Destroyer Napisano Piątek o 19:39 Napisano Piątek o 19:39 10 minutes ago, KLICEK said: zmienilismy twarz, zapomnialo mi sie po prostu XD wiedziałem! to nie mozna było tak od razu a nie udawać, że tylko modernistyczna audiencja widzi prawdę a pedofile tęskniący za 20 letnią citi jak to pedofile mają przecież w zwyczaju się mylą 🙂 Chyba, że to było tak specjalnie przeciągnięcie na czas bo teraz my się zestarzeliśmy przez te wszystkie lata i stara ciri zaczęła nam się już przez to podobać bo gusta nam się zmieniły? 🙂 2
kengi Napisano Sobota o 08:55 Napisano Sobota o 08:55 Że tak powiem w temacie... w internetach znowu wrze: https://www.bbc.com/news/articles/cgkmmkyrl0vo https://www.gamepressure.com/newsroom/shrek-vs-shrek-5-a-comparison-of-character-designs-fans-not-happy/zf7a4c Tym razem zwaliłbym na mocny SSS 🤣
SebastianSz Napisano Sobota o 09:00 Napisano Sobota o 09:00 1 minute ago, kengi said: Że tak powiem w temacie... w internetach znowu wrze: https://www.bbc.com/news/articles/cgkmmkyrl0vo https://www.gamepressure.com/newsroom/shrek-vs-shrek-5-a-comparison-of-character-designs-fans-not-happy/zf7a4c Tym razem zwaliłbym na mocny SSS 🤣 Nie kumam ocb bo oglądałem tylko pierwszą część Shreka i nie wiem czy naruszony został jakiś tam bardzo rozbudowany lore 😄 1
Destroyer Napisano Sobota o 15:07 Napisano Sobota o 15:07 (edytowane) FaceGate zatacza coraz szersze kręgi 😄 And the plot thickens Też miałem to wrzucać 😛 6 hours ago, SebastianSz said: Nie kumam ocb bo oglądałem tylko pierwszą część Shreka i nie wiem czy naruszony został jakiś tam bardzo rozbudowany lore 😄 doskonałości się nie poprawia! 😄 Edytowane Sobota o 15:17 przez Destroyer
Nezumi Napisano Sobota o 18:30 Napisano Sobota o 18:30 (edytowane) Nie jestem fanem Shreka - widzialem pierwszy i chyba drugi ale nie pamietam 😄 Przy tych gownoburzach zawsze tworza sie podobne grupki: - Fani czegos, ktorzy z utesknieniem czekaja na kolejne "more of the same". - Tworcy, ktorzy nagle stwierdzaja ze teraz cos "ulepsza", zmienia, badz "reimagine". A w najgorszym przypadku "reimagine for modern audiences". - grupka, ktora ma to cos w dupie ale tez chce zaistniec, mowiac wszystkim jak to jest bez sensu, ze sie emocjonuja czyms. Tworcy zmieniaja cos, co sie podobalo i potem jojcza ze to nowe sie nie podoba obrzucajac fanow blotem, nazywajac ich hejterami i ogolnie przekonujac wszystkich ze to oni maja wladze a reszcie ma sie podobac cokolwiek zrobia a jak nie to ci, ktorym sie nie podoba na pewno sa faszystami. Na koncu tworcy plakusiaja ze sie nie sprzedalo tak dobrze jak chcieli. Czesto studio jest zamykane albo ludzie zwolnieni i ida do innego studia zeby ulepszyc cos innego co sie ludziom podobalo. Fanom sie nie podoba, bo sie im podobalo cos innego a teraz zmieniono to cos po nic i jest inaczej. Wiec postuja o tym wszedzie gdzie sie da. Ci co mieli w dupie to stare i maja w dupie to nowe widza okazje zeby wskoczyc w kazda mozliwa dyskusje mowiac fanom jak to sa glupi i bez sensu sie nakrecaja. Jest jeszcze mityczna "modern audience" ktora nieistnieje ale dla ktorej robi sie te wszystkie zmiany. Edytowane Sobota o 18:32 przez Nezumi 1
kengi Napisano Sobota o 20:29 Napisano Sobota o 20:29 Tja i są jeszcze ludzie, co nie są fanami, ale powiedzą wszystkim jak JEST. Niczym max kolanko. 🤣 Ja może fanem bym się nie nazwał, ale jedyneczka mi się podobała nawet. Zaskoczyli mnie z piosenką i ptaszkiem ćwierkającym, i wdzięczny im za to jestem. Ale to tylko piąta odsłona filmu, który był średni "graficznie", żeby to lekko ująć. Bronił się tylko prześmiewczym scenariuszem kpiącym z kanonów bajek dla dzieci. Cztery razy wydojony, może i z piąty raz się parę kropel wyciśnie z tego już starego, zwisającego już do ziemi wymiona. Ale fani chcieli być wydojeni tak samo, a Dreamworks chciał za dobrze, chciał ładniej, lepiej. Ale przyzwyczajenia rzecz święta. Świąt się nie rusza. Chyba że wielkanocne... a i one tylko lekko dygają, to w tą, to w drugą stronę. Tam kulał cały character design a tego trzeba się było z grubsza trzymać, a jak wiadomo z gówna bata nie ukręcisz i wyszło tak samo źle, ale inaczej. A cała gufnoburza jak zawsze podkręcona przez tzw. media. A odbiorcy mają w pompie, fani też, śmiem twierdzić, jak te mordy się tam zmieniły. Jakby scenariusz był spoko i da się to obejrzeć po raz piąty z podobnym bananem na ryju, to nikomu nie będzie nic przeszkadzać. Ale zakładam, że formuła się wyczerpała i stąd może być problem z frekwencją. Ale zwali się na zmiany anatomiczne i może jakiegoś artdira z zespołem modelarzy wypierdzieli a szósteczkę sobie odpuszczą już. A życie zazwyczaj prozaiczne bardziej, moim zdaniem było tak: — Ej Walt, a może przemodelujemy trochę tego shreka, wiesz ma swoje lata, nawet topo ścierwi strasznie, każdy animator płacze jak ma z tego rigu coś wycisnąć. Morfy zrypane, wtedy Zdzichu był juniorem jak je robił, teraz jest leadem, zobaczysz jak ci nowe odpicuje. A egzekutywom się powie, że to dla modern audience, co Walt? Dej mnie to podpicować, bo mnie krew zalewa jak na jego werteksy patrzę, a najlepiej to wszystkich od nowa zrobić, dorzucimy SSSa trochę, kąt szerszy się na kamerę wrzuci i wszyscy będą zadowoleni, co Walt? I Walt podumał chwilkę i powiedział: — Ołkej, let's do it! 2 1
Nezumi Napisano wczoraj o 02:01 Napisano wczoraj o 02:01 (edytowane) 7 hours ago, kengi said: Tja i są jeszcze ludzie, co nie są fanami, ale powiedzą wszystkim jak JEST. Sorki. Nie powinienem byl uderzac w stol na ktorym leza nozyce. 7 hours ago, kengi said: Tam kulał cały character design a tego trzeba się było z grubsza trzymać Mysle ze po prostu bylo stylizowane i nikt nie musial widziec zmarszczki pod oczami Shreka w 8K. Najwyrazniej "urealniaja" to zeby bylo bardziej... no wlasnie - co? Realistycznie? Nie da sie na raz zrobic realistycznie i stylizowanie zeby fajnie wygladalo. Albo-albo. Jeszcze brakuje zeby zrobili przerobke live-action i bedzie calkiem "ulepszone" 😄 Edytowane wczoraj o 03:57 przez Nezumi
EthicallyChallenged Napisano wczoraj o 09:26 Napisano wczoraj o 09:26 ej ale o co ta sraka z tym Shrekiem? To jakaś sztucznie napędzana gównoburza? Bo ja się tam nie mogę dopatrzeć jakichś znaczących różnic, może się nie znam na anatomii bagiennych ogrów...
kengi Napisano wczoraj o 10:02 Napisano wczoraj o 10:02 35 minutes ago, EthicallyChallenged said: To jakaś sztucznie napędzana gównoburza? Dokładnie. 1
SebastianSz Napisano wczoraj o 13:21 Napisano wczoraj o 13:21 O ile gówna typu Veilguard, Concord czy Avowed to bez dwóch zdań zasługują na śmiech i pogardę, tak tutaj to nie wiem gdzie jest aż taki problem, bo ja tam nic specjalnego nie widzę, no taki odświeżony Shrek i tyle. 2
Destroyer Napisano wczoraj o 18:17 Napisano wczoraj o 18:17 Shrek jest bardzo ikoniczną postacią i ten surowy i trochę przestrzały wygląd jest jego częścią. Znany chyba bardziej z memów i przeróbek niż filmów bo tych poza kinowymi było trochę, jakieś specjale świąteczne, wielkanocne czy jeszcze inne i czasem miałem okazję na jakimś spotkaniu rodzinnym kawałek obejrzeć wbrew swojej woli i tam to dopiero dojenie IP na odwal 🙂 Więc po części rozumiem chęć zachowania dziedzictwa shreka w niezmienionej formie 😛 Trochę zmienili wygląd i jest wrażenie, że to inne postacie a nie starsze ich wersje, chyba już shrecku 2 były nieco poprawione i odświeżone, np to porównanie wyżej to Fiona wyglądała lepiej niż nowa. Więc trochę rozumiem i nawet doceniam walkę fanów którym na tym zależy, choć gdyby nie gównoburza to nawet bym nie wiedział, że kolejny shrek wychodzi a jakbym trafił na takiego newsa to sam tytuł byłby dla mnie wystarczającą ilością informacji o tej produkcji której i tak nie będę oglądał 🙂 Shrek biegający jak mu właściciele ip zagrają 🙂 1
michalo Napisano wczoraj o 19:29 Napisano wczoraj o 19:29 Chciałem wejść opluć Ciri a tu co? Shrek? Wtf?! Akurat wczoraj oglądałem jedyneczkę no i jest nadal dobra. Dam 5-ce szansę. Nie włączam się do opluwania bo mi na wieśka sił nie styknie. No to co z tą ciri? 1
Destroyer Napisano wczoraj o 19:47 Napisano wczoraj o 19:47 16 minutes ago, michalo said: No to co z tą ciri? 1
Nezumi Napisano wczoraj o 21:55 Napisano wczoraj o 21:55 12 hours ago, EthicallyChallenged said: To jakaś sztucznie napędzana gównoburza? Ta no musi ze sztucznie napedzana, bo przeciez nie moze tak byc, ze sie ludziom cos nie podoba i sobie powiedzieli w internecie. Nas tu nikt nie napedza a dyskutujemy sobie o tym. A moze nas napedza jakas wraza sila? Putin? Faszysci? Cyklisci? 1
kengi Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 9 hours ago, Nezumi said: Nas tu nikt nie napedza a dyskutujemy sobie o tym. Ale każdy z nas ma to w dupie. Czyli sam się sztucznie napędzasz. Tak jak reszta z nas i podejrzewam 99% ludzi, która o tym cokolwiek napisała. Ergo: sztucznie napędzana gównoburza it is. 😂 1 1
KLICEK Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 36 minut temu, kengi napisał: Ale każdy z nas ma to w dupie. Czyli sam się sztucznie napędzasz. Tak jak reszta z nas i podejrzewam 99% ludzi, która o tym cokolwiek napisała. Ergo: sztucznie napędzana gównoburza it is. 😂 no i dobrze, wazne sie to kreci i jest zabawnie XD
kengi Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowane) Nie twierdzę, że to źle. Znowu powymyślam, było tak: Jakiś ziom pod trailerem: Ej, zmienili mordy. Cool. Inny ziom: No, ale mi się tak średnio podoba, tak średnio bym powiedział. Wolałem stare. Jeszcze inny ziom: Nie no może być, mały lifting po 25 latach. Jakiś dziennikarzyna na minimalnej krajowej: Kurła, o czym ja mam dzisiaj napisać? Zobaczmy co tam na ju tube... Tytuł: "Ludzie nienawidzą nowego Shreka. Zniszczona legenda" Edytowane 14 godzin temu przez kengi 2 1
Nezumi Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Z niechecia musze przyznac kengiemu racje ze sie zmuszam troche do tej dyskusji o Shreku bo... no mam to w dupie... Jedyneczka uwazam byla ok, pare miesiecy temu obejrzalem. Ale dalsze czesci to jak z Matrixem - im dalej tym gorzej. "Piatka" mnie juz zupelnie nie obchodzi. 2
EthicallyChallenged Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 11 godzin temu, Nezumi napisał: Ta no musi ze sztucznie napedzana, bo przeciez nie moze tak byc, ze sie ludziom cos nie podoba i sobie powiedzieli w internecie. Nas tu nikt nie napedza a dyskutujemy sobie o tym. A moze nas napedza jakas wraza sila? Putin? Faszysci? Cyklisci? spokojnie, miałem na myśli gównoburzę na ogólniepojętych internetach, a nie na naszym forum szanownym, gdzie znajdujemy się na szczytach merytorycznego dyskursu. Po prostu ostatni raz jakieś Shreki oglądałem szmat czasu temu i się zdziwiłem że takie pasje wzbudza gdzieś tam 1
Nezumi Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu @EthicallyChallenged Rozumiem - ot tak zawsze sie zastanawiam jak slysze o tym ze ktos tam tajemniczy czyms steruje ;) Obojetnie gdzie. Bo wydaje mi sie ze w wiekszosci przypadkow sprawy same sie tocza - bardziej pomimo prob sterowania nimi niz dzieki tym probom.
EthicallyChallenged Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, Nezumi napisał: @EthicallyChallenged Rozumiem - ot tak zawsze sie zastanawiam jak slysze o tym ze ktos tam tajemniczy czyms steruje ;) Obojetnie gdzie. Bo wydaje mi sie ze w wiekszosci przypadkow sprawy same sie tocza - bardziej pomimo prob sterowania nimi niz dzieki tym probom. no tak, w tej kwestii się znacząco różnimy i zapewne się to nie zmieni. Ja raczej mam skłonności do myślenia, że próby sterowania są zawsze przez kogoś podejmowane, w różnym stopniu powodzenia. Przypominam sobie sławną książkę Machiavelliego i myślę o tym, jak wzrosła cyniczność, wyrachowanie i zdolność manipulacji od czasów jej napisania. W tym konkretnym przypadku łatwo mi sobie wyobrazić studio napędzające gównoburzę za pomocą fejkowych kont i klakierów choćby po to, żeby o filmie było głośno, co ewidentnie działa, bo gdyby nie to, to nigdy bym się penie o tym filmie nie dowiedział, tak samo, jak nigdy nie dowiedziałem się o trójce ani czwórce, a tu nagle jeb, "skandal" i przez to wiem o piątce XD 1
Destroyer Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Trochę to jest tak, że jednej osobie się trochę nie podoba ale z grubsza jej wszystko jedno a drugiej znowu się podoba ale też z grubsza jej wszystko jedno ale, że jest różnica zdań to już samo to jest podstawą konfliktu i gra muzyka batalistyczna w tle 🙂 No i wszelkie media i youtuby nie mając skąd kontentu brać każdy taki temat podchwycą i wydoją jak mogą najbardziej clickbaitowym tytułem, że wszyscy zaraz umrzemy i to się tak nakręca. Nie każdy temat siądzie ale im prostszy tym łatwiej ludzi to tego przyciągnąć bo łatwiej pokazać dwa obrazki i zapytać czy się różnią jak w teleturnieju dla dzwoniących widzów niż czy ostatnie zmiany w akcyzie i podatku Vat na łodzie ratunkowe i kubeczki menstruacyjne uratują polską gospodarkę i podbiją PKB 😛 1 1
Nezumi Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowane) @EthicallyChallenged Moze jestem juz zmeczony teoriami spisku. Wiesz, jakakolwiek rzecz sie dzieje i zaraz pojawiaja sie "eksperci". Artykuly z serii "Trump poklocil sie z Zelenskim? Ekspert wyjasnia - to bylo zaplanowane!". Co by sie nie dzialo to jakis ekspert tlumaczy jak to bylo "czescia planu". Zawsze mi sie przypomina wywiad z bylym czlonkiem parlamentu UK ktory opowiadal jak podczas pandemii nikt nie wiedzial co robic. Politycy tak samo sie miotali bez sensu jak zwykli ludzie - bo w koncu to sa zwykli ludzie. No ale internet wrzal od specow tlumaczacych jak to wszystko jest "czescia planu!". Najczesciej sa to "plany elit" albo "plany milionerow"... Przypomina to jak ludzie o wszystkich mozliwych wydarzeniach mowia ze ktos tam to "przewidzial". Zawsze ktos to przewidzial, ale zawsze dowiadujemy sie o tych przepowiedniach juz po wydarzeniu ;) A juz najbardziej nie kumam tych teorii o tym jak to ktos celowo niby nakrecil drame jak cos jest slabe - ale tak na prawde chodzilo mu o to, zeby ludzie uslyszeli o jego produkcie. Ale sprytnie! Juz pedze na nowa ekranizacje Sniezki i kupuje nowego Assassins Creeda w przedplacie! Bo uslyszalem o nich ze sa slabe no ale... uslyszalem! Nie wykluczam ze masz racje w pewnych przypadkach ale nie sadze zeby kazda gownoburza byla odgornie sterowana przez jakiegos mistrza ceremonii ktory rozgrywa masy smiejac sie w kulak jak to wszyscy sa pionkami na jego szachownicy. Czasem po prostu cos jest slabe i tyle. Jak po raz milionowy robia remake znanego i lubianego filmu zmieniajac plec/rase postaci to gownoburza powstaje organicznie i nie jest czescia makiawelistycznego planu. Koniec koncow wiele z tych produktow o ktorych slyszymy rozne dramy traci na tym. Bud Light promujacy sie trans aktywista niewatpliwie sprawil, ze bylo o nim glosno ale stracil miliony na tym swoim genialnym posunieciu marketingowym. Ubisoft tez chyba nienajlepiej wychodzi na tych ciaglych dramach i ciezko mi uwierzyc ze wszystko jest czescia ich planu. Chyba ze planem jest zamkniecie firmy w koncu :D Czasem jest tak jak mowisz, czasem nie. Czasem Ty masz racje czasem ja. Bardzo malo rzeczy na tym swiecie jest bialo-czarnych. Mysle ze trzeba rozpatrywac kazdy przypadek z osobna. Ze Shrekiem to jest taka na sile ta drama faktycznie - ciezko mi ocenic, bo nie jestem fanem. Moze jakbym byl, to by tez mi przeszkadzalo ze osiol ma kepke wlosow bardziej bujna a Shrek ma zmarszke czy cos... Ale juz w przypadku Ciri no ciezko mi uwierzyc ze zmiana ogniskowej i swiatla sprawila ze Ciri stracila luki brwiowe neandertalczyka a jej trojkatna wczesniej twarz nagle wyglada na okragla. Nie mowie ze to absolutnie niemozliwe ale siedzac w grafice od czasow C64 jeszcze tak drastycznej zmiany nie widzialem. I troszke mnie nie przekonuja spece mowiacy "ludzie przesadzaja jak zwykle! My tu jestesmy specami to wiemy!". No to jak jestescie specami to czemu zrobiliscie ja brzydka najpierw? :D Pewnie to wszystko bylo czescia planu! W koncu inaczej nikt by nie uslyszal o Wiedzminie... A zwykli ludzie naiwnie mysla ze po prostu ktos dal ciala, hue hue ;) Edytowane 5 godzin temu przez Nezumi 1 1
Rekomendowane odpowiedzi