Jump to content

Postać 3d: wojownik ;)

_michal

Recommended Posts

Dłubię sobie _powoli_ postać na contest na cgtalk. Limit mam 15k, model to ma być postać do bijatyki, coś jak w stylu Tekken/DoA/etc. Zasada jest taka by wziąć historyczną/fikcyjną postać i przerobić ją na swój sposób. Ja robię Aleistera Crowleya, docelowo będzie wpół cybernetyczny ;) a co.

Przy okazji - ma ktoś refki rzeźby pleców?

Hej! Zgadza się, chodzi o tego okultystę. Wiem że podobny nie jest, ale postaram się pod magiczne klimaty go podciągnąć. Teraz muszę ładnie mięśnie wymodelować, a ze mnie żadna refka przy moich 62kg/1,81m hehehe.

RK -> thx

haliq -> ja _zawsze_ mówię o trisach. Limit jest 15000 trójkątów, on teraz ma około 3,5k (zostało mi tylko 11,5k jak ja się zmieszczę ;D)

a ja troche ponazekam:

empeck postac zapowiada sie fajnie, pomyslal bym nad pierwszym miesniem pod klata , a no i tez na klata (piersi) jakos bys mogl troszke mniej platowe zrobic (nawet u pakerow nie rzucily mi sie w oczy az tak rownomiernie plaskie miesnie) no i te spodnie jakies dziwne troche, w udach jak napompowane

dobra pozwolilem sobie az zabardzo :)

pozdrawiam Krzysiek

Thx.

To nie są gacie tylko pas z ochraniaczem na małe conieco ;)

Ściągam sobie fotki pakerów i będę jeszcze mięśnie tuningować. Teraz plecy rzeźbię. No i nie chcę z niego robić koksa jakiegoś. A spodnie będą metalowe, trochę cyber.

No Empeck widze ze na dwa fronty jedziesz :) Nie ladnie,nie ladnie :) Ja czekam na updejty. A propos miasta, nie pamietam kiedy ale ktos zaczal sie bawic w robienie starufki(5- 8 miechow wstecz) Ktos pamieta co sie z tym stalo?? Bo zapowiadalo sie miodnie. (jeszcze przed zmiana systema). Jakis stary rynek, ratusz, ch* muje dzikie weze :).

Do zGGadania dude.

Por@szku... jesli masz na mysli to...

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=6812&highlight=Solny

to czeka na swoją kolej ;) ( chciałem skończyć bitwę)myśle zę za jakies 2 miechy postawie animacje FLYBY ;)

Chyba że nie to miałeś na mysłi ;)

Pozdrawiam EMPECK mi sietam podoba takie "nienaturalne" przerysowanie ;) Gdyby Iniemamocni wyglądali za naturalnie to film byłby mało ciekawy obrazkowo ;)

jak ty go zamierzasz zrigowac tak, zeby te zmarszczki na plecach "dzialaly"?

powodzenia

P.S wlasnie przeczytalem ze to ma byc crowley(nie poznalbym) - to moze warto trzasnac jakies oczko ozyrysa i inne tego typu emblematy? ta laska to sie ma z izydą kojarzyć? elementow "future" juz troche jest - moze by sie przydalo teraz troche wiecej "history"

Pierzak, hehe dzięki :) Ale do takich wymiataczy jak P. na przykład to mi jeszcze daleko ehh, a o texturkach to już w ogóle nie mówię :(

kru, ja też bym nie poznał :) po prostu chcę zrobić cybernetycznego maga :) Jeszcze kilka rzeczy mu dodam. Wnętrze ust, szmatkę przy pasie. A te plecy to taki fake jest, żeby nie były płaskie :). Laska to symbol merkurego jest AFAIK. Trochę go zerżnąłem z okładki Behemotha -> http://www.behemoth.pl/, przyznaje się bez bicia.

wygląda gładzutko bo to lowpoly ma prawie dziesięć tysięcy ścianek. Wszystkie vertexy ustawiane ręcznie, żadnych meszsmutów i relaksów ;)

Naprawdę cieszę się że się podoba. Jeszcze pewnie jeden updejt przed mapowaniem będzie. Ale jak będzie z tym modelem to nie wiem bo lada dzień będę miał mnóstwo pilniejszej roboty :)