Napisano 27 Luty 200520 l Ostatnio tak sobie pomyślałem że mój ciężki cd-walkman zamienie na malutkie i leciutkie pudełeczko jakim jest odwarzacz mp3, i pierwsze co zrobiłem to udałem się na allegro oczywiście... Tam znalazłem takie modele jak creative, które ma większość moich kumpli, oraz takie jak digital mp3 player, albo takie z podzespołami firmy Samsung . Zastanawiałem się czy te ostatnie są, że tak powiem jakimś shitem co się niszczy po miesiącu czy jakoś tak? Czy w ogóle ma jakieś większe wady? Z góry dziękuje za odpowiedz.
Napisano 27 Luty 200520 l Ja sobie kupuje to niedlugo http://sklep.apple.pl/cgi-bin/WebObjects/AppleStore.woa/1/wo/MRt0R4ZebaUJZTximvww80/0.0.1.3.25.0.1.0.5.1.1 swietna sprawa i w 1gb zmiesci sie bardzo duzo mp3, jest bardzo maly i to tez na + no i nie drogi :P
Napisano 27 Luty 200520 l mam creative muvo 128 mb (ten z wyswietlaczem) i musze powiedziec ze jest bardzo dobry. sluchawki swietnej jakosci pod wzgledem dzwieku, slabe pod wzgledem wytrzymalosci (kabelki przestaly mi kontaktowac po 3 miesiacach:/), player ma jeszcze dyktafon ale troche slabej jakosci jezeli chcemy nagrywac cos z dalsza, z bliska jest nawet ok. Co do samej muzyki to wszystko chodzi pieknie (muvo ma jeszcze bodajze 5 equalizerow), nie ma zadnych szumow, zaklocen itp. Zaleta odtwarzacza jest tez to ze jest bardzo lekki (praktycznie sama bateria tylko tam cos wazy :]), nie mialem stycznosci z innymi mp3playerami ale z opinii innych modele muvo creativa sa chyba najlepsze pod wzgledem cena/jakosc.
Napisano 28 Luty 200520 l Ja jestem nieszczęśliwym posiadaczem tego czegoś co nazywa się digital mp3 player i szczerze ci go odradzam lepiej dołóż troche kasy i zainwestuj w creative'a. Najgorsze jest to, że ten player sami sie wyłącza i to nie wiadomo dlaczego nawet po załadowniu nowych baterii, poza tym zatyczka na złącze usb szybko się wyrabia i łatwo ją zgubić co mi się zresztą zdarzyło po 2 tygodniach. A te 8-10 godziny grania na jednej baterii to tylko pobożne życzenie producenta.
Napisano 28 Luty 200520 l Apple ipod? czy jak to sie tam nazywa ;] 20 gb za 2000 pln ja mam jakis niefirmowy na cd i chodzi swietnie, czyta nawet ogg i inne takie
Napisano 28 Luty 200520 l Cichy, czy chodzi o ten DIGITAL MP3 512 MB WAVE http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43480308??
Napisano 28 Luty 200520 l Autor Wielkie dzięki. Odtwarzacze z karaoke. Nie mieli co wymyśleć. Myślałem jeszcze o ipod mini ale i to cholerstwo strasznie drogie i ma tylko 4 gb...
Napisano 28 Luty 200520 l tez mam muvo i jest ok. bardzo porzadnie zrobiony ale polecam http://www.iriver.pl/ ...klasa...ostatno stanialy a przy obecnym kursie dolara mozna miec taka zabawke calkiem tanio
Napisano 1 Marzec 200520 l Ja mam płytowy Panasonica i sprawuje się bardzo dobrze, tylko te gabaryty.... :] Co do Samsungów, nie wiem jak z tymi małymi mp3 playerami ale płytowy mojego brata, mimo iż ma dobrą jakość dzwięku i wszystkie potrzebne opcje to jakoś szybko zacząl się psuć - najpierw ekran, niedawno cała płyta główna, przez co podczas pracy na zasilaczu potrafi nieźle wariować.
Napisano 8 Luty 200619 l Chcę kupić mp3 playera, z pamięcią ...512mb. Na rynku jest pełno modeli, jaki byscie polecili? Moge wydac ~250zł. Musle ze bedziecie W STANIE udzielić mi porady, z uwagi na to iż na rynku sa one bardzo popularne... :cool:
Napisano 9 Luty 200619 l słochajcie nie wiem co się stało... stworzyłem temat "Jaka Mp3'ka" [ten post powyzej] , temat zniknał, i pojawił sie w tym dziale :d
Napisano 9 Luty 200619 l Nicon: może porwali go kosmici? osobiście polecam mojego małego "noname'a" z napisem Laser :D głównie używam go jako Pendrive'a ale słuchanie muzyki tez wchodzi w grę :D
Napisano 9 Luty 200619 l Co powiecie o tym ??? świetnie wygląda jak na moj gust, ale ma mało FunkCji... Cena ~300-320zł-Chodzi mi oczywiscie o model [512mb] Ale to creative. http://pl.europe.creative.com/products/product.asp?category=213&subcategory=216&product=13785
Napisano 9 Luty 200619 l osobiscie mam creative muvo tx fm -- jedynie 128 Mb. Jak go kupowalem to bylo duzo ;) jestem bardzo zadowolony -- bo jest maly i na baterii gra ok 15h -- osobiscie polecam odtwarzacze na baterie bo jak sa ladowane np przez usb -- to jak gdzies ci braknie kompa to nie posluchasz :) co wazne to creative jest wykrywany przez kazdego kompa jako dysk wymienny co ulatwia sprawe zgrywania materialow np na uczelni... i nie trzeba kabli bo jest jak pendrive :) oo i jeszcze zeby go zachwalic to radio fajnie chodzi i gra glosno bo kiedys mialem thomsona lyre(jeden z pierwszych mp3) to w trakcie jazdy autobusem nie bylo slychac muzyki:) -- ehhh ale sie rozpisalem ;) powodzenia w szukanie sprzetu dla siebie :)
Napisano 10 Luty 200619 l hmmm... Zen Nono Plus, jest za drogi [ model 512mb = 420zł ]... DMP FX100 512mb, jest fajny ale nie ma radia ni dyktafonu... [315zł] Nie wiem co kupic, musi to być creative bo inne to taki shit ze szkoda gadać, koledze po miesiącyu zupełnie odmowił jakis "DIGITAL mp3player..."
Napisano 14 Luty 200619 l Ja tez chcialem sobie kupic mp3 ale kuzyn mi pokazal na allegro odtwarzacze mp4. Sa praktycznie w te samej cenie, maja wyekszy wyswetlacz i lepsze baterie. Co o nich sadzieice oplaca sie takie cos kupic?
Napisano 14 Luty 200619 l mp4 ... fajny bajer :) ale jesli kupisz bezfirmowca co nanic ten wyswietlacz kolorowy i mozliwosc ogladania filmow :) -- wyswietlacze sa tak male ze nic na nich nie widac :) za dobry sprzet niestety trzeba dac ok 1000 zl :/ skoro cie stac - to zabawki sa niezle :)
Napisano 15 Luty 200619 l zeczywiscie widziałem te mp4ki, ale te filmiki są naprawde słabej jakości... 24fps-ow nie zobaczysz chyba... 90% na llegro to bezfirmowce , zdziwiłem się jak zobaczyłem 512mb + dyktafon+gry+cośtamcostamcostam za 200zł :D do mnie juz leci Creative DMP FX100 !!! :P [ zwykła mp3ka, bez dyktafonu,bez radia 512MB, za 315zł, ALE ZA TO JAKA JAKOŚĆ!!! [szcunek]
Napisano 15 Luty 200619 l no raz widzialem na allegro mp4 bezfirmowca ktory mial ekran 2,5", 1 GB pamieci, odtwarzanie filmow w divx bez konwersji do jakichs tam dziwnych formatow. kosztowal chyba 480zl. Ja znim mnie kuzyn rozkojarzyl mialem na oku creativa Muvo 1 GB ale teraz nie wiem co kupie. Podoba mi sie to w mp4 ze maja zwylky akumulator i nie trzeba sie bawic w baterie.
Napisano 16 Luty 200619 l e... tam bawić- 1bateryjka i 17h słochania... :=) Przyszedł dzisiaj moj dmp FX100[creative] zajebiście wygląda, bardzo lekki i fajniusi..:) super menu. Do tego swietna jakos slochania. Jedyne zastrzezenie ze slochawki sa nieco zadlogie xD
Napisano 16 Luty 200619 l Mam juz mojego iPoda G4, jest super. 20gb zawsze moga sluzyc jako mass storage, kocham ten odtwarzacz...
Napisano 24 Luty 200619 l Ja mam creative Zena touch tez z 20gb i jestem bardzo zadowolony, ale sluchawki polecam odrazu zmienic, bo nie sa mocna strona creativa, a 20 Gb to jak maly twardziel wiec mozna wrzucic sobie wszystko ;)
Napisano 14 Kwiecień 200618 l Jako ze wiosna niebawem zawita, czas wreszcie wskoczyc po zimowym przestoju na rower i powrocic do normalnosci na jaka czekalem z utesknieniem. Tak wiec nosze sie z zamiarem nabycia mp3 playera aby uprzyjemnic sobie rowerowe wycieczki, w sumie biore te dwa modele pod uwage Sony i iPOD wersja Nano. Mial ktos z nimi doczynienia? swoja droga w wiekszosci sie spotykam z fanatycznymi opiniami userow iPOD'a tak wiec raczej preferowalbym normalna opinie :-)
Napisano 14 Kwiecień 200618 l Mam iPoda G4, ale roznica jest chyba tylko w wielkosci dysku i inne zlacza sa. Chcesz to pytaj!
Napisano 14 Kwiecień 200618 l iPody - ciekawa rzecz, ale raczej wybieralbym Soniaka - po co Ci duzy wyswietlacz w iPodzie do przejazdzek rowerowych? Zbedny bajer ihmo ;], a i taki wyswietlacz pobiera wiecej energi :).
Napisano 14 Kwiecień 200618 l jest iluminowany wiec mniej zzera, do tego mozesz sobie regulowac jak dlugo on swieci, bez przesady, moj trzyma dwa dni grania
Napisano 14 Kwiecień 200618 l moge zapytac ile mniej wiecej kosztuje taka przyjemnosc? hmm i czy nie lepiej qpic komorke z mp3 plejerem ? nie znam sie ale to taka sugestia
Napisano 14 Kwiecień 200618 l RA napisał: Bo bez radia to iPod Shuffle. :D Jestem za , fajnie sie go modeluje. :D
Napisano 14 Kwiecień 200618 l KLICEK napisał: hmm i czy nie lepiej qpic komorke z mp3 plejerem? Ja mam Nokie 6670 z mp3 playerkiem - nie narzekam ;p
Napisano 14 Kwiecień 200618 l nom ja teraz tez wskoczylem w mp3 w telefonie -- jakis czas temu zakupilem SE d750 przy aneksie do umowy abonamentowej -- przyznam nawet ze sprzedalem mojego creativa bo fonik gra na tyle dobrze(sony mega bass) ze nie oplacalo mi sie miec 2 takich zabawek. Powiem jeszcze tyle ze przy moim uzywaniu - jakies foto, gry - ok 1.5h dziennie muza --- trzyma srednio 4 dni wiec nie jest zle :) ----- karta 64Mb :/ -- ale juz czekam na 512 :D acha -- i jest radio z rdsem :D:D -- bardzo fajna sprawa :)
Napisano 17 Maj 200618 l Cześć, wpadło mi troszke kasy i zastanawiam sie nad zakupem jakiegoś odtwaracza. Zawsze milej sie jedzie pociągiem, a ponadto moge uszczęśliwić złodzieja. Także same plusy tylko mam dylemat, brać coś firmowego? czy może jakieś "coś" z kolorowym wyswietlaczem. Ogólnie moge przeznaczyc do 300 zł. Wynalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item104708044_mp3_samsung_yp_u1_zajrzyj_.html http://www.allegro.pl/item104605340_mp4_mp3_1gb_video_photo_mp3_radio_hit_najtaniej.html
Napisano 17 Maj 200618 l jeszcze znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item103572356_monolith_mx_7010_czarny_512mb_wysylka_gratis_.html jakaś nieznana firma ale gustownie wygląda :) klicuś --> ;) -------------------------------------------------------- edit: jak nikt mi nic nie nagada na tego monolith'a (link powyżej) to chyba go biore :)
Napisano 17 Maj 200618 l ja ma cos takiego : 1GB , fm, shuffle odtwazranie i gitara:]. jestem b. zadowolony... za 180zl. kupilem.
Napisano 15 Styczeń 200817 l Szukam mptrójki coby miała przynajmniej 8GB pamięci. Co byście miśqi polecili? opyla się brać coś takiego? http://allegro.pl/item293362754_30gb_mp3_wma_dyktafon_fotki_lcd_65_tys_nowy.html
Napisano 15 Styczeń 200817 l fajnie całkiem to to gra ;] obsługa też prosta i intuicyjna. chyba za taką kase warto...aaale ja i tak polecam ipoda, chociaż są troche droższe
Napisano 15 Styczeń 200817 l NIe polecam- jakosc dzwieku jest zrabana- slychac dziwne szumy i trzaski, a bas jest z deka zamulony. Ja jestem zwolennikiem odtwarzaczy Sony, i jesli chcesz cos w podobnych cenach, to wlasnie poszperalbym w ich produktach.
Napisano 16 Styczeń 200817 l hmm właściwe to ipody są w tej samej cenie http://allegro.pl/item295779106_ipod_nano_8gb_classic_nowe_gwarancja_zafoliowane.html dobre to jest? albo taki o http://allegro.pl/item297235605_super_ipod_apple_video_30gb_dobra_cena_polecam_.html 20 stopniowy equalizer kusi :P
Napisano 16 Styczeń 200817 l no ja mam ipoda 2 generacji i sobie bardzo chwale. niestety słuchawki po pewny czasie wysiadają.
Napisano 16 Styczeń 200817 l iPod classic fajna sprawa, duzo muzyki, filmow i zdjec mozna zgrac a jakosc dzwieku bardzo dobra a poza tym iPod sie tak nie psuje szybko :) Ewentualnie iPhone :)
Napisano 16 Styczeń 200817 l Zune jest fajny. Niektórych mogą tylko odrzucac gabaryty, choc ja nie narzekam. Pozatym iPoda można kupic w sklepie, a Zune'a nie. ;)
Napisano 16 Styczeń 200817 l ja tez naleze do ipodowcow ale jakos go tak bardzo nie uzywam, ostnio wywalilem sie z nim na desce i jeszcze dziala, ale oczywiscie ze polecam jest swietny bo czarny, mozna ogladac na nim filmy przez 2godziny i slucha stomilonow empetrojek i ogladac zjdecia.
Napisano 16 Styczeń 200817 l Kilka miesięcy temu kupiłem mp3 'odys' z radiem. słuchaweczki po 2 m-cach odmowiły posługi, tydzień temu poszło gniazdo (dosłownie - do wewnątrz). Do przenoszenia danych się nadaje. Wymieniłem na lepszy model tej samej firmy (również z radiem - ale tym razem... radio było w pudełku jako gadżet do słuchawek XD ). 2 razy dokonałem eksploatacji w/w urządzenia, każda następna próba uruchomienia kończyła się wyświetlaniem logo i... tak już zostaje - jedyna możliwa metoda to wyjęcie baterii. Ogólnie urządzenie oceniam pozytywnie - nie ma problemów ze zwrotem urządzenia ;) P.S.: Radyjko dołączone do "nowszego" modelu nie ma funkcji sterowania głośnością xD
Napisano 17 Styczeń 200817 l Ja polecam iToucha, 8 giga w zupelnosci mi starcza:) wifi rozniez bardzo sie przydaje... pozatym to po odpowiednim skonfigurowaniu, bardziej robi sie z niego PDA. Jednak jak mialbym teraz go brac ponownie to poczekalbym troche, az dotra do nas tez w wersji 1.1.3 ,ktora maja wgrane aplikacje z iphone. ja mam wersje wczesniejsza i za upka musze placic 2o zielonych, ot taka polityka ala M$