Napisano 17 Luty 20232 l Hej, Mniej wi臋cej roku temu zacz膮艂em si臋 uczy膰, bez 偶adnej wcze艣niejszej wiedzy, czy praktyki w jakichkolwiek dziedzinach artystycznych.聽 Chcia艂bym poprawi膰 swoje prac臋, dlatego zak艂adam ten temat, mam nadzieje 偶e w miar臋 regularnie, b臋d臋 tutaj publikowa艂 swoje prace. Co艣 tam ju偶 wrzuca艂em na swoje arstation聽https://www.artstation.com/wraniak聽ale tam nie mia艂em 偶adnych porad co do technik tworzenia, czy do samej formy.聽 Dzi艣 mam dla was rze藕b臋 kobiety, wykona艂em j膮 w dwa wieczorki.聽 Film turntable -聽https://streamable.com/y1mjli Bardzo mi zale偶y na konstruktywnej krytyce, wi臋c wszystkie rady, b臋d臋 mile widziane. Dzi臋kuje 馃槃聽 Edytowane 17 Luty 20232 l przez Wraniak
Napisano 17 Luty 20232 l Nie jest zle. Na pierwszy rzut oka to troche mi przeszkadza wielkosc dloni i stop - cos jakby za duze. Z bazy czy z kulki rzezbisz?
Napisano 17 Luty 20232 l Autor Ze sfery rze藕bie, my艣le 偶e tak najlepiej 偶eby si臋 uczy膰 rze藕bi膰聽 Dok艂adnie wyglada to tak 偶e najpierw rze藕bie g艂owe, potem uk艂adam sobie z kulek cia艂o, sprawdzam proporcje聽 i zaczynam ka偶dy element osobo rze藕bi膰, r臋ce, d艂o艅, tors itd. Potem 艂膮cze to wszystko dynameshem, poprawiam miejsca 艂膮cze艅 i potem to remeshuje i jeszcze raz sprawdzam czy si臋 proporcje zgadzaj膮 i co艣 tam jeszcze d艂ubie przy tym 聽 Edytowane 17 Luty 20232 l przez Wraniak
Napisano 17 Luty 20232 l Wydaje mi si臋, 偶e g艂owa jest troch臋 za ma艂a, na pewno wzgl臋dem bioder. Co艣 jest te偶 nie tak z wci臋ciem na wewn臋trznej stronie ud, nieco powy偶ej kolan,聽 problem ten wida膰 g艂贸wnie od frontu - to takie pierwsze wra偶enia
Napisano 23 Luty 20232 l Autor Tym razem mam dla was ch艂opa Jedno zdj臋cie z perspektyw膮 drugie bez聽 plus film obracankowy聽https://streamable.com/4q2917 聽 Dzi臋kuje za wszystkie opinie 馃槃聽Dzi臋ki wam mog臋 sta膰 si臋 lepszy聽 bez perspektywy 聽 perspektywa -聽
Napisano 23 Luty 20232 l Polecam t臋 ksi膮偶k臋, je艣li jeszcze si臋 w ni膮 nie zaopatrzy艂e艣. Korzystanie z niej to czysta przyjemno艣膰 馃檪聽 https://anatomy4sculptors.com/understanding-the-human-figure/
Napisano 23 Luty 20232 l Autor Tak znam j膮, siegn膮艂em do niej jak i do drugiej skupiaj膮cej si臋 bardziej na twarzy, zaraz na pocz膮tku przygody z rze藕bieniem聽
Napisano 11 Czerwiec 20231 r Autor W ko艅cu zrobi艂em co艣 co jest bardziej zaawansowne, w sumie to pierwszy tak m贸j projekt, kt贸ry przeprowadzi艂em, od pocz膮tku do ko艅ca聽 wi臋cej mo偶na zobaczy膰 na artstation聽https://www.artstation.com/artwork/VJDgYN
Napisano 27 Lipiec 20231 r Autor Nowy projekt sko艅czony, zrobi艂em go na podstawie conceptu Andrius Matijosius tutaj mo偶na znale藕膰聽concept聽https://www.sixmorevodka.com/not-so-famous-work/ww0/#&gid=1&pid=4 link po wiecej zdje膰聽https://www.artstation.com/artwork/el9O5w
Napisano 28 Lipiec 20231 r Troch臋 odjecha艂e艣 z proporcjami - g艂owa tors. U ciebie rycerz bardziej wygl膮da na nastolatka - co w sumie z dzisiejszymi trendami nie jest wcale z艂ym kierunkiem 馃檪聽Lecz je艣li to nieintencjonalna zmiana to na przysz艂o艣膰 zwr贸膰 bardziej na to uwag臋 馃檪聽 Otwory na oczy w przy艂bicy chyba s膮 za wysoko - no chyba 偶e to rycerz co lubi patrze膰 si臋 w niebo lub ma oczy na czole 馃檪聽 No ale tak tylko si臋 czepiam bo nawet spoko wysz艂o, ma taki Fortnitowy vibe 馃檪聽Albo po prostu聽za du偶o gram w Fortnita i zaczynam widzie膰 rzeczy聽馃檪聽聽 Edytowane 28 Lipiec 20231 r przez Mortom
Napisano 28 Lipiec 20231 r Mi tam brakuje 艣lad贸w zu偶ycia - dodaj marszczenia i fa艂dy ciuch贸w i but贸w, nada to im wagi, charakteru i realizmu. On, na koncepcie ma taki rodzaj spodni co ma w膮skie nogawki od kolan w d贸艂 a powy偶ej s膮 bardzo lu藕ne na udach od zewn臋trznej strony. Nie pami臋tam ju偶 fachowej nazwy ale to takie co艣聽 buty 聽 Generalnie wszystkie materia艂owe elementy wymagaj膮 fa艂dek i obci膮偶enia.聽 Np, napr臋偶ony pasek szelek nie b臋dzie mia艂 takiej krzywej聽
Napisano 12 Maj 202412 Maj Autor Hejka, robie sobie co艣 nowego, dok艂adnie szczura z conceptu聽Dmytro Solonina聽 聽 Zrobi艂em sobie wczoraj Blockout cia艂a stworka, dzi艣 b臋d臋 dalej tworzy艂 blockout pozosta艂ych element贸w, wybra艂em sobie tego przed ostatniego, przed go艂ym szczurem xd聽 B臋d臋 wrzuca艂 progres na bi臋偶膮co, jakby kto艣 chcia艂 podpowiedzie膰, skrytykowa膰 to 艣mia艂o 馃槃聽 聽
Napisano 12 Maj 202412 Maj Wygl膮da spoko. Chyab na razie wczesny etap wi臋c nie ma si臋 co czepia膰 tylko dopingowa膰.. ale xd Pami臋taj troch臋 dostosowa膰 proporcje szczura, anatomia b臋dzie zakryta wi臋c chyba nie ma sensu wspomina膰?聽 Zwr贸膰 uwag臋 na wielko艣膰 g艂owy i osadzenie jej na szyi i ciele.聽 IMO na rysunku wygl膮da jakby czaszka od razu przechodzi艂a w kark, pysk by艂 d艂u偶szy a nos ca艂kiem inaczej zbudowany. Jest sporo subtelnych r贸偶nic ale nie wiem na ile chcesz to wszystko odwzorowa膰. Zbroja te偶 sugeruje, 偶e聽 jednak wybierasz w艂asn膮 艣cie偶k臋. Nie wiem czy to dobrze czy nie ale je艣li zale偶y ci na skopiowaniu konceptu to powiniene艣 to przerobi膰.聽
Napisano 13 Maj 202413 Maj Autor @michalo聽dzi臋ki za wskaz贸wki Chcia艂bym 偶eby jak najbardziej聽 jak to jest mo偶liwe (dla mnie xd) przypomina艂 szczura z refki, spr贸buje go poprawi膰 i wrzuce p贸藕niej co naskroba艂em聽 聽
Napisano 14 Maj 202414 Maj 聽 13 godzin temu, Wraniak napisa艂: Chcia艂bym 偶eby jak najbardziej聽 jak to jest mo偶liwe (dla mnie xd) przypomina艂 szczura z refki, spr贸buje go poprawi膰 i wrzuce p贸藕niej co naskroba艂em聽 No to troch臋 ci powytykam聽 Zwr贸膰 uwag臋 na kszta艂t st贸p, d艂oni. Oko masz za du偶e, sam膮 g艂ow臋 za ma艂膮. G艂owa i plecy na rys. tworz膮 fajny 艂uk wi臋c i tam bym poprawi艂. Zbroja te偶 ma inny kszta艂t.聽 聽 Generalnie tw贸j wygl膮da bardziej standardowo je艣li chodzi o proporcje.聽 Na refce imo jest szczuplejszy, nie taki dopakowany i ma wi臋ksz膮 g艂ow臋 w stosunku do cia艂a. Zwr贸膰 uwag臋 na jego budow臋- na klatk臋 piersiow膮, barki/naramienny. Nie s膮 tak du偶e jak twoje co te偶 sprawi 偶e zmie艣cisz na niego smuklejsz膮 zbroj臋.聽 聽 Mi pomaga malowanie sobie czasem obrys贸w po koncepcie, por贸wnywanie obrazka i modelu w jakim艣 programie 2d. 聽
Napisano 28 Maj 202428 Maj Autor Jednak ostatecznie poszed艂em troche inaczej ni偶 z refki, bo widzia艂em na instagramie 偶e kto艣 ju偶 z tej refki robi艂 i zrobi艂 zajebi艣cie, nie to co ja Kappa聽 Wi臋c no obecnie to tak wyglada, chyba jest to maks moich mo偶liwo艣ci obecnych 馃槥聽 My艣le 偶e je偶eli chodzi o g艂贸wne i drugie formy, to ju偶 nic zmienia膰 nie b臋d臋, mo偶e nogi bo mnie mocno bol膮, chocia偶 pewnie i tak mi si臋 nie uda jako艣 ich super zrobi膰 xd kolejna rzecz to detalowanie i potem b臋d臋 si臋 zabiera艂 za retopo i teksturki i zobaczymy co z tego wyjdzie聽
Napisano 29 Maj 202429 Maj No to jest git.聽 Du偶o poprawi艂e艣 od ostatniej wrzutki i wyglada bardzo fajowo 馃槈聽
Napisano 3 Czerwiec 20243 Cze Fajnie to wygl膮da cho膰 jak masz si艂臋 to jeszcze bym co艣 tam lekko poprawi艂. Banda偶e na 艂apie fajne ale wydaj膮 si臋 cienkie i jak ta艣ma klej膮ca, robione z r臋ki, extract geo czy jaki艣 plugin do tego? W widoku z frontu bardzo wida膰, 偶e id膮 艣ci艣le za anatomi膮 a tak jest zag艂臋bienie i je偶eli to ma by膰 kawa艂ek szmaty to powinien i艣膰 nad nim a nie wchodzi膰 do 艣rodka i oplata膰 wszystko jakby by艂o przyklejone.聽 No i ta sp贸dnica to bardzo si臋 rzuca w oczy 偶e takie bloby, przesymuluj to byle jak a powinno by膰 lepiej. To br膮zowe pod spodem podobnie, takie ci臋偶kie ale z tekstur膮 to pewne by przesz艂o i du偶o mniej wida膰 t臋 cze艣膰 ni偶 wierzchni膮 warstw臋 na niej.聽
Napisano 4 Czerwiec 20244 Cze Autor Bez pluginu, 艂apa podzielona slicecurve na polygrupy a grubo艣膰 nadana聽 panel loopsem, oczywi艣cie wcze艣niej jeszcze zremeshowane i jako艣 tam pr贸bowa艂em porobi膰 偶eby to lepiej wyglada艂o.聽 Co do szmatek to rze藕bi艂em z r臋ki, 偶a艂uje 偶e nie symulowa艂em w marvelous designerze, ale tak sobie postanowi艂em na ten projekt 偶e b臋d臋 ciuch rze藕bi艂. Co do samej symulacji w zbrushu to co艣 tam pr贸bowa艂em, ale gorzej to wyglada艂o ni偶 teraz, wi臋c co艣 pewnie 藕le robi艂em xd聽 Wszed艂em w wiekszy detal, wi臋c raczej zmienia膰 nic niestety ju偶 nie b臋d臋聽
Napisano 12 Czerwiec 202412 Cze Autor Tak btw.聽 Ma kto艣 jakie艣 rady jak sta膰 si臋 lepszym w anatomii? Wiadomo trzeba rze藕bi膰 (du偶o, baaardzo du偶o) z refkami i ksi膮偶kami anatomy for sculptors, ale czy s膮 jeszcze jakie艣 sposoby 偶eby przyspieszy膰 nauke.聽 Obejrza艂em sporo kurs贸w anatomicznych wyrze藕bi艂em, ju偶 sporo rzeczy dla 膰wicze艅, ale ci膮gle czuje i widz臋 偶e no nie jest to co bym chcia艂 robi膰 馃槥聽 Ostatnio zacz膮艂em si臋 uczy膰 rysowa膰, bo wszed艂em w 3d bez wcze艣niejszej nauki rysowania, pewnie聽 to w jaki艣 spos贸b pomo偶e ale no nie wiem 馃槙聽
Napisano 13 Czerwiec 202413 Cze 8 hours ago, Wraniak said: ale czy s膮 jeszcze jakie艣 sposoby 偶eby przyspieszy膰 nauke. jakby sie dalo szybko to by sie nikt nie meczyl latami i raz dwa by sie wszyscy uczyli. Jasne, mozesz dostac milion rad - jeden ci powie ze najlepiej uczyc sie rano bo swiezy umysl, drugi ze przeciwnie, najlepiej przed snem to sie lepiej utrwala. Ten ci powie zeby brac kreatyne, a inny zeby wstawac o 5 nad ranem i biegac. Poleca ci ksiazki z przydatnymi nawykami ktore koniec koncow wszyscy znamy - regularnosc, determinacja... Wszyscy instynktownie wiemy ze nie ma drogi na skroty a mimo wszystko lubimy szukac "sposobu". Kazdy ma jakas rade zlota - na przyklad ja bym polecil rysowanie i to najlepiej tradycyjnie, olowkiem bo mi to pomaga zapamietac. Ale czy tobie pomoze? Cholera wie. Nie jestes mna. Moze dla Ciebie to jest cos innego. Jeden uczy sie szybciej inny wolniej. Koniec koncow - nie ma sie co ludzic. Nie mozna zostac dobrym w czymkolwiek szybko. Edytowane 13 Czerwiec 202413 Cze przez Nezumi
Napisano 13 Czerwiec 202413 Cze @Wraniak聽odsy艂am do mistrza @SebastianSz聽i senseja聽@Destroyera - cho膰 ten drugi mo偶e w strikte anatomii raczej ci nie pomo偶e ALE jak zbudowa膰 kondycj臋 fizyczn膮 i diet臋 keratynow膮 wprowadzi膰 w twoje 偶ycie na pewno pomo偶e 馃檪聽A jedynie rad odno艣nie karmienia Je偶y nie s艂uchaj... nie wiedzie膰 czemu @Destroyer聽ich nienawidzi i gromi biedaczk贸w goframi. No ale kto z nas jest idea艂em? 馃槈聽
Napisano 13 Czerwiec 202413 Cze 8 hours ago, Wraniak said: Tak btw.聽 Ma kto艣 jakie艣 rady jak sta膰 si臋 lepszym w anatomii? Wiadomo trzeba rze藕bi膰 (du偶o, baaardzo du偶o) z refkami i ksi膮偶kami anatomy for sculptors, ale czy s膮 jeszcze jakie艣 sposoby 偶eby przyspieszy膰 nauke.聽 Obejrza艂em sporo kurs贸w anatomicznych wyrze藕bi艂em, ju偶 sporo rzeczy dla 膰wicze艅, ale ci膮gle czuje i widz臋 偶e no nie jest to co bym chcia艂 robi膰 馃槥聽 Ostatnio zacz膮艂em si臋 uczy膰 rysowa膰, bo wszed艂em w 3d bez wcze艣niejszej nauki rysowania, pewnie聽 to w jaki艣 spos贸b pomo偶e ale no nie wiem 馃槙聽 No c贸偶, trza robi膰 po prostu, @Nezumi聽ma racj臋 - magicznej metody nie ma. Kursy w stylu Proko czy Scott Eaton to pewnie znasz, wi臋c zostaje ju偶 tylko grind 馃檪 Rysowanie powinno pom贸c, skoro si臋 nim nie zajmowa艂e艣 wcze艣niej - mi taki w艂a艣nie myk pom贸g艂, tylko w drug膮 stron臋, bo zacz膮艂em nieco rze藕bi膰, 偶eby usprawni膰 rysunek. I to nie藕le zadzia艂a艂o, takie od艣wie偶enie spojrzenia na co艣.
Napisano 13 Czerwiec 202413 Cze Autor Git tak jak my艣la艂em, trzeba聽 grindowa膰, jakby nie by艂o to ucz臋 si臋 dopiero od dw贸ch lat, gdzie musia艂em si臋 wdro偶y膰 do ca艂ego pipeline'u tworzenia postaci do gierek. Teraz mniej wiecej ogarniam jak si臋 to robi wi臋c pozostaje doskonali膰 si臋 w anatomii聽
Napisano 13 Czerwiec 202413 Cze 1 hour ago, Mortom said: @Wraniak聽odsy艂am do mistrza @SebastianSz聽i senseja聽@Destroyera - cho膰 ten drugi mo偶e w strikte anatomii raczej ci nie pomo偶e ALE jak zbudowa膰 kondycj臋 fizyczn膮 i diet臋 keratynow膮 wprowadzi膰 w twoje 偶ycie na pewno pomo偶e 馃檪聽A jedynie rad odno艣nie karmienia Je偶y nie s艂uchaj... nie wiedzie膰 czemu @Destroyer聽ich nienawidzi i gromi biedaczk贸w goframi. No ale kto z nas jest idea艂em? 馃槈聽 B贸g tak chcia艂
Napisano 13 Czerwiec 202413 Cze Wszystko zale偶y jak masz du偶o wolnego czasu. Wbrew pozorom, 偶eby zaoszcz臋dzi膰 czas i tak b臋dziesz musia艂 du偶o go zainwestowa膰, ale poniewa偶 czas to jedyny zas贸b, kt贸rego zawsze b臋dziemy mieli coraz mniej a przez to zyskuje on coraz bardziej na warto艣ci poleci艂bym postawienie na zwi臋kszenie skuteczno艣ci samej nauki. My艣l臋, 偶e na pocz膮tek kluczowe jest szybkie wy艂apywanie odpowiednich proporcji oraz nauczenie si臋 funkcjonalno艣ci danej struktury anatomicznej (czyli jak co艣 dzia艂a), mo偶e w tym pom贸c pog艂臋biona obserwacja. 1. Mo偶esz obserwowa膰 w艂asne cia艂o w lustrze i wyginaj膮c si臋 w r贸偶ne strony sprawdzi膰 jaki jest zakres ruchu poszczeg贸lnych ko艅czyn, g艂owy, tu艂owia. Obserwowa膰 przy tym jakie mi臋snie bior膮 udzia艂 w danym ruchu, kt贸re mi臋snie si臋 bardziej uwidoczniaj膮, a kt贸re nikn膮 pod sk贸r膮. 2. Jeszcze lepiej mie膰 pod r臋k膮 jakiego艣 偶ywego modela i poprosi膰 go, 偶eby si臋 porusza艂 i poobserwowa膰 go pod r贸偶nymi k膮tami. 3. Mo偶esz analizowa膰 prace mistrz贸w i kopiowa膰 ich. 4. Rysowanie poprawia rze藕bienie i na odwr贸t. 5. Zapewne by sporo da艂o rze藕bienie pod okiem jakiego艣 fachowca, kt贸ry by Ci w por臋 wytyka艂 b艂臋dy i dawa艂 cenne wskaz贸wki. 6. Cz臋sto postuj tu na forum z pro艣b膮 o krytyk臋. 7. Mo偶esz sobie stworzy膰 harmonogram 膰wicze艅, uwzgl臋dniaj膮cy regularne sesje rze藕biarskie, np w poniedzia艂ek g艂贸wki, 艣rody r臋ce, w pi膮tki stopy, jak 膰wiczenia na si艂owni albo/lub w innych interwa艂ach czasowych. 8. Robienie challange, kiedy艣 by艂y tu chyba by艂o popularne co艣 takiego jak speed sculpting czy co艣 takiego. Fajnie by by艂o znale藕膰 kogo艣 na podobnym, albo nieco wy偶szym poziomie, 偶eby艣cie si臋 razem nap臋dzali. 7. Uczenie innych, to chyba jedna z lepszych form utrwalania sobie ju偶 zdobytej wiedzy - a to wa偶ne, bo jak pojawi膮 si臋 k艂opoty z regularno艣ci膮 to wiedza z czasem mo偶e troch臋 wyparowa膰. 8*. Dla ch臋tnych! Zacz膮膰 studiowa膰 medycyn臋 i ogl膮da膰 sekcje zw艂ok. 馃槢
Napisano 13 Czerwiec 202413 Cze 5 hours ago, ZiN said: 1. Mo偶esz obserwowa膰 w艂asne cia艂o w lustrze i wyginaj膮c si臋 w r贸偶ne strony sprawdzi膰 jaki jest zakres ruchu poszczeg贸lnych ko艅czyn, g艂owy, tu艂owia. Obserwowa膰 przy tym jakie mi臋snie bior膮 udzia艂 w danym ruchu, kt贸re mi臋snie si臋 bardziej uwidoczniaj膮, a kt贸re nikn膮 pod sk贸r膮. it's my time to shine! Dok艂adnie tak! Dlatego trzeba zadba膰 o siebie, odpowiedni膮 diet臋 i regularne 膰wiczenia 偶eby by艂o na co popatrze膰 i by艂o wida膰 mi臋snie w optymalny spos贸b dzi臋ki czemu czas na ogl膮danie siebie w lustrze nie b臋dzie czasem straconym a b臋dzie bardziej w pe艂ni wykorzystany do podnoszenia swojej wiedzy anatomicznej. Dlatego polecam na pocz膮tek taki zestaw startowy Przy czym je艣li zdecydujesz si臋 na pierwsz膮 faz臋 艂adowania wi臋ksz膮 dawk膮 kreatyny to dobrze robi膰 to na pracy zdalnie bo bardzo mo偶liwe, 偶e b臋dziesz cz臋艣ciej odwiedza艂 toalet臋 a czas b臋dzie kluczowy w tym momencie 馃檪聽 Potem organizm ma szans臋 si臋 zaadaptowa膰 i po wysyceniu mi臋艣ni mo偶na b臋dzie ju偶 zej艣膰 na dawk臋 utrzymuj膮c膮 optymalne wysycenie mi臋艣ni.聽 Ciesz臋 si臋, 偶e mog艂em pom贸c. Polecam si臋 na przysz艂o艣膰, specjalista z zakresu dietetyki, treningu i u偶ytku steryd贸w.聽 Pozdro 700 (bo inflacja)聽
Napisano 14 Czerwiec 202414 Cze 15 godzin temu, Destroyer napisa艂(a): it's my time to shine! Dok艂adnie tak! Dlatego trzeba zadba膰 o siebie, odpowiedni膮 diet臋 i regularne 膰wiczenia 偶eby by艂o na co popatrze膰 i by艂o wida膰 mi臋snie w optymalny spos贸b dzi臋ki czemu czas na ogl膮danie siebie w lustrze nie b臋dzie czasem straconym a b臋dzie bardziej w pe艂ni wykorzystany do podnoszenia swojej wiedzy anatomicznej. Dlatego polecam na pocz膮tek taki zestaw startowy Przy czym je艣li zdecydujesz si臋 na pierwsz膮 faz臋 艂adowania wi臋ksz膮 dawk膮 kreatyny to dobrze robi膰 to na pracy zdalnie bo bardzo mo偶liwe, 偶e b臋dziesz cz臋艣ciej odwiedza艂 toalet臋 a czas b臋dzie kluczowy w tym momencie 馃檪聽 Potem organizm ma szans臋 si臋 zaadaptowa膰 i po wysyceniu mi臋艣ni mo偶na b臋dzie ju偶 zej艣膰 na dawk臋 utrzymuj膮c膮 optymalne wysycenie mi臋艣ni.聽 Ciesz臋 si臋, 偶e mog艂em pom贸c. Polecam si臋 na przysz艂o艣膰, specjalista z zakresu dietetyki, treningu i u偶ytku steryd贸w.聽 Pozdro 700 (bo inflacja)聽 I to jest Ko艂cz treningu na jakiego zas艂ugujemy!聽聽 Pozdro 500 - bo musz臋 jeszcze odpali膰 VAT xD
Napisano 16 Lipiec 202416 Lip Autor Wracam do was z oteksturowanym szczurkiem聽 S膮 to po prostu screeny z viewportu paintera, ostateczne rendery zrobie te偶 w painterze.聽 Chcia艂bym was zapyta膰 jak si臋 wam podoba co m贸g艂bym jeszcze zmieni膰, czy low poly jest poprawne?聽 聽聽 I czy uvki s膮 okej? Jak chcielibyscie zobaczy膰 co艣 dok艂adniej to piszcie, moge te偶 plik substancowy wrzuci膰聽
Napisano 16 Lipiec 202416 Lip Autor Takie pytanie kt贸re mia艂bym od razu do tego, to roughness mapa do sk贸ry szczura, na co powinien zwr贸ci膰 uwage jak zrobi膰 i tak dalej, Bo obecnie wyglada tak聽
Napisano 19 Lipiec 202419 Lip Autor https://www.artstation.com/artwork/elGoLP聽no i wydany聽 馃檪 Tak na przysz艂o艣膰, dobrze sobie layout stworzy艂em? Warto takie rzeczy zamieszcza膰 jak tekstury? I jak tak, to czy w taki spos贸b jak ja to zrobi艂em, czy mo偶e inaczej jeszcze聽 Po tym projekcie wracam mocno do anatomii i tworzenia ciuch贸w w marvelousie I si臋 zobaczy co dalej No i waszym zdaniem, nadaje si臋 do roboty? Wysy艂a膰 艣mia艂o cv? Czy dalej wstyd?聽 Bo w bran偶y nie pracuje, a chcia艂bym bo lubie to kurcze robi膰聽 Edytowane 19 Lipiec 202419 Lip przez Wraniak
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto