Napisano 20 Grudzień 200519 l nowy korn ostatnio mnie poruszył ale wydaje mi sie ze długo to nie potrwa po za tym audioslave jest wielkie
Napisano 20 Grudzień 200519 l od niedzeli wieczór, ciągle leci zapętlone - Amon Tobin - Brigde z płyty "Permutation". Po prostu GENIALNE!
Napisano 20 Grudzień 200519 l Amon Tobin - czy to nie on zrobil soundtrack do Splinter Cell'a pandora's box?
Napisano 20 Grudzień 200519 l o! a tego nie wiedziałem :) http://www.infomusic.pl/recenzje_wiecej.php?id_rec=365
Napisano 20 Grudzień 200519 l Autor Soundtrack do Chaos Theory przesłuchałem chyba raz i jak na razie nie wróciłem do tej płyty. Ja sobie wracam do moich staroci czyli Cure i starszego (87 – 97) DM.
Napisano 21 Grudzień 200519 l http://mp3.wp.pl/i/teledyski/wet_fingers-nu_limit.wmv fajny pomysl, slabe wykonanie, tandetny teledysk
Napisano 21 Grudzień 200519 l OMFG Diabolical Masquerade dla tego kolesia można dusze spzredac, polecam goraco
Napisano 22 Grudzień 200519 l Ja ostatnio słucham Fort Minor:P Kawałek Spell it out dosyć ciekawy...Kenji tez wart posłuchania
Napisano 22 Grudzień 200519 l o, a propos KORNA. kto slyszal juz ich najnowszy album? mi akurat "take a look in the mirror" jakos niespecjalnie sie podobało...
Napisano 22 Grudzień 200519 l najnowszy jest jeszcze gorszy......totalnie zatracili swój styl z resztą nie ma co mówić ostatnio z albumu a album stawali się coraz gorsi
Napisano 22 Grudzień 200519 l najnowszy jest jeszcze gorszy... A ja stane w opozycji, moze i najnowszy album nie jest ich najlepszym wydawnictwem, dla mnie jest całkiem niezły, ot taki do posłuchania. Pozatym teledysk do Twisted Transistor nawet mnie rozśmieszył :)
Napisano 31 Grudzień 200519 l korn powinien zakonczyc na issues, amen! mnie podchodzi ostatnio tylko doom metal, aczkolwiek nie pogardze takim finger eleven. wszystko co najbardziej depresogenne i smutne: katatonia anathema grave flowers my dying bride przy takiej muzyce najlepiej tworzy sie rzeczy smutne/ straszne/ przygnebiajace. wiem, ze to dziwne, ale tacy juz sa artysci;]
Napisano 31 Grudzień 200519 l nocny drwal - posłuchaj esoteric: http://www.bereft.co.uk/ podziemny Doom pełną gębą
Napisano 1 Styczeń 200619 l tak zrobie i ciesze sie, ze nie tylko do mnie przemawiaja te klimaty ;] a tak btw, ludzie, co wy o tej porze w taki dzien na forum robicie? ;]
Napisano 1 Styczeń 200619 l Jaki dzień? dzień jak codzień :) nie przywiązuję zbyt dużej wagi do 'nowego roku' Wracając do tematu - Esoteric jest świetny, ale przy nich My Dying Bride to grind grają ;) nie znam drugiej takiej kapeli jak Esoteric, są bardzo mroczni i diabelscy hehe ;) Bardziej niż black metalowe kapelki. No i kilkunastominutowe utwory z ciężkimi, mocnymi i bardzo wolnymi riffami dają ostro po psychice. Dobra rzecz.
Napisano 1 Styczeń 200619 l zaprawde ciezkie... az ciezko postawic to kolo najnowszej katatoni, mimo ze to rowniez doom. luzik, masz u mnie browar za ten namiar;] a wlasnie, skoro temat muzyki, to polecam videoklipa Soilwork - Light The Torch. nie bojcie sie, to nie doom metal;] zreszta nie wiem, czy w ogole to metal, choc ze skandynawii. no nic nie wazne, polecam ze wzgledu na zawartosc video
Napisano 1 Styczeń 200619 l Cieszę się że Esoteric się podoba, niewielu moich znajomych potrafi go przesłuchać ;)
Napisano 1 Styczeń 200619 l "Light The Torch" - teledysk nawet styknie (fajny klimat), ale sam kawałek taki sobie. za bardzo deathmetalowy jak dla mnie. IMO już In Flames jest lepsze (przynajmniej mi sie bardziej podoba)
Napisano 1 Styczeń 200619 l Korna kiedys troszkę meczyłem ale jakos mi nie podchodzi, ja natomias polecam najnowszą płytke bloodhoung gang :D naprawde fajnie grają ! Poza tym tak dla luzu to konopians i the analogs ! POLECAM :D
Napisano 1 Styczeń 200619 l bo korn jest, przepraszam, byl specyficzny, nowy, niepowtarzalny. niestety skomerszyl sie! to samo stalo sie ze static x i wieloma innymi. z takich rockowych kapel, to naprawde dobry jest kanadyjski finger eleven. co prawda bije smutkiem i przygnebieniem, co dla mnie skonczylo sie zafascynowaniem doomem, no ale to tylko efekt uboczny;] a z innych, mniej popowych to polecam arcane, niesamowice sie przy tym tworzy!
Napisano 2 Styczeń 200619 l Leniwiec daje rade. (nie myślałem nigdy o nim w kontekście SKA ) , KSU dawało rade - ale gdy przyszedłten gruby gitarzysta z mulliefektem gitarowym, to sie posypało (to juz chyba z 8 - 10 lat temu :((( ) Analogs faktycznie dają rade. Łobuziaki :D Akurat - pierwszy ich kawalek ktory uslyszalem i mnie rozwalil to : "do prostego czlowieka" - tekst oczywiscie nie ich. Fajne bardzo.
Napisano 2 Styczeń 200619 l Hehe leniwiec naprawde ciekawy :D najlepsza ich płytka to "Z tarczą lub na tarczy" :D a tak o KSU to tez chłopaki dają rade, na ich koncerty zawsze bede chodził bo warto :) poza tym powrot do pistolsów, dead kennedys`a ogólnie punk polski i nie polski :D ;)
Napisano 2 Styczeń 200619 l "Do prostego człowieka" Genialne wykonanie gnialnego tekstu, bardzo mi się podoba :)
Napisano 2 Styczeń 200619 l Akurat-fajne SKA gra ! nie tylko do prostego człowieka duzo mają interesujących kawałków :D Np.Wiej-Ska,Jestem tym,Łyżeczka :)
Napisano 2 Styczeń 200619 l Cocoon Compilation E - rockz Kosheen - Resist - powrot po latach do tego albumu
Napisano 15 Styczeń 200619 l Tube Tech - Polecam. Jak ktoś ma dobry sprzęt to aż przykro siedzieć w miejscu :-)
Napisano 15 Styczeń 200619 l Satyricon i Dimmu Borgir piękny niedawno poznany przeze mnię black:D BTW: looknijcie se klipy satyricona:P
Napisano 18 Styczeń 200619 l taa miałem jeden clip na kompie xD straszne, do dzisiaj nie mogę się zmusić do słuchania ich. ja polecę wam, jeśli już tego ktoś przede mną nie zrobił, płytę Riverside - Second Life Syndrom ;] dobry progress nie jest zły, a już w tak mistrzowskim wykonaniu. Cieszy też to że jest to polski zespół, który wywołał niemałe zainteresowanie także poza granicami naszego kraju ;] dzisiaj robię sobie mały odpoczynek od yanna tiersena i odsłuchuję Moonspell - Antidote i Butterfly Effect a także męczę dalej Pink Floyd (dla odmiany piper at the gates of Dawn i ummagumma ), w przerwach leci Paradise lost, anathema, a perfect circle, czasem jean-michell jarre. A jutro z powrotem do yanna tiersena :D
Napisano 18 Styczeń 200619 l Fort Minor - The Rising Tied - polecam, bardzo dobra plytka :) Podzielam:]
Napisano 18 Styczeń 200619 l nostalgia 77 - the garden niesamowite. szczegolnie polecam tytulowy the garden. tzw. muzyka do rozplyniecia.
Napisano 18 Styczeń 200619 l empeck: wow, myślałem że tylko ja jestem w stanie słuchać Opeth'a non-stop :D Ghost Reveries jest świetna, i szczerze mówiąc, nie interesuje mnie czy to jeszcze metal, czy już nie :)
Napisano 18 Styczeń 200619 l taa salvator riverside, fajne tylko strasznie dołujące imho ;]. ostatnio wracam do korzeni --> soad - steal this album. yea!
Napisano 18 Styczeń 200619 l dołująca to jest katatonia, imho perfekcyjnie depresyjna muzyka żeby nie była, ja tam także Opetha uwielbiam:) ale zdecydowanie najbardziel lubie Deliverance
Napisano 18 Styczeń 200619 l jesli ktos lubi nietypową muzyke.. to polecam cos w stylu blacku epickiego.. cczyli summoning.. niepowtarzalny klimat... zwłaszcza płyty stronghold i let mortal heroes sing your fame... polecam takze nie grającą juz kapele limbonic art... ciezkie brzmienia z czymś wiecej....
Napisano 18 Styczeń 200619 l Z innej beczki: Disney's Greatest Hits. :D "Do domu by sie szlo (Heigh-Ho)" w wykonaniu krasnoludkow jest super.
Napisano 18 Styczeń 200619 l Katatonia też dobra jest. Summoning też. Limbonic Art też ;) dużo dobra muza, Co do Opeth - IMHO Still Life jest ich najlepszą płytą (jako całość), dałbym jej 10 pkt, a reszcie już tylko 9,9 na 10 ;) A największy sentyment mam do dwóch utworów 'Black Rose Immortal' i 'To Bid You Farewell' z Morningrise. Trochę szkoda że na Ghost.. i Deliverance nieco odchodzą od wcześniejszych klimatów (zwłaszcza na Ghost... mnie wkurzają te rwane riffy), ale cały czas to jest porządna ostra muza z nieziemskim klimatem. Depresja, melancholia i agresja w jednym, nikt tak nie potrafi zagrać jak oni.
Napisano 19 Styczeń 200619 l owszem Ghost i Deliverance to już niby coś innego ale jednak dalej opeth, ale oni maja naszczęscie tak wiele dobrych utworów że zaczniesz się zachwycac jednymi to zapomnisz o tych którymi się wcześniej zachwycałeś i potem można je znów na nowo odkryć:D Swoją drogą nie wiem czemu ale strasznie mi się z nimi Paradaise lost kojaży, a niby tak odmienne gatunki
Napisano 19 Styczeń 200619 l Kupiłem sobie plyte Nightwisha żeby zobaczyć 'z czym to sie je' i musze powiedziec, że przynajmniej dla mnie jest to bardzo fajna muza. Warto posluchac
Napisano 19 Styczeń 200619 l Ostatnio wpadłem w manie słuchania oldschoolowych dzwięków z C64 POLECAM Potrzebny plugin do winampa: http://www.winamp.com/plugins/browse.php?search=yes&filter=C&query=sid No i oczywiście same tracki : http://www.c64.org/sidfind/ Stron z muzą z C64 jast masa. Super sprawa.
Napisano 19 Styczeń 200619 l Do ambienta dopisuje jeszcze archon satani, megaptere i mz42. Do gothika anatheme,theatre of tragedy i rodzime artrosis. Warto tez wspomniec o bathorym i cradle offilth. Z muzyklimatycznej wybieram joacelina pocka i sacret spiryt.
Napisano 19 Styczeń 200619 l anathema to nie gotyk!!!!! zapamiętaj raz na zawsze bo ktoś cię kiedyś za to zabije i może nawet zanim ja to zrobię :D no i poza tym wspominanie o bathorym i kredkach w jednym miejscu też jest nie za bardzo na miejscu;] bathory to moja miłość z dawnych lat, ambient jednak działa na mnie troszkę depresyjnie, nie mogę tego słuchać z uwagi na moje zdrowie psychiczne ;] mentaller - riverside wręcz przeciwnie, napawa mni energią do życia, w tej muzyce panuje tak piękne relaksująca wszechobecna harmonia że nie sposób się czymś przejmować jak w głośnikach leci Volte-face czy artificial smile ;]