Napisano 30 Maj 20231 r Po 20 latach sp臋dzonych na forum mog臋 w ko艅cu za艂o偶y膰 w艂asn膮 teczk臋 i oficjalnie by膰 krytykowanym, a nie tylko krytykowa膰! 艢wie偶o sko艅czony SYH2023. Troszk臋 wi臋cej szczeg贸艂贸w: https://www.artstation.com/artwork/aoaRVJ Jaram si臋, 偶e nareszcie co艣 w 偶yciu sko艅czy艂em 馃槃
Napisano 30 Maj 20231 r Hej bardzo fajna posta膰, dobrze to wygl膮da, ma charakter i harmonijnie si臋 wszystko zgrywa. Cho膰 na artstacji zbli偶enia ju偶 trac膮 bo brakuje detalu i rozdzielczo艣ci tekstur na takim zbli偶eniu. Co robi艂e艣 tu w hudinim? 馃檪聽 I jeszcze co mi si臋 rzuci艂o to ska艂a na kt贸rej stoi jest troch臋 blobowata, niby s膮 jakie艣 kamyki a wszystko jakby naci膮gni臋ta p艂aska tekstura na g艂膮dki model podlo偶a a prostym dispem by to mo偶na by艂o szybko wyci膮gn膮膰 i by lepiej siedzia艂o 馃檪聽 聽 hmm mo偶e sam bym teczk臋 za艂o偶y艂, w sumie to tak planowa艂em zrobi膰 ju偶 z rok czy dwa i jednocze艣nie聽co艣 w socialach robi膰 ale stary jestem i mi si臋 nie chce a i te偶 nie mam za bardzo czego pokazywa膰 偶eby wstydu nie by艂o聽馃槢聽
Napisano 30 Maj 20231 r Autor 12 minut temu, Destroyer napisa艂: Cho膰 na artstacji zbli偶enia ju偶 trac膮 bo brakuje detalu i rozdzielczo艣ci tekstur na takim zbli偶eniu. Co robi艂e艣 tu w hudinim? 馃檪聽 Zbli偶enia trac膮, bo i projekt by艂 robiony z my艣l膮 o ca艂o艣ciowym uj臋ciu, bez zbli偶e艅, ale chcia艂em chocia偶 troch臋 napracowanka pokaza膰. W hudym to tylko g艂贸wny Redshiftowy render poszed艂 i w sumie ja bardziej patrzy艂em co tam si臋 dzieje, ale nie mog臋 powiedzie膰, 偶e Hudy nie zosta艂 u偶yty 馃槢 Reszta to majkowy arnold. Ca艂y modeling to Zbrush wsparty Marvelousem. UVki Rizom i tekstury Painter. Ten ostatni to jak mi kto艣 powie, 偶e to taki Photoshop tylko w 3d to go chyba wy艣miej臋 馃槢 Ska艂a jest wyci膮gni臋ta z Megascans贸w, g艂贸wnie tylko po to, 偶eby krasnal nie wisia艂 nad rozci膮gni臋t膮 HDRk膮. Generalnie widz臋 du偶o miejsc do poprawy/innego podej艣cia, ale niesamowicie du偶o si臋 przy tym nauczy艂em, a przede wszystkim mo偶na uzna膰 to za sko艅czone. I mam nadziej臋 te do艣wiadczenia przenie艣膰 na kolejne rzeczy. Jakby kto艣 si臋 waha艂 to gor膮co polecam Sculpt Your Hero. Chocia偶 w tym roku ju偶 chyba nie b臋dzie. @Destroyer zak艂adaj teczk臋! Ka偶dy pow贸d do 艣miechu albo kuksa艅ca jest dobry 馃槃
Napisano 30 Maj 20231 r 13 minutes ago, blood_brother said: Generalnie widz臋 du偶o miejsc do poprawy/innego podej艣cia, ale niesamowicie du偶o si臋 przy tym nauczy艂em, a przede wszystkim mo偶na uzna膰 to za sko艅czone. I mam nadziej臋 te do艣wiadczenia przenie艣膰 na kolejne rzeczy. Jakby kto艣 si臋 waha艂 to gor膮co polecam Sculpt Your Hero. Chocia偶 w tym roku ju偶 chyba nie b臋dzie. No ca艂o艣ciowo to bardzo dobrze wygl膮da i co najwa偶niejsze sko艅czone! 馃檪聽Ci臋偶ko jest co艣 dowie藕膰 do ko艅ca a jak chcesz zrobi膰聽perfekcyjnie to cz臋sto nie zrobisz wcale 馃槢聽
Napisano 3 Sierpie艅 20231 r Autor Idzie jak krew z nosa, ale ma艂ymi kroczkami cisn臋 og贸ln膮 anatomi臋. Jak sko艅cz臋 szkielet, to chce na艂o偶y膰 mi臋艣nie, 偶eby mo偶e w ko艅cu ogarnia膰 co tam si臋 w og贸le z grubsza dzieje 馃檪
Napisano 3 Sierpie艅 20231 r @blood_brother聽Do mi臋艣ni to wo艂aj zdj臋cia od @Destroyer聽jako dy偶urny forumowy paker b臋dzie m贸g艂 zrobi膰 par臋 referencji 馃檪聽A mo偶e jeszcze jaki艣 akcik? 馃槃聽 A je艣li chodzi o szkelet.. to mo偶e jako艣 tak specjalnie nie mam fachowej wiedzy ale z w艂asnych obserwacji swojego cia艂a, mog臋 powiedzie膰, 偶e z臋by wygl膮daj膮 nieco inaczej 馃槈 a nie jako jeden pasek w g臋bie. ALE mo偶e zemnie聽jaki艣 mutant z Czarnobyla, wi臋c si臋 nie sugeruj 馃槈聽馃憤
Napisano 3 Sierpie艅 20231 r 12 minutes ago, Mortom said: Do mi臋艣ni to wo艂aj zdj臋cia od @Destroyer聽jako dy偶urny forumowy paker b臋dzie m贸g艂 zrobi膰 par臋 referencji 馃檪聽A mo偶e jeszcze jaki艣 akcik? 馃槃聽 umm... jestem 馃槈聽 sam chcia艂e艣 馃槣聽 A sam szkielecik chyba spoko wygl膮da na moje niewprawne oko 馃檪聽
Napisano 3 Sierpie艅 20231 r Autor Z臋by zaklejone mamb膮! Dobra @destroyer, jak przyjdzie pora, b臋d臋 si臋 upomina膰 o nudesy! 馃槃
Napisano 15 Wrzesie艅 20231 r Autor 聽Powiedzmy, 偶e szkielet sko艅czony, chocia偶 pewnie mo偶na by jeszcze sporo poszuka膰.
Napisano 15 Wrzesie艅 20231 r To si臋 nazywa dieta cud! Cho膰 si艂a po takiej kuracji chyba mocno spada 馃槈聽 I nie wiem jak pan wygl膮da艂 za 偶ycia ale po d艂ugo艣ci stup 馃槃聽nie m贸g艂 si臋 prawdopodobnie odgoni膰 od 艂adnych pa艅 pragn膮cych sp臋dzi膰 z nim upojn膮 noc聽馃槈聽 A mo偶e to o wielko艣膰 艂ap chodzi艂o? A nie wiem nie pami臋tam xD聽 Edytowane 15 Wrzesie艅 20231 r przez Mortom
Napisano 10 Grudzie艅 20231 r W dniu 30.05.2023 o 23:14, blood_brother napisa艂(a): 聽 聽 Generalnie widz臋 du偶o miejsc do poprawy/innego podej艣cia, ale niesamowicie du偶o si臋 przy tym nauczy艂em, a przede wszystkim mo偶na uzna膰 to za sko艅czone. I mam nadziej臋 te do艣wiadczenia przenie艣膰 na kolejne rzeczy. Jakby kto艣 si臋 waha艂 to gor膮co polecam Sculpt Your Hero. Chocia偶 w tym roku ju偶 chyba nie b臋dzie. No i prawid艂owo. Nigdy w 偶yciu lepiej nie by艂o odk膮d si臋 pogodzi艂em 偶e tworzenie tak wygl膮da 馃槢聽na szcz臋艣cie na pewnym poziomie nikt (a przynajmniej klienci) tego nie widzi. Legendy g艂osz膮 偶e kiedy艣 nawet za to p艂ac膮 (!) Monokl ma fajny, tylko jaki艣 niewyspany z tym cieniem pod okiem. Ale co sko艅czone to twoje 馃槃聽 Co do ko艣ci, to w ramieniu chyba nie b臋dzie takiej bu艂y kulistej na ko艅cu, tylko ona jakby si臋 wy艂ania z takiej panewki. Troch臋 jak w udowej, nie przyczepia si臋 jak patyczak, tylko z offsetem.聽 Albo jest i nie widz臋 馃槢聽 Klata i kr臋gos艂up dobrze wygl膮daj膮, przedramiona te偶. Przynajmniej na moje oko. Troch臋 si臋 z Proko naogl膮da艂em tych trup贸w. Swoj膮 drog膮 polecam, dobre 藕r贸d艂o, m贸wi tam kt贸ra cz臋艣膰 ko艣ci to wynik tego, 偶e si臋 jednak do czego艣 przydaje, a kt贸re to jakie艣 偶艂obienie bez znaczenia 聽 Teraz patrz臋 偶e odkopa艂em trupa sprzed 3 miesi臋cy ale co tam 馃槢聽mo偶e si臋 przyda聽聽
Napisano 10 Grudzie艅 20231 r Autor Ko艣ciotrup nie truch艂o, nie 艣mierdzi 馃槢 Chwilowo zawieszony, ale nie porzucony. Co do ko艣ci ramienia, to w du偶ej mierze opiera艂em si臋 na ecorche Grassettiego, je艣li mnie pami臋膰 nie myli, ale w takim razie jak wr贸c臋 do szkieletu to na pewno to zweryfikuj臋!
Napisano 21 Grudzie艅 20231 r A jakby mu tak doda膰 mocniejszy subsurface scattering i ogie艅 przebijaj膮cy miejscami przez sk贸r臋 i inne otwory?:) Plus jakie艣 iskry alboco
Napisano 21 Grudzie艅 20231 r Autor Przyjdzie taki i popsuje cz艂owiekowi humor 馃槢 Nie no, Twoja wersja dodaje mn贸stwo pikanterii i charakteru, ale na swoj膮 obron臋 powiem tylko, 偶e wykracza zdecydowanie poza m贸j warsztat, a tu jednak by艂 jaki艣 deadline i stara艂em si臋 dowie藕膰 co obecnie potrafi臋 馃檪
Napisano 22 Grudzie艅 20231 r No ju偶 taki ze mnie pan maruda, niszczyciel dobrej zabawy 馃槢 Tak si臋 m膮drz臋 tylko, bo moje najwi臋ksze osi膮gni臋cie w 3D to low poly Maluch z tutoriala i p膮czek w Blenderze xD
Napisano 29 Stycze艅 20241 r Autor Prosz臋 Pa艅stwa, oto bohater na miar臋 naszych czas贸w! WOMBATMAN! Brakuje wiedzy anatomicznej, ale przyjemnie mi si臋 macha艂o i jak na moje to taki speed troch臋.
Napisano 29 Stycze艅 20241 r No zajebongo, a jaki taki WOMB@MAN ma pronoun? Bo jaki艣 taki niebinarny... sorry jakbym missd偶enderem przestrzeli艂. Ale te偶 dlatego wol臋 spyta膰.
Napisano 29 Stycze艅 20241 r Autor Zosta艂 wychowany w tradycyjnym modelu rodziny, wi臋c po prostu ON 馃槢
Napisano 29 Stycze艅 20241 r Jaki on, skoro ma womb! Od dzisiaj b臋dzie nazywa膰 si臋 Loretta 馃槃聽I to nie jest niczyj膮 win膮, nawet Rzymian!
Napisano 29 Stycze艅 20241 r Troch臋 艂amie plemienn膮 tradycj臋 S艂owian. Bo przysiad na zadzie a nie na stopkach馃檪聽 @SebastianSz聽xD 聽
Napisano 29 Stycze艅 20241 r Autor 2 godziny temu, Mortom napisa艂: Bo przysiad na zadzie a nie na stopkach Jak by艣 mia艂 takie 艂apki i taki zad te偶 by艣 tak robi艂 馃槢
Napisano 2 Luty 20241 r Model bardzo fajny cho膰 poza troch臋 niefortunna bo wygl膮da jak saneczkuj膮cy pies, mo偶e powinien si臋 zbada膰 na paso偶yty 馃檪 Swoj膮 drog膮 mo偶e kto艣 nie wie ale wombaty maj膮 kanciaste ty艂ki i co bardziej unikalne jako jedyne zwierz膮tka na ziemi robi膮 sze艣cianowe kupy 馃槃 @Nezumi聽pewnie si臋 zgodzi, 偶e to rozwi膮zuje tajemnice sk膮d blender ma tyle tych defautowych cub贸w po stworzeniu nowej sceny kt贸re potem trzeba wywali膰 馃槃
Napisano 21 Marzec 20241 r Autor Dzisiaj przysz艂a pora utopi膰 Marzann臋! Jak wida膰, kompletnie jeszcze nie wybra艂em docelowej dziedziny i za ka偶dym razem co艣 innego. Na artstacji, jeszcze jest rotacja sceny: https://www.artstation.com/artwork/vDomdv 聽 Edytowane 21 Marzec 20241 r przez blood_brother
Napisano 24 Czerwiec 202424 Cze Autor Summer time! https://www.artstation.com/artwork/8bAq56 PS. Zbrush jest 艣redni do splashy 馃槢
Napisano 24 Czerwiec 202424 Cze U艣miech to cholernie ci臋偶ka sprawa. Bardzo 艂atwo przej艣膰 ze stanu u艣miechni臋tego fajnego ch艂opaka w Jockera z psychozy 馃檪聽 Nie wiem czy poprawi艂em w dobr膮 stron臋... sam os膮d藕. Przy odppowiednio d艂u偶szej sesji i jakiej艣 dobrej refce z u艣miechami mo偶na by艂o by 艂adnie wymodelowa膰 "frajdowy" u艣miech 馃檪聽 Ale najlepiej jak sie fachowcy wypowiedz膮 馃檪聽@michalo聽albo @KLICEK聽- to bogowie Sculptu na tym forum (i nie tylko) wi臋c co ja tam wiem 馃檪聽Niech przem贸wi膮 Asi z Valhalli聽馃檪聽
Napisano 24 Czerwiec 202424 Cze @Mortom聽dobrze jest, bo ch艂op tak szybko jedzie i p臋d powietrza mu u艣miech poszerza 馃槃聽 聽 聽
Napisano 24 Czerwiec 202424 Cze Podzielam zdanie @Mortom'a. Na razie wychodzi laleczka Chucky. Creepy as hell. IMHO, musisz upro艣ci膰 ca艂o艣膰. Zrezygnowa膰 z detalu. Wszystko sprowadzi膰 do geometrycznych kszta艂t贸w podstawowych. Np. usta nie mog膮 tak falowa膰, To musi by膰 p贸艂kole po prostu. Mniej wyra藕nie odstaj膮ce brwi. Z臋by trzeba po艂膮czy膰 w jeden obiekt, ew. zostawi膰 jedn膮 przerw臋, 偶eby zaznaczy膰 modn膮 ostatnio diastem臋. Wszystkie fa艂dki mimiczne ug艂adzi膰. Pixar wiadomo dobry w te klocki. Przez to ci臋偶ko te偶 wypracowa膰 sw贸j indywidualny styl. Jeszcze bardziej podmalowa艂em wersj臋 @Mortom'a... da艂oby si臋 z tego jeszcze wyci膮gn膮膰 wi臋cej... ale ci臋偶ko mi si臋 mysz膮 bazgroli 馃槣 聽
Napisano 24 Czerwiec 202424 Cze Autor Zgadzam si臋 z grubsza z Waszymi uwagami, ale Wasza wersja znowu posz艂a za bardzo w generycznego sima moim zdaniem 馃槢 Na swoj膮 obron臋 mam dwa ale. Primo ale: mia艂em bardzo du偶y problem, 偶eby co艣 upro艣ci膰, a przy tym zachowa膰 troch臋 wzgl臋dnej anatomii. No i koniec ko艅c贸w wysz艂o takse, ale wiadomo o co chodzi. Tu po prostu chyba potrzeba du偶o do艣wiadczenia w tej materii. Troch臋 te偶 pope艂ni艂em podstawowy b艂膮d, czyli za bardzo zaufa艂em swojej g艂owie zamiast refkom. Secundo ale: pierwotny pomys艂 mia艂 by膰 z min膮 w momencie przej艣ciowym mi臋dzy dobr膮 zabaw膮, a "he knew he f***d up", ale troch臋 si臋 w 偶y膰ku namiesza艂o i musia艂em upraszcza膰, bo termin i brak czasu. Takie nied艂ugie projekty z deadlinem dla mnie s膮 bardzo motywuj膮ce, bo si臋 nie rozci膮gam ze wszystkim w niesko艅czono艣膰 i wiadomo, 偶e lepsze sko艅czone ni偶 偶adne 馃檪 Tak偶e dzi臋ki ch艂opaki za feedback, bardzo go doceniam i obiecuj臋 popraw臋 馃檪
Napisano 24 Czerwiec 202424 Cze 2 minutes ago, blood_brother said: Zgadzam si臋 z grubsza z Waszymi uwagami, ale Wasza wersja znowu posz艂a za bardzo w generycznego sima moim zdaniem 馃槢 艢piesz臋 z ratunkiem na drug膮 stron臋 spektrum zastosowa艂em najbardziej zaawansowan膮 technologi臋 dost臋pn膮 cz艂owiekowi tu u艣miech i tu bezu艣miech dla kontrastu聽 mam nadziej臋, 偶e pomog艂em, jak by艂 to sorry 馃槢聽 Wi臋c Tw贸j efekt chyba ca艂kiem niez艂y pomi臋dzy generycznym a technologicznie zaawansowanym聽馃檪 聽 Inwestory widz膮ce te rewolucyjne efekty nowoczesnej technologii w kolejnym startupie: 聽 聽 聽
Napisano 24 Czerwiec 202424 Cze @Destroyer聽co to za AI? dej namiar. Pr贸buje skroba膰 sobie FPSa z elementami horrorowymi i taki ficher w konceptach m贸g艂by by膰 dlamnie przydatny.... o ile to nie jest tajne OFC聽馃檪 Edit: A! na obrazkach jest tekst never mind xD聽聽 Edytowane 24 Czerwiec 202424 Cze przez Mortom
Napisano 10 Lipiec 202410 Lip W dniu 24.06.2024 o 14:41, Mortom napisa艂: Ale najlepiej jak sie fachowcy wypowiedz膮 馃檪聽@michalo聽albo @KLICEK聽- to bogowie Sculptu na tym forum (i nie tylko) wi臋c co ja tam wiem 馃檪聽Niech przem贸wi膮 Asi z Valhalli聽馃檪聽 Nie wiem czy ty o mnie to tak 偶artem czy serio, ale dzi臋ki 馃槃聽 Co do Klicka to si臋 zgadzam!聽 聽 Fajny ch艂opek tylko rzeczywi艣cie ta mina nienaturalna.聽 Robi臋 podobn膮 facjat臋, mo偶e jako艣 przebrniemy razem przez ten temat 馃槈
Napisano 11 Lipiec 202411 Lip Autor 3-godzinny generyczny orek. Chcia艂bym robi膰 wi臋cej takich kr贸tkich w ramach cennych dupogodzin samego rze藕bienia. Zobaczymy jak p贸jdzie z postanowieniem 馃檪聽
Napisano 11 Lipiec 202411 Lip Autor Chodzi Ci o to, 偶e za p艂asko tam jest w przekroju powiek i powieka z profilu jest, w uproszczeniu, promieniem oka, a nie jakim艣 wygibasem jak u mnie? 馃槢, Pomijam sam kszta艂t kuli oka u mnie, bo to tak by wiadomo gdzie paczy. Ale to trzeba dupogodzin na napatrzenie si臋 refkom, 偶eby takie rzeczy wy艂apywa膰 z prawie en face 馃槢 Fajna Twoja podmal贸wka, z charakterem bardziej ni偶 m贸j, chocia偶 dla mnie troch臋 zbyt 艣winiowaty wyszed艂, ale to ju偶 kwestia preferencji 馃檪 Uszy to wiem, 偶e s艂aby punkt, obiecuj臋 popraw臋
Napisano 11 Lipiec 202411 Lip Autor Zmniejszy艂em t臋 twarz, byle jak byle by艂o, z my艣l膮 "co typ p*****li, przecie偶 ma du偶膮 czach臋 i dobry ryj" i w pierwszej chwili "no mia艂em racj臋", ale chwil臋 obracam, zamykam i otwieram oczy i teraz widz臋, 偶e jak pros m贸wi, 偶e mo偶na lepiej, to jednak mo偶na 馃槢聽teraz nie mog臋 patrze膰 ju偶 na star膮 wersj臋...
Napisano 12 Lipiec 202412 Lip Jest w tym troch臋 racji bo jak renderujesz 艂eb takiego typa z dziwnymi proporcjami, to kamera 3d, mo偶e jeszcze ja udziwni膰 np w animacji.聽 Jako obrazek 2d by to przesz艂o. Trzeba pami臋ta膰 偶e ortograficzna g臋ba jest ca艂kiem inna od tej z na艂o偶on膮 perspektyw膮 na viewport.聽 Te 2 obrazki troch臋 tak wygl膮daj膮, po lewej ortograficzny po prawej troch臋 rozci膮gni臋ty.聽 聽 Nie mniej ten typ na pocz膮tku bardzie mi si臋 podoba艂. Zmiany Klicka i twoje nowe prezentuj膮 ca艂kiem inn膮. S膮 ok, ale nie koniecznie lepsze. Ja nie widz臋 b艂臋du w du偶ej twarzy - przecie偶 to ork - pomiot, brzydal, mutant.聽 Ork nie ma wielkiego m贸zgu jak cz艂owiek i nie potrzebuje wielkiej czaszki. Tak jest troch臋u Goryli. 聽 Anatomia tutaj si臋 zgadza, budowa jest w艂a艣ciwie zachowana, zasady itp. Tylko proporcje zmodyfikowane i to dla mnie jest git. Wi臋ksza twarz pasuje bardziej do szczup艂ego typka (nie m贸wi膮c o szyi), ten obok to ju偶 bardziej napakowany.聽 Zanim g艂owa obro艣nie t艂uszczem to ju偶 ca艂e cia艂o jest du偶e.聽 聽 聽
Napisano 12 Lipiec 202412 Lip Unpopular opinion 馃槈聽Nie mam nic przeciwko temu klickowemu ale bardziej podobal mi sie oryginal. To jest "potfur" w koncu 馃檪聽Skurzaste, obwisle podgardle nie musi byc efektem otluszczenia. Moze to gardziel jak u zaby/ropuchy, balon ktory mozna napelnic powietrzem nadymajac podgardle czy to zeby wyemitowac straszniejszy ryk zeby wystraszyc napastnika a moze pozostalosc po jeszcze prymitywniejszej formie, ktora juz nie ma takiego znaczenia ale ork nadyma sie kiedy sie rozezli na przyklad. Co do ksztaltu oczu to OCZYwiscie bym zastosowal rady Klicka, jednak juz co do rozmiaru to znow bardziej podoba mi sie oryginal. Wszystko zalezy od spojrzenia na temat. Czy idziemy w strone kreta ktory ma male oczy bo zyje w ciemnosciach i kieruje sie innymi zmyslami (a orki raczej nie slyna z zamilowania do slonca) czy moze w druga strone, przeciwnie, dac mu wieksze oczy jak sowie polujacej w nocy... Mnie oryginal bardziej podchodzi wlasnie przez ta innosc troche do wszystkich orkasow jakich juz wczesniej widzialem. Edytowane 12 Lipiec 202412 Lip przez Nezumi
Napisano 12 Lipiec 202412 Lip No ale chyba si臋 nie obrazi艂e艣? Po co usuwa膰? Twoje uwagi s膮 dobre, ale 偶e to forum i ka偶dy mo偶e wrzuci膰 swoje 3 grosze to tak si臋 dzieje.聽 聽 Nie potrzebnie si臋 wtr膮ca艂em bo teraz jeste艣 z艂y.聽
Napisano 12 Lipiec 202412 Lip Autor Ej, @KLICEK聽ja sobie bardzo ceni臋 Tw贸j feedback, i wiem, 偶e nie tyczy艂 si臋 on stricte designu, tylko og贸lnych zasad robienia ryjk贸w. Wiadomo zasady s膮, 偶eby je 艂ama膰, tylko trzeba je wcze艣niej pozna膰, a Ty, niczym rze藕biarski Moj偶esz, g艂osisz nam rzemie艣lnicze przykazania 馃檪 聽Jeste艣 ju偶 du偶ym ch艂opcem, nie zachowuj si臋 tak 馃槢聽No i popsuli艣my Klicka 馃槥 Edytowane 12 Lipiec 202412 Lip przez blood_brother
Napisano 12 Lipiec 202412 Lip Klicek dosta艂 feedback do swojego feedbacku i si臋 posk艂ada艂 馃槃聽Nawet nie zd膮偶y艂em przeczyta膰 co napisa艂 i teraz sobie wyobra偶am niewiadomo co lol Edytowane 12 Lipiec 202412 Lip przez EthicallyChallenged
Napisano 19 Lipiec 202419 Lip Autor Kolejne ok. 3 godzinki. Generyczna pani mia艂a wyj艣膰. Wysz艂o raczej tak se. Ale jak na w sumie pierwszy taki stricte ludzki rze藕b, i to 偶e艅ski, to nie jest tak strasznie 馃槢聽 Co艣 mi nie le偶y w oczach, ale sam nie jestem w stanie rozgry藕膰 o co chodzi. Mo偶e kto艣 spojrzy i od razu zauwa偶y co nie gra. I profil chyba troch臋 bardziej m臋ski wyszed艂.
Napisano 20 Lipiec 202420 Lip @blood_brother聽hmm na moje oko to ma zbyt ko艣cist膮 twarz. Na 3D sie g贸wno znam, wi臋c tak czysto 2D tylko co艣 dopowiedzie膰 mog臋. Wiem, 偶e r贸偶ne s膮 japy, ale kobieca zwykle lepiej wygl膮da jak jest nieco pulchniejsza i g艂adsza, co ostatnimi czasy by艂o po偶ywk膮 dla r贸偶nych mem贸w: M贸j overpaint: Gif: Oczy maj膮 zbyt cienkie powieki, st膮d dziwnie wygl膮daj膮. Ja bym je pogrubi艂 bo jednak powieka wcale taka cienka nie jest i jest to do艣膰 solidna pajda sk贸ry. 聽 Gif: Wi臋c og贸lnie to bym zgubi艂 wi臋cej detalu, wyg艂adzi艂 zmarszczki, doda艂 troch臋 t艂uszczu na policzkach i pogrubi艂 powieki.聽
Napisano 20 Lipiec 202420 Lip Ku zaskoczeniu absolutnie nikogo @SebastianSz聽znowu trafnie 馃槢聽Ja tylko dodam ze ogolnie czaszka jest zbyt kanciasta. Z kobieta trzeba delikatnie, mniej kosciscie 馃槈聽Dorzucam screenshot z ksiazeczki "Form of the head and neck" Uldisa Zarinsa. Polecam wszystkie jego ksiazki - bardzo pomocna sprawa. Zwlaszcza ze skroniami tutaj za bardzo twardo. Poza tym grzbiet nosa moim zdaniem jest zbyt waski, zwlaszcza ku wierzcholkowi, ucho jest troche rozciagniete jakby elfie troszke. Co do oczu to juz Sebastian powiedzial o powiekach - podejrzyj sobie tutaj jeszcze: Od siebie dodam ze zauwazylem, ze dodanie/zasugerowanie brwi pomaga mocno a w przypadku kobiety dodanie rzes sprawia magicznie ze postac wyglada 10 razy bardziej na kobiete 馃槃聽
Napisano 20 Lipiec 202420 Lip Autor Z tymi powiekami to mo偶e w艂a艣nie to, bo w du偶ym zbli偶eniu wydawa艂o si臋, 偶e ma 2m grubo艣ci i jest git, a potem w oddaleniu nie mog艂em doj艣膰 co jest nie tak. Dzi臋ki chopacy!
Napisano 24 Wrzesie艅 202424 Wrz Autor Mia艂em ostatnio sposobno艣膰 bra膰 udzia艂 w Bootcampie by M4G Seminars. W tym czasie uda艂o mi si臋 stworzy膰 takiego robala, lu藕no opartego na larwie cykady. Na campie by艂 Zbrush i Houdini. Ja przerenderowa艂em to jeszcze w Arnoldzie. Tak偶e dwa renderki z Houdiniowej Karmy i 3 claye z Arnolda 馃檪 Z Houdinim by艂o to moje drugie zetkni臋cie. Dalej jest to dla mnie strasznie przyt艂aczaj膮cy soft, ale dostrzegam w nim jak膮艣 logik臋 i sens 馃槢
Napisano 24 Wrzesie艅 202424 Wrz Fajny robaczek i gratuluj臋 renderu w houdinim 馃檪聽na pocz膮tku program mo偶e wydawa膰 si臋 okropnie techniczny i skomplikowany ale w rzeczywisto艣ci tak nie jest, jest du偶o bardziej techniczny i skomplikowany 馃槃聽
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto