Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Ostatnio tak sobie pomy艣la艂em 偶e m贸j ci臋偶ki cd-walkman zamienie na malutkie i leciutkie pude艂eczko jakim jest odwarzacz mp3, i pierwsze co zrobi艂em to uda艂em si臋 na allegro oczywi艣cie...

Tam znalaz艂em takie modele jak creative, kt贸re ma wi臋kszo艣膰 moich kumpli, oraz takie jak digital mp3 player, albo takie z podzespo艂ami firmy Samsung .

Zastanawia艂em si臋 czy te ostatnie s膮, 偶e tak powiem jakim艣 shitem co si臋 niszczy po miesi膮cu czy jako艣 tak? Czy w og贸le ma jakie艣 wi臋ksze wady?

Z g贸ry dzi臋kuje za odpowiedz.

• Odpowiedzi 57
  • Wy艣wietle艅 5,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mam creative muvo 128 mb (ten z wyswietlaczem) i musze powiedziec ze jest bardzo dobry. sluchawki swietnej jakosci pod wzgledem dzwieku, slabe pod wzgledem wytrzymalosci (kabelki przestaly mi kontaktowac po 3 miesiacach:/), player ma jeszcze dyktafon ale troche slabej jakosci jezeli chcemy nagrywac cos z dalsza, z bliska jest nawet ok. Co do samej muzyki to wszystko chodzi pieknie (muvo ma jeszcze bodajze 5 equalizerow), nie ma zadnych szumow, zaklocen itp. Zaleta odtwarzacza jest tez to ze jest bardzo lekki (praktycznie sama bateria tylko tam cos wazy :]), nie mialem stycznosci z innymi mp3playerami ale z opinii innych modele muvo creativa sa chyba najlepsze pod wzgledem cena/jakosc.

Napisano

Ja jestem nieszcz臋艣liwym posiadaczem tego czego艣 co nazywa si臋 digital mp3 player i szczerze ci go odradzam lepiej do艂贸偶 troche kasy i zainwestuj w creative'a. Najgorsze jest to, 偶e ten player sami sie wy艂膮cza i to nie wiadomo dlaczego nawet po za艂adowniu nowych baterii, poza tym zatyczka na z艂膮cze usb szybko si臋 wyrabia i 艂atwo j膮 zgubi膰 co mi si臋 zreszt膮 zdarzy艂o po 2 tygodniach. A te 8-10 godziny grania na jednej baterii to tylko pobo偶ne 偶yczenie producenta.

Napisano

Apple ipod? czy jak to sie tam nazywa ;] 20 gb za 2000 pln

ja mam jakis niefirmowy na cd i chodzi swietnie, czyta nawet ogg i inne takie

Napisano
  • Autor

Wielkie dzi臋ki.

Odtwarzacze z karaoke. Nie mieli co wymy艣le膰.

My艣la艂em jeszcze o ipod mini ale i to cholerstwo strasznie drogie i ma tylko 4 gb...

Napisano

Ja mam p艂ytowy Panasonica i sprawuje si臋 bardzo dobrze, tylko te gabaryty.... :]

Co do Samsung贸w, nie wiem jak z tymi ma艂ymi mp3 playerami ale p艂ytowy mojego brata, mimo i偶 ma dobr膮 jako艣膰 dzwi臋ku i wszystkie potrzebne opcje to jako艣 szybko zacz膮l si臋 psu膰 - najpierw ekran, niedawno ca艂a p艂yta g艂贸wna, przez co podczas pracy na zasilaczu potrafi nie藕le wariowa膰.

Napisano

Chc臋 kupi膰 mp3 playera, z pami臋ci膮 ...512mb.

Na rynku jest pe艂no modeli, jaki byscie polecili?

Moge wydac ~250z艂.

Musle ze bedziecie W STANIE udzieli膰 mi porady, z uwagi na to i偶 na rynku sa one bardzo popularne...

:cool:

Napisano

s艂ochajcie nie wiem co si臋 sta艂o... stworzy艂em temat "Jaka Mp3'ka" [ten post powyzej] , temat znikna艂, i pojawi艂 sie w tym dziale :d

Napisano

Nicon: mo偶e porwali go kosmici?

osobi艣cie polecam mojego ma艂ego "noname'a" z napisem Laser :D

g艂贸wnie u偶ywam go jako Pendrive'a ale s艂uchanie muzyki tez wchodzi w gr臋 :D

Napisano

To potrzebujesz to radio czy nie? :)

Bo bez radia to iPod Shuffle. :D

Napisano

osobiscie mam creative muvo tx fm -- jedynie 128 Mb. Jak go kupowalem to bylo duzo ;) jestem bardzo zadowolony -- bo jest maly i na baterii gra ok 15h -- osobiscie polecam odtwarzacze na baterie bo jak sa ladowane np przez usb -- to jak gdzies ci braknie kompa to nie posluchasz :) co wazne to creative jest wykrywany przez kazdego kompa jako dysk wymienny co ulatwia sprawe zgrywania materialow np na uczelni... i nie trzeba kabli bo jest jak pendrive :) oo i jeszcze zeby go zachwalic to radio fajnie chodzi i gra glosno bo kiedys mialem thomsona lyre(jeden z pierwszych mp3) to w trakcie jazdy autobusem nie bylo slychac muzyki:) -- ehhh ale sie rozpisalem ;) powodzenia w szukanie sprzetu dla siebie :)

Napisano

hmmm... Zen Nono Plus, jest za drogi [ model 512mb = 420z艂 ]...

DMP FX100 512mb, jest fajny ale nie ma radia ni dyktafonu... [315z艂]

Nie wiem co kupic, musi to by膰 creative bo inne to taki shit ze szkoda gada膰, koledze po miesi膮cyu zupe艂nie odmowi艂 jakis "DIGITAL mp3player..."

Napisano

Ja tez chcialem sobie kupic mp3 ale kuzyn mi pokazal na allegro odtwarzacze mp4. Sa praktycznie w te samej cenie, maja wyekszy wyswetlacz i lepsze baterie.

Co o nich sadzieice oplaca sie takie cos kupic?

Napisano

mp4 ... fajny bajer :) ale jesli kupisz bezfirmowca co nanic ten wyswietlacz kolorowy i mozliwosc ogladania filmow :) -- wyswietlacze sa tak male ze nic na nich nie widac :) za dobry sprzet niestety trzeba dac ok 1000 zl :/ skoro cie stac - to zabawki sa niezle :)

Napisano

zeczywiscie widzia艂em te mp4ki, ale te filmiki s膮 naprawde s艂abej jako艣ci... 24fps-ow nie zobaczysz chyba...

90% na llegro to bezfirmowce , zdziwi艂em si臋 jak zobaczy艂em 512mb + dyktafon+gry+co艣tamcostamcostam za 200z艂 :D

do mnie juz leci Creative DMP FX100 !!! :P [ zwyk艂a mp3ka, bez dyktafonu,bez radia 512MB, za 315z艂, ALE ZA TO JAKA JAKO艢膯!!! [szcunek]

Napisano

no raz widzialem na allegro mp4 bezfirmowca ktory mial ekran 2,5", 1 GB pamieci, odtwarzanie filmow w divx bez konwersji do jakichs tam dziwnych formatow. kosztowal chyba 480zl. Ja znim mnie kuzyn rozkojarzyl mialem na oku creativa Muvo 1 GB ale teraz nie wiem co kupie. Podoba mi sie to w mp4 ze maja zwylky akumulator i nie trzeba sie bawic w baterie.

Napisano

e... tam bawi膰- 1bateryjka i 17h s艂ochania... :=)

Przyszed艂 dzisiaj moj dmp FX100[creative] zajebi艣cie wygl膮da, bardzo lekki i fajniusi..:) super menu.

Do tego swietna jakos slochania.

Jedyne zastrzezenie ze slochawki sa nieco zadlogie xD

Napisano

Mam juz mojego iPoda G4, jest super. 20gb zawsze moga sluzyc jako mass storage, kocham ten odtwarzacz...

Napisano

Ja mam creative Zena touch tez z 20gb i jestem bardzo zadowolony, ale sluchawki polecam odrazu zmienic, bo nie sa mocna strona creativa, a 20 Gb to jak maly twardziel wiec mozna wrzucic sobie wszystko ;)

Napisano

Jako ze wiosna niebawem zawita, czas wreszcie wskoczyc po zimowym przestoju na rower i powrocic do normalnosci na jaka czekalem z utesknieniem.

Tak wiec nosze sie z zamiarem nabycia mp3 playera aby uprzyjemnic sobie rowerowe wycieczki, w sumie biore te dwa modele pod uwage Sony i iPOD wersja Nano. Mial ktos z nimi doczynienia? swoja droga w wiekszosci sie spotykam z fanatycznymi opiniami userow iPOD'a tak wiec raczej preferowalbym normalna opinie :-)

comp1te.jpg

Napisano

Mam iPoda G4, ale roznica jest chyba tylko w wielkosci dysku i inne zlacza sa. Chcesz to pytaj!

Napisano

iPody - ciekawa rzecz, ale raczej wybieralbym Soniaka - po co Ci duzy wyswietlacz w iPodzie do przejazdzek rowerowych? Zbedny bajer ihmo ;], a i taki wyswietlacz pobiera wiecej energi :).

Napisano

jest iluminowany wiec mniej zzera, do tego mozesz sobie regulowac jak dlugo on swieci, bez przesady, moj trzyma dwa dni grania

Napisano

Bo bez radia to iPod Shuffle. :D

Jestem za , fajnie sie go modeluje. :D

Napisano
hmm i czy nie lepiej qpic komorke z mp3 plejerem?

Ja mam Nokie 6670 z mp3 playerkiem - nie narzekam ;p

Napisano

nom ja teraz tez wskoczylem w mp3 w telefonie -- jakis czas temu zakupilem SE d750 przy aneksie do umowy abonamentowej -- przyznam nawet ze sprzedalem mojego creativa bo fonik gra na tyle dobrze(sony mega bass) ze nie oplacalo mi sie miec 2 takich zabawek. Powiem jeszcze tyle ze przy moim uzywaniu - jakies foto, gry - ok 1.5h dziennie muza --- trzyma srednio 4 dni wiec nie jest zle :) ----- karta 64Mb :/ -- ale juz czekam na 512 :D

acha -- i jest radio z rdsem :D:D -- bardzo fajna sprawa :)

Napisano

Cze艣膰, wpad艂o mi troszke kasy i zastanawiam sie nad zakupem jakiego艣 odtwaracza. Zawsze milej sie jedzie poci膮giem, a ponadto moge uszcz臋艣liwi膰 z艂odzieja. Tak偶e same plusy tylko mam dylemat, bra膰 co艣 firmowego? czy mo偶e jakie艣 "co艣" z kolorowym wyswietlaczem. Og贸lnie moge przeznaczyc do 300 z艂. Wynalaz艂em co艣 takiego:

http://www.allegro.pl/item104708044_mp3_samsung_yp_u1_zajrzyj_.html

http://www.allegro.pl/item104605340_mp4_mp3_1gb_video_photo_mp3_radio_hit_najtaniej.html

Napisano

fajnie ca艂kiem to to gra ;] obs艂uga te偶 prosta i intuicyjna. chyba za tak膮 kase warto...aaale ja i tak polecam ipoda, chocia偶 s膮 troche dro偶sze

Napisano

NIe polecam- jakosc dzwieku jest zrabana- slychac dziwne szumy i trzaski, a bas jest z deka zamulony. Ja jestem zwolennikiem odtwarzaczy Sony, i jesli chcesz cos w podobnych cenach, to wlasnie poszperalbym w ich produktach.

Napisano

no ja mam ipoda 2 generacji i sobie bardzo chwale. niestety s艂uchawki po pewny czasie wysiadaj膮.

Napisano

iPod classic fajna sprawa, duzo muzyki, filmow i zdjec mozna zgrac a jakosc dzwieku bardzo dobra a poza tym iPod sie tak nie psuje szybko :)

Ewentualnie iPhone :)

Napisano

Zune jest fajny. Niekt贸rych mog膮 tylko odrzucac gabaryty, choc ja nie narzekam.

Pozatym iPoda mo偶na kupic w sklepie, a Zune'a nie. ;)

Napisano

ja tez naleze do ipodowcow ale jakos go tak bardzo nie uzywam, ostnio wywalilem sie z nim na desce i jeszcze dziala, ale oczywiscie ze polecam jest swietny bo czarny, mozna ogladac na nim filmy przez 2godziny i slucha stomilonow empetrojek i ogladac zjdecia.

Napisano

Kilka miesi臋cy temu kupi艂em mp3 'odys' z radiem. s艂uchaweczki po 2 m-cach odmowi艂y pos艂ugi, tydzie艅 temu posz艂o gniazdo (dos艂ownie - do wewn膮trz). Do przenoszenia danych si臋 nadaje. Wymieni艂em na lepszy model tej samej firmy (r贸wnie偶 z radiem - ale tym razem... radio by艂o w pude艂ku jako gad偶et do s艂uchawek XD ). 2 razy dokona艂em eksploatacji w/w urz膮dzenia, ka偶da nast臋pna pr贸ba uruchomienia ko艅czy艂a si臋 wy艣wietlaniem logo i... tak ju偶 zostaje - jedyna mo偶liwa metoda to wyj臋cie baterii.

Og贸lnie urz膮dzenie oceniam pozytywnie - nie ma problem贸w ze zwrotem urz膮dzenia ;)

P.S.: Radyjko do艂膮czone do "nowszego" modelu nie ma funkcji sterowania g艂o艣no艣ci膮 xD

Napisano

Ja polecam iToucha, 8 giga w zupelnosci mi starcza:) wifi rozniez bardzo sie przydaje... pozatym to po odpowiednim skonfigurowaniu, bardziej robi sie z niego PDA. Jednak jak mialbym teraz go brac ponownie to poczekalbym troche, az dotra do nas tez w wersji 1.1.3 ,ktora maja wgrane aplikacje z iphone. ja mam wersje wczesniejsza i za upka musze placic 2o zielonych, ot taka polityka ala M$

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci