Destroyer Napisano Czwartek o 17:18 Napisano Czwartek o 17:18 3 minutes ago, Mortom said: na ból dupy polecam ten specyfik xD gdy dupa piecze jak po kebsie na ostro z sosem diabolo potrzeba profesjonalnej pomocy i ciekłego azotu 😄 1
kengi Napisano Czwartek o 17:20 Napisano Czwartek o 17:20 (edytowane) 3 minutes ago, Mortom said: po kiego grzyba by ci ktoś tak wysłał 😛 Grafik grafikowi wilkiem. 🥲 Edytowane Czwartek o 17:22 przez kengi
Destroyer Napisano Czwartek o 17:29 Napisano Czwartek o 17:29 Just now, kengi said: Grafik grafikowi wilkiem. 🥲 No zdarzało się nie raz 🙂 Niedawno na jakąś wstawkę suplementu trzeba było zrobić taki murek, na nim pack a w tle fotka z miastem, no to produkcyjnie tj na odpierdol zrobiłem w after effects tj dwie płaszczyzny przód i góra tego murku a sam pack chyba w 3d, to tam od nich ktoś marudził, że widać, że to nie 3d, co prawda nie będzie tego prawie w ogóle widać bo prawie na całym murku będzie ledwo przezroczysta belka z legalem i napisami i mało co się przebija ale mógłbym zrobić w pełnym 3d. No to im odpisałem czy cała reklama z polskich miast jest kręcona na greenscreenie a tło jest doklejone w poście bo ma taką jakość jak wielomiliardowa produkcja amazona pierścienie władzy i temat się skończył jak nożem uciął 😄 two can play this game XD 2
Kalberos Napisano Czwartek o 17:44 Napisano Czwartek o 17:44 (edytowane) 35 minut temu, Mortom napisał(a): Tak dla ciekawości: Po jakiego grzyba "malować taki plik Szopce? Animacji nie złożysz.... to jakoś do eksportu na warstwy miało służyć? Druk na maszynę? Jakimś Hudiniowym czarownictwem mi to śmierdzi 😛 po takiego - robisz background pod paralakse do animacji albo robisz mattepaint kilku klatek pod film. Edytowane Czwartek o 17:45 przez Kalberos
kengi Napisano Czwartek o 18:33 Napisano Czwartek o 18:33 55 minutes ago, Destroyer said: ktoś marudził, że widać, że Zapraszam moje tełko za oknem widać. Proszę zwrócić uwagę na następujące bardzo ważne elementy tła, które zostały wypracowane między kilkunastoma rundami iteracji i ciężkiej pracy jakiegoś dyrektora sztuki: - elementy wyposażenia pasa drogowego tj. słupki, linie - zagospodarowanie terenu, budynki, szlabany, miejsca parkingowe, fragmenty zieleni, drzew itp - w oddali linia miasta - że landszaft jest rdzennie rosyjski, a nie polski jak niestety ja tępy nieuważnie zrobiłem na początku pracy nad tym wiekopomnym dziełem. - itp. itd. 1 1 1 1
Destroyer Napisano Czwartek o 18:54 Napisano Czwartek o 18:54 @kengi kilka lat temu znajomy pokazywał projekt który robił z kolegą, model jakiegoś F16 czy innego myśliwca, cały kokpit, wszystko wymodelowane, omapowane, teksturyki materiały, wszystko jak w oryginale jak z fabryki a finalnie nie ma nawet jednego ujęcia z kokpitu tylko wszystko z zewnątrz 😄 W ujęciu gdzie najbardziej widać choć kawałek kokpitu większego niż kilka pikseli jest ujęcie z boku i chłopek tak wklejony żeby go było widać jak baba przyklejona do przedniej szyby samochodu bo nie widzi gdzie się samochód kończy😄 Po takich akcjach się można załamać i się wszystkiego odechciewa ale wiem doskonale dlaczego tak się dzieje - bo pieniądze. Były już takie akcje, że mówimy, że to można zrobić stockiem wkleić coś na ekran czy tło, dodać jakiś element 3d i będzie w dzień zrobione a odpowiedź, musimy robić to w 3d bo dużo więcej za to weźmiemy, wiec robisz na tym polu pańszczyźnianym robotę głupiego której nie będzie widać bo ma być nad czym pracować żeby wypłata się zgadzała 🙂 To już chyba bym wolałbym te bullshit job i głupie zdzwonki żeby wszyscy odgrywali teatrzyk i wyglądali, że coś robią a nikt nic nie robi tylko udaje 🙂 1 1 1 1
kengi Napisano Czwartek o 19:07 Napisano Czwartek o 19:07 (edytowane) Ano tak to już jest. Wiadomo. To akurat był przykład jaki miałem pod ręką, podobne jak opisujesz też byłem świadkiem i częścią niejednokrotnie... rozumiem uzasadnienie finansowe, ale jednak podjąłem decyzję i żem zniknął z warszafki, pensja poszła w dół ponad sześciokrotnie. Nie żebym teraz robił tylko pracę, ważną czy choćby w miarę istotną z punktu widzenia ludzkości czy nawet zwykłego zdrowego rozsądku, ale level absurdu też poszedł w dół razem z pensją dość znacząco hehe. Przynajmniej jak dla mnie, więc jestem happy. Edytowane Czwartek o 21:49 przez kengi 2 2
Cc7 Napisano Czwartek o 20:37 Napisano Czwartek o 20:37 1 godzinę temu, Destroyer napisał(a): @kengi kilka lat temu znajomy pokazywał projekt który robił z kolegą, model jakiegoś F16 czy innego myśliwca, cały kokpit, wszystko wymodelowane, omapowane, teksturyki materiały, wszystko jak w oryginale jak z fabryki a finalnie nie ma nawet jednego ujęcia z kokpitu tylko wszystko z zewnątrz 😄 W ujęciu gdzie najbardziej widać choć kawałek kokpitu większego niż kilka pikseli jest ujęcie z boku i chłopek tak wklejony żeby go było widać jak baba przyklejona do przedniej szyby samochodu bo nie widzi gdzie się samochód kończy😄 Po takich akcjach się można załamać i się wszystkiego odechciewa ale wiem doskonale dlaczego tak się dzieje - bo pieniądze. Były już takie akcje, że mówimy, że to można zrobić stockiem wkleić coś na ekran czy tło, dodać jakiś element 3d i będzie w dzień zrobione a odpowiedź, musimy robić to w 3d bo dużo więcej za to weźmiemy, wiec robisz na tym polu pańszczyźnianym robotę głupiego której nie będzie widać bo ma być nad czym pracować żeby wypłata się zgadzała 🙂 To już chyba bym wolałbym te bullshit job i głupie zdzwonki żeby wszyscy odgrywali teatrzyk i wyglądali, że coś robią a nikt nic nie robi tylko udaje 🙂 Haha, klasyka! 🤣 Znam takie historie aż za dobrze. Siedzisz, modelujesz każdy najmniejszy przełącznik, mapujesz tekstury, a finalnie nikt tego nie widzi, bo kamera ucieka w jakieś dziwne kadry albo skupia się na czymś zupełnie innym. Najlepsze są te ujęcia „z boku”, gdzie kokpit jest tylko rozmazaną plamą, a człowiek siedzi tam jakby ktoś go przywiązał pasami na szybko. 😄 3
Nezumi Napisano Piątek o 06:43 Napisano Piątek o 06:43 (edytowane) 22 hours ago, EthicallyChallenged said: Stadne trendy nie są zawsze złe. Jak stado się opamięta i zawraca z drogi wiodącej w przepaść, to głupotą jest biec dalej prosto tylko po to, żeby być tym wyjątkowym indywidualistą i poczuć się lepszy bo "przynajmniej nie byłem częścią stada". Jesli robisz cos tylko dlatego zeby bylo na przekor trendom to jest to taka sama glupota jak robienie czegos tylko dlatego zeby byc trendy 😄 W obu przypadkach to co robisz zalezy wtedy od trendu. Bycie indywidualista nie polega na robieniu rzeczy wbrew wiekszosci a na robieniu rzeczy bez ogladania sie na wiekszosc. Jesli tak sie zdarzy, ze mi po drodze ze stadem to ide w tym samym kierunku. Ale nie dlatego, ze stado tam idzie tylko ze mnie tez odpowiada ten kierunek. Stado jest bez znaczenia. 15 hours ago, Kalberos said: dlatego nie da rady uciagnac takiego pliku inny program. Zrobilem test - ale testowalem nie wiedziec dlaczego 240 layerow w rozdzialce 8k x 16k. Z otwartym zbrushem, Designerem, przegladarka z masa zakladek na kompie z 32GB ramu tylko. Dalo rade ale przelaczanie pomiedzy warstwami i pomiedzy narzedziami bylo troche powolne. Potem sobie przypomnialem ze "8K" to nie ma nawet po dluzszym boku pelnego 8K 😄 Wiec wylaczylem wszystkie smieci i zrobilem test na pliku z 200 layerami w tym co sie nazywa 8K. Nou problem. Mozna malowac plynnie i to wcale duzymi pedzlami. Na moim nienajnowszym kompie. Sprobuje wideuo zrobic 😉 Zdziwilbys sie co potrafi Affinity. [edit] Tutaj wideo z powstawania wyjatkowego dziela 😉 8k, 202 layerki, na dosc antycznym procku AMD Ryzen 7 3700X 3.60 GHz, 32GB ramu. Wszystko smiga i jest miejsca na wiecej. Jedyne co zauwazylem to przy duzym skoku zooma zajmuje chwilke pokazanie pelnego detalu ale pozniej juz dziala normalnie. A ide o zaklad ze masz lepsza maszynke. Tak czy owak akurat o ilosc warstw i rozdzialke bym sie nie martwil. Podobno w Photo dzialaja tez brushe z PSa. Nie sprawdzalem bo nie mam zadnych... Solidny soft jest. Jednym klikiem mozna przeskoczyc do Designer'a jak zapragniesz zrobic cos w wektorach a potem wrocic do Photo bez potrzeby zapisywania i otwierania. A z ciekawostek jeszcze to jak otworzysz PSD w Affinity i wyeksportujesz do PSD to samo, to mimo ze plik bedzie zawieral dokladnie te same rzeczy to bedzie sporo mniejszy. Nawet sie tym nie chwala, ja sam zauwazylem kiedys. Zaleznie od wielkosci pliku czasem moze to byc kilkadziesiat badz kilkaset mega roznicy... A to sie szybko dodaje jak masz duzo plikow. No, dosc reklamowania Affinity bo mi nie placa... Edytowane Piątek o 07:49 przez Nezumi 2 1
EthicallyChallenged Napisano Piątek o 10:43 Napisano Piątek o 10:43 https://www.youtube.com/shorts/nMVswCXOtAI 4
Kalberos Napisano Piątek o 18:34 Napisano Piątek o 18:34 11 godzin temu, Nezumi napisał(a): Jesli robisz cos tylko dlatego zeby bylo na przekor trendom to jest to taka sama glupota jak robienie czegos tylko dlatego zeby byc trendy 😄 W obu przypadkach to co robisz zalezy wtedy od trendu. Bycie indywidualista nie polega na robieniu rzeczy wbrew wiekszosci a na robieniu rzeczy bez ogladania sie na wiekszosc. Jesli tak sie zdarzy, ze mi po drodze ze stadem to ide w tym samym kierunku. Ale nie dlatego, ze stado tam idzie tylko ze mnie tez odpowiada ten kierunek. Stado jest bez znaczenia. Zrobilem test - ale testowalem nie wiedziec dlaczego 240 layerow w rozdzialce 8k x 16k. Z otwartym zbrushem, Designerem, przegladarka z masa zakladek na kompie z 32GB ramu tylko. Dalo rade ale przelaczanie pomiedzy warstwami i pomiedzy narzedziami bylo troche powolne. Potem sobie przypomnialem ze "8K" to nie ma nawet po dluzszym boku pelnego 8K 😄 Wiec wylaczylem wszystkie smieci i zrobilem test na pliku z 200 layerami w tym co sie nazywa 8K. Nou problem. Mozna malowac plynnie i to wcale duzymi pedzlami. Na moim nienajnowszym kompie. Sprobuje wideuo zrobic 😉 Zdziwilbys sie co potrafi Affinity. [edit] Tutaj wideo z powstawania wyjatkowego dziela 😉 8k, 202 layerki, na dosc antycznym procku AMD Ryzen 7 3700X 3.60 GHz, 32GB ramu. Wszystko smiga i jest miejsca na wiecej. Jedyne co zauwazylem to przy duzym skoku zooma zajmuje chwilke pokazanie pelnego detalu ale pozniej juz dziala normalnie. A ide o zaklad ze masz lepsza maszynke. Tak czy owak akurat o ilosc warstw i rozdzialke bym sie nie martwil. Podobno w Photo dzialaja tez brushe z PSa. Nie sprawdzalem bo nie mam zadnych... Solidny soft jest. Jednym klikiem mozna przeskoczyc do Designer'a jak zapragniesz zrobic cos w wektorach a potem wrocic do Photo bez potrzeby zapisywania i otwierania. A z ciekawostek jeszcze to jak otworzysz PSD w Affinity i wyeksportujesz do PSD to samo, to mimo ze plik bedzie zawieral dokladnie te same rzeczy to bedzie sporo mniejszy. Nawet sie tym nie chwala, ja sam zauwazylem kiedys. Zaleznie od wielkosci pliku czasem moze to byc kilkadziesiat badz kilkaset mega roznicy... A to sie szybko dodaje jak masz duzo plikow. No, dosc reklamowania Affinity bo mi nie placa... no ciekawy test;D narazie skazany na szopka jestem. Ja mam w sumie wiecej ramu, raz tyle co Ty ale karte mam slabsza bo tylko 8gb 2080 rtx. Dyski w sumie 6 tb nvme 1
Nezumi Napisano Piątek o 20:05 Napisano Piątek o 20:05 17 minutes ago, Kalberos said: narazie skazany na szopka jestem Ta no jak mowie - jak Ci dobrze na shopku to luzik. Tylko testowalem dla siebie z ciekawosci no i tez zebys wiedzial ze nie jest do konca tak, ze zaden inny soft nie moze. Przy okazji: Poszedlem za ciosem i z ciekawosci otwarlem to w Kricie. Jestem w szoku... Otwieranie trwalo dlugo ale otwarla. Malowanie jest mega plynne przy mniejszych rozmiarach pedzla. Nie malutkich jakis ale jak zrobimy wielgachny pedzel to troche skacze - wciaz da sie pracowac. Przelaczanie, zblizanie - wszystko dziala snappy jak cholera. Musialem tylko zwiekszyc w settingsach dostep do pamieci zeby mogla wiecej lyknac. Jedyne co tak na prawde moze przeszkadzac to autosave ktory trwa nieco. Poza tym bez problemu mozna pracowac... Tego to sie nie spodziewalem powiem szczerze. Krita 5.2.2 wiec nawet nie najnowsza. Brawa dla Krity panie i panowie. 1
Kalberos Napisano Piątek o 21:02 Napisano Piątek o 21:02 56 minut temu, Nezumi napisał(a): Ta no jak mowie - jak Ci dobrze na shopku to luzik. Tylko testowalem dla siebie z ciekawosci no i tez zebys wiedzial ze nie jest do konca tak, ze zaden inny soft nie moze. Przy okazji: Poszedlem za ciosem i z ciekawosci otwarlem to w Kricie. Jestem w szoku... Otwieranie trwalo dlugo ale otwarla. Malowanie jest mega plynne przy mniejszych rozmiarach pedzla. Nie malutkich jakis ale jak zrobimy wielgachny pedzel to troche skacze - wciaz da sie pracowac. Przelaczanie, zblizanie - wszystko dziala snappy jak cholera. Musialem tylko zwiekszyc w settingsach dostep do pamieci zeby mogla wiecej lyknac. Jedyne co tak na prawde moze przeszkadzac to autosave ktory trwa nieco. Poza tym bez problemu mozna pracowac... Tego to sie nie spodziewalem powiem szczerze. Krita 5.2.2 wiec nawet nie najnowsza. Brawa dla Krity panie i panowie. Mi tez sie udało urochomic, jednak w cmyku nie wlaczyl tylko automatycznie przekonwertowal na rgb i kilka warstw nie działało. Nie wiem czego to jes zasluga, ze takie błedy sie pojawiaja. 1
ZiN Napisano Piątek o 21:06 Napisano Piątek o 21:06 W dniu 5.01.2025 o 10:38, tr3buh napisał(a): najbardziej mnie śmieszą posty z ai typu : jestem sprzątaczką jeżeli mną nie gardzisz to kliknij "polub to" w pierwszej chwili się zastanawiałem, kto to w ogóle taki chłam lajkuje, boty? ale jak się wejdzie w sekcje komentarzy, to jakieś babcie, potencjalne ofiary same wystawiają się do scamu, ale są i perełki 1
Nezumi Napisano Piątek o 22:05 Napisano Piątek o 22:05 @Kalberos A tego to nie sprawdzalem na tym duzym ale teraz otwarlem jakis w CMYKu i nie zmienilo mi go... Moze sa jakies opcje czy cos. Do druku juz cale wieki nic nie robilem...
Destroyer Napisano Piątek o 22:47 Napisano Piątek o 22:47 @ZiN nawet jak ktoś komentuje w taki sposób to i tak robi im zasięgi bo jest zaangażowanie, najlepiej ignorować a jeszcze lepiej zainstalować FB purity i spokój 🙂 https://www.fbpurity.com/ 2
EthicallyChallenged Napisano Sobota o 09:01 Napisano Sobota o 09:01 10 godzin temu, Destroyer napisał: jeszcze lepiej zainstalować FB purity i spokój 🙂 https://www.fbpurity.com/ Ja bym miał FOMO, że przegapię jakąś reklamę czegoś, co mi potrzebne ale w jakiejś mega fajnej cenie, albo czegoś, o czym nie wiem, że jest mi potrzebne ale jak zobaczę, to się okaże, że jest. Wiecie, ten mechanizm na którym się opiera cały facebook. XD 3
Destroyer Napisano Sobota o 09:11 Napisano Sobota o 09:11 @EthicallyChallenged taaa, ale tak serio czy przez ostatni rok albo w ogóle zobaczyłeś na facebooku jakąś reklamę i była użyteczna? 🙂 Ja nie a z tym FBPurity to w ekstremalnych przypadkach ukryło mi ponad 90!? postów zanim pojawił się jakiś z obserwowanych grup 😄 Tam to jest dopiero śmietnik a teraz góracukier zrezygnował nawet ze swoich "fuckcheckerów" więc będzie jeszcze weselej 😛 https://www.nbcnews.com/tech/social-media/meta-ends-fact-checking-program-community-notes-x-rcna186468 Na plus meta i amazon rezygnują z programów DEI jak inne korporacje, Trump jeszcze nie jest prezydentem a już tyle dobrego np spalenie sodomy i gomory niestety bez ich właścicieli ale z przetrzymywanymi niewolnikami seksualnymi w piwnicach 🙂 Jeszcze 3 wojna światowa i zima nuklearna i rozwiąże problem ocieplenia klimatu jak putin uleczył świat z covida swoją wojną 😄 idzie ku lepszemu! 🙂 https://www.bbc.com/news/articles/cgmy7xpw3pyo https://www.independent.co.uk/news/world/americas/meta-amazon-diversity-mark-zuckerberg-b2677714.html https://www.reuters.com/sustainability/society-equity/meta-end-diversity-programs-ahead-trump-inauguration-2025-01-10/ 1
Nezumi Napisano Sobota o 09:39 Napisano Sobota o 09:39 Nie wyobrazam sobie korzystania z FB bez FB purity. Podobnie jak z Instagrama bez IGPlus a z Youtuba bez Unhook i SponsorBlock. Nie wspomne o generalnym blokowaniu reklam przez uBlock bo to podstawa. Ostatnio tez syn mi wrzucil skrypt do tempermonkey ktory wycina reklamy z Twitcha 😄. Bez tego bym zwariowal a dzieki tym dodatkom moge korzystac z internetu tak jak ja chce i ogladac to co ja chce a nie co oni chca. 1 1
Destroyer Napisano Sobota o 09:44 Napisano Sobota o 09:44 2 minutes ago, Nezumi said: Nie wyobrazam sobie korzystania z FB bez FB purity. Podobnie jak z Instagrama bez IGPlus a z Youtuba bez Unhook i SponsorBlock. Nie wspomne o generalnym blokowaniu reklam przez uBlock bo to podstawa. Ostatnio tez syn mi wrzucil skrypt do tempermonkey ktory wycina reklamy z Twitcha 😄. Bez tego bym zwariowal a dzieki tym dodatkom moge korzystac z internetu tak jak ja chce i ogladac to co ja chce a nie co oni chca. Tak, człowiek poinstaluje te blokery a potem jak raz nie zadziałają czy wejdzie z innej przeglądarki/ na innym urządzeniu to oczom nie można uwierzyć jaki to ściek i czy to nie jest jakaś scamowa strona która podszywa się pod prawdziwą 😄 1 1 2
wujek_kane Napisano Sobota o 10:00 Napisano Sobota o 10:00 15 minut temu, Destroyer napisał: Tak, człowiek poinstaluje te blokery a potem jak raz nie zadziałają czy wejdzie z innej przeglądarki/ na innym urządzeniu to oczom nie można uwierzyć jaki to ściek i czy to nie jest jakaś scamowa strona która podszywa się pod prawdziwą 😄 Ja tak mam z YT jak odpalę na jakimś urządzeniu bez ublocka. Ciężko uwierzyć, że ktoś tak korzysta z internetu 😐 1 2
SebastianSz Napisano Sobota o 10:08 Napisano Sobota o 10:08 53 minutes ago, Destroyer said: @EthicallyChallenged taaa, ale tak serio czy przez ostatni rok albo w ogóle zobaczyłeś na facebooku jakąś reklamę i była użyteczna? 🙂 Ja nie a z tym FBPurity to w ekstremalnych przypadkach ukryło mi ponad 90!? postów zanim pojawił się jakiś z obserwowanych grup 😄 Tam to jest dopiero śmietnik a teraz góracukier zrezygnował nawet ze swoich "fuckcheckerów" więc będzie jeszcze weselej 😛 https://www.nbcnews.com/tech/social-media/meta-ends-fact-checking-program-community-notes-x-rcna186468 Na plus meta i amazon rezygnują z programów DEI jak inne korporacje, Trump jeszcze nie jest prezydentem a już tyle dobrego np spalenie sodomy i gomory niestety bez ich właścicieli ale z przetrzymywanymi niewolnikami seksualnymi w piwnicach 🙂 Jeszcze 3 wojna światowa i zima nuklearna i rozwiąże problem ocieplenia klimatu jak putin uleczył świat z covida swoją wojną 😄 idzie ku lepszemu! 🙂 https://www.bbc.com/news/articles/cgmy7xpw3pyo https://www.independent.co.uk/news/world/americas/meta-amazon-diversity-mark-zuckerberg-b2677714.html https://www.reuters.com/sustainability/society-equity/meta-end-diversity-programs-ahead-trump-inauguration-2025-01-10/ 2
Mortom Napisano Sobota o 11:32 Napisano Sobota o 11:32 Ja używam facebooka czy tam meta-amfetaminy (terminy bliskoznaczne!) do sprawdzania czemu znowu wyje strasz we wsi xD ewentualnie do pogratulowania zmiany numerka na gwarancji życia, czy tez sprawdzenia grypy Hondy gdy coś nawala w samochodzie xD i ile będzie mnie to kosztowało 😄 Nie oglądam co robią friends-y z FB bo po primio ci ludzie są dla mnie obcy a po drugo, średnio mnie interesuje czy ktoś pojechał w góry czy do Hiszpanii i robi miliard fotek dziennie, po czym przez noc uploaduje całą kartę SD na album do FB 😄 Ewentualnie zbieram hurtowo albumy z zapostowanymi samolotami nad którymi pracuję jesli fotki są przyzwoitej jakości. Innych zastosowań nie znajduję 😄 puszcze posta raz na 6 miesięcy ale to raczej takie pośmiertne drgawki umarlaka 😄 2 1
ZiN Napisano Sobota o 11:37 Napisano Sobota o 11:37 12 godzin temu, Destroyer napisał(a): @ZiN nawet jak ktoś komentuje w taki sposób to i tak robi im zasięgi bo jest zaangażowanie, najlepiej ignorować a jeszcze lepiej zainstalować FB purity i spokój 🙂 https://www.fbpurity.com/ Ja FB nie używam od trzech lat (to co wrzuciłem to screeny jakie żona mi porobiła, bo ona jeszcze to przegąlda). Moja przygoda z FB się zakończyła kiedy to wymuszali na mnie akceptację nowego regulaminu, aby dalej korzystać z serwis i uznałem, że to dobry moment żeby się pożegnać z FB na zawsze. Wszelkiego typu adbloków używam odkąd powstały, nie wyobrażam sobie neta bez tego, choć ja to głównie w 95% używam YouTuba, potem jest max3d, filmweb, tłumacz google, messenger, steam (choć w nic nie gram, a sobie przeglądam co tam jest z ciekawości) i dalej już tylko strony z rachunkami za prąd, itd. W pracy do tego dochodzi mi tylko google fonts, pinterest, behance, dribbble 😮 A w telefonie używam tylko messengera i apek bankowych. Ja po prostu na nic więcej nie mam, czasu. Nie wiem jak inni żyją mając pierdyliard apek w telefonie i jeszcze żeby z nich korzystać. 3
Destroyer Napisano Sobota o 11:47 Napisano Sobota o 11:47 6 minutes ago, ZiN said: Moja przygoda z FB się zakończyła kiedy to wymuszali na mnie akceptację nowego regulaminu, aby dalej korzystać z serwis i uznałem, że to dobry moment żeby się pożegnać z FB na zawsze. Słusznie, aż mi się przypomniał taki kwiatek z tymi regulaminami i "darmowymi" usługami 🙂 https://www.cnet.com/tech/services-and-software/you-may-see-an-ai-version-of-yourself-as-an-instagram-post-heres-how-to-turn-it-off/ https://petapixel.com/2025/01/08/instagram-has-started-showing-ai-generated-pictures-of-users-meta/ https://www.diyphotography.net/meta-is-using-your-selfies-to-creates-ai-ads-of-you-targeting-you/ 8 minutes ago, ZiN said: tłumacz google polecam deepL bez porównanie lepsze niż te googloe przestarzałe dziadsotwo 🙂 https://www.deepl.com/en/translator 2 1 1
kengi Napisano Sobota o 12:32 Napisano Sobota o 12:32 Ja z soczjalmediuf to tylko maxczyde uszyfam. Bo tylko maxczyde jest takie fajo. Reszta to ściek i ścierwo. Dziękuję. Kurtyna. 1 2 2
EthicallyChallenged Napisano Sobota o 13:43 Napisano Sobota o 13:43 3 godziny temu, Nezumi napisał: Nie wyobrazam sobie korzystania z FB bez FB purity. Nie wyobrażam sobie korzystania z FB. FB Purity: Platinum Membership, czyli skasowałem konto 6 lat temu 1 1 1 1 1
Mortom Napisano Sobota o 13:47 Napisano Sobota o 13:47 4 minuty temu, EthicallyChallenged napisał(a): Nie wyobrażam sobie korzystania z FB. FB Purity: Platinum Membership, czyli skasowałem konto 6 lat temu 😉 1
Mortom Napisano Sobota o 16:27 Napisano Sobota o 16:27 (edytowane) 4 godziny temu, Destroyer napisał(a): polecam deepL bez porównanie lepsze niż te googloe przestarzałe dziadsotwo 🙂 https://www.deepl.com/en/translator Porówanie Googlowego translatora (czarna marynarka) z Deepl w praltyce: Edytowane Sobota o 16:29 przez Mortom 1 2
Nezumi Napisano wczoraj o 01:44 Napisano wczoraj o 01:44 (edytowane) 15 hours ago, EthicallyChallenged said: Nie wyobrażam sobie korzystania z FB. To jest dobry przyklad na to o czym mowilismy wczesniej a propos indywidualnosci - ogolnie uwazam wszystkie soszial midia za totalna kupe i strate czasu ale na FB sa grupy retro gdzie ludzie wrzucaja fajne foty starych sprzetow, sprzedaja rozne rzeczy z dawnych lat, sa grupy typu Amiga Game Selector gdzie koles robi kompilacje tysiecy retro gierek amigowych, ktora potem mozna sobie sciagnac za free itd. Wiec jest mi to po drodze i sobie uzywam nie po to zeby uzytkownicy FB przybijali mi piatke a przeciwnicy sie ze mnie smiali tylko dla siebie samego. Edytowane wczoraj o 05:11 przez Nezumi 3
Rekomendowane odpowiedzi