Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 1k
  • Wyświetleń 194,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  piksar napisał:
poczekajcie na zlocie jak zobaczycie podwietlane progo, podwozie i klamki, czysty UV, jeszcze tylko dresik kupie i mam komplet

no właśnie i jeszcze ostatni szyk WIEŚsezonu- tarcze hamulcowe na wierzch musisz dać- zamontowane miedzy kapslami a felgami :D

Napisano

Jak ja bym chcial mieć samochód z napędem na tył...

Napisano
  • Autor
  Cytat
to kup sobie malucha lub poldasa

hahahahaha, Maluch ma duzo wspolnego z ferrari :D

Napisano

A voyager właśnie dzisiaj pocina do WORD-u w Legnicy :) Ciekawe, czy w ogóle wyjadę z placu ^^

Napisano

Miałem jakieś głupie przeczucie, że jako pierwszy odpiszesz :P

Jeszcze dzisiaj napisze na czym mnie ujeb*li ;)

Napisano

No w końcu 190km to nie jeszcze tak duzo.

Voyo- Nie zapniesz pasów i tak Ciebie obleją..;P

Napisano

to po co nosisz garniak :D

Dobra dobiłem do 10tys - teraz wybor auto czy motor?

Co myslicie o oplu tigrze?

Napisano

171 :)

nie majac kasy zle, majac jakas kase tez zle bo ciezko sie zabrac.

Napisano
  Cytat
Dobra dobiłem do 10tys - teraz wybor auto czy motor?
ostatnio zastanawiałem się co można za to w miare oryginalnego, nie odstaraszającego i przystępnego kupić i wyszło na prelude albo celice
Napisano
  pecet napisał:
ostatnio zastanawiałem się co można za to w miare oryginalnego, nie odstaraszającego i przystępnego kupić i wyszło na prelude albo celice

dobre wybory, ale FWD, albo max 4X4...może coś z RWD? Nie noo chociaz jak ma nie odstraszać, to się nie nadaje :D

a może...Audiczkę...np. "chatcha" A3, elegancja francja,jak na rodzinny segment, to całkiem mocne, no i klasa, a także w miarę tanie i się nie popsiuje (5latek jest jak nówka, mozna śmiało kupować, one poprostu na rynku wtórnym są tanie, bo przewyższają klasę kompaktów, to takie limuzynki w kompakcie-a wartość rezydualna zawsze szybko spada, jak coś dobre -o dziwo;))

co tam jeszcze...ale sportowe w ogóle jakieś? Czy takie neutralne? spalanie?osiągi?

dariusz napisał:

a ten jak zawsze swoje :D:D:D

już dawno GT2 weszło, a ten o tej 944:D-nie no joke, Dariusz, wiem,że Ty wiesz;P

a swoją drogą-baaaardzo chętnie, ale...spalanie...:/

a poza tym jak szaleć to szaleć i wogóle może na Corvettę C3 uzbierać :cool: :D

Napisano

A3 za 10tyś? chyba bez silnika ;) Nawet za 15 lepiej poszukać zadbanej 80 jak już chce sie audi

Napisano

a no jak do 10tys, to fakt-A3 nie przejdzie , chyba że pół A3 ;D:D:D

A może w takim razie, w lekko sportowym charakterze-Forda Probe? Za 10tysi to w bardzo dobrym stanie będzie, a on siemało psuje-w końcu ma wiecej komponentów od mazdy niż Forda;P Polecam generację II, 2.5 V6 (zdaje się że nawet doładowane...) z 93roku-mocna jednostka, lub 2.0 16 V-bardzo niezawodna jednostka:)

Napisano

Hindus- tigra to autko dla panienek :). za 10 hym moze Renault megane coupe napewno wieksze niz tigra albo no Fiat Coupe czyli ferrari dla ubogich i w odroznieniu od opla ma pelny ocynk przy rocznikach 94 i w gore czesci o ile to nie blacharka to wmiate tanie ale raczej na zamowienie wiec trzeba przewidywac zniszcenia ;)

Napisano

Dobra... a mi się zamarzył Garbus:). Zawsze podobały mi się te samochody.

Tylko czy faktycznie warto? Bo jednak chciałbym tym samochodem normalnie jeździć - i w mieście i na dłuższej trasie. Ile tak mniej więcej trzebaby przeznaczyć na taki samochód, żeby nie trzeba było w nim specjalnie dłubać i dało się przyzwoicie jeździć?

Napisano

trza by było zrobić swapa na porządniejszą i mocniejszą jednostkę a potem poprzerabiać ją, to wolnossak, więc nie będzie najtaniej...Grabowski feruje przeróbki "wzmacniające" za około 3-4tysie, a sam swap może pod dwa podejść, jeśli doły silnikowe by sie nie zgadzały i łapy trza by było przerabiać...no i nie wiadomo jak ze skrzynką...

ale przy już lepszej jednostce, podmodyfikowanej i wyremontowanej (nie ma miejsca na starą Sonde Lambda, czy stara i wydmuchaną uszczelkę pod głowicą, sparciałe przewody, stary akumulator, czy przesunięty rozrząd-wszystko musi być cacuś, zalane nowiutkim olejem etc...-w zasadzie nowiusia jednostka, za dwa tysie takąkupisz, swap może kosztować około tysiąca (jesli gdzies po znajomości...)

potem reszta...nowe hamule, układ zawieszenia do wzmocnienia-tu już zalezało by od tego jaki stan by był bryki, może trza by było też do blachy ze szpachelką podejść, napewno trza by było przejżeć całe zawiesznie i układ kierowniczy...jesli cos by nie pasiło-wymienic, podremontować;)

wnętrze to już kosmetyka, a w takich samochodach raczej robi się pod swój gust, w kanwie "classik", 70', 80's, czy hardcore tuning-ale fotele kubełkowe raczej nie pasują ;D:D:D

całośc by się plasowała tak 5-6tysi,żeby auto się dziarsko ruszało, nie było problemów i żeby robiło wrażenie:)

pozdrawiam:)

Napisano

Dzięki za szczegółową odpowiedź:) W sumie myślałem, że więcej kasy trzebaby władować. A co do tego swapa, to silniki jakie były seryjnie montowane typu 1300, 1400 nie dawałyby rady? Ostatecznie to nie ma być sportowa jzada:)

Napisano

hahaha Opel Tigra

a masz blondyne do środka ?

Auto dla panny tak jak ford KA, Corsa, Micra i Merc compressor

Napisano

piksar bo tigra to wsumie corsa tylko e troszke inaczej wyglada z zewnatrz :).

Purple no niewiem swap + blacharka + malowanko to napewno nie 5-6 klockow taki samochod jak garbus z rocznikow 60 czy 70 to juz naprawde nadaje sie do generalki by potem nie bawic sie ciagle w garazu

Napisano
  Lucas napisał:
Dzięki za szczegółową odpowiedź:) W sumie myślałem, że więcej kasy trzebaby władować. A co do tego swapa, to silniki jakie były seryjnie montowane typu 1300, 1400 nie dawałyby rady? Ostatecznie to nie ma być sportowa jzada:)

nieeeee no-jeśli 1.4 by był, to żyć nie umierac;)

w końcu to ma dostojnie jeździć, a nie smigać jak Porsche;)

hmmm...no ale wiesz jak to jest, żółw tez nie fajny, bo na ulicy zamiast go podziwiać, wszyscy będą bluzgać w jego stronę ;P

a tak generalka silnika, remont zawieszenia, tudzież usprawnienie+ buda, myślę że do 6tys. może sie zmieścić-tylkomówimy tu o normalnym stanie wyjściowym, a nie kompletnym szrocie z nadgnitą podłogą i zaawansowaną rudą ;)

Bzyku napisał:
Purple no niewiem swap + blacharka + malowanko to napewno nie 5-6 klockow taki samochod jak garbus z rocznikow 60 czy 70 to juz naprawde nadaje sie do generalki by potem nie bawic sie ciagle w garazu

przecie to też ne jest tak,że nikt od 70s, tego nie remontował, samochód by na chodzie nie był;) Mówie raczej o generalce auta na chodzie i w miare dobrym stanie, czyli remont typu profilaktyczny, a nie reanimacyjny;)

Jakby reanimować, to z 10k, lub więcej-to fakt...

Napisano

hehe-ciekawe co lepsze-garbus z jednostką od Porsche, czy stary, malutki VWsilniczek, ale opakowany w Porschową budę ;D:D:D

Napisano

ostatnio moja mala włoszka pojechala do chirurga plastycznego i przeszla maly facelifting do LE :) teraz to juz a parkowaniu na kraweznikach moge zapomniec calkowicie :/

coperes1hc6.jpg

coperes2mo1.jpg

Napisano

bzyku - ładne, pokaż siatkę :)

Zrobiony ze smakiem, świetnie utrzymany, hmmm... to pierwszy fiat kupę, który mi się jako tako podoba.

Napisano
  voyager napisał:
to pierwszy fiat kupę, który mi się jako tako podoba.

Ja jeszcze takiego nie spotkałem:)

Napisano

voyager powiem ze probuje go doprowadzic do stanu ale to idzie kaska ona miala przod wypadkowy i za nic nie moge spasowac maski z kierunkami kiedy juz mialem malowac przedni i tylni zderzak + progi to jakis debil mi kluczem porysowal bok :( narazie poszlo pasta tempo i polerka troszke zeszlo na masce tez jest eska wykonana przez ww. debila narazie tez zamaskowana tempo + woskiem koloryzujacym ale to musi pujsc do zrobienia.

Napisano
  • Autor

Bzyku: ehhh zyjesz renderami :) Ja tam w ogole o karoserie nie dbam, moge dac referki do scratch-maps

Napisano

a ja wogóle ze spóźnieniem, ale moge sie pochwalic ze za drugim zdalem, odebralem miesiac temu, a od 2,5 tygodnia jestem posiadaczem Beemwe 316i compact 1994.

lans bounce dres i dziewczyny, a tak naprawde to grunt ze tylnionapędówka i nic w nim po tych 2,5 tyg sie na razie nie sypie.

Napisano

ale sobie wynurbsowales auto, smerfastyczne :] i niezly undergroundowy background!

Napisano

a bleee-LPG do BMW to jak pięść do nosa...:/

będzie się sypać i to ostro...

chyba,że się wyda na to 6tysi w porządnej firmie,ale do 2tysięcy w warsztaciko-mechaniku,to skiepszczą instalkę-bo to cholernie trudna sprawa w tych brykach...