Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

O, widze, ze przegapilem moment kiedy jeszcze bylo sens napisanie czegos o grze... No trudno..

Giera fajnie sie zapowiada, powodzenia zycze i jak bedzie fajna to zaoszczedzone na wiesku 4 pieniazki ulokuje w tym tytule.

• kekw 3
Napisano
14 godzin temu, PLS napisał:

To fakt, mógłby mieć mocniej rozbudowaną żuchwę i jakieś nieliczne lecz wyraźne zmarszczki mimiczne -

Ale oni tam opisywali bohatera raczej jako from 0 to hero, że nie będzie to jakiś super koks więc i gęba pewnie nie powinna być chadowa.  Zresztą jako wampir wygląda kozacko.

A jego siorka, zastanawiam się czy nie będzie motywu na wzór Wywiadu z Wampirem. Chociaż historia będzie siedziałą 2 lata po scenach z filmy więc ten motyw na razie odpada. 

Ale idąc tym tropem, skoro mają chęć zrobić z tego sagę, może kolejne części będą działy się w różnych epokoach? 

Mam tylko nadzieję że nie będzie to kolejny open world z milionem znaczników.

Śmiesznie jest że jak nie ma baby to nie ma kontrowersji 🙂

8 godzin temu, Nezumi napisał:

O, widze, ze przegapilem moment kiedy jeszcze bylo sens napisanie czegos o grze... No trudno..

Giera fajnie sie zapowiada, powodzenia zycze i jak bedzie fajna to zaoszczedzone na wiesku 4 pieniazki ulokuje w tym tytule.

Obawaim się że będziemy jużna to mieli przeterminowane karty graficzne 😉 RTX coraz szybciej odchodzą do lamusa

Napisano (edytowane)
1 hour ago, michalo said:

Obawaim się że będziemy jużna to mieli przeterminowane karty graficzne 😉 RTX coraz szybciej odchodzą do lamusa

Ja zmienilem rok temu na RTX4070 tak ze powinno pojsc. Bardziej sie obawiam o procka, musialbym updatnac tez to ustrojstwo... Ale nie chce jeszcze plyty zmieniac calej... Zobacze jakie tam sa ostatnie procki jakie supportuje moja plyta... Na razie wszystko dziala ok.

1 hour ago, michalo said:

Śmiesznie jest że jak nie ma baby to nie ma kontrowersji 🙂

Moze by byla jakbysmy byli gejami a tak to co za roznica jaki tam facet jest 😄

@kengi cos staral sie troche na sile nakrecic kontrowersje, ze niby zniewiescialy, ze wlosy dlugie... Ale to bardziej wyszlo jak jakis starszy pan mowiacy "idz do fryzjera, hipisie!"...

Faceci tez nie maja cyckow wiec nie mozna sie czepic ze ma za male. Moznaby jakby mial za duze ewentualnie no ale nie ma. Ta no nie bardzo jest sie czego przyczepic. Wychodzi na to, ze robia fajna gre po prostu i nie przepychaja zadnej ideologii wiec po co doszukiwac sie czegos, czego tam nie ma?

Edytowane przez Nezumi
Napisano
20 minutes ago, Nezumi said:

"idz do fryzjera, hipisie!"

Ale ale, czy wy tego nie widzicie... man-bun w 1347 roku?! W Karpatach?! Gdzie zgodność historyczna! Gdzie fakty?! Siem pytam!
Ja tam nie kupię tej gry a zaoszczędzone piniądze z akcji Cedepu wydam na Wiedzminka 4. Widać że wilki cisną swoją zepsutą agendę, zobacz że wciskają nam na siłę swoja reprezentację... a fuj. Sweet Bun Inc. sieje swoją bunerską propagandę, a wy nic! Obudźcie się ludzie! Mongolskim wampirem mi oczów nie przesłonio! Ja to wszystko widzę.

image.png.99a099a10f7da6fa35393ea6e3a1b678.png

Napisano
12 minutes ago, kengi said:

Ale ale, czy wy tego nie widzicie... man-bun w 1347 roku?! W Karpatach?! Gdzie zgodność historyczna! Gdzie fakty?! Siem pytam!
Ja tam nie kupię tej gry a zaoszczędzone piniądze z akcji Cedepu wydam na Wiedzminka 4. Widać że wilki cisną swoją zepsutą agendę, zobacz że wciskają nam na siłę swoja reprezentację... a fuj. Sweet Bun Inc. sieje swoją bunerską propagandę, a wy nic! Obudźcie się ludzie! Mongolskim wampirem mi oczów nie przesłonio! Ja to wszystko widzę.

image.png.99a099a10f7da6fa35393ea6e3a1b678.png

• +1 2
Napisano
Godzinę temu, Nezumi napisał:

Ja zmienilem rok temu na RTX4070 tak ze powinno pojsc. Bardziej sie obawiam o procka, musialbym updatnac tez to ustrojstwo... Ale nie chce jeszcze plyty zmieniac calej... Zobacze jakie tam sa ostatnie procki jakie supportuje moja plyta... Na razie wszystko dziala ok.

Poczułem się taki zdradzony.. myślałem że jesteśmy ostatnim bastionem gtx'ów 😕 

ja spokojnie przeczekałem te 3 generacje z palcem w dupie, bez żadnego poczucia, że mogło by być lepiej. Wszystkie giereczki śmigały aż miło. A renderowanie.. jakoś się przemęczyłem, na szczęście mało tego robię 😄 

Ale pojawia się średnio zachęcająca 5000, liczę na spadki cen wśród 40xx bo łolaboga wychodzi final fantasy rebirth i już na rtxie nie pójdzie... ja pierdykam kolejna zdrada.

Demko finala XVI chodziło mi aż miło na 1080ti i oczekiwałem, że jeszcze mi karta wytrzyma.

I teraz jest śmieszna sytuacja bo zamiast gpu mogę spokojnie ps5 pro kupić z fajanalem i też będzie dobrze heh 

no ale toolbag chodzi jak kupa. 

Więc pewnie za jakiś czas albo 5070ti albo jakies 4070ti super czy coś takiego mi wleci.

Więc może i ja pogram w hipisowskiego wąpierza. 

• Like 1
Napisano
19 minutes ago, michalo said:

Poczułem się taki zdradzony.. myślałem że jesteśmy ostatnim bastionem gtx'ów 😕 

Moja wysluzona 1070 juz wyla i sie mocno grzala jak chcialem w takiego Hitmana zagrac, a ze kaska akurat byla i ceny poszly w dol to kupilem bo sie balem ze wymysla za chwile jakas mode na crypto/nft/AI i znowu kart nie bedzie albo beda w zaporowych cenach.

Renderek ladnie smiga, RTXa nie uzywam w zadnych grach bo jakos nie widze potrzeby zeby mi sie cos odbijalo - ale jakby gra wymagala to jest. A przepraszam - wlaczylem raz, w Elden Ringu. Troszke gorzej wygladalo jak bez RTXa wiec wylaczylem 😄 

Mam nadzieje ze tez przetrwa conajmniej te 5 lat. Choc 1070 mialem... chyba z 8 lat jak teraz patrze na release date 😮 

@kengi Troche za bardzo sie starasz. Read the room 😉 

Napisano
4 minutes ago, Nezumi said:

@kengi Troche za bardzo sie starasz. Read the room 😉 

Bo widzisz w tym prowokację, a to tylko moje zdanie w nawiązaniu do wiesia. Ale spoko. Może za dużo oczekiwałem. Nie szkodzi. Jakoś przeżyję to upokorzenie. 🥲

Napisano

@kengi - roznica jest taka, ze po trailerze wieska sie zagotowalo na calym swiecie a po tym trailerze tylko Ty cos starasz sie naciagnac z tym domniemanym zniewiescieniem - nie do konca wiem, o co Ci chodzilo. Ja to rozumiem tak, ze uwazasz ze wszyscy przesadzaja z ta Ciri i ze bedzie super giera a to sa teorie spisku wszystko z tym DEI bo wcale tak zle nie jest. I w krzywym zwierciadle przedstwiasz teraz ta gre, ze niby tak samo bez sensu reakcja byla na trailer do wieska. Dobrze Cie zrozumialem czy nie?

Roznica jest w ludziach robiacych te gry i w ich priorytetach o ktorych glosno i z duma sie wypowiadaja. O tym dosc juz bylo na forum. W skrocie powiem tylko, ze Rebel Wolves nie maja w swoim teamie "Culture, Diversity & Inclusion Director" a na stronce zdjec z "parady rownosci". Stad taki a nie inny odbior ich zapowiedzi. Jakby nie ubrzydzali Ciri to pewnie by nie bylo takiego shitshow. A tlumaczenia ze wyglada brzydziej bo jest lepszy silnik zrobily mi dzien 😄 Ale to wszystko juz bylo.

A poza tym kazdy kupi i wesprze tych z ktorymi sympatyzuje. I luzik, tak powinno byc. Glosujmy swoimi pieniazkami.

Napisano
8 hours ago, Nezumi said:

Dobrze Cie zrozumialem czy nie?

Nie. Ale potwierdzasz moje podejrzenia. Tyle że z roomu czytam, że nie ma sensu tego kontynuować.

9 hours ago, Nezumi said:

Glosujmy swoimi pieniazkami.

Tu się zgadzam. Tylko, że u mnie to są piniąszki. 🤑

Napisano (edytowane)
56 minutes ago, kengi said:

Nie. Ale potwierdzasz moje podejrzenia.

No to powiedz co miales na mysli i jakie podejrzenia. Ciekawym, serio.
Jak o mnie chodzi nie musisz nic przypuszczac, zgadywac czy czytac miedzy wierszami. Zapytaj a szczerze odpowiem.

Po to rozmawiamy, zeby sie rozumiec wzajemnie inaczej jakakolwiek rozmowa traci sens. Tylko blagam, nie mow "ech, nie ma to sensu i tak nie zrozumiesz" 😉 

Edytowane przez Nezumi
Napisano (edytowane)
12 hours ago, Nezumi said:

@kengi - roznica jest taka, ze po trailerze wieska sie zagotowalo na calym swiecie a po tym trailerze tylko Ty cos starasz sie naciagnac z tym domniemanym zniewiescieniem - nie do konca wiem, o co Ci chodzilo. Ja to rozumiem tak, ze uwazasz ze wszyscy przesadzaja z ta Ciri i ze bedzie super giera a to sa teorie spisku wszystko z tym DEI bo wcale tak zle nie jest. I w krzywym zwierciadle przedstwiasz teraz ta gre, ze niby tak samo bez sensu reakcja byla na trailer do wieska. Dobrze Cie zrozumialem czy nie?

Moje naciągane zniewieścienie jest tak samo głupie i bez sensu jak spuchnięta Ciri. Specjalnie błaznuję, żeby pokazać mój punkt widzenia, ale nie do końca mi się z tym udało, bo mniej więcej się zgadza, ale jednak nie do końca i to jest ten problem, o który mnie się rozchodzi, ale room ma to gdzieś (i wcale mi to jakoś bardzo nie przeszkadza, bo to nie jest duży problem, dlatego wolałem się już nie rozpisywać, ale skoro @Nezumi = room ... 😜 ). Zasadniczo, są to według mnie elementy w obu trailerach, które nie mają znaczenia i nie stanowią podstawy do jakichkolwiek wniosków. Chociaż serio jak oglądałem w pierwszej chwili to myślałem, że to matka ucieka z dzieckiem.

Więc błaznuję o tym, żeby zwrócić uwagę, że takie elementy nie są sensownym argumentem za niczym. I pewnie do tego momentu się zgadzamy.

12 hours ago, Nezumi said:

Roznica jest w ludziach robiacych te gry i w ich priorytetach o ktorych glosno i z duma sie wypowiadaja.

Jednak dla mnie te cechy nie mają dalej znaczenia nawet w zestawieniu z innymi pierdołami, typu podstronka o DEI czy program dla dziewczyn czy te "głośno-gadanie". Bo to też można interpretować inaczej, np. jest to wszystko zwykły corpo wyrzyg, który jest bardziej wynikiem bycia corpo niż DEI, bo corpo z natury mechanizmu adaptuje się z dłużej z racji masy do aktualnych zdupy trenduf, jakie by one nie były.

Może przed premierą W4 wiaterek zawieje inaczej (już wieje? patrz sygnalista z ubisoftu i krążący w trzewiach tamtego corpo PDF 😂) i jeszcze zdążą i tą wielką masę zawrócą nawet o 180°, albo chociaż 90°. Ubi pewnie już czarnego samuraja nie zdąży odkręcić... ale CDP ma więcej czasu, więc może im się przyfarci. Poza tym mamy tam swoich ludzi, tajny dział antyDEI, nie wymienię ksywek, żeby nie spalić siatki 😜

To jest tak samo uprawniona zdupy spekulacja. Jak to, że jak tylko zbuntowane wilki urosną wystarczająco, też będą podatni na mechanizm corpo wyrzygów.

Tutaj nawiązałbym do tego, że to jest po prostu mechanizm jak opisany w eseju Meditation on Moloch (linkuje podsumowanie, ale polecam znaleźć pełny tekst).

Więc tak, wszyscy przesadzają z tą Ciri, ale nie, nie uważam, że będzie super giera. Po prostu nie wiem. Według mnie większość ludu ("zagotowało się na całym świecie") na podstawie przesłanek wysuwa wnioski, jak dla mnie zbyt daleko idące, zbyt szybko. Z pretensjami nie tam gdzie jest problem (Don’t Hate the Player, Hate the Game).

TL:DR

Cała moja błazenada = Hold your horses, boys. We'll see when we see.

Główny mój błąd, to że ja wciąż gadam bardziej o W4 niż o Świtołazie

Btw. Moje zgłoszenie do konkursu @wujek_kane: Jucha Świtołaza

Edytowane przez kengi
  • Like 1
Napisano
28 minutes ago, KLICEK said:

To ze on jest zniewiescialy to najmniejszy problem. Gorzej ze jest nijaki, commonowy, wyglada jak crowd, nie ma w nim zadnego charakteru.

A jednak, udało się, sprowokowałem 🤣. Mi tam on nie przeszkadza i tak będziesz widział jego man-buna tylko, bo to TPP hehe.

• bogactwo 1
Napisano
23 minuty temu, KLICEK napisał:

To ze on jest zniewiescialy to najmniejszy problem. Gorzej ze jest nijaki, commonowy, wyglada jak crowd, nie ma w nim zadnego charakteru.

Kurde, ja tam tak nie uważam. Nie odstaje IMO od kanonów mordy głównego bohatera

image.jpeg.d7efc413ca2d98b2557bd5997bd91d6c.jpeg

image.thumb.jpeg.90b7ad8a4bae524e32f9977ddd606fab.jpegimage.jpeg.e2d9140e3274819b065e1115de6b6d8d.jpeg

za to wygląda jakoś znajomo..

• +1 1
Napisano

no przeciez te wszystkie przyklady sa slabe co dales 🙂

1 minutę temu, michalo napisał:

Kurde, ja tam tak nie uważam. Nie odstaje IMO od kanonów mordy głównego bohatera

image.jpeg.d7efc413ca2d98b2557bd5997bd91d6c.jpeg

image.thumb.jpeg.90b7ad8a4bae524e32f9977ddd606fab.jpegimage.jpeg.e2d9140e3274819b065e1115de6b6d8d.jpeg

za to wygląda jakoś znajomo..

zadnego z powyzszych nikt nie pamieta

Napisano
15 minut temu, KLICEK napisał:

zadnego z powyzszych nikt nie pamieta

co nie znaczy ze byly złe.

A jakie ryje pamiętasz? Bez złośliwości - tylko z ciekawości. No i akurat BG3 to wszystkie ryje są sławne i kochane przez fanów, ciągle rysowane, rzeźbione itd..

Napisano

w pewnym sensie masz racje, nie znaczy ze byly zle. Wrzuciles przyklady zle imo, tu masz predefiniowana postac nie mozesz ja zmienic, a wrzuciles 2 glowki z gierki gdzie samemu robisz postac, co sprawia ze glowny bohater ma pewne ograniczenia jezeli chodzi o design. Wiec tutaj zgoda. 

Nadal ta glowka nie jest zla z gry, ja sie zasugerowalem za mocno ta co digic zrobic. trageida

image.png

taki geralt wanna be, ale jednak jak przychodzi chlopak jego zony na ruchanie, to on trzyma za reke XD

• kekw 2
Napisano
Teraz, kengi napisał:

I tak płynnym ruchem z gerontofilii, stulejarzy i inceli, przechodzimy do cuckoldingu... no jak nie na maksiku to gdzie? 🤣

wiedzialem ze docenisz XD image.jpeg

• Like 1
Napisano
4 minuty temu, KLICEK napisał:

taki geralt wanna be,

ale oni właśnie tak go opisali w prezentacji. Żaden z niego killer, zwyklły chłopek dostał moce, do tego wrażliwa dusza itp.

nie może mieć facjaty napakowanej testosteronem, z przerośniętymi kośćmi jak z warhammera. Nie wiem, ale może taki był  ich zamysł w projektowaniu tej postaci. 

Kurde, jeśli z mięczaka stanie się gębą geralta w przysłości to będzie super rozwój bohatera nie uważasz?

Tak zrobili z Ciri, ale zdaniem niektórych im nie wyszło 😉 Też był za tym powód, nie wierze że art dir kazał ubrzydzać artyście morde żeby była bardzie dej czy łok czy inny ch**.

Imo Ciri miała zamysł dobry a taka Aloy już nie stety nie. 

A co do twarzy pod generowanie to kiepska wymówka bo akurat w BG3 masz predefiniowane gęby 😛 

• +1 2
Napisano
2 minuty temu, michalo napisał:

ale oni właśnie tak go opisali w prezentacji. Żaden z niego killer, zwyklły chłopek dostał moce, do tego wrażliwa dusza itp.

nie może mieć facjaty napakowanej testosteronem, z przerośniętymi kośćmi jak z warhammera. Nie wiem, ale może taki był  ich zamysł w projektowaniu tej postaci. 

Kurde, jeśli z mięczaka stanie się gębą geralta w przysłości to będzie super rozwój bohatera nie uważasz?

Tak zrobili z Ciri, ale zdaniem niektórych im nie wyszło 😉 Też był za tym powód, nie wierze że art dir kazał ubrzydzać artyście morde żeby była bardzie dej czy łok czy inny ch**.

Imo Ciri miała zamysł dobry a taka Aloy już nie stety nie. 

A co do twarzy pod generowanie to kiepska wymówka bo akurat w BG3 masz predefiniowane gęby 😛 

to do czego sie ludzie przyczepili w Ciri to doslownie 2 ujecia, gdzie jakis geniusz zamiast zmienic ogniskowa to zblizal kamere na morde robiac rybie oko XD

oczywiscie nie bronie Ciri, bo ma swoje problemy ktore na bank zostana zaadresowane no nie. XD Ja w tym temacie mam w ogole swoje zdanie, ale wiecie jak jest XD

• Haha 1
Napisano
7 minut temu, KLICEK napisał:

oczywiscie nie bronie Ciri, bo ma swoje problemy ktore na bank zostana zaadresowane no nie

jak chce się uderzyć psa to kij sie zawsze znajdzie. 

Ale ja myśle, że to nie "nasze" pokolenie tak strasznie się obraża i płacze w netach. no może dyskusje tutaj to zły przykłąd XD ale mi to raczej pasuje do młodszych. Takie to wszystko dziecinne w ch**. 

Nie mówię o youtubisiach, bo oni muszą z czegoś żyć ale o komentujących wojownikach - z obu stron, żeby nie było. 

• kekw 2
Napisano
1 minutę temu, michalo napisał:

Ale ja myśle, że to nie "nasze" pokolenie tak strasznie się obraża i płacze w netach. no może dyskusje tutaj to zły przykłąd XD ale mi to raczej pasuje do młodszych. Takie to wszystko dziecinne w ch**. 

Nie mówię o youtubisiach, bo oni muszą z czegoś żyć ale o komentujących wojownikach - z obu stron, żeby nie było. 

no to akurat fakt, no i wiesz nie da sie dogodzic wszystkim 😄 czasem se czytam forum samochodowe i czasem sie lapie za glowe co ludziom przeszkadza XD tu pewnie jest to samo.

Napisano

Ja tam myślę, że fora i sociale jednak wyolbrzymiają wydźwięk wypowiedzi. Większość ludzi napisze, że incel czy inny kukold, ale tak twarzą w twarz, to nie są te poglądy aż takie radykalne, ludzie mają raczej głęboko w dupie to wszystko, ale jak już piszesz na public space, to się chce trochę człowiek popisać jak to umi się w doj.b.nie adwersarzom pobawić. Widzę to tu po nas wszystkich, samemu bijąc się w pierś. Ale jednak dostrzegam w tym wszystkim dystans, więc chyba jest ok.

Tak jak już kiedyś pisałem, niczego co w internetach czytam i piszę nie traktuję zbyt poważnie, bo by się człowiek face palmem musiał epsztajnować z tego świata.

• Like 1
  • Thanks 1
  • +1 2
Napisano
2 godziny temu, michalo napisał(a):

Make me laugh - the PF memes thread - NO POLITICAL MEMES - Page 3637

😄 

• kekw 1
Napisano

@kengi - czyli napisales mi ze nie zrozumialem, po czym opisales szerzej dokladnie to samo co zrozumialem? 😄 No ok ale przynajmniej wiem ze o to chodzilo - dzieki.

16 hours ago, KLICEK said:

eh szkoda ze czlowiek sie boi posmieszkowac 😛 

W razie co powiesz policji internetowej, ze inwigilowales to forum pelne alt-rightow zeby je rozsadzic od srodka.