michalo Napisano 3 Październik Share Napisano 3 Październik (edytowane) Rzeźby nagrobkowe Aniołów wykonane w ZBrushu, render Toolbag. Finalnie wyprodukowane w kamieniu na maszynie CNC. Edytowane 3 Październik przez michalo 8 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 3 Październik Share Napisano 3 Październik Dzięki za wrzucenie. System potrzebuje 5-10min, aby przeformatować galerie do art.max3d.pl 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 3 Październik Share Napisano 3 Październik Absolutna rewelka. Az mi sie przypomnialo jak robilem kiedys wzory na nagrobki ale to tylko byly obrazki a tutaj... pieknie! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 4 Październik Autor Share Napisano 4 Październik W dniu 3.10.2024 o 12:25, Nezumi napisał: Absolutna rewelka. Az mi sie przypomnialo jak robilem kiedys wzory na nagrobki ale to tylko byly obrazki a tutaj... pieknie! Dzięki 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Październik Share Napisano 4 Październik Kapitalna robota i fajne rendery, ale to już chyba gdzieś pisałem 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 4 Październik Autor Share Napisano 4 Październik 5 godzin temu, Destroyer napisał: Kapitalna robota i fajne rendery, ale to już chyba gdzieś pisałem 😄 Tak tak pisałeś - dziękuję. Nie zaszkodzi napisać drugi raz - zawsze chętne wysłucham, zwłaszcza że komentarz to taki rare itemek 😉 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Październik Share Napisano 4 Październik 2 hours ago, michalo said: Tak tak pisałeś - dziękuję. Nie zaszkodzi napisać drugi raz - zawsze chętne wysłucham, zwłaszcza że komentarz to taki rare itemek 😉 No to przez te reakcje, kiedyś to trzeba było napisać, że fajno a teraz klikniesz serduszko i fajrant 🙂 ludzie sami sobie z lenistwa ten bat ukręcili i idzie ku gorszemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 5 Październik Autor Share Napisano 5 Październik Reakcja też u nas jak na lekarstwo. W sumie czego mam oczekiwać, sam nie jestem ostatnio jakiś super aktywny. Pewnie dopadło mnie to co ciebie - jesień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 5 Październik Share Napisano 5 Październik 1 hour ago, michalo said: Reakcja też u nas jak na lekarstwo. W sumie czego mam oczekiwać, sam nie jestem ostatnio jakiś super aktywny. Pewnie dopadło mnie to co ciebie - jesień. Nooo wiesz tutaj to regularnie wchodzi z 5 osób to jak masz tyle reakcji to już jest dobrze 😄 Może na jesienną depresję ciepły koc i kakałko z bitą śmietaną, piankami i posypką 😛 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 5 Październik Share Napisano 5 Październik 1 godzinę temu, michalo napisał: Reakcja też u nas jak na lekarstwo. W sumie czego mam oczekiwać, sam nie jestem ostatnio jakiś super aktywny. Pewnie dopadło mnie to co ciebie - jesień. Więcej niż 5 osób wchodzi, ale faktycznie mało kto komentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vxm Napisano 5 Październik Share Napisano 5 Październik to jako że odgrzebałem dane logowania, to napiszę, że bardzo solidna robota, jak zwykle, bo regularnie zaglądam do Ciebie jak i innych 🙂 Postaram się wpadać czasem z komentarzem do kakałka 😄 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 5 Październik Autor Share Napisano 5 Październik 🙂 zapraszam A co do kawy, to z 2-3 kubków dzienne na 2 tyg zszedłem do 0 i odkryłem że kawa absolutnie nic nie daje i chyba jej za dużo piłem. Teraz piję jedną na co dzień a drugą jak kogoś odwiedzę. Za to więcej herby mi idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vxm Napisano 5 Październik Share Napisano 5 Październik co nie daje... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 5 Październik Share Napisano 5 Październik (edytowane) a9yWo7L_460svav1.mp4 Edytowane 5 Październik przez Destroyer 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex3d Napisano 5 Październik Share Napisano 5 Październik (edytowane) Że w kamieniu takie CNC można pyknąć to zaskoczenie. Ciekawe jak to wygląda od strony technicznej, w sensie na ile to jest automatyczne, a na ile ręczna robota? Przenieść rzeźbę z zbrusha na marmur to zajebista sprawa, jakoś nie widziałem, żeby to było popularne. Patrząc po płocie to gabaryt jest niezły. Świetny projekt i taki materialny, a nie tylko jebane piksele na ekranie. Edytowane 5 Październik przez alex3d 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraniak Napisano 5 Październik Share Napisano 5 Październik Bardzo ładne 😮 Jak jest zainteresowaniem na takie nagrobki? W Polsce to chyba ciągle nie typowy nagrobek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 6 Październik Share Napisano 6 Październik Miszczostwo! Co tu więcej pisać! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 7 Październik Autor Share Napisano 7 Październik W dniu 5.10.2024 o 12:34, alex3d napisał: Że w kamieniu takie CNC można pyknąć to zaskoczenie. Ciekawe jak to wygląda od strony technicznej, w sensie na ile to jest automatyczne, a na ile ręczna robota? Przenieść rzeźbę z zbrusha na marmur to zajebista sprawa, jakoś nie widziałem, żeby to było popularne. Patrząc po płocie to gabaryt jest niezły. Świetny projekt i taki materialny, a nie tylko jebane piksele na ekranie. To jest taka maszyna (ale nie ich film) Maszyna nie poradzi sobie z każdym detalem bo narzędzie wykończeniowe ma 12,5mm więc tam gdzie trzeba było wkraczali tradycyjni rzeźbiarze. Ja nie brałem w tym udziału. Anioł jest mniej więcej naszej wielkości. Nie pamiętam ale poniżej chyba wysokość całkowita to 2m, od tej dolnej płyty. Drugi jest podobny. W dniu 5.10.2024 o 20:49, Wraniak napisał: Bardzo ładne 😮 Jak jest zainteresowaniem na takie nagrobki? W Polsce to chyba ciągle nie typowy nagrobek Takie nagrobki to kilkadziesiąt tyś. zł do ponad 100 🤯 PW042 - Nagrobki Granity Skwara im. Stefana Skwary więc zainteresowanie można sobie wyobrazić ale realnie nie mam o tym pojęcia. Dzięki za zainteresowanie 🙂 10 godzin temu, Mortom napisał: Miszczostwo! Co tu więcej pisać! Dzięki 😄 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraniak Napisano 8 Październik Share Napisano 8 Październik (edytowane) W dniu 7.10.2024 o 08:40, michalo napisał(a): akie nagrobki to kilkadziesiąt tyś. zł do ponad 100 🤯 PW042 - Nagrobki Granity Skwara im. Stefana Skwary Kurcze kogo na to stać XD nagrobek na kredyt co by się dzieciakom dobrze stary wspominał XD Z ciekawości jeżeli chcesz oczywiście odpowiedzieć ile za takie zlecenie można dostać? 😮 Edytowane 8 Październik przez Wraniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 8 Październik Autor Share Napisano 8 Październik (edytowane) 12 minut temu, Wraniak napisał: Z ciekawości jeżeli chcesz oczywiście odpowiedzieć ile za takie zlecenie można dostać? Nie mogę powiedzieć niestety ale nie są to wielkie sumy. Większe niż typowa robota i bardziej opłacało się przyłożyć do tego niż "odjebać" kilka mniejszych ale nadal nie jest to nic niesamowitego. Winą tego jest że takie rzeczy są w sumie niewiadomą. Jeden powie 3k drugi 30k a klient swoje jeszcze targuje. Nie ma sztywnych ramek a większość artystów digital jest "anonimowych" bardziej traktowanych jak rzemieślnicy i tak opłacani. Mało jest takich co się wybiło i oni pewnie wzięli by 5x albo i 10x tyle co ja. Nie mniej, robiąc takie zlecenia na co dzień byłby z tego dobry hajs, na poziomie seniora. Ale jak wiadomo tak niestety nie jest. Do tego dużo aniołów można sobie kupić w asset storach za małe sumki i producenci z tego korzystają. Edytowane 8 Październik przez michalo 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jameli Napisano 22 Październik Share Napisano 22 Październik Piękne te anioły! Co do komentowania to ja np mam problem, żeby znaleźć tutaj prace konkretnej osoby 😛 Np jestem ciekawa co ktoś robi, ale nie wiem jak znaleźć jego wątek pracowy 😛 Ale ja jestem stara i nie umiem już w internety 😄 Kurcze nie wiedziałam nawet że można sobie takie coś zrobić na grób 😛 to trzeba zrobić jakąś kampanię - teraz nie tylko kup sobie miejsce na cmentarzu, ale stwórz własną niepowtarzalną grafikę na miejsce wiecznego spoczynku! 😛 Sorry jeśli to niesmaczne. Zbliża się halloween a ja mam nawet latem raczej czarny humor 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi