SAIRAM Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 Nie dawno gdzieś przeczytałem bardzo ciekawy artykuł. Dotyczył on charakteru pisma wybranych grup społeczno-zawodowych. Otóż okazało się, iż pismo lekarzy(tak, te same na, które klniemy gdy nie możemy rozczytać dawkowania leku) znacząco różni się np. od charakteru pisma strażaków. Pomyślałem sobie, że może by sprawdzić jak piszą graficy!! Poniżej zamieszczam regulamin tego testu: Udział w I ogólnopolskim teście na charakter pisma mogą wziąć wszyscy graficy(3D jak i 2D) Wszyscy proszeni są o nie nadmierne staranie się (piszcie jak na co dzień) Tekst powinien znajdować się na kartce w 1 linię, by zaobserwować różnice Do na pisania będziecie mieli kilka zdań z mojej ulubionej książki „Geniusz” Mastertona Przykro mi, ale „tableciarze” będą musieli pożyczyć skaner od kolegi, gdyż fotki mają być zrobione cyfrówką bądź skanerem( już słyszę bluzgania 90% forumowiczy, że niby nie ma różnicy pisanie długopisem od tabletu, niestety ma!!) To chyba wsio jeśli chodzi o szczegóły, oto tekst do napisania: Mingus zaparkował samochód na pożółkłym trawniku przed barem o nazwie „Cracker House”. Była to prosta chałupa z przełomu stuleci, typowy okaz budownictwa pionierów. Obecnie jedynym pochodzącym z dawnych lat, nie wyburzonym budynkiem w okolicy, otoczonym przez nowoczesne betonowe konstrukcje i szerokie, asfaltowe szosy. Chyba starczy, oczywiście należy komentować( co nie znaczy tylko wyśmiewać się:P). Gdy wszyscy chętni zamieszczą swoje kartki zagłosujemy na „naj” pismo!! Więc, lets dance................................................................... O i jeszcze moje wypociny: http://www.sairam3d2005.republika.pl/
ChaoSMakeR Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 ja z zawodu jestem elektryk wiec chyba odpadam :P
streaker Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 Podziwiajcie: http://streaker.za.pl/pismo.jpg
illy Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 u sreakera trzeba wkleic link do okna :) a ja z zawodu bede mgr. turystyki ;p pozniej napisze
RK Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 Z charakteru pisma kwalifikowałbym się pod "chirurgia urazowa". Bez aptekarza nie przeczyta- nie ma mocnych.
Seo000 Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 "Sairam pokarz zeszyt chce zobaczyć jak piszesz. Trach.. kartka wyrwana." Może kiedyś wrzuce coś, jak użyczysz mi skanera :P
SAIRAM Napisano 18 Styczeń 2005 Autor Napisano 18 Styczeń 2005 aha zapomnialem o najważniejszym-będą nagrody:DDDDDD(może to Was zmobilizuje)
krzysiek1712 Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 a mozna sie dowiedziec jakie to beda nagrody? :) jak nie mozna to sie nic nie stanie, ale spytac zawsze mozna a moje wypociny tutaj: http://www.members.lycos.co.uk/stodool/pliki/scan%200.JPG
SAIRAM Napisano 18 Styczeń 2005 Autor Napisano 18 Styczeń 2005 Nie wiem jak Wy, ale ja zauważyłem pewne podobieństwo:P!! Co do nagród, nie wystarczy światowa sława, stada panienek u boku, czy tytuł "Najlepszego gryzmały wśród grafików" Noooooooooo to do roboty, bo narazie ino 3 fotki są do oceny!!
Robertus Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 Buhehe, od dziecka pisze tak ze tylko ja to potrafie odkodowac. Chyba sie skusze na ten tescik :)
krzysiek1712 Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 wystarcza 3 (bede mial zagwarantowane 3 miejsce :)) ale ludzie postarajcie sie :)
gutek Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 macie podobne k ja też takie pisze czasem nie wiem czy to jest h czy k:) ja mam jeszcze takie samo ł jak krzysiek1712, mojego pisma wam nie pokaże bo nie mam skanera:| pozdr gutek
ChaoSMakeR Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 jak sa nagrody to chyba tez sie skusze :) postaram sie dzis to zrobic :D
Hatred Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 ja jutro nabazgram w pracy cos :) ale podobne mam chyba pismo do krzyska :)
lumaq Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 Boze cos czuje za wygram:P ostatnio babka na polskim nie mogla sprawdzic mi pracy domowej bo mnie nie rozczytala:D jutro zamieszcze moje wypociny
Kris_R Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 Faktycznie spore analogie na pierwszy rzut oka! Jestem w szoku.... to faktycznie działa? Zdaje się, że działa! Nie mogę się doczekać wyników :D (też nie mam skanera)
kozioo Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 http://members.lycos.co.uk/kozioo/pismo.jpg Dla znalazcy pewnej anomalii czeka nagroda - podobna fotka w formacie RAW :P
sikham Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 Kozioo coś Ci nieposzło na wyrazie "nowoczesne" ;)
Lucas Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 Heh, jak wstawię swoje pismo to zobczymy kto będzie w stanie je rozczytać :]
SAIRAM Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Napisano 19 Styczeń 2005 Jest co raz lepiej, jak wątek dobrnie do 20 strony, zbierze się komisja i będą wyniki!! No ale czeba sie ruszyć, bo nas lato zastanie!!!:D
krzysiek1712 Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 20 stron to chyba bedzie jak zima sie skonczy(ale za 2 lata) :) zabrac sie do pisania! az tak trodno jest napisac pare linijek i je zeskanowac?
gutek Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 ja mam BAAAAARDZO podobne pismo do Koziaa:) a mam takie samo, r też czasem nie wiem cyz to napisałem v czy r, w tak samo myle z u czasem:P, o k juz pisałem. pozdr gutek
streaker Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 Hunter - jesteś wyjątkowy, jak na razie jedyny piszesz kursywą.
Wiśnia Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 Ja również dorzuce swoje bazgroły, powiedzcie czy aż tak tragicznie piszę?:D Starzy twierdzą że tak:D, ale nauczyciele potrafią je rozkodować. fajny pomysł z tym wątkiem http://s3d.w.interia.pl/tekst.jpg P.S. lnik bo jakoś albo jestem ślepy albo nie ma attach image,
krzysiek1712 Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 attach image nie ma ale za to jest manage attachments :) a podobienstwa w charakterach pisma juz widac :)
illy Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 No to ja sie pochwale. To jest pismo standartowe, wiadomo ze na wykladach pisze szybciej wiec literki sa mniejsze i troche rozciagniete, ale ogolnie to jest moje...
Badyl Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 piszesz tylko KAPITALIKAMI? :D czy moze zaciął Ci się Caps Lock w ręce? :P
Leru Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Wiśnia -> ja mam to samo :P nauczyciele jakoś czytają to więcej mi do szczęścia nie trzeba illy -> bardzo fajny charakter pisma
SAIRAM Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Napisano 21 Styczeń 2005 Leru jeśli chcesz zobaczyć więcej..................daj ten temat na główną!! E, ludzie prawda, że to dobry pomysł??:>
krzysiek1712 Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 bardzo dobry pomysl popieram, moze w koncu anajdzie sie tu wiecej "wypracowan" :)
Leru Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 mówiłem to na privie już ale, że chciałbym ten fikuśny dowcip również i Wam przekazać to mówie jeszcze raz: a co jeśli to jakiś przekręt ? że np niedługo wyniknie afera, że ktoż fałszował dokumenty ? np illy podpisze jakąś prywatyzację, a on nic o tym nie wiedział ? Mam nadzieję, że się uśmiejemy jak norki (pozdro RK) ;)
krzysiek1712 Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 tylko illy zostawil podpis, a to mozna usunac :P a z charakteru pisma napewno mojego podpisu nikt nie podrobi :P
illy Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 podpis przeciez to nazwisko, ktorego tutaj na calym forum nikt nie zna [mojego], illy to pseudonim artystyczny, a w Polsce trzeba sie podpisywac imieniem i nazwyskiem albo tylko nazwiskiem, niestety podpis mam inny, robie inne "i" wiec nie tedy droga, ale w sumie zagrozenie jest ;p
Piotr Dobosz Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 naszczescie wszyscy piszecie brzydko:):) ja tez jak kupie skaner to wam pokaze:)
Salvator Napisano 22 Styczeń 2005 Napisano 22 Styczeń 2005 huh, nom, moja karteczka z pismem czeka tylko na sterowniki do skanera ;]
SAIRAM Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Napisano 23 Styczeń 2005 Ciągle za mało tego.................... Czy Wy naprawdę nie macie skanerów albo cyfrówek?? A może Wam się zwyczjnie nie chce co??:)(przypominam o nagrodach........:PP)
Chris Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 Podziwiajcie największe bazgroły na forum: http://ru178.internetdsl.tpnet.pl/~chris/pismo.jpg Tylko nie bijcie! :D
Kris_R Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 No co Ty --Chris--... bardzo czytelne i miłe dla oka pismo! Serio serio :)
SAIRAM Napisano 29 Styczeń 2005 Autor Napisano 29 Styczeń 2005 Już niedługo rozstrzygnięcie, więc jeśli chcesz się załapać, pośpiesz się……….:cool: P.S Ludzie, ja mam jutro egzamin gimnazjalny…….hmm, znacie może tani środek transportu, którym mógłbym uciec do Włoch??:D
Rekomendowane odpowiedzi