieloon Napisano 10 Listopad 2004 Share Napisano 10 Listopad 2004 mi sie podoba fajnie zrobiony .mam tylko jedno ale(nie do wykonania bo to jest spoks) chodzi o jego twarz , moim zdaniem troche za ładna wygląda na przyjaznego diabełka(chyba ze taki był zamysł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yansen Napisano 10 Listopad 2004 Share Napisano 10 Listopad 2004 Owszem: dobre rogi nie są złe ale.... mam jednak nadzieje, że to wina perspektywy i szerokiego kąta bo mnie się po prostu nie podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 10 Listopad 2004 Share Napisano 10 Listopad 2004 ZŁOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 10 Listopad 2004 Share Napisano 10 Listopad 2004 sinclar -> możesz pokazać jak prezentuje się cała głowa z całymi rogami widocznymi ? Widok z boku i przodu ? Teraz troszkę mało tych rogów widać (w przeciwieństwie do głowy, która mi osobiście bardzo się podoba :) ). Życzę powodzenia w dalszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 10 Listopad 2004 Autor Share Napisano 10 Listopad 2004 no wlasnie, w koncu ktos na to wpadl... - przeciez ta postac to czysta fantazja ..ech. dolaczam widok z przodu, jest bez wlosow, bo jakos mi sie wylaczylo. acha ! troszeczke (kosmetyka) podkrecilem texturki, ale chyba bedzie wyrazniej widac zmiane jak zapodam pozniej wiekszy format. http://www.jurcan.com/demon_front.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 10 Listopad 2004 Share Napisano 10 Listopad 2004 no w tym ujęciu rogi prezentują się zdecydowanie lepiej. Wrzuć jeszcze widok z boku - please Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Listopad 2004 Share Napisano 11 Listopad 2004 Oświetl go troszkę mocniej - daj nam się wyżyć.. póki co to klimatycznie :) Btw. witam spowrotem na forum! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 11 Listopad 2004 Share Napisano 11 Listopad 2004 hmmm... bardzo podobny do duka numenena ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 11 Listopad 2004 Autor Share Napisano 11 Listopad 2004 znlazlem troszeczke czasu wczoraj wieczorkiem i wprowadzilem kolejne malutkie zmiany. nastepny update wrzuce za kilka dni, bo mam troszeczke innej roboty - chcialbym zrobic mu skrzydla i cialo, a to juz wymaga sporego nakladu czasu, ktorego mi cholera ciagle brakuje.. tutaj jest ryj kolesia w rozdzialce 1100x1100 (460kb) - mozna sie wyzywac :) http://www.jurcan.com/big_head.jpg a tutaj wire ( taki na szybkiego ) http://www.jurcan.com/wire_demon.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielka_Siostra Napisano 11 Listopad 2004 Share Napisano 11 Listopad 2004 Koleś jest w moim typie;-) Podoba mi się jego perwersyjny usmieszek i to, że jako diabeł jest jakoś tak aniołkowato przystojny (to chyba wabik na dziewice). Ma chyba trochę za szeroką szczękę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 11 Listopad 2004 Share Napisano 11 Listopad 2004 Moja sugestia dotyczy samych rogów. W załączniku jest na czerwono zaznaczona opcja z rogami bardzo odchodzącymi w tył, na niebiesko - bliższe obecnym, a na zielono kierunek w których IMHO powinny rogi odchodzić, w początkowej fazie być równoległymi z tą właśnie linią. Teraz rogi się jakby ledwo ledwo głowy trzymają. Kolejna sprawa dotyczy kształtu rogów w przekroju na całej długości. Teraz rogi są prawie cały czas o takiej samej grubości, a dopiero pod koniec szybko się schodzą. Może warto spróbować, żeby to zejście do siebie było bardziej liniowe, jednostajne na całej długości. Może również warto przemyśleć dodanie wyraźnych segmentów. Podzielić tak rogi wzdłuż, żeby było widać jakby były złożone z takich samych dlugich części. Może to nada im bardziej złowrogiego wyglądu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 14 Listopad 2004 Share Napisano 14 Listopad 2004 proponuje obejrzeć hellboy, tam jest postać z dużymi rogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 14 Listopad 2004 Autor Share Napisano 14 Listopad 2004 leru: dzieki, twoje uwagi sa przydatne i pomysle nad nimi. pozdro max: - dzieki !!! lol :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 16 Listopad 2004 Autor Share Napisano 16 Listopad 2004 Zmienilem troche dzisiaj te rogi, ale dalej wszystko jest do bani. Zostawiam to na razie i zabieram sie za cos innego. http://www.jurcan.com/devil.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 16 Listopad 2004 Share Napisano 16 Listopad 2004 a ja proponuje zrobic rogi mniej wiecej takie jak zaznaczono na czerwono, jak wspomnial max, ala hellboy :) ponadto faaaaajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 25 Listopad 2004 Autor Share Napisano 25 Listopad 2004 Ech, mam ostatnio troche wolnego, wiec posiedzialem nad ta postacia. Poprawione shadery, pierwsza wersja ciala, ale niestety wciaz brak skrzydel, ogona... ostatnio nawet tak sobie mysle i chyba przerobie go na pol-cyborga, ewentualnie dosztukuje mu w diably metalowych elementow, albo czegos innego ...no zobacze, w sumie sam nie wiem czego chce.. GLOWA - http://www.jurcan.com/DEMON_grain.jpg ( 470 kb ..no sorki za wielkosc ) CIALO - http://www.jurcan.com/DEMON_FRONT2.jpg ( 300 kb ) Jak ktos ma jakies pomysly odnosnie wykonczenia tej postaci to slucham :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 hehe "sinclar zmienny jest" :P super fajnie to wychodzi, włosy na głowie się super przezentują łącznie z tymi na rogach (które swoją drogą wygladają na groźne i mocne). Pół-cyborg też niezły pomysł, klimaty quakowe (doom`owe ?) chyba tu zawitają. Pamiętaj, że Cyber-demon już jest zajęte ;). Życzę powodzenia w dalszej pracy, świetny i ciekawy WIP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 Nie taki diabeł straszny jak go modelują ;) Kawał dobrej roboty, najlepiej wyszły oczka, są bardzo demoniczne i mroczne :) Jak będziesz mógł to daj większe rendery. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 jakiś bezpłciowy ten demon :) podziwiam, zazdroszcze umiejetnosci i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 Fajny, nawet bardzo ale w niektorych miejsca troche padly proporcje. Szyja jest chyba troche za chuda, plecy to mu troche za bardzo nie rozbudowales do reszty ciala ?:) Rece troche dziwnie wygladaja w okolicach bicepsu. Powinien konczyc sie wczesniej a u ciebie wyglada jakby biceps byl do samej klatki. Jak ma takie napakowane rece to zrobilbym mu jeszcze wieksze kaptury ;) No i troche z miesniami nog przesadziles. Czy dobrze nie wiem ale tak mi sie wydaje, to tyle, pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 25 Listopad 2004 Autor Share Napisano 25 Listopad 2004 baton: - masz 100% racji, dzisiaj wlasnie sam to zauwazylem - przeciez tam centralnie brakuje jednego miesnia :|. wieczorkiem ( chyba) poprawie te elementy i bedzie git. ...sam sie dziwie jak moglem tak spieprzyc anatomie :|. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 jak na diabla ma dosyc sympatyczny wyraz twarzy i moze nawet lepiej ,ma cos w sobie ten diabel ..dobra robota mi sie widzi ..pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 Sinclar, a ja dalej czekam na update ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 Nie naskakujcie tylko na mnie, ale uwazam ze ten diabelek ma za male uda. Oprócz tego nie podoba mi się połączenie uda z brzuchem. Jest tam jakieś wgłęgienie. To tyle. świetna robota. Pozrdo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 diabły nie mają konkretnej anatomii - patrz Korowiow ("Mistrz i Małgorzata") zajefajnie to zaczyna wyglądać pozdrawiam p.s. zaprzeczam samemu sobie bo sam się czepiałem rogów ;) p.s.2 w tle dodałbym jakąś piekielną czeluść :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 hehe texturki pierwsza klasa ale jak juz zauwarzylem w twoich prackach strasznie dziwne usta robisz moze to tylko moje odczucie ale proponuje troche popracowac i popatrzec na prawdziwe ale ogolnie mi sie podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 28 Listopad 2004 Autor Share Napisano 28 Listopad 2004 - i znowu 4-ta nad ranem ... ech maly update z kilkoma korektami anatomii i takimi tam. Posiedze jeszcze na dniach nad lapami i zrobie te nieszczesne skrzydla, ale ...aktualnie czekam na moc :| pozniej zariguje bydlaka ( powalcze z jakimis miesniami o ile komp nie skona ) i zacznie sie zabawa z animowaniem, acha i jeszcze morf-targety, troche wdzianka ( ktore jakies mu tam chyba zrobie ) i wlosow ..no z tym bedzie najwieksza jazda, ale wszystko ma byc jak nalezy ;) ponizej skrin po zabawie z filtrami http://www.jurcan.com/devil_post.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Mam pytanie... Jak długo siedzisz juz w maxie. Mam na mysli ilu letnie masz doswiadczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2004 zdecydowanie za malo.. za duzo marnuje czasu na spanie. bawie sie nim od grudnia 2000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 charakterny jegomość, podoba mi sie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Prosilbym o renderek z boku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi