Napisano 19 Listopad 200420 l Witam ponownie! Tym razem po raz pierwszy zamieszczam coś w WIPie. Otóż na zlecenie pewnej firmy tworzony jest film dokumentalny o Wilczym Szańcu. Jak na razie moim zadaniem jest wymodelowanie Adolfa Hitlera. Oto co udało mi się zrobić jak dotychczas, zdaję sobie sprawę, że jest tam jeszcze trochę błędów, ale cóż - w końcu praca nad modelem wciąż trwa. Czekam na Wasze opinie!
Napisano 19 Listopad 200420 l Autor A tutaj siatka - wiem, że są błędy w mięśniach twarzy, ale mimiki twarzy w animacjach będzie niewiele. Pozdrawiam!
Napisano 19 Listopad 200420 l Ja sie na tym nie znam, więc nie powiem Ci co jest nie tak... ale całkiem nieźle... ja tak nie umiem :(
Napisano 19 Listopad 200420 l wyglada dobrze, tylko sie zastanawiam czy wlosy nie lepiej byloby zrobic odzielnie od glowy, ale nie wiem, nie znam sie.
Napisano 19 Listopad 200420 l to coś nad czołem mam nadzieje że to będą kiedyś włosy, narazie wygląda jak Hitler z wodogłowiem :P ale musze przyznać że podobny do pierwowzoru
Napisano 19 Listopad 200420 l Bedziesz robil tak jak w tym filmie BBC (albo nationa g.) sledzil ruchy glowy aktora idt?
Napisano 19 Listopad 200420 l Ostatnio na discovery był program z komputerowo tworzonymi Hitlerem Churchilem i kims tam jeszcze... ten tez jest niezły.
Napisano 19 Listopad 200420 l Dla mnie jak narazie bomba, ale zobaczymylbym chetnie texturke na nim jakas. Masz jakies konkretne refery do tego goscia? szukam konkretnych matrialow umundurowania tych potworow. Pozdrawiam
Napisano 19 Listopad 200420 l fUhrer jak sie patrzy :) Mi tylko brwi przeszkadzają. Na sodkowej głowie wąsy nie są przyklejone do twarzy. Very Nice.
Napisano 19 Listopad 200420 l Błędy, yyy..................... jakie błędy.Model wydaje się wręcz doskonały, pare chirurgicznych cięć i gościu będzie jak żywy,a w tvenie bedą gadać "HITLER NIE UMARŁ, ON ZYJE NA FORUM MAX3D.PL............." pozdro
Napisano 19 Listopad 200420 l milego animowania ^^ no coz powiedziec , napewno bedziesz mial z nia lekkie problemy , a twarz jako taka podoba mi sie ;)
Napisano 19 Listopad 200420 l Czyżby kolejny dokument o zamachu? Ostatnio modny temat... Głowa wygląda bardzo wiarygodnie no no tylko czekać dalszej pracy. Pozdr
Napisano 19 Listopad 200420 l Autor Piterus_123 - dzięki! (bez przesady z tą szczęką ;) ) Duda - dzięki, nie poddawaj się! Baldack - dzięki serdeczne! Ania C - dziękuję! , próbowałem już osobno i doszedłem do wniosku, że lepiej robić jako jedna całość chudy - dzięki, to będą otexturowane włosy Georgas - thx! pawel - nie, to będzie całkowicie komputerowa postać, żadnych aktorów. Poza tym animuje mój kolega z ekipy, ja tylko modeluję Nimrod - dzięki, zapewne chodzi o "Wirtualną Historię" maritim - na texturowanie także przyjdzie czas. Jeśli chodzi o refery to poszperaj tu http://forum.axishistory.com streaker - fajnie, że podobny :], brwi chyba jeszcze troszkę przemaluję SAIRAM - dzięki, nie przesadzajmy ;) LittleDog - wiem, tak myślałem żeby je poprawić, ale to chyba na koniec, bo ile można samą głowę robić? :) Pionier - fajno, dzięki! KLICEK - cieszę się, że się podoba, ale jak już mówiłem mimiki będzie niewiele MareG - to bardziej o samym bunkrze, o zamachu będzie napomknięte vbmenu_register("postmenu_159238", true); Dzięki za komentarze - nie potrafię powiedzieć kiedy następny update, ale mogę dodać, że deadline mam na 20 grudnia. Pozdrawiam!
Napisano 23 Listopad 200420 l Autor No to czas na mały update. W sumie to nie za bardzo jest co pokazywać, ale to po to byście nie pomyśleli sobie, że usnąłem z projektem ;) Sprawa ma się tak - nie bardzo mam z czego robić textury póki co - toteż zabrałem się za modelowanie "reszty" :) Hitlerka. Narazie to tylko wstępna bryła (na dobrą sprawę to przygotowałem sobie postawkę, do wszelakich męskich modeli jakie będę miał przyjemność/nieprzyjemność w przyszłości modelować). W przypadku samego Furhera to wszystko się jeszcze zmieni o 180 stopni toteż wszelakie błędy i niedoróbki w najbliższym czasie zostaną poprawione. Pozdrawiam!
Napisano 23 Listopad 200420 l nie wiedzialem ze hitler byl pletwonurkiem;DDD bardzo dorba glowa, podobna do orginalu
Napisano 23 Listopad 200420 l pospawaj wierzchołki wzdłuż ciała bo teraz jest okropnie. A jak będziesz modelować jego "narząd" to ... lepiej nie modeluj. Jak zrobisz za długi to ktoś się obrazi że jakiś tam Hitler ma dłuższego, a jak zrobisz za krótki to historycy się czepią... Ogólnie jest super.
Napisano 23 Listopad 200420 l Autor Hehehe :D Jak już wcześniej mówiłem - to jest najprostsza bryła póki co - następnym etapem będzie dobranie kształtu i proporcji dla Hitlera (bo teraz to było po prostu z anatomicznego rysunku Jeno Barcsaya), a potem najprzyjemniejsze - szczególiki :). Ok następnym razem będę dawał rendery z zespawanymi wierzchołkami. No i nie mam zamiaru robić mu... ehm... narządu...
Napisano 23 Listopad 200420 l No kurcze jestem pod wielkim wrazeniem! ! ! Naprawde podobny. Jakas takas glowke to duzo osob sobie zrobi ale zeby byla podobna do prawdziwj postaci to juz nie tak latwo (przynajmniej mi to nie wychodzi :) ). Gratuluje! A z ta podstawka do postaci to swietna sprawa. Bardzo przydatna rzecz. Bardzo ładnie wykonana. W ogole jak narazie mi sie wszystko podoba, nawet to ze wlosy sa w jednym kawalku, ma to jakis swoj urok:P. PS Pokaz podstawke do babki! :P:P
Napisano 23 Listopad 200420 l swietny model gartulacje Oj Boze jak ja chchialbym tam potrafic:( ale niestety jeszcze mam za alo wprawy:( pozdrawiam
Napisano 25 Listopad 200420 l Autor Bardzo dziękuję za wsparcie i za docenienie pracy! Mały update: Wstęp do modelowania mundurka - jeszcze dojdą kieszenie, zagniecenia etc. Pozdrawiam!
Napisano 26 Listopad 200420 l Jak na razie idzie swietnie, chociaz chyba troche w biodrach jest za gruby na tym ostatnim renderku, ale i tak pewnie potraktujesz ubranie simclothem lub reactorem to nie bedzie widac, pozdr.
Napisano 26 Listopad 200420 l Autor err... miałem zamiar modelować wszystkie zmarszczki ręcznie - by osiągnąć odpowiedni realizm i maxymalnie prostą siatkę - nie będzie zmulać przy animacji.
Napisano 27 Listopad 200420 l Autor Kolejny szybki update. Zostanę chyba jednak przy metodzie ręcznego modelowania fałd na ubraniu. Jeszcze tylko poprawki w kołnierzu, zrobienie kieszeni górnych, podzielenie płaszcza z przodu i zabieram się za fałdy na mundurze.
Napisano 27 Listopad 200420 l jak czujesz się na siłach to zrób je ręcznie, ale niestety efekty zazwyczaj są dużo gorsze od ilości pracy jaką trzeba włożyć w to :/ no cóż, popraw rękawy i ramiona.
Napisano 27 Listopad 200420 l Autor Wsadziłem na niego materiały sklecone na szybko. Powiedzcie mi tylko jedno - czy jak użyję reactora na takiej złożonej geometrii munduru to się wszystko nie rozjedzie? :/
Napisano 28 Listopad 200420 l pobaw się w bardziej realistyczny skinshader oraz pooglądaj mundury/garnitury jakie masz w domu :) troszkę nie tak wygląda materiał :) ta czarna gapa i to poniżej na berecie to chyba poprawis jeszcze :)
Napisano 28 Listopad 200420 l Autor Dzięki za komentarze! Salvator - zacytuję sam siebie "Wsadziłem na niego materiały sklecone na szybko." Czyli w jakieś 5 minut - dodam jeszcze, że on praktycznie nie ma w ogóle textur (na wąsach brwiach i oczach jedynie są). Ogólnie rzecz biorąc miałem na myśli, że jak przyjdzie czas na texturowanie to dopiero zabiorę się za materiały na poważnie. A tak na marginesie to nie robię przecież tego munduru z głowy ;) Robię wszystko z odpowiednich referów (nie przywykłem do zabierania się do rzeczy od d... strony :D ) Pozdrawiam!
Napisano 28 Listopad 200420 l Świetny modeling ArTooRo - czekam na texturki jak będą równie dobre to rewelka dla mnie pozdro
Napisano 28 Listopad 200420 l artooro - peace, tylko powiedziałem co mnie męczy :) w sumie to powiedziałem to po to, żebyś wiedział co poprawić, ale skoro nie zabierasz się do tego od d... strony (nie wiem czemu, moim zdaniem nie jest ona gorsza :>) to rób jak uważasz :D
Napisano 28 Listopad 200420 l coraz lepiej to wygląda! chyba dasz linka do animacji jak ją skończysz??
Napisano 28 Listopad 200420 l Autor soska, Pionier - fajnie, że jeszcze Wam się podoba ;) Salvator - Hehehe :D Sory jeśli to zabrzmiało oskarżycielsko :) tweety - o ile będzie taka możliwość to tak Mały update (powiedzcie jedno: czy te updatey nie są aby za częste? jakby co to piszcie to się opanuję ;) )
Napisano 28 Listopad 200420 l S U P E R tylko czemu mu dlonie uciales:D:D jestes gorszy niz adolf;);)
Napisano 3 Grudzień 200420 l Autor Kolejna seria update'ów. Musiałem męczyć różne wkurzające szczegóły, dlatego nie ma jeszcze spodni i butów. A deadline tuż tuż... :/ Mam pytanie: Czy wykupiliście kiedyś miesiąc w www.3d.sk albo w czymś podobnym? Nie mam pojęćia jak to jest z tymi płatnościami tam. Znam angielski, ale nie bardzo rozumiem jak to przebiega a nie chcę się wkopać. Jeśli ktoś się orientuje to prosiłbym o odpowiedź. Z góry dzięki!
Napisano 3 Grudzień 200420 l Autor I ostatni... Czekam na Waszą krytykę i odpowiedź na pytanie! Pozdrawiam!