Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Rzeźby nagrobkowe Aniołów wykonane w ZBrushu, render Toolbag. 

Finalnie wyprodukowane w kamieniu na maszynie CNC.

image.thumb.jpeg.7ca1165dbd2acc6977e06a994fd7ed9b.jpegimage.thumb.jpeg.4d3353b3da5634159beff488aec1c62b.jpegimage.thumb.jpeg.bd7d70f7136469079d84f9a336158b88.jpegimage.thumb.jpeg.09f0c03ebac16ef3f303dec061d5efd8.jpegimage.thumb.jpeg.6a384619526eae3eca268fae612c7b08.jpegimage.thumb.jpeg.7e163eee29492f8716254b176d8e46b0.jpeg

image.thumb.jpeg.0c2dc5922592d8df57c62110c65d8a00.jpegimage.thumb.jpeg.1d5f448fbcdf595f1b05c2fc3d996cb9.jpeg

Edytowane przez michalo

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 575
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• To jest taka maszyna (ale nie ich film) Maszyna nie poradzi sobie z każdym detalem bo narzędzie wykończeniowe ma 12,5mm więc tam gdzie trzeba było wkraczali tradycyjni rzeźbiarze. Ja

• co nie daje... 

• Dzięki za wrzucenie. System potrzebuje 5-10min, aby przeformatować galerie do art.max3d.pl

Posted Images

Napisano

Absolutna rewelka. Az mi sie przypomnialo jak robilem kiedys wzory na nagrobki ale to tylko byly obrazki a tutaj... pieknie!

Napisano
  • Autor
W dniu 3.10.2024 o 12:25, Nezumi napisał:

Absolutna rewelka. Az mi sie przypomnialo jak robilem kiedys wzory na nagrobki ale to tylko byly obrazki a tutaj... pieknie!

Dzięki 😄

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, Destroyer napisał:

Kapitalna robota i fajne rendery, ale to już chyba gdzieś pisałem 😄 

Tak tak pisałeś - dziękuję. Nie zaszkodzi napisać drugi raz - zawsze chętne wysłucham, zwłaszcza że komentarz to taki rare itemek 😉 

Napisano
2 hours ago, michalo said:

Tak tak pisałeś - dziękuję. Nie zaszkodzi napisać drugi raz - zawsze chętne wysłucham, zwłaszcza że komentarz to taki rare itemek 😉 

No to przez te reakcje, kiedyś to trzeba było napisać, że fajno a teraz klikniesz serduszko i fajrant 🙂 ludzie sami sobie z lenistwa ten bat ukręcili i idzie ku gorszemu

Napisano
  • Autor

Reakcja też u nas jak na lekarstwo.  W sumie czego mam oczekiwać, sam nie jestem ostatnio jakiś super aktywny. Pewnie dopadło mnie to co ciebie - jesień. 

Napisano
1 hour ago, michalo said:

Reakcja też u nas jak na lekarstwo.  W sumie czego mam oczekiwać, sam nie jestem ostatnio jakiś super aktywny. Pewnie dopadło mnie to co ciebie - jesień. 

Nooo wiesz tutaj to regularnie wchodzi z 5 osób to jak masz tyle reakcji to już jest dobrze 😄 

Może na jesienną depresję ciepły koc i kakałko z bitą śmietaną, piankami i posypką 😛 

b5o5yVt.jpeg

pexels-karolina-grabowska-5426978-945x626.jpg

Napisano
1 godzinę temu, michalo napisał:

Więcej niż 5 osób wchodzi, ale faktycznie mało kto komentuje. 

Napisano

to jako że odgrzebałem dane logowania, to napiszę, że bardzo solidna robota, jak zwykle, bo regularnie zaglądam do Ciebie jak i innych 🙂 Postaram się wpadać czasem z komentarzem do kakałka 😄

Napisano
  • Autor

🙂 zapraszam

A co do kawy, to z 2-3 kubków dzienne na 2 tyg zszedłem do 0  i odkryłem że kawa absolutnie nic nie daje i chyba jej za dużo piłem. 

Teraz piję jedną na co dzień a drugą jak kogoś odwiedzę. Za to więcej herby mi idzie. 

Napisano

Że w kamieniu takie CNC można pyknąć to zaskoczenie. Ciekawe jak to wygląda od strony technicznej, w sensie na ile to jest automatyczne, a na ile ręczna robota? 

Przenieść rzeźbę z zbrusha na marmur to zajebista sprawa, jakoś nie widziałem, żeby to było popularne. Patrząc po płocie to gabaryt jest niezły.

Świetny projekt i taki materialny, a nie tylko jebane piksele na ekranie.

Edytowane przez alex3d

Napisano

Bardzo ładne 😮
Jak jest zainteresowaniem na takie nagrobki? W Polsce to chyba ciągle nie typowy nagrobek 

Napisano
  • Autor
W dniu 5.10.2024 o 12:34, alex3d napisał:

Że w kamieniu takie CNC można pyknąć to zaskoczenie. Ciekawe jak to wygląda od strony technicznej, w sensie na ile to jest automatyczne, a na ile ręczna robota? 

Przenieść rzeźbę z zbrusha na marmur to zajebista sprawa, jakoś nie widziałem, żeby to było popularne. Patrząc po płocie to gabaryt jest niezły.

Świetny projekt i taki materialny, a nie tylko jebane piksele na ekranie.

To jest taka maszyna (ale nie ich film)

Maszyna nie poradzi sobie z każdym detalem bo narzędzie wykończeniowe ma 12,5mm więc tam gdzie trzeba było wkraczali tradycyjni rzeźbiarze. Ja nie brałem w tym udziału. 

Anioł jest mniej więcej naszej wielkości. Nie pamiętam ale poniżej chyba wysokość całkowita to 2m, od tej dolnej płyty.

image.jpeg.a6c72813d79a95090ca28fb6d16df42b.jpeg

Drugi jest podobny.

W dniu 5.10.2024 o 20:49, Wraniak napisał:

Bardzo ładne 😮
Jak jest zainteresowaniem na takie nagrobki? W Polsce to chyba ciągle nie typowy nagrobek 

Takie nagrobki to kilkadziesiąt tyś. zł do ponad 100 🤯

PW042 - Nagrobki Granity Skwara im. Stefana Skwary

więc zainteresowanie można sobie wyobrazić ale realnie nie mam o tym pojęcia. 

Dzięki za zainteresowanie 🙂

10 godzin temu, Mortom napisał:

Miszczostwo!
Co tu więcej pisać! 

Dzięki 😄 

Napisano

W dniu 7.10.2024 o 08:40, michalo napisał(a):

akie nagrobki to kilkadziesiąt tyś. zł do ponad 100 🤯

PW042 - Nagrobki Granity Skwara im. Stefana Skwary

Kurcze kogo na to stać XD  nagrobek na kredyt co by się dzieciakom dobrze stary wspominał XD 

Z ciekawości jeżeli chcesz oczywiście odpowiedzieć ile za takie zlecenie można dostać? 😮 

Edytowane przez Wraniak

Napisano
  • Autor
12 minut temu, Wraniak napisał:

Z ciekawości jeżeli chcesz oczywiście odpowiedzieć ile za takie zlecenie można dostać?

Nie mogę powiedzieć niestety ale nie są to wielkie sumy. Większe niż typowa robota i bardziej opłacało się przyłożyć do tego niż "odjebać" kilka mniejszych ale nadal nie jest to nic niesamowitego.

Winą tego jest że takie rzeczy są w sumie niewiadomą. Jeden powie 3k drugi 30k a klient swoje jeszcze targuje. 

Nie ma sztywnych ramek  a większość artystów digital jest "anonimowych" bardziej traktowanych jak rzemieślnicy i tak opłacani. 

Mało jest takich co się wybiło i oni pewnie wzięli by 5x albo i 10x tyle co ja. 

Nie mniej, robiąc takie zlecenia na co dzień byłby z tego dobry hajs, na poziomie seniora. Ale jak wiadomo tak niestety nie jest. 

Do tego dużo aniołów można sobie kupić w asset storach za małe sumki i producenci z tego korzystają.

Edytowane przez michalo

Napisano

Piękne te anioły! Co do komentowania to ja np mam problem, żeby znaleźć tutaj prace konkretnej osoby 😛 Np jestem ciekawa co ktoś robi, ale nie wiem jak znaleźć jego wątek pracowy 😛 Ale ja jestem stara i nie umiem już w internety 😄 

Kurcze nie wiedziałam nawet że można sobie takie coś zrobić na grób 😛 to trzeba zrobić jakąś kampanię - teraz nie tylko kup sobie miejsce na cmentarzu, ale stwórz własną niepowtarzalną grafikę na miejsce wiecznego spoczynku! 😛 Sorry jeśli to niesmaczne. Zbliża się halloween a ja mam nawet latem raczej czarny humor 😄