Napisano Środa o 08:472 dn Cześć!Dzisiaj prezentuję Wam mój prywatny projekt. Dostarczył mi sporo frajdy podczas tworzenia. Mogę powiedzieć, że to mały powrót do wspomnień z dzieciństwa, kiedy parowozy były jeszcze w użyciu.Techniczne aspekty projektu były dosyć sporym wyzwaniem i czasochłonne, zwłaszcza unwraping lokomotywy i węglarki, co zajęło mi około 5 dni ( RizomUV) . Nie chciałem iść na skróty, więc nie użyłem żadnego wspomagacza AI, żadnych podmalówek, tylko elementy 3D (oczywiście poza wędkarzem i dziewczynką). Lokomotywa i tender zostały podzielone na 6 UDIMów, dla uzyskania najlepszej jakości tekstur. Teksturowanie w Adobe 3D Painter, 6 tekstur w rozdzielczości 8K każda. Symulacja dymu i pary wodnej w programie Embergen, renderowana jako VDB w 3ds Max + V-Ray. Postprodukcja wykonana w Affinity.Pełna rozdziałka tutaj - https://www.behance.net/gallery/240178903/BR-52-steam-locomotiveMam nadzieję, że się spodoba Edytowane Środa o 08:482 dn przez Winoo1
Napisano Środa o 09:082 dn O ja.. Pięknie to wyglada. Jak byś pokazał jakieśclaye, siateczki itp, był o by super.. a jest na Behance :) Wspaniałosć!
Napisano Środa o 09:142 dn Autor Dzięki @michalo , bardzo się cieszę, że podobają się Tobie te prace.Jeszcze mam takie claye:
Napisano Środa o 10:202 dn Za**biste! Świetnie wyglądający model, env i bardzo fajne renderki. Naprawdę znakomita robota. Ten rig lokomotywy robi ogromne wrażenie. Gratsy!
Napisano Środa o 11:491 dn Autor Godzinę temu, piotr_forkasiewicz napisał(a):Za**biste! Świetnie wyglądający model, env i bardzo fajne renderki. Naprawdę znakomita robota. Ten rig lokomotywy robi ogromne wrażenie. Gratsy!Dzięki serdeczne! Wbrew pozorom rigowanie okazało się dosyć proste :))
Napisano 5 godzin temu5 godz cześć,pierwszy shot naprawdę robi wrażenie. nie tylko uchwyciłeś masę tego żelastwa, ale przede wszystkim jego impet!gratki ukończenia
Napisano 2 godziny temu2 godz Autor 3 godziny temu, polka dot napisał(a):cześć,pierwszy shot naprawdę robi wrażenie. nie tylko uchwyciłeś masę tego żelastwa, ale przede wszystkim jego impet!gratki ukończeniaserdecznie dziękuję za wyrazy uznania :)