Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Cześć!

Dzisiaj prezentuję Wam mój prywatny projekt. Dostarczył mi sporo frajdy podczas tworzenia. Mogę powiedzieć, że to mały powrót do wspomnień z dzieciństwa, kiedy parowozy były jeszcze w użyciu.

Techniczne aspekty projektu były dosyć sporym wyzwaniem i czasochłonne, zwłaszcza unwraping lokomotywy i węglarki, co zajęło mi około 5 dni ( RizomUV) . Nie chciałem iść na skróty, więc nie użyłem żadnego wspomagacza AI, żadnych podmalówek, tylko elementy 3D (oczywiście poza wędkarzem i dziewczynką). Lokomotywa i tender zostały podzielone na 6 UDIMów, dla uzyskania najlepszej jakości tekstur. Teksturowanie w Adobe 3D Painter, 6 tekstur w rozdzielczości 8K każda. Symulacja dymu i pary wodnej w programie Embergen, renderowana jako VDB w 3ds Max + V-Ray. Postprodukcja wykonana w Affinity.

Pełna rozdziałka tutaj - https://www.behance.net/gallery/240178903/BR-52-steam-locomotive

Mam nadzieję, że się spodoba

CAM_04_.jpg

CAM_01_.jpg

CAM_02_.jpg

CAM_04_clay_.jpg

CAM_03_.jpg

Edytowane przez Winoo1

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 110
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dzięki @michalo , bardzo się cieszę, że podobają się Tobie te prace. Jeszcze mam takie claye:

• piotr_forkasiewicz
    piotr_forkasiewicz

Za**biste! Świetnie wyglądający model, env i bardzo fajne renderki. Naprawdę znakomita robota. Ten rig lokomotywy robi ogromne wrażenie. Gratsy!

• cześć, pierwszy shot naprawdę robi wrażenie. nie tylko uchwyciłeś masę tego żelastwa, ale przede wszystkim jego impet! gratki ukończenia

Posted Images

Napisano

O ja.. Pięknie to wyglada. Jak byś pokazał jakieśclaye, siateczki itp, był o by super.. a jest na Behance :)

Wspaniałosć!

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, piotr_forkasiewicz napisał(a):

Za**biste! Świetnie wyglądający model, env i bardzo fajne renderki. Naprawdę znakomita robota. Ten rig lokomotywy robi ogromne wrażenie. Gratsy!

Dzięki serdeczne! Wbrew pozorom rigowanie okazało się dosyć proste :))

Napisano

cześć,
pierwszy shot naprawdę robi wrażenie. nie tylko uchwyciłeś masę tego żelastwa, ale przede wszystkim jego impet!

gratki ukończenia

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, polka dot napisał(a):

cześć,
pierwszy shot naprawdę robi wrażenie. nie tylko uchwyciłeś masę tego żelastwa, ale przede wszystkim jego impet!

gratki ukończenia

serdecznie dziękuję za wyrazy uznania :)