_michal Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 Dłubię sobie _powoli_ postać na contest na cgtalk. Limit mam 15k, model to ma być postać do bijatyki, coś jak w stylu Tekken/DoA/etc. Zasada jest taka by wziąć historyczną/fikcyjną postać i przerobić ją na swój sposób. Ja robię Aleistera Crowleya, docelowo będzie wpół cybernetyczny ;) a co. Przy okazji - ma ktoś refki rzeźby pleców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 bardzo fajnie tylko laczenie glowy z tulowiem jest troszke dziwne:( pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 Moje zdanie znasz - czadzik, tylko z kciukiem coś nie tak. Czekam na update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2004 thx. Głowa jeszcze nie jest podłączona do tułowia :) poza tym wszystko się wciąż zmienia. No i dłonie to tylko kształt, jeszcze nic z nimi nie robiłem. Atlas anatomiczny by mi się przydał :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 Empeck wrzuc jakies concepty, jestem ciekaw jak ona ma wygladac i tego czy nie marnujesz polygonow ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 troszkę stosunek szerokości klaty do grubości ramion jest coś nie teges - zrób mu bardziej umięśnione ramiona - to wojownik to może być przypakowany ogólnie fajnie pozdrawiam może Ci się przyda - http://www.fineart.sk/index.php?cat=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 niom Empeck fajnie wyglada fajnie zycze powodzenia tam na cg :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 13 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2004 Dzięki chłopaki :) Klicek -> 'koncept' ;) jest na cgtalk. Nie będę go tu wklejać bo to zwykły szkic i to paintover na fotce w dodatku :/ jaras -> trochę go przypakuję jeszcze, ale nie chcę z niego koksa robić. Hatred -> thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 13 Grudzień 2004 Share Napisano 13 Grudzień 2004 Póki co jeszcze Crowleja w nim nie widać ale model fajny. Faktycznie dłonie do poprawki. Dawaj dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haliq Napisano 13 Grudzień 2004 Share Napisano 13 Grudzień 2004 Model trudno jeszcze na poważnie oceniać, bo jak sam mówisz niedopracowany. Ale masz spory limit (tu chyba chodzi o trisy, nie?)więc powinno być OK. PS - Crowley - czy chodzi o tego okultystę? PS 2 - powodzonka na konkursie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 13 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2004 Hej! Zgadza się, chodzi o tego okultystę. Wiem że podobny nie jest, ale postaram się pod magiczne klimaty go podciągnąć. Teraz muszę ładnie mięśnie wymodelować, a ze mnie żadna refka przy moich 62kg/1,81m hehehe. RK -> thx haliq -> ja _zawsze_ mówię o trisach. Limit jest 15000 trójkątów, on teraz ma około 3,5k (zostało mi tylko 11,5k jak ja się zmieszczę ;D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinoza Napisano 13 Grudzień 2004 Share Napisano 13 Grudzień 2004 heh zopowiada sie ładnie ,czakam na wiecej i gl na cgtalk ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 13 Grudzień 2004 Share Napisano 13 Grudzień 2004 Crovley był już w bijatyce- znaje się Nightmare Creatures i swego czasu bardzo miło się w nią grało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 13 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2004 oo, a to nowinka. Kiedyś w Nightmare Creatures na PSX grałem, ale Crowley'a nie pamiętam. Trzeba sobie pamięć odświeżyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2004 5362 trisów. Nogi ogólnie narazie zarysowałem, teraz detale i poprawki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 Kciuk dziwnie wchodzi w dłoń; krocze chyba odrobinę za nisko. Modeling przyjemny chociaż koncept trochę drętwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2004 Mam problemy z konceptami :/ Muszę zatrudnić jakiegoś konceptystę ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinoza Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 ..bardzo przyjemnie główka wyszła ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_Bols Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 swietne modelowanie ale te gacie.... hmm... zatrudnij jakiegos konceptyste ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 a ja troche ponazekam: empeck postac zapowiada sie fajnie, pomyslal bym nad pierwszym miesniem pod klata , a no i tez na klata (piersi) jakos bys mogl troszke mniej platowe zrobic (nawet u pakerow nie rzucily mi sie w oczy az tak rownomiernie plaskie miesnie) no i te spodnie jakies dziwne troche, w udach jak napompowane dobra pozwolilem sobie az zabardzo :) pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 Thx. To nie są gacie tylko pas z ochraniaczem na małe conieco ;) Ściągam sobie fotki pakerów i będę jeszcze mięśnie tuningować. Teraz plecy rzeźbię. No i nie chcę z niego robić koksa jakiegoś. A spodnie będą metalowe, trochę cyber. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webmaster Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 jak skończysz tą posatać to wejdź na http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=170088#post170088 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirty Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 tiaaa, bo pewnie empeck nie ma nic innego do roboty jak bawic sie w budowe jakiegos bzdurnego miasta haha. idz lepiej po te bulki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 Sorry. Brałem udział w takich projektach i mam dość. Jak tego kloca skończę to mam w planach kilka następnych modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webmaster Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 No to mówi się trudno i żyje się dalej. Ale wiesz możesz czasem zaglądać :] Ja też w takich brałem i wypaliło tyle że na innym programie www.blender3d.pl wszyscy pracują nad miastem a tu tylko 2 osoby są chętne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 Ale wiesz możesz czasem zaglądać Thx ;> Za krótki mesydż :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 dirty -> "idz lepiej po te bulki." LOL :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 No Empeck widze ze na dwa fronty jedziesz :) Nie ladnie,nie ladnie :) Ja czekam na updejty. A propos miasta, nie pamietam kiedy ale ktos zaczal sie bawic w robienie starufki(5- 8 miechow wstecz) Ktos pamieta co sie z tym stalo?? Bo zapowiadalo sie miodnie. (jeszcze przed zmiana systema). Jakis stary rynek, ratusz, ch* muje dzikie weze :). Do zGGadania dude. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Por@szku... jesli masz na mysli to... http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=6812&highlight=Solny to czeka na swoją kolej ;) ( chciałem skończyć bitwę)myśle zę za jakies 2 miechy postawie animacje FLYBY ;) Chyba że nie to miałeś na mysłi ;) Pozdrawiam EMPECK mi sietam podoba takie "nienaturalne" przerysowanie ;) Gdyby Iniemamocni wyglądali za naturalnie to film byłby mało ciekawy obrazkowo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Por@szek, w sumie to na trzy fronty, ale to chyba nieważne ;) dzięki asblaze, on miał trochę przerysowany być, w Tekkenie, Soul Blade czy DoA nikt nie szuka realistycznych postaci, prawda? I proszę, przestańcie o miastach, ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 bardzo fajny modelik, rigowanie też jest elementem konkursu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Dzięki Vorek. Niekonieczne trzeba rigować, ale lepiej jakąś ładną pozę zrobić, bo wymagany jest tzw 'beauty render', a dziwnie by wyglądał z rozpostartymi rękoma ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 ze sie upomne o siateczke ... ;) chyba ze przeoczylem w takim razie przepraszam ;) modelik bardzo fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Pokażę przy następnym apdejcie ;) A siateczkę górnej połowy masz w pierwszym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2004 kilka świątecznych minut na niego poświęciłem ;D wip ... wip ... wip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Grudzień 2004 Share Napisano 26 Grudzień 2004 podsylalem Ci to na gg ale nie wiem czy odebrales ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 27 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2004 hehe, thx Klicek, tuning in progress, mam jeszcze dużo czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Grudzień 2004 Share Napisano 27 Grudzień 2004 luSSss czekam na superowe efekty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 16 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2005 9991 trisów narazie. Mam jeszcze 1,5 m-ca ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 postanowiłem. jestes moim guru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 jak ty go zamierzasz zrigowac tak, zeby te zmarszczki na plecach "dzialaly"? powodzenia P.S wlasnie przeczytalem ze to ma byc crowley(nie poznalbym) - to moze warto trzasnac jakies oczko ozyrysa i inne tego typu emblematy? ta laska to sie ma z izydą kojarzyć? elementow "future" juz troche jest - moze by sie przydalo teraz troche wiecej "history" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 17 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2005 Pierzak, hehe dzięki :) Ale do takich wymiataczy jak P. na przykład to mi jeszcze daleko ehh, a o texturkach to już w ogóle nie mówię :( kru, ja też bym nie poznał :) po prostu chcę zrobić cybernetycznego maga :) Jeszcze kilka rzeczy mu dodam. Wnętrze ust, szmatkę przy pasie. A te plecy to taki fake jest, żeby nie były płaskie :). Laska to symbol merkurego jest AFAIK. Trochę go zerżnąłem z okładki Behemotha -> http://www.behemoth.pl/, przyznaje się bez bicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 Ale do takich wymiataczy jak P. na przykład to mi jeszcze daleko ehh, eee tam marudzisz ;) super ci to wychodzi mi sie baaardzo podddoba glowka:D:D a najlepsze jest w tym to ze to jest low poly!! a wyglada gladziutko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 17 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2005 wygląda gładzutko bo to lowpoly ma prawie dziesięć tysięcy ścianek. Wszystkie vertexy ustawiane ręcznie, żadnych meszsmutów i relaksów ;) Naprawdę cieszę się że się podoba. Jeszcze pewnie jeden updejt przed mapowaniem będzie. Ale jak będzie z tym modelem to nie wiem bo lada dzień będę miał mnóstwo pilniejszej roboty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 powodzenia w rozkladaniu siatki zycze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi