Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

@adek kiedyś był dzial finished works, teraz nie widzę tego, czyli tutaj wstawić gotowe renderki z opisem żeby była ciągłość relacji, czy jest inne miejsce ?

@Akierek coś pomyślę bo temat ciekawy ale to za jakiś czas, trzeba zrobić model toru i jakieś dynamiczne ujecia 2 aut, hmm może przerobię bmw na wersje bardziej torową 🤔. Na teraz pracę zakończone;) Wyszło chyba fajnie 😛

• Odpowiedzi 115
  • Wyświetleń 6,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kolejne ujęcia z fabryki zrobione, ale zostawię to na tydzień albo 2 bo już nie widzę co poprawić czy zmienić... Na razie pokombinuje ze zbliżeniami w jakiejś ponurej pogodzie 😉

• Studio ogarnięte, refleksy poprawione, lakier też lekko zmodyfikowany. Render na lepszych ustawieniach, niestety mocno musiałem skompresować żeby w 2mb się zmieścić. Teraz to już, na pewno za zad

• No dobra rendery gotowe, 3 scenerie, 3 typy ujęć, 3 kolory lakieru. Każde ujęcie było długo ustawiane żeby coś sobą reprezentowało.  1. Studio - tylko jedno ujęcie (inne mi nie leżały) starałem d

Posted Images

Napisano
  • Autor

No dobra rendery gotowe, 3 scenerie, 3 typy ujęć, 3 kolory lakieru. Każde ujęcie było długo ustawiane żeby coś sobą reprezentowało. 

1. Studio - tylko jedno ujęcie (inne mi nie leżały) starałem dopieścić każdy refleks, oświetlenie to dwie hdrki i 2 rendery, które później łączyłem w photoshopie. Niektóre refleksy kolidowały ze sobą i nie dało się na raz. Do tego 3 render z kaustyka felg z wyłączonymi wszystkimi innymi światłami.

2. Fabryka - od jakiegoś czasu modne są zdjęcia z nieostrymi elementami na 1 planie i tak też chciałem to zrobić. Scena świecona hdrką plus vraylight dla imitacji mocnego słońca. Tu za to było dużo zabawy z przesuwaniem dachu i słupów dla jak najlepszej gry światłocienia.

3. Close-up - czarna satyna z domieszką granatu, chciałem uzyskać efekt zwykłej fotki, zachowując dobry kadr i światło. Bardzo prosta scena, plane pod auto i murek z boxa, świecone tylko hdrką. Tutaj była zabawa z kamerą, mocą rozmycia i obrotem hdrki dla jak najlepszych refleksów.

Link do folderu google z dobra rozdzielczością: https://drive.google.com/drive/folders/1DGHcnozgb8jKqEVT1aPC6hPzpKNrARNZ?usp=sharing

f14f.jpg

f2f.jpg

f1f.jpg

f3f.jpg

f4f.jpg

f5f.jpg

f6f.jpg

f7f.jpg

f8f.jpg

f9f.jpg

f10f.jpg

f11f.jpg

f12f.jpg

Napisano

Nie wiedziałem , że zdjecia z aparatu mozna wrzucac w tym dziale... 😄

Napisano

Wyszło super! Jedyne do czego bym się przyczepił to do zasadności zastosowania flar. Wiem, że mają podbić realizm, ale w moim odczuciu, np. na tym ostatnim bardzo skupia uwagę. A na niektórych wygląda jak plama. Ale to takie tam do rozważenia następnym razem 🙂

Napisano

Druga kompozycja mega, tylko po co LUT'y używać przy takich pracach. Lepiej 10minut więcej przy kolorowaniu posiedzieć i uzyskać głębie obrazu. Ale bardzo cieszy progress, oby tak dalej Maciek, wielkie kurła pozdro i tak trzymaj!

Napisano
  • Autor

Wracam z nowym pomysłem i wkraczam na nie pewne dla mnie tereny 😉

Zainspirowany nowym Lambo. Zmodyfikuję moje BMW na wersje uterenowioną i dodam teren. 

Teren będzie 100% 3D. Może jakiś zbrush, dużo dispa. Jakieś skały błoto, piach, kurz na aucie, błoto na oponach... Sam nie wiem jeszcze jak, ale będę testował 😉

spacer.png

Napisano

Ja bym chyba odważniej wyciągnął na zewnątrz te dokładki, żeby faktycznie poszerzyć auto i technicznie było więcej miejsca na większe i szersze koło. Ale może to też kwestia tylko jednego ujęcia, że wrażenie jest wymiany blachy na plastik, a objętość się nie zmieniła 🙂 Formalnie stosuje się poszerzenia głównie ze względu na przepisy, które każą "zasłonić" bieżnik koła, a te uparcie wychodzą na zewnątrz przy modyfikacjach, czy to sportowych, czy terenowych. Z drugiej strony Ty podchodzisz do tego głównie od strony dizajnu, więc nie musi być "użytecznie" i realistycznie 🙂

Napisano
  • Autor

@blood_brother wiem jak to działa, ale nie chcę przesadzić z modyfikacjami w tym aucie, to mają być tylko kosmetyczne zmiany plus podniesione zawieszenie i tyle. Zastanawiam się czy nie usunąć tych dodatkowych wlotów z maski bo to już chyba za dużo

18.jpg