Napisano 26 Lipiec 20195 l Cze艣膰. Jako, 偶e forum zosta艂o od艣wie偶one i m贸j poprzedni w膮tek si臋 gdzie艣 zgubi艂 podczas migracji to stwierdzi艂em, 偶e za艂o偶臋 tu teczk臋 do kt贸rej b臋d臋 sobie wrzuca艂 swoje prace. B臋d膮 to praktycznie same postacie w Game Art. Wszelka krytyka mile widziana :). Jakby kto艣 chcia艂 wi臋cej screen贸w, zbli偶e艅, clay etc to tu mo偶na znale藕膰: https://www.artstation.com/boguslawjestem Soft: 3D's Max, Zbrush, Substance Painter 2018, Toolbag 3, Unfold3D. Moja druga posta膰 a pierwsza, kt贸ra prezentuje jakikolwiek poziom(wg mnie ofc) to fanart Gabriela Belmont z gry Castlevania: Lords of Shadow. Red Hood, fanart z gry Batman Arkham Knight. Zmieni艂em mask臋(darkknightfx.com) bo mi si臋 nie podoba艂a w oryginale. Troch臋 poprawek wesz艂o od ostatniego posta, kt贸ry jest w archiwum. TMNT Raphael. Pierwsze podej艣cie do "ludzkiej" anatomii. A przynajmniej cz臋艣ciowo. Edytowane 26 Lipiec 20195 l przez BoguslawJestem
Napisano 6 Grudzie艅 20195 l Autor Hej, po d艂u偶szej przerwie wrzucam kolejn膮 posta膰. G艂贸wny concept i inspiracja z gry For Honor. Renderowane w Toolbagu 3 Wi臋cej render贸w tutaj https://www.artstation.com/boguslawjestem Plus twarz, nie skupia艂em si臋 za bardzo na detalach bo jest w wi臋kszo艣ci zas艂oni臋ta, st膮d chocia偶by brak w艂os贸w. Edytowane 6 Grudzie艅 20195 l przez BoguslawJestem
Napisano 6 Grudzie艅 20195 l Bardzo fajny character. Nie podoba mi si臋 twarz. Jest taka nudna, zwyczajna. Nie pasuje mi do wojownika i w og贸le nie jest azjatycka. Reszta bardzo dobrze wykonana i zaprezentowana. 聽
Napisano 6 Grudzie艅 20195 l Autor 25 minut temu, michalo napisa艂: Bardzo fajny character. Nie podoba mi si臋 twarz. Jest taka nudna, zwyczajna. Nie pasuje mi do wojownika i w og贸le nie jest azjatycka. Reszta bardzo dobrze wykonana i zaprezentowana. 聽 Dzi臋ki. Co do twarzy to tak naprawd臋 moje pierwsze podej艣cie je艣li chodzi o realizm, u偶ywanie Mari i materia艂贸w SSS, wi臋c po prostu chcia艂em, 偶eby wygl膮da艂a w miar臋 ludzko, ze wszystkimi elementami na odpowiednim miejscu. Jak ju偶 takie rzeczy b臋d臋 mia艂 ogarni臋te to wtedy zaczn臋 robi膰 bardziej charakterystyczne twarze 偶eby si臋 w tym wszystkim nie pogubi膰, tak my艣l臋. Poza tym jest w du偶ej cz臋艣ci zas艂oni臋ta i w cieniu kapelusza to nie ma sensu nad ni膮 siedzie膰 nie wiadomo ile czasu 馃槃 .
Napisano 6 Grudzie艅 20195 l model i textury fajne, wiadomo z twarz膮 troch臋 by trzeba by艂o posiedzie膰 no i te聽stopy聽mnie dra偶ni膮 strasznie, taka ceg艂a niepraktyczna聽馃槃聽
Napisano 6 Grudzie艅 20195 l Autor Godzin臋 temu, ArnoldSzczesliwy napisa艂: model i textury fajne, wiadomo z twarz膮 troch臋 by trzeba by艂o posiedzie膰 no i te聽stopy聽mnie dra偶ni膮 strasznie, taka ceg艂a niepraktyczna聽馃槃聽 No nic nie poradz臋, w oryginale s膮 takie same je艣li chodzi o rozmiar i design, nie chcia艂em tego zmienia膰 馃槃 聽
Napisano 3 Lipiec 20204 l Autor Jaki艣 tam ryjek do kolejnego charactera nad, kt贸rym sobie siedz臋. WIP wi臋c prosz臋 o wyrozumia艂o艣膰 馃槃 聽
Napisano 22 Lipiec 20204 l Autor Potrzebuj臋 pomocy/feedbacku odno艣nie tego co i jak poprawi膰. Ka偶de uwagi ch臋tnie przyjm臋 :D. Sam og贸lnie jestem 艣rednio zadowolony z tekstur ale nie wiem co z nimi zrobi膰 偶eby lepiej wygl膮da艂y :/. No i w艂os贸w brak no ale to jak si臋 psychicznie przygotuje xD
Napisano 22 Lipiec 20204 l Dla mnie bardzo 艂adny model.聽 Tylko ten sztylecik przy pasku wydaje mi si臋聽krzywy albo聽ju偶 si臋 mi w g艂owie miesza od monitora xd
Napisano 22 Lipiec 20204 l Autor Co do sztyletu to jeszcze b臋d臋 zmienia艂 jego po艂o偶enie 偶eby to lepiej to wygl膮da艂o ale na pewno jest prosty 馃槃 a co do 艣wiat艂a to chcia艂em tak po艣wie膰 na szybko 偶eby wszystko by艂o dobrze wida膰. 聽 Edytowane 22 Lipiec 20204 l przez BoguslawJestem
Napisano 22 Lipiec 20204 l Spoko model. Ja bym mu top贸r i miecz da艂 za pas a na plecy wcisn膮艂 tarcz臋. No bo jak to tak, bez tarczy? Plus, teraz jest bezbronny. Szybko tego miecza nie wyci膮gnie. S艂abo te偶 te nagolenniki si臋 trzymaj膮. Zwykle jest jak do nich przypi膮膰 pasek. 聽 Co do tekstury, to mo偶e popracuj nad materia艂ami. Teraz wszystko wygl膮da jaby mia艂o takie same w艂a艣ciwo艣ci. A sztylet bardzo si臋 zlewa. My艣la艂em, 偶e to pas czy co艣. Nie jest za cienki? Render z substance? Mo偶e da jako艣 go podkr臋ci膰? Edytowane 22 Lipiec 20204 l przez michalo
Napisano 22 Lipiec 20204 l Autor 9 minut temu, michalo napisa艂: Spoko model. Ja bym mu top贸r i miecz da艂 za pas a na plecy wcisn膮艂 tarcz臋. No bo jak to tak, bez tarczy? Plus, teraz jest bezbronny. Szybko tego miecza nie wyci膮gnie. S艂abo te偶 te nagolenniki si臋 trzymaj膮. Zwykle jest jak do nich przypi膮膰 pasek. Tarcz臋 i miecz mam zrobione, co do tego toporka to on jest raczej do ci臋cia drewna, tak sobie to t艂umacz臋, bo to og贸lnie taki w臋drowny rycerz. Ten miecz na plecach to te偶 chyba zapasowy. Og贸lnie tu concept na kt贸rym si臋 wzorowa艂em:https://www.artstation.com/artwork/Jqwzv Edytowane 22 Lipiec 20204 l przez BoguslawJestem
Napisano 22 Lipiec 20204 l 47 minut temu, BoguslawJestem napisa艂: Tarcz臋 i miecz mam zrobione, co do tego toporka to on jest raczej do ci臋cia drewna, tak sobie to t艂umacz臋, bo to og贸lnie taki w臋drowny rycerz. Ten miecz na plecach to te偶 chyba zapasowy. Og贸lnie tu concept na kt贸rym si臋 wzorowa艂em:https://www.artstation.com/artwork/Jqwzv OK, widz臋 teraz, 偶e zapasowy 馃檪
Napisano 22 Lipiec 20204 l Autor Godzin臋 temu, michalo napisa艂: Co do tekstury, to mo偶e popracuj nad materia艂ami. Teraz wszystko wygl膮da jaby mia艂o takie same w艂a艣ciwo艣ci. A sztylet bardzo si臋 zlewa. My艣la艂em, 偶e to pas czy co艣. Nie jest za cienki? Render z substance? Mo偶e da jako艣 go podkr臋ci膰? No w艂a艣nie nie wiem co z tymi materia艂ami zrobi膰 bo niby inne roughnessy, colory itd. a i tak si臋 zlewa. Sztylet mog臋 spokojnie pogrubi膰. Render z Toolbaga no i mog臋 nad renderem posiedzie膰 bo aktualnie to tylko 2 艣wiat艂a i GI. Edytowane 22 Lipiec 20204 l przez BoguslawJestem
Napisano 22 Lipiec 20204 l Tome maping jako ACES pomo偶e , daje 艂adniejszy kontrast.聽 No chyba, 偶e jest ustawiony ale render wygl膮da na Linear GI jak nie masz rozbudowanej scenki to 艣renio wygl膮da.聽 Rozja艣nia cienie i czasem sp艂aszcza聽 obraz. 聽 Takie mam odczucia z toolbaga 馃槈 Edytowane 22 Lipiec 20204 l przez michalo
Napisano 22 Lipiec 20204 l Autor 25 minut temu, michalo napisa艂: Tome maping jako ACES pomo偶e , daje 艂adniejszy kontrast.聽 No chyba, 偶e jest ustawiony ale render wygl膮da na Linear GI jak nie masz rozbudowanej scenki to 艣renio wygl膮da.聽 Rozja艣nia cienie i czasem sp艂aszcza聽 obraz. 聽 Takie mam odczucia z toolbaga 馃槈 Nie robi艂em 偶adnych Post process贸w jeszcze, suchy render z toolbaga, tone mapping jest w linear i faktycznie to GI nie wygl膮da tutaj za dobrze. Pobawi艂em si臋 troch臋 tymi post processami, wiadomo, 偶e tak wst臋pnie i faktycznie to lepiej wygl膮da. Ale materia艂y dalej tak 艣rednio, nie maj膮 "jaj" 馃槙 No nic, posiedz臋 nad nimi jeszcze, mo偶e co艣 wykombinuje. Poni偶ej jak to wygl膮da z lekkimi postami i ACES. 聽 聽 Edytowane 22 Lipiec 20204 l przez BoguslawJestem
Napisano 23 Lipiec 20204 l Wygl膮da du偶o lepiej. My艣l臋, 偶e problem mo偶e by膰 w mapach. Malowa艂e艣 je w SP? Mo偶e trzeba je troch臋 podrasowa膰 jako艣 zanim wrzucisz do rendera?
Napisano 23 Lipiec 20204 l Autor Tak, wszystko w SP 2020, PBR i standardowy setup: ROUGH, METAL poza twarz膮. W艂a艣nie nie bardzo wiem jak szczerze m贸wi膮c, my艣la艂em, 偶eby zwi臋kszy膰 roughness na sk贸rze ale nie wiem czy to wystarczy. Nigdzie nie ma porz膮dnych tutk贸w jak zrobi膰 fajn膮 sk贸r臋 w SP tylko "we藕 smart material, dodaj smart mask臋" i tyle, albo mo偶e ja 藕le szukam. 聽 Edytowane 23 Lipiec 20204 l przez BoguslawJestem
Napisano 5 Sierpie艅 20204 l no troche ze skora mozesz pokombinowac, ale moim zdaniem problemem nie jest raf tylko brak detalek. Dodaj detalki na skorze i bedzie ona wygladala bardziej jak skora + bedzie ogolnie wiecej detalu.聽
Napisano 11 Sierpie艅 20204 l Autor W ko艅cu si臋 uda艂o, projekt uwa偶am za zamkni臋ty. Sporo si臋 nauczy艂em podczas jego tworzenia a co traci艂em ch臋ci podczas robienia w艂os贸w to moje xD. Dzi臋ki wielkie wszystkim za rady, by艂y bardzo przydatne. Wi臋cej render贸w tutaj: artstation.com/boguslawjestem 聽
Napisano 11 Sierpie艅 20204 l Autor Dzi臋ki, posiedzia艂em nad tymi materia艂ami zgodnie z radami od Ciebie i Klicka i co nieco poprawi艂em, ale robot臋 g艂贸wnie robi 艣wiat艂o i post procesy. Dzi臋ki jeszcze raz za wszystkie rady 馃槃 Edytowane 11 Sierpie艅 20204 l przez BoguslawJestem
Napisano 15 Czerwiec 20222 l Autor siemanko, dawno nic nie wrzuca艂em ale to tylko dlatego, 偶e przez ten ca艂y czas wkuwa艂em(i dalej wkuwam) anatomi臋, g艂贸wnie twarzy i pracowa艂em nad kolejnym swoim projektem i og贸lnym poziomem swoich prac, likeness ale jeszcze niesko艅czony co wida膰, jak da si臋 rozpozna膰 kto to jest to ju偶 mamy sukces聽馃槃, jak macie jaki艣 feedback to ch臋tnie przyjm臋 w ka偶dych ilo艣ciach renderowane w Toolbagu 4聽 Edytowane 15 Czerwiec 20222 l przez BoguslawJestem
Napisano 16 Czerwiec 20222 l Autor czyli to znaczy, 偶e id臋 w dobr膮 stron臋, tak celuj臋 w Emm臋 Watson z tym liknessem 聽
Napisano 16 Czerwiec 20222 l Autor tak, ale troch臋 mi zapewne z tym zejdzie bo robienia dobrych w艂os贸w to si臋 musz臋 nauczy膰 no a poza tym zosta艂 jeszcze likeness do sko艅czenia馃槃 聽
Napisano 16 Czerwiec 20222 l wida膰 podobienstwo, legancko le膰 z tym dalej聽 Edytowane 16 Czerwiec 20222 l przez ArnoldSzczesliwy
Napisano 2 Sierpie艅 20222 l Autor ma艂y update, d艂ubi臋 przy teksturach, ci膮gle poprawiam likenessa i wcale nie staram si臋 odk艂ada膰 robienia w艂os贸w聽馃槃
Napisano 3 Sierpie艅 20222 l Te偶 mi na Emm臋 wygl膮da. 聽 Teraz nie wiem czy jest tylko podobna czy to ju偶 to bo w艂os贸w ni ma 馃槈聽Ale g艂贸wka legitna. Dobra robota.
Napisano 3 Sierpie艅 20222 l Autor 1 godzin臋 temu, michalo napisa艂: Te偶 mi na Emm臋 wygl膮da. Jak ju偶 bez w艂os贸w wida膰 podobie艅stwo to chyba jest nie藕le聽馃槃
Napisano 3 Sierpie艅 20222 l Elegancka robota, oczy i okolice robi膮 najwi臋ksz膮 robot臋 i tylko ta cz臋艣膰 by wystarczy艂o 偶eby rozpozna膰 o kogo chodzi 馃檪聽
Napisano 3 Sierpie艅 20222 l Autor Dzi臋ki, oczy tak czy siak jeszcze musz臋 troch臋 doci膮gn膮膰 bo im nieco brakuje. Je艣li kto艣 jest ciekawy to wszystko renderowane na linearze bez 偶adnych filtr贸w(poza winiet膮 ofc) i z bia艂ym 艣wiat艂em co by mi si臋 艂atwiej teksturowa艂o. 聽 Edytowane 3 Sierpie艅 20222 l przez BoguslawJestem
Napisano 3 Sierpie艅 20222 l bardzo spoko, pobaw sie rafnesem i spekularem, 偶eby sk贸rka by艂a bardziej soczysta聽 pozdro聽
Napisano 25 Sierpie艅 20222 l Autor kolejny ma艂y update zabawa z teksturkami i post procesami wci膮偶 trwa ehh te w艂osy mnie goni膮 a tak ich nie chce robi膰 xD ale przynajmniej render 艂adniejszy(chyba?) od poprzednich
Napisano 25 Sierpie艅 20222 l No rzeczywi艣cie bez w艂os贸w to taki - bardzo dzisiaj popularny D偶ender S艂op 馃槈聽-聽Charles Emma聽Xavier AKA Profesorka X - ino bez super mocy i w贸zka.聽 I mog臋 si臋 myli膰 ale post pro doda艂o jej chyba troch臋 wi臋cej lat ni偶 w rzeczywisto艣ci - a mo偶e ona ju偶 tak wygl膮da, nie wiem dawno tej pani nie widzia艂em w 偶adnej produkcji.聽 Poza tym cymesik 馃檪聽馃憤 P.S. A gdzie cycki? 馃槈聽no panie! to si臋聽nie godzi! 馃槈聽 Ja si臋聽nie godz臋... prosz臋聽dorobi膰 馃槣聽 Tu masz referencje!聽 馃槈聽 Na Harrego w tle nie zwracaj uwagi.... 馃槃聽 Edytowane 25 Sierpie艅 20222 l przez Mortom
Napisano 25 Sierpie艅 20222 l Autor Co do postarzenia to przerobi艂em jej troch臋 bruzdy na czole i postprocesy mog膮 faktycznie uwypukla膰 ale ona takie ma, nawet na tych starszych fotach.聽 A co do cyck贸w to przepraszam bardzo, ja robi艂em BARDZO dok艂adny risercz i ona takich balon贸w nie ma tak偶e w ostatecznej wersji b臋d臋 si臋 bardziej stara艂 trzyma膰 rzeczywisto艣膰聽馃槃 Edytowane 25 Sierpie艅 20222 l przez BoguslawJestem
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto