Rascal Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 Inicjatorem udzialu w bitwie jest Bhaal, tematem przewodnim wyścigu zostal Baja Champ ktory jest w jego posiadaniu, to wlasnie on jest odpowiedzialny za jego modeling. Jesli chodzi o mnie to bede maczal palce przy materialach, texturowaniu, oswietleniu oraz renderingu. Koncepcja sceny bedzie najprawdopodobniej taka iz przedstawia Baja Champ w trakcie wyscigu Off Road kiedy to przebija się przez przeszkode. A tak przedstawia sie pierwszy render.
Kris_R Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 Zapowiada się bardzo smakowicie! Może pomysł mało ciekawy.. szkoda, że nie uruchomicie trochę bardziej swojej wyobraźni, ale mam nadzieję, że wizualnie scenka tak powali, że nikt nię będzie marudził, że nudne :D
proszek Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 to moze ja pierwszy ;) fajny model, moze zarzucicie chlopaki jakis szkic jak to ma wygladac ;]
Leru Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 Rozumiem, że startujecie jako zespół ? Tak ? No to świetnie :) Witam w Bitwie, życzę powodzenia :)
Pionier Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 noooo bedzie sie dzialo :)! 3mam kciuki i powodzenia zycze. I tak jak poprzednik poprosilbym o szkic scenki. Pozdrawiam Pionier.
wooka Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 wow pojazd wyglada bardzo ciekawie. Bardzo przekonaujaca ilosc takich mechanicznych detali. Rzeczywiscie malo oryginalne, wlasciwie wielu na to narzekalo ze pojawia sie pojazdy, ale mam nadzieje ze jakos w ciekawy sposob wybrniecie z tej ze tak powiem oklepanej tematyki, a znajac wasze zdolnosci jestem pewien ze bedzie fajnie. pozdrawiam. i mam pytanie gdzie sie siedzi w tym pojezdzie, czy to taki sterowany :D ?
Loozack Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 to jest mało oryginalne ? ja tam nie widzę tu żadnych innych wyścigów off-road, w dodatku takimi pojazdami :) zapowiada się świetnie, a znając wasze umiejętności to finalnym renderem spowodujecie masowy szczękopad forumowiczów (i znowu w tv będą gadać o trzęsieniu ziemi w Polsce) pozdrawiam i życzę powodzenia :)
Rascal Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 Jesli chodzi o szkic to jeszcze nie ma takowego z tego wzgledu ze nie do konca wiemy jak bedzie scena wgladac... a pomysl ktory napisalem moze sie nieco zmienic, jesli cos innego nam wpadnie do glowy, startujemy jako zespol. Pojazd jest oczywiscie sterowany.
Bhaal Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 cieszymy się, że się wam podoba :) może koncepcja zostanie zmieniona finalnego obrazka. -Ukash- : to jest taki sterowany pojazd elektryczny, jeśli ktoś grał w Re-Volt to wie o czym mowa ;) Pzdr.
Sharp Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 że tak krotko się wyraze... ql! no i powedzenia zycze:)
wooka Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 Oj no racja rzeczewiscie teraz widze silniczek i antenke, wszystko jasne. ..wyszedlem na gupka... :) hehe no nic nie mniej nadal zycze powodzenia. A w Re-volta oczywiscie gralem :P a jeszcze jedno , pozwolcie ze zapytam. Ten samochodzik robicie z jakiegos planu czy tylko z glowy bo powiem ze jesli chodzi o wykonanie techniczne to wyglada bardzo w porzadku . Juz nawet nier chodzi o zawieszenie bo to wiadomo jak mniej wiecej ale i silniczek taki dosc profesjonalny i wogole jakos to sie tak trzyma fajnie kupy:):) A gdzie odbiornik i baterie, jakies serwo, jest pod korpusem? Bedzie to jakos widac? bo fajnei jak by bylo. chyba ze to jajowate z przodu to jest to.. w sensie servo? Pozdrawiam
Bhaal Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 hehe, tak się złożyło, że mam takie autko u siebie na półce :P baterie są mniej więcej w połowie autka (wystają), a silniczek to ten po prawej. Reszta jest w środku autka :)
wooka Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 oo no to fajowsko i tylko pozazdroscic takiego autka, ja mam w domu dwa samoloty :P Pozdrawiam
Falcrum Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 Bhaal....respekt stary! Potrafisz wymodelować naprawde genialne rzeczy. Świetny pomysł z tym ala Re-volt'owym klimatem...;) Powodzenia !! Pozdr
KoMic Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 w rzeczy samej slicznie wyglada, tylko mam jedno ale do resoru, te sprezyny sa za cieniutkie, wygladaja na straszliwie miekkie, sadzac po skoku chyba nei powinny byc az tak delikatne, co do reszty to full respekt piekny koncept,......... kurcze ale ze mnie mul, hehe przeciez to jest zabawka, odwoluje co pisalem o sprezynach, wszytko teraz jest git: ] pozdro
wooka Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 No ja juz sie bralem za klawiature zeby cie opitlolic, ale doczytalem i juz wporzadku:p A tak kosztem posta to odrazu spytam kiedy apdejty, juz nie moge sie doczekac?!
amigafan Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 Ciekawe dlaczego nie ma updatow - czekamy ! Obawiam sie jednak ze z ta produkcja bedzie tak jak z innymi Ich produkcjami - duzo szumu na poczatku a potem jakies wymowki, ze trudno, ze zasilacz, ze sie cos przeciaga. No ale tak jest jaksie robi duzo obietnic - nie da rady wszystkiego zrealizowac - mysle ze Panowie przesadzili i zbyt ambitnie porozpoczynali rozne "produkcje" - ale trzymam kciuki (aczkolwiek bedzie ciezko - i Oni juz o tym wiedza.)
Bhaal Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 lol, to nie była wymówka z zasilaczem. Skoro masz lepsze informacje to bardzo mi przykro. Poza tym kto powiedział, że nie zrobimy auta ?!? Spokojnie. A szumu nie narobiliśmy wokół Terranovy. Widze, że jesteś nowy i za bardzo nie wiesz jak wszystko wyglądało z filmem więc za bardzo prosiłbym Ciebie o niezabieranie głosu i osądzanie nas o coś i stawianie dziwnych zarzutów. Pracujemy non-stop nad projektami i jak narazie updaty są. Pokaż mi tutaj kto już swój model skończył. Bo my mamy gotowy.
Marcin Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 jais ubdate panowie ? ;] model jest juz dosyc stary wiec sie zapytam czy bedzie mial to samo nadwozie czy zmienicie ? http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=9491
Bhaal Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 stary ale jest :), raczej nadwozie będzie takie samo bo to z oryginału robione jest i niekce za bardzo zmieniać.
Kris_R Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 drogi amigafan. Nie wiem na jakiej podstawie snujesz takie przypuszczenia, ale faktycznie nie wiesz co mowisz... :) Jesli Twoim zdaniem chlopaki za wysoko postawili sobie poprzeczke to trudno... widocznie Ciebie przeraza mysl o zrobieniu takiego projektu. A to, ze oni stawiaja sobie wysoko poprzeczke, to juz lezy w ich naturze.. :) Nic na to nie poradzisz. Ambitne chlopaki i juz :D Mam nadzieje, ze bardzo mocno i bardzo pozytywnie sie zdziwisz. A z zasilaczem to prawda.
Marcin Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 no to mam nadzieje na poobklejany body na grubo naklejkami ... ubrudzony blotem itp ;] a jak z pomyslem na scene ? maxie juz cos ?
Bhaal Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 właśnie nie wiem czy dać body z naklejkami czy lepiej pokazać bebechy :) ale błoto będzie na bank. Kalen coś prawdopodobnie narysuje ale właśnie ma egzaminy (jutro ostatni) i będzie miał czas na rysowanie.
kozioo Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 Przecież te autka mają karoserie z lexanu - nic nie stoi na przeszkodzie, aby czesc byla pomalowana, a częsć transparentna - wszyscy będą zadowoleni ;)
amigafan Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 Kris_r : to prawda, tyle produkcji w toku przeraza mnie - dla mnie takie cos byloby absolutnie nie do wykonania. Nie chcialbym zebys odebral tamtego posta jako cos niemilego - absolutnie nie . Tak , mam nadzieje ze sie wszyscy pozytywnie zdziwimy - chodzilo mi tylko o to , ze taka bitwa 3D, ograz duza animowana produkcja 3D, i film z wstawkami 3D to naprawde sporo do roboty - i nie wszystkim starczyloby zapalu, czasu, checi , umiejetnosci itp. Ale to naprawde nie mialo byc niemile! Panowie do pracy i czekamy na updaty ! :)
Bhaal Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Wątek troche podumarł więc go ratuje :P test taki mały wrzucam, takei otoczenie wymęczyłem, gdzie chyba będzie autko :P
kozioo Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Mogłeś sie bardziej postarać ;) Ta ucięta roslinka (pomiedzy chodnikiem a progiem) nie wygląda dobrze ;)
Bhaal Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 hehe, to test :) ogólny wgląda, spoko, biore się za eliminowanie bugów :P
Bhaal Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 krzaczora albo wymaże w shopie albo zasłonie autkiem jakoś :P zmieniłem też troszke oświetlenie, trzeba poexperymetnowac troche z innym światełkiem :P
kozioo Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 Hmmm.. Jak na razie to bardzo mało dynamicznie. Zupełnie nie kojarzy mi się z wyscigiem.
slayer2004 Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 Wow. Scenka zrobiona świetnie. Na pierwszy rzut( i drugi) oka wydląda ak zdjęcie ;)
Bhaal Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 hm.. faktycznie mało dynamiczna :P postaram się coś może z nią zrobić.Tak, to jest 3D, wczoraj wydłubałem coś takiego
jaras Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 sam obrazek bardzo fajny ... ale ja miałem inną wizję tej sceny - np. stroma uliczka, jakieś schody i pędzący samochodzik lecący w powietrzu (z tych właśnie schodów) za nim jakiś inny samodzik goniący go, a całe otoczenie z lekkim motion blurem pozdrawiam
RA Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 kurcze :/ myslalem, ze to jest zdjecie... moj swiatopoglad pograza sie w otchlani...
bojar Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 nom piekny renderek mozna sie pomylic :) i potknac o ten kraweznik :) az milo byloby na nim usiasc i wypic piwko :)
Tinek Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 od poczatku wydawało mi sięze ta pracka może być w człówce....i aż ślinę musiałem wylewac z klawiatury po pierwszym screenie..... ale chciałbym tej śliny jeszcze natoczyć trochę....a wy nei dajecie mi ku temu powodów.... o większy zatem progress proszę...i więcej screenów...
Loozack Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 nie no, jesli finalny render będzie na schodach to się załamę :( pomijając to, że są świetnie wyrenderowane (też myślałem, że to zdjęcie) to jakoś nie mają w sobie nic z dynamiki, ja bym finalny render widział na słonecznej plaży, gdzie dwa pojazdy własnie wyskoczyły z wydmy i są w powietrzu, a za nimi jest smuga piachu :D w tle może być widoczna jakaś "widownia" (stojący ludzie ew. opalające się laski), albo goście z radiem (RC oczywiście a nie RMF FM), no... to tyle moich pomysłów :> pozdrawiam P.S. o, to już mamy dwa pojazdy, jeszcze tylko plaży brakuje ;)
Bhaal Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 spoko, coś się może uda jeszcze zmienić z otoczeniem :P, jutro podumam nad zmianą otoczenia :) dziś postaram się otexturować autko, pzdr.
Rascal Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 Bhaal prawie skonczyl etap texturowania, pozostaly lekkie poprawki.
RA Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 Loozak A teksturki calkiem fajne... Kola, jako ogol mi nie podchodza (opony i elementy plastikowe), ale to moze byc wina swiatla badz ujecia...Tyle mojego gledzenia :) pozdrawiam
Bhaal Napisano 3 Maj 2005 Napisano 3 Maj 2005 finał by był gdyby mój kompan mniej imprezował a więcej pracował :/
Rekomendowane odpowiedzi