Napisano 7 Grudzień7 Gru cześć,endless space disharmonydla odmiany, nieskazitelne UI - żadnego tarcia, szukania, graficznie z sercemścieżka i efekty dźwiękowe podobnieInterfejs użytkownika Endless Space (ES1) ceniono za estetykę, intuicyjność i bogactwo danych.Kluczowe cechy:Widoczny górny pasek z szybkim podglądem statystyk imperium (FIDSI).Przejrzyste ekrany zarządzania systemami/planetami z kolejkami produkcyjnymi.Praktyczna mapa galaktyki z nawigacją prawym przyciskiem myszy.Zawsze widoczny pasek górny, szczegółowe podpowiedzi po najechaniu kursorem i inteligentna nawigacja flotą ułatwiały dostęp do informacji bez zaśmiecania widoku strategicznego.giera super jak ktoś woli księgowość bardziej niż naparzanie -w dwójce próbowali to "poprawić" - wszystko się rozpieprzyłoodstawiłem po dwóch podejściach ze zmęczeniapozdr Edytowane 7 Grudzień7 Gru przez polka dot
Napisano 8 Grudzień8 Gru 9 godzin temu, Kalberos napisał:Popykaj se majster, wciaga;DTo jest coś jak Vampire Sanctuary?
Napisano 8 Grudzień8 Gru 11 hours ago, polka dot said:cześć,endless space disharmonydla odmiany, nieskazitelne UI - żadnego tarcia, szukania, graficznie z sercemścieżka i efekty dźwiękowe podobniegiera super jak ktoś woli księgowość bardziej niż naparzanie -w dwójce próbowali to "poprawić" - wszystko się rozpieprzyłoodstawiłem po dwóch podejściach ze zmęczeniapozdrPopieram, bardzo miło wspominam ES1, szczególnie muzykę - Flawless Theory z jedynki to zajebisty sci-fiowy kawałek :)
Napisano 8 Grudzień8 Gru 3 godziny temu, michalo napisał(a):To jest coś jak Vampire Sanctuary?Nie znam tego tytulu, wiec ciezko mi to stwierdzic
Napisano 8 Grudzień8 Gru 16 minut temu, Kalberos napisał:Nie znam tego tytulu, wiec ciezko mi to stwierdzicCHodziło mi o vampire survivors lol XD Nie wiem skąd to sanctuary się wzięło.. Survivals pewnie wiesz co to, nie?
Napisano 8 Grudzień8 Gru 12 minut temu, michalo napisał(a):CHodziło mi o vampire survivors lol XDNie wiem skąd to sanctuary się wzięło..Survivals pewnie wiesz co to, nie?nope, nie znam tytulu :D
Napisano 8 Grudzień8 Gru 4 minuty temu, Kalberos napisał:nope, nie znam tytulu :DNie wierzę ;) To śmiało poznawaj bo dobra giereczka
Napisano 8 Grudzień8 Gru 18 minut temu, michalo napisał(a):Nie wierzę ;) To śmiało poznawaj bo dobra giereczkatutaj masz. https://www.youtube.com/watch?v=RMn173XhdyQ Edytowane 8 Grudzień8 Gru przez Kalberos
Napisano 8 Grudzień8 Gru 33 minuty temu, wujek_kane napisał(a):oj grało się swego czasu :)zazdro:D ja to max godzinke mam na granie. Rozgrywka podobna w rzeczy samej. Tylko graficznie mniej rozbudowana jak demo ktore wrzucilem.
Napisano 8 Grudzień8 Gru 35 minut temu, Kalberos napisał:zazdro:D ja to max godzinke mam na granie. Rozgrywka podobna w rzeczy samej. Tylko graficznie mniej rozbudowana jak demo ktore wrzucilem.No ja teraz to nawet godzinki... Znaczy znalazłbym, ale nie potrafię się w nic wciągnąć. Wampiry last played 25 kwietnia 2025. Ale to jest właśnie idealna giera na pół godziny, godzinę, chociaż wciąga jak diabli, więc dłuższe sesje też się mogą trafić ;)
Napisano Piątek o 07:405 dn Na Epiczku Dziedzictwo Hogwartu za freeDziedzictwo Hogwartu | Już dostępne do pobrania i zakupu w Epic Games Store
Napisano Piątek o 09:265 dn Lecimy z GA?Zaczynę od trailerka nowego Divinity... polecieli chyba za bardzo, bo mnie się śmiać chciało, a chyba miałem się wystraszyć czy chociaż zobrzydzić? Edytowane Piątek o 13:524 dn przez kengi GDC -> GA (of cors)
Napisano Piątek o 09:335 dn 4 minuty temu, kengi napisał:Lecimy z GDC?Zaczynę od trailerka nowego Divinity... polecieli chyba za bardzo, bo mnie się śmiać chciało, a chyba miałem się wystraszyć czy chociaż zobrzydzićNooo ja się jaram. TYle nowych waifu się pojawiło ;)Lords of the fallen 2, jak zwykle miazga trailer. Tomb raidery też spoczko.. ale Larian pozamiatał z tym Divinity że nadal mnie trzyma ten trailer.Na Steam jest też demko Pragmata - nadchodzącej gry od Capcom w której biegamy z małą androidką na plcach.Ograłem i przyznam, że stworzyli bardzo fajny system hakowania.Walce z pierwszym bossem trochę brakuje jakiejś epickości dźwiękowo i wizualnie, ale ogólnie gra się przyjemnie. Ciekawi mnie motyw androidki bo zawsze lubiłem ludzkei emocje w maszynach od czasów jak obejrzałem swoje pierwsze anime w tej tematyce. Mam gdzieś nawet na vhs - armitage 3 czy cośtakiego ;) Edytowane Piątek o 09:345 dn przez michalo
Napisano Piątek o 19:494 dn 10 godzin temu, michalo napisał(a):Nooo ja się jaram. TYle nowych waifu się pojawiło ;)Lords of the fallen 2, jak zwykle miazga trailer. Tomb raidery też spoczko.. ale Larian pozamiatał z tym Divinity że nadal mnie trzyma ten trailer.Na Steam jest też demko Pragmata - nadchodzącej gry od Capcom w której biegamy z małą androidką na plcach.Ograłem i przyznam, że stworzyli bardzo fajny system hakowania.Walce z pierwszym bossem trochę brakuje jakiejś epickości dźwiękowo i wizualnie, ale ogólnie gra się przyjemnie. Ciekawi mnie motyw androidki bo zawsze lubiłem ludzkei emocje w maszynach od czasów jak obejrzałem swoje pierwsze anime w tej tematyce. Mam gdzieś nawet na vhs - armitage 3 czy cośtakiego ;)Ja czekam na Seven Deadly Sins. Animca calego wciagnalem i uwielbiam to uniwersum.
Napisano Wczoraj o 08:58 1 dn Twórcy wyciągnęli chyba wszystkie wnioski jakie mogli bo będzie więcej krwi i brutalności, zajebiste finishery, łysole i odpowiednio zaokrąglone babeczki w kusych ciuchach.Życzę dużo powodzenia tej grze. Co jak co ale wygląda zajebiście.A muzyka do trailera znowu świetnie dobrana. Lords of the Fallen 2 Features Good Looking Female Characters And Fan-Service, Says CEO Edytowane wczoraj o 08:59 1 dn przez michalo
Napisano 20 godzin temu20 godz https://www.morele.netKingston Fury Renegade, DDR5, 32 GB, 7200MHz, CL38 (KF572...Pamięć Kingston Fury Renegade, DDR5, 32 GB, 7200MHz, CL38 (KF572C38RSK2-32) jest dostępny w Morele.net! Szukasz tego produktu? Sprawdź - najczęściej to właśnie Morele.net ma najniższą cenę w Polsce. rekordowa cena padla :D
Napisano 19 godzin temu19 godz 8 minut temu, Kalberos napisał:rekordowa cena padla :DJak zamówimy razem to zaoszczędzimy na przesyłce. Ktoś jeszcze chętny?
Napisano 19 godzin temu19 godz 30 minut temu, michalo napisał(a):Jak zamówimy razem to zaoszczędzimy na przesyłce. Ktoś jeszcze chętny?Ta i kompem jak sie dzilimy wtedy ?:D stary ja potrzebuje 4 takie kosci :D bo chcialem miec teraz 128 giga , plus nowego geforce. Bo szopek i glupia mozila i mam caly czas 80 procent zuzycia pamieci od czasu jak wprowadzili te gowno ai generatory do szopka. Aktualnie komfortowa rozdzielczosc pzy pracy to 4k i 200 warstw :D Dawniej na starszych wersjach i sprzecie 7k nie robilo mu problemu. Edytowane 19 godzin temu19 godz przez Kalberos
Napisano 19 godzin temu19 godz 2 minutes ago, Kalberos said:Ta i kompem jak sie dzilimy wtedy ?:D stary ja potrzebuje 4 takie kosci :D bo chcialem miec teraz 128 giga , plus nowego geforce. Bo szopek i glupia mozila i mam caly czas 80 procent zuzycia pamieci od czasu jak wprowadzili te gowno ai generatory do szopkaJeez, ja mam 64 i jeszcze chyba nigdy nie widziałem powyżej 32GB, chyba że robię jakieś stress testy. Co ty robisz, że zwykły szkopek i przeglądarka tak wygląda... spróbuj może zen browsera (nie trzyma wszystkiego w pamięci, możesz mieć wygaszanie włączone niewykorzystywanych tabsów). Albo zmiana na linuxa i kritę... chyba nie masz wyjścia.EDIT: teraz patrzę, że FF ma unloadera natywnego, więc też powinien to poprawić (chyba, że przeglądasz 200 tabsów naraz hehe): https://firefox-source-docs.mozilla.org/browser/tabunloader/ Edytowane 19 godzin temu19 godz przez kengi
Napisano 18 godzin temu18 godz 8 minut temu, kengi napisał(a):Jeez, ja mam 64 i jeszcze chyba nigdy nie widziałem powyżej 32GB, chyba że robię jakieś stress testy. Co ty robisz, że zwykły szkopek i przeglądarka tak wygląda... spróbuj może zen browsera (nie trzyma wszystkiego w pamięci, możesz mieć wygaszanie włączone niewykorzystywanych tabsów). Albo zmiana na linuxa i kritę... chyba nie masz wyjścia.EDIT: teraz patrzę, że FF ma unloadera natywnego, więc też powinien to poprawić (chyba, że przeglądasz 200 tabsów naraz hehe): https://firefox-source-docs.mozilla.org/browser/tabunloader/no mam kolo 200. Sam szopek bierze 64 procent ramu. Mam 64 giga i gdy pracuje ma smart objectach, gdzie mam po 200 warstw w pliku to jest mordega dla niego.
Napisano 17 godzin temu17 godz Ja się nie odzywam bo mam całe 16GB i mi wszystko względnie normalnie działa, nawet PS się (zbytnio) nie muli o_O
Napisano 17 godzin temu17 godz 8 minut temu, SebastianSz napisał(a):Ja się nie odzywam bo mam całe 16GB i mi wszystko względnie normalnie działa, nawet PS się (zbytnio) nie muli o_O a masz ta wersje cc 2025??
Napisano 16 godzin temu16 godz 2 hours ago, Kalberos said:pracuje ma smart objectach, gdzie mam po 200 warstw w plikuCzyli skill issue 🤣😉
Napisano 16 godzin temu16 godz 4 minuty temu, kengi napisał(a):Czyli skill issue 🤣😉sugerujesz ze zle pracuje ?: P
Napisano 16 godzin temu16 godz czy to jest konieczne? 200 plików? Nie da się tego jakoś zoptymalizować?
Napisano 15 godzin temu15 godz 1 hour ago, Kalberos said:a masz ta wersje cc 2025??No tak. Raz tylko ostatnio robiłem jakąś pracę z masą róznych smart objectów i pierdyliardem warstw i wtedy było słabo, ale dało radę. Na ogół nie mam takiej potrzeby.
Napisano 15 godzin temu15 godz 49 minut temu, EthicallyChallenged napisał(a):czy to jest konieczne? 200 plików? Nie da się tego jakoś zoptymalizować?pod koniec robie optymalizacje :D chodzi mi o pliki gdzie kazdy eleemnt jest na osobnej warstwie. 39 minut temu, SebastianSz napisał(a):No tak. Raz tylko ostatnio robiłem jakąś pracę z masą róznych smart objectów i pierdyliardem warstw i wtedy było słabo, ale dało radę. Na ogół nie mam takiej potrzeby.no to ja tak glownie ostatnio pracuje, bo tak latwiej mi jest edytowac byle pierdole bez przeklikawania sie przez stos warstw
Napisano 9 godzin temu9 godz Kazda prace mozna sobie dowolnie skomplikowac. Where there is a will - there's a way. Jak jeszcze stronki robilem to kumpel sie mega wkurzal na mnie bo ja robilem design a on cial i programowal. I bylo na przyklad kolko po prostu w designie. Ale okazywalo sie po blizszym przyjrzeniu sie, ze to kolko to tak na prawde jest 7 warstw jakichs gdzie w moim (bacznosc!) Procesie Tworczym (spocznij!) doszedlem do tego kolka przez kilka godzin laczac pierdylion innych ksztaltow na wielu warstwach. Tak ze pierwsze wrazenie bylo bardzo mylace. Taki graficzny odpowiednik uzywania trudnych slow po to zeby powiedziec jakis banal 🤣. I potem mialem tez 150 warstw a na ekranie byly 3 elementy 🤣.Pozniej przestalem robic stronki bo raz ze mnie zmeczyly, dwa ze nie chcialo mi sie kazdej robic kilka wersji na rozne "diwajsy" a trzy ze staly sie mega nudne bo teraz stronki to pasek z menu a potem na zmiane zdjecie na cala szerokosc i jakies napisy. Powtorzyc kilka razy i stopke dac. Ewentualnie jakis sklep internetowy ktory w 90% jest pluginem.A co do reszty - super ze akurat w grudniu dolar polecial na pysk i dostane mniej kasy. fukin grejt. Dobrze ze nie musze pamieci kupowac. Tez mam 32 i wszystko smiga. Ale jak mowia komunisci - kazdemu wedlug potrzeb 😜
Napisano 4 godziny temu4 godz Ja też miałęm kilka miechów temu kupować ram i dyski ale pożałowałem kasy (lepiej giereczki kupować nie??) i przełożyłem zakup na przyszły rok :P Zobaczymy co z tego będzie .Kiedyś wrócą ceny do normalności a na razie sobie i wam życzę żadnych awarii pamięci i gpu w tym i w nowym roku :P Edytowane 4 godziny temu4 godz przez michalo
Napisano 43 minuty temu43 min Nowe filmiki z Marathon.Graficznie mnie to jara wciąż, chociaż nowe lokacje i grafika cała jakaś taka ugładzone, wycukierkowana i za bardzo się "uzwyczajniła", więc już dużo mniej niż we wcześniejszych zapowiedziach. Ale już wiem, że nigdy w tą gierkę nie zagram. Cała reszta jakaś strasznie głupia i nudna.