Napisano 23 Kwiecień 20231 r 2 minuty temu, Baggins napisał: Tych blizn nie da się zapomnieć. Nie no nie przestałem tu zaglądać od czasu do czasu, tyle, że ja już wiecie, mało w Blenderze siedzę 😄 TO DZIWNE BO BLENDER TO NAJLEPSZY PROGRAM NA ŚWIECIE
Napisano 23 Kwiecień 20231 r 8 minutes ago, Baggins said: Tych blizn nie da się zapomnieć. Nie no nie przestałem tu zaglądać od czasu do czasu, tyle, że ja już wiecie, mało w Blenderze siedzę 😄 Jak to? To w czym robisz pyszne zielone smoothie z młodego jęczniemnia, spiruliny, amly i ashwagandhy żeby mieć radość i energię na cały aktywny dzień na planie zdjęciowym? 😄 Przy okazji gratuluję osiągniecia 🙂 Wczoraj akurat byłem w kinie i ten trailer był wypozycjonowany przed takim blockbusterem i pewnym kasowym hitem jak Fast X: Fast & Furious 10 a to chyba dobrze? 🙂
Napisano 24 Kwiecień 20231 r 54 minutes ago, Baggins said: tyle, że ja już wiecie, mało w Blenderze siedzę 😄 No, to przynajmniej czesciowo tlumaczy sukces 🤭
Napisano 24 Kwiecień 20231 r 9 hours ago, Destroyer said: Jak to? To w czym robisz pyszne zielone smoothie z młodego jęczniemnia, spiruliny, amly i ashwagandhy żeby mieć radość i energię na cały aktywny dzień na planie zdjęciowym? 😄 Przy okazji gratuluję osiągniecia 🙂 Wczoraj akurat byłem w kinie i ten trailer był wypozycjonowany przed takim blockbusterem i pewnym kasowym hitem jak Fast X: Fast & Furious 10 a to chyba dobrze? 🙂 O to fajniutko, że trailery już chodzą w kinach. Pomiędzy Guardiansami i Fast X będzie krwawo, ale może lata życia w Polsce nauczyły lawirować w strefie zgniotu między mocarstwami 😄
Napisano 24 Kwiecień 20231 r On 4/24/2023 at 8:58 AM, Baggins said: O to fajniutko, że trailery już chodzą w kinach. Pomiędzy Guardiansami i Fast X będzie krwawo, ale może lata życia w Polsce nauczyły lawirować w strefie zgniotu między mocarstwami 😄 Za to po FastX puścili Jeziorany i potem 2 min czarny ekran bo nie mieli już czego puszczać w przepisowym półgodzinnym bloku reklamowym 🙂 Czyli FastX wygrywa jeszcze z hitami Teatru Polskiego Radia 😄 W pierwszej chwili myślałem, że to żart ale z 20 dniowym poślizgiem, jeszcze kilka części i będą się ścigali w wózkach w domu opieki o dodatkową galaretkę owocową, ścigają się z czasem żeby zdążyć przed gastroskopią po której życie, i galaretka, stracą smak 😄 ale to to bym nawet obejrzał 😛 Edytowane 25 Kwiecień 20231 r przez Destroyer
Napisano 24 Kwiecień 20231 r WOW. Bogi(nsy) z olimpu zaglądnęły do naszego kurnika 🙂 Jak tak ta tendencja się utrzyma to uwierzę, że nasze forum jednak nie wymiera 😄 14 godzin temu, RaVirr napisał(a): TO DZIWNE BO BLENDER TO NAJLEPSZY PROGRAM NA ŚWIECIE KROPKA xD 10 godzin temu, Nezumi napisał(a): No, to przynajmniej czesciowo tlumaczy sukces 🤭 Nezu - nie znasz się - święty Ton cie pokara! 😵
Napisano 24 Kwiecień 20231 r 2 minuty temu, michalo napisał(a): Hah temat o blenderze wkradnie się dosłownie wszędzie XD Jak to w życiu... najpierw BLENDER (w imię Tona i Pabla i Dabaro...), potem długo długo nic.... i dopiero jakieś tam filmiki 😉 FXy i cała reszta tych mniej istotnych dupereli typu MAYA czy jakiś tam niszowy Hudini 😄 dla piwniczaków 😉
Napisano 24 Kwiecień 20231 r 4 hours ago, Destroyer said: Za to po FastX puścili Jeziorany i potem 2 min czarny ekran bo nie mieli już czego puszczać w przepisowym półgodzinnym bloku reklamowym 🙂 Czyli FastX wygrywa jeszcze z hitami Teatru Polskiego Radia 😄 W pierwszej chwili myślałem, że to żart ale z 20 dniowym poślizgiem, jeszcze kilka części i będą się ścigali w wózkach w domu opieki o dodatkową galaretkę owocową, ale to to bym nawet obejrzał 😛 Ej, no ja bym Fast XX na wózkach oglądał jak dziki. Rozpierducha w trakcie sesji Bingo.
Napisano 25 Kwiecień 20231 r W dniu 24.04.2023 o 18:29, Baggins napisał(a): Ej, no ja bym Fast XX na wózkach oglądał jak dziki. Rozpierducha w trakcie sesji Bingo. Teraz, po Zodiakach z pewnością będziesz miał szanse to zrealizować:) Trzymam kciuki! A na serio, to fajnie widzieć, ze Twoja konsekwencja mocno prowadzi Cię do punktu, w którym będziesz mógł realizować grube, topowe produkcje.
Napisano 18 Maj 20231 r Autor Tak z ciekawości, był ktoś może? Już grają w kinach. Nie ma zbyt wielu seansów, ja mam nadzieje, ze do przyszlego tygodnia gdy szkoly maja wolne czesciowo bedzie jeszcze gdzieś grane 🙂
Napisano 18 Maj 20231 r 37 minut temu, adek napisał: Tak z ciekawości, był ktoś może? Już grają w kinach. Nie ma zbyt wielu seansów, ja mam nadzieje, ze do przyszlego tygodnia gdy szkoly maja wolne czesciowo bedzie jeszcze gdzieś grane 🙂 ja jeszcze nie, ale cche isc "sciekawosci" 😄
Napisano 8 Styczeń 20241 r Autor Odkopuję. Obejrzałem film. Pojawił się w ofercie HBO MAX i ogólnie polecam obejrzeć i nie sugerować się ocenami. Moje trzy grosze: Po komentarzach, recenzjach - trochę się bałem. Ale, uważam, że już sam zwiastun zrobił trochę zły PR filmowy. Po obejrzeniu filmu - cholera, no nie był on najlepszy. Nie za często oglądam filmy o superbohaterach (zresztą teraz Marvele raczej odrzucają od siebie niż zachęcają), ale tutaj usiedliśmy z córką w sobotę wieczorem i ... te 1.5h minęło naprawdę spoko. Film uważam, że nie jest zły. Przewidywalny jak każdy o superbohaterach, ale naprawdę takie luźne kino, które dało się obejrzeć. Nie dłuży się. Efekty Tutaj - są momenty, że jest źle (ale z tego co gdzieś obiło mi się o uszy - było kilka firm i jedna odstawała) 😉 Szczególnie raziło mnie: ta scana z samochodem na początku (słabo to wyglądało), ucieszka statkiem po wybuchu. No kilka ujęć było słabych, ale reszta - spoko. Naprawdę. Walki końcowe - wiadomo - komiksowe - ale przecież to adaptacja anime. Dało się to poczuć. Więc jak ktoś nie wie co obejrzeć - polecam, aby wyrobić sobie własne zdanie.
Napisano 8 Styczeń 20241 r Autor 2 godziny temu, Mortom napisał: Jak za "Darmo" w abonamencie HBO MAX 😉 to oblookam. Dzięki za info 🙂 Za darmo. I podobno niezłe wyniki kręci na VOD (w sensie, że sporo osób ogląda).
Napisano 8 Styczeń 20241 r 4 godziny temu, adek napisał(a): Odkopuję. Obejrzałem film. Pojawił się w ofercie HBO MAX i ogólnie polecam obejrzeć i nie sugerować się ocenami. Moje trzy grosze: Po komentarzach, recenzjach - trochę się bałem. Ale, uważam, że już sam zwiastun zrobił trochę zły PR filmowy. Po obejrzeniu filmu - cholera, no nie był on najlepszy. Nie za często oglądam filmy o superbohaterach (zresztą teraz Marvele raczej odrzucają od siebie niż zachęcają), ale tutaj usiedliśmy z córką w sobotę wieczorem i ... te 1.5h minęło naprawdę spoko. Film uważam, że nie jest zły. Przewidywalny jak każdy o superbohaterach, ale naprawdę takie luźne kino, które dało się obejrzeć. Nie dłuży się. Efekty Tutaj - są momenty, że jest źle (ale z tego co gdzieś obiło mi się o uszy - było kilka firm i jedna odstawała) 😉 Szczególnie raziło mnie: ta scana z samochodem na początku (słabo to wyglądało), ucieszka statkiem po wybuchu. No kilka ujęć było słabych, ale reszta - spoko. Naprawdę. Walki końcowe - wiadomo - komiksowe - ale przecież to adaptacja anime. Dało się to poczuć. Więc jak ktoś nie wie co obejrzeć - polecam, aby wyrobić sobie własne zdanie. Do rysowania sobie włączę:D Chociaż nie chce sobie psuć obrazu oryginału, podobne obawy miałem przy "Dragon Ball Evolution" i nie mylilem sie, kupa jak sie patrzy 😄 Szcesliwego Nowego Adek!
Napisano 8 Styczeń 20241 r @Kalberos E tam, DB Evolution było by nawet spoko gdyby nie główny bohater, fabuła, efekty specjalne, hoerografia "walk" i najgorszy Roshi w historii Genialnych Żółwi 😄 ever 🙂 Ale anime nie ma szczęścia do aktorskich remaków. No po za One Pieace... ale tam twórca One Pieace-a postawił warunek... albo robią tak jak on to widzi albo wcale... i jak widać wszystkim to wyszło na dobre 🙂 Żałuję, że tak marnie też skończyło moje najulubieńsiejsze Ghost in the Shell... wykoślawienie i spłycenie przekazu jaki niosła fabóła oryginału. A wystarczyło tylko przenieść animację w inne medium. Ehhh... Teraz "czekam" z wypiekami na twarzy na kontynuację Gladiatora... xD TO BEDZIE HIT! 😄
Napisano 8 Styczeń 20241 r 1 godzinę temu, Mortom napisał(a): @Kalberos E tam, DB Evolution było by nawet spoko gdyby nie główny bohater, fabuła, efekty specjalne, hoerografia "walk" i najgorszy Roshi w historii Genialnych Żółwi 😄 ever 🙂 Ale anime nie ma szczęścia do aktorskich remaków. No po za One Pieace... ale tam twórca One Pieace-a postawił warunek... albo robią tak jak on to widzi albo wcale... i jak widać wszystkim to wyszło na dobre 🙂 Żałuję, że tak marnie też skończyło moje najulubieńsiejsze Ghost in the Shell... wykoślawienie i spłycenie przekazu jaki niosła fabóła oryginału. A wystarczyło tylko przenieść animację w inne medium. Ehhh... Teraz "czekam" z wypiekami na twarzy na kontynuację Gladiatora... xD TO BEDZIE HIT! 😄 Majster, jeszcze Bleah dobrze im wyszedl:D a sorka jeszcze Byl Fullmetal Alchemist
Napisano 8 Styczeń 20241 r No co do Bleacha to mogę się zgodzić... może nie był wybitny ale całkiem OK. Ale Alchemist mi nie podszedł i zasnąłem podczas seansu i jakoś nie czułem potrzeby aby zobaczyć dalszą część filmu. Może dlatego że próba skompresowania tych historii skazana jest na większą lub mniejszą porażkę.Coś jak Rebel Moon... pan Snyder chciał w 20 min zrobić to co całe te marwele robiły w 5-6 filmach... no i wyszło jakieś taki coś co do końca nie wiadomo czym jest. A co najgorsze główny złol w tej "epopei" jest tak karykaturalny że aż boli głowa... 😞 Szkoda... A wracając do anime to chyba najbardziej wolałbym aby zrobili pełny film animowany gdzie w swojej stylistyce całe to mambo-dżambo ma swój urok i sens 🙂
Napisano 9 Styczeń 20241 r 4 godziny temu, Mortom napisał(a): No co do Bleacha to mogę się zgodzić... może nie był wybitny ale całkiem OK. Ale Alchemist mi nie podszedł i zasnąłem podczas seansu i jakoś nie czułem potrzeby aby zobaczyć dalszą część filmu. Może dlatego że próba skompresowania tych historii skazana jest na większą lub mniejszą porażkę.Coś jak Rebel Moon... pan Snyder chciał w 20 min zrobić to co całe te marwele robiły w 5-6 filmach... no i wyszło jakieś taki coś co do końca nie wiadomo czym jest. A co najgorsze główny złol w tej "epopei" jest tak karykaturalny że aż boli głowa... 😞 Szkoda... A wracając do anime to chyba najbardziej wolałbym aby zrobili pełny film animowany gdzie w swojej stylistyce całe to mambo-dżambo ma swój urok i sens 🙂 Ta...przy rebel moon z nudy szpicowałem sobie postaci:D film bardzo przewidywalny, nie angażujący widza. To trochę taka papka złożona z dune, avatara oraz star wars:D no i oczywiście jak w marvelu nie zabrakło super babki, która nagle staje się super karateka i strzelcem i rozgromi armie wszechświata 😄 BTW szykują nam super kino
Napisano 9 Styczeń 20241 r Dokładnie, ekranizacje anime jakoś raczej nikomu dobrze nie wychodzą. Full Metal Alchemist był słaby, ale o dziwo mojej dziewczynie, która nie lubi anime się nawet podobał i tylko dzięki temu, że miało to swoją ekranizację to udało mi się ją namówić do obejrzenia tego tytułu. Ghost in the Shell też taki sobie był. A Death Note to już w ogóle porażka. Jedyne sensowne to chyba właśnie One Piece. No dobra, podobała mi się bardzo Alita, ale to nie aktorska realizacja. A z nowych widziałem, że obsada Avatara wygląda bardzo fajnie tak więc mam nadzieję, że Netflix tego nie zepsuje.
Napisano 2 Luty 20241 r Gdyby film był bardziej popularny to chłopek ze screen rant by zrobił o nim film na youtubie a tam chłop nie bierze jeńców 😛 Chyba gdzieś tutaj już rozmawialiśmy o tym filmie albo mi się wydawało, tak czy tak nie chce mi się powtarzać ale zdecydowanie kino nie dla mnie a chyba nie jestem znowu taki wybredny 🙂