Napisano 3 Październik 20243 Paź Rzeźby nagrobkowe Aniołów wykonane w ZBrushu, render Toolbag. Finalnie wyprodukowane w kamieniu na maszynie CNC. Edytowane 3 Październik 20243 Paź przez michalo
Napisano 3 Październik 20243 Paź Dzięki za wrzucenie. System potrzebuje 5-10min, aby przeformatować galerie do art.max3d.pl
Napisano 3 Październik 20243 Paź Absolutna rewelka. Az mi sie przypomnialo jak robilem kiedys wzory na nagrobki ale to tylko byly obrazki a tutaj... pieknie!
Napisano 4 Październik 20244 Paź Autor W dniu 3.10.2024 o 12:25, Nezumi napisał: Absolutna rewelka. Az mi sie przypomnialo jak robilem kiedys wzory na nagrobki ale to tylko byly obrazki a tutaj... pieknie! Dzięki 😄
Napisano 4 Październik 20244 Paź Autor 5 godzin temu, Destroyer napisał: Kapitalna robota i fajne rendery, ale to już chyba gdzieś pisałem 😄 Tak tak pisałeś - dziękuję. Nie zaszkodzi napisać drugi raz - zawsze chętne wysłucham, zwłaszcza że komentarz to taki rare itemek 😉
Napisano 4 Październik 20244 Paź 2 hours ago, michalo said: Tak tak pisałeś - dziękuję. Nie zaszkodzi napisać drugi raz - zawsze chętne wysłucham, zwłaszcza że komentarz to taki rare itemek 😉 No to przez te reakcje, kiedyś to trzeba było napisać, że fajno a teraz klikniesz serduszko i fajrant 🙂 ludzie sami sobie z lenistwa ten bat ukręcili i idzie ku gorszemu
Napisano 5 Październik 20245 Paź Autor Reakcja też u nas jak na lekarstwo. W sumie czego mam oczekiwać, sam nie jestem ostatnio jakiś super aktywny. Pewnie dopadło mnie to co ciebie - jesień.
Napisano 5 Październik 20245 Paź 1 hour ago, michalo said: Reakcja też u nas jak na lekarstwo. W sumie czego mam oczekiwać, sam nie jestem ostatnio jakiś super aktywny. Pewnie dopadło mnie to co ciebie - jesień. Nooo wiesz tutaj to regularnie wchodzi z 5 osób to jak masz tyle reakcji to już jest dobrze 😄 Może na jesienną depresję ciepły koc i kakałko z bitą śmietaną, piankami i posypką 😛
Napisano 5 Październik 20245 Paź 1 godzinę temu, michalo napisał: Reakcja też u nas jak na lekarstwo. W sumie czego mam oczekiwać, sam nie jestem ostatnio jakiś super aktywny. Pewnie dopadło mnie to co ciebie - jesień. Więcej niż 5 osób wchodzi, ale faktycznie mało kto komentuje.
Napisano 5 Październik 20245 Paź to jako że odgrzebałem dane logowania, to napiszę, że bardzo solidna robota, jak zwykle, bo regularnie zaglądam do Ciebie jak i innych 🙂 Postaram się wpadać czasem z komentarzem do kakałka 😄
Napisano 5 Październik 20245 Paź Autor 🙂 zapraszam A co do kawy, to z 2-3 kubków dzienne na 2 tyg zszedłem do 0 i odkryłem że kawa absolutnie nic nie daje i chyba jej za dużo piłem. Teraz piję jedną na co dzień a drugą jak kogoś odwiedzę. Za to więcej herby mi idzie.
Napisano 5 Październik 20245 Paź a9yWo7L_460svav1.mp4 Edytowane 5 Październik 20245 Paź przez Destroyer
Napisano 5 Październik 20245 Paź Że w kamieniu takie CNC można pyknąć to zaskoczenie. Ciekawe jak to wygląda od strony technicznej, w sensie na ile to jest automatyczne, a na ile ręczna robota? Przenieść rzeźbę z zbrusha na marmur to zajebista sprawa, jakoś nie widziałem, żeby to było popularne. Patrząc po płocie to gabaryt jest niezły. Świetny projekt i taki materialny, a nie tylko jebane piksele na ekranie. Edytowane 5 Październik 20245 Paź przez alex3d
Napisano 5 Październik 20245 Paź Bardzo ładne 😮 Jak jest zainteresowaniem na takie nagrobki? W Polsce to chyba ciągle nie typowy nagrobek
Napisano 7 Październik 20247 Paź Autor W dniu 5.10.2024 o 12:34, alex3d napisał: Że w kamieniu takie CNC można pyknąć to zaskoczenie. Ciekawe jak to wygląda od strony technicznej, w sensie na ile to jest automatyczne, a na ile ręczna robota? Przenieść rzeźbę z zbrusha na marmur to zajebista sprawa, jakoś nie widziałem, żeby to było popularne. Patrząc po płocie to gabaryt jest niezły. Świetny projekt i taki materialny, a nie tylko jebane piksele na ekranie. To jest taka maszyna (ale nie ich film) Maszyna nie poradzi sobie z każdym detalem bo narzędzie wykończeniowe ma 12,5mm więc tam gdzie trzeba było wkraczali tradycyjni rzeźbiarze. Ja nie brałem w tym udziału. Anioł jest mniej więcej naszej wielkości. Nie pamiętam ale poniżej chyba wysokość całkowita to 2m, od tej dolnej płyty. Drugi jest podobny. W dniu 5.10.2024 o 20:49, Wraniak napisał: Bardzo ładne 😮 Jak jest zainteresowaniem na takie nagrobki? W Polsce to chyba ciągle nie typowy nagrobek Takie nagrobki to kilkadziesiąt tyś. zł do ponad 100 🤯 PW042 - Nagrobki Granity Skwara im. Stefana Skwary więc zainteresowanie można sobie wyobrazić ale realnie nie mam o tym pojęcia. Dzięki za zainteresowanie 🙂 10 godzin temu, Mortom napisał: Miszczostwo! Co tu więcej pisać! Dzięki 😄
Napisano 8 Październik 20248 Paź W dniu 7.10.2024 o 08:40, michalo napisał(a): akie nagrobki to kilkadziesiąt tyś. zł do ponad 100 🤯 PW042 - Nagrobki Granity Skwara im. Stefana Skwary Kurcze kogo na to stać XD nagrobek na kredyt co by się dzieciakom dobrze stary wspominał XD Z ciekawości jeżeli chcesz oczywiście odpowiedzieć ile za takie zlecenie można dostać? 😮 Edytowane 8 Październik 20248 Paź przez Wraniak
Napisano 8 Październik 20248 Paź Autor 12 minut temu, Wraniak napisał: Z ciekawości jeżeli chcesz oczywiście odpowiedzieć ile za takie zlecenie można dostać? Nie mogę powiedzieć niestety ale nie są to wielkie sumy. Większe niż typowa robota i bardziej opłacało się przyłożyć do tego niż "odjebać" kilka mniejszych ale nadal nie jest to nic niesamowitego. Winą tego jest że takie rzeczy są w sumie niewiadomą. Jeden powie 3k drugi 30k a klient swoje jeszcze targuje. Nie ma sztywnych ramek a większość artystów digital jest "anonimowych" bardziej traktowanych jak rzemieślnicy i tak opłacani. Mało jest takich co się wybiło i oni pewnie wzięli by 5x albo i 10x tyle co ja. Nie mniej, robiąc takie zlecenia na co dzień byłby z tego dobry hajs, na poziomie seniora. Ale jak wiadomo tak niestety nie jest. Do tego dużo aniołów można sobie kupić w asset storach za małe sumki i producenci z tego korzystają. Edytowane 8 Październik 20248 Paź przez michalo
Napisano 22 Październik 202422 Paź Piękne te anioły! Co do komentowania to ja np mam problem, żeby znaleźć tutaj prace konkretnej osoby 😛 Np jestem ciekawa co ktoś robi, ale nie wiem jak znaleźć jego wątek pracowy 😛 Ale ja jestem stara i nie umiem już w internety 😄 Kurcze nie wiedziałam nawet że można sobie takie coś zrobić na grób 😛 to trzeba zrobić jakąś kampanię - teraz nie tylko kup sobie miejsce na cmentarzu, ale stwórz własną niepowtarzalną grafikę na miejsce wiecznego spoczynku! 😛 Sorry jeśli to niesmaczne. Zbliża się halloween a ja mam nawet latem raczej czarny humor 😄