Felix Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 witam wszystkich po bardzo długiej przerwie postanowiłem w końcu coś zrobić... no i zacząłem chcę zrobić konia, a to modelik i pierwsze kroki w shag: fur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 wow :) te wloski to tak jeszcze nie teges ... trudno cos powiedziec by chyba ich za malo jeszcze ale sam modelik bardzo mi sie podoba. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 24 Marzec 2005 Autor Share Napisano 24 Marzec 2005 włosków za mało bo to tylko próba a z nimi bedzie sporo mieszania czekam na uwagi co do modeliku, zanim zabiorę się za sierść :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 ładniusie ale cosik mi koło pyszczka nie pasuje oraz uszy jakieś hmmm,no nie wiem nie znam się aż tak na koniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 ogolnie ciekawie ale szyja i przednie nogi zostawiaja wiele do zyczenia .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 nie no bardzo fajnie dawaj update:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 25 Marzec 2005 Autor Share Napisano 25 Marzec 2005 modelik jest po delikatnych zmianach, no i siersc - efekt jaki mi sie udało uzyskać po kilku ciężkich próbach zastanawiam się czy można czymś zastąpić grawitacje, aby sierść dobrze przylegała do ciała pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 przednie nogi takie jakies;) ale ogolnie bardzo fajnie pokaz siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 25 Marzec 2005 Autor Share Napisano 25 Marzec 2005 no i oto siateczka ale te nogi - to zbyt dobrze zbudowane, czy problem tkwi w czymś innym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 jak sie uporam z winshitem to zapodam linki co mi sie konkretnie nie podoba w tych nogach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 Hmm ladnie, naprawde ladnie, ale mam jedno 'ale' - zuchwa nie powinna byc bardziej zaznaczona (w sensie leciutko wyostrzone krawedzie - chamfer 0,8 powiedzmy :P)? Pzdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woznkt Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Fajne. Obiekcje te same co Lt.Knysha :P A możesz jeszcze zapodać referki z których to robisz, bo w sumie sam byłbym spróbował takie coś kiedyś.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 26 Marzec 2005 Autor Share Napisano 26 Marzec 2005 a więc troszke poprawiłem główke :) przy tworzeniu tego zwierza korzystam wyłącznie ze zwykłych zdjęć i być może to mój błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 nice head;) popraw troche oczy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 1 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2005 mam drobny problem gdy zmieniam ID poligonów modelu to nie renderuje mi żadnych włosów, choć w Viewport wszystko jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 Coś nie tak jest z czołem, jak sądzę, mam wrażenie, ze jest nieco zbyt kuliste na odcinku od zalamania nad nosem, aż po uszy. Zresztą uszy też są raczej za małe, ja bym je zwiększył o 20% - 25%. oczywiście skoro robisz ze zdjęć, to ok, ale optyczne wrażenie, jakie odbieram, jest właśnie takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 jesli wloski robisz shagiem to najprawdopodobniej problem lezy w tym ze shag tez kozysta z ID ... dlatego mozesz sobie dac kilka rodzajow wloskow na jednym modelu ;] co do modelu to gites;] podoba mi sie coraz bardziej. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 1 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2005 dzieki poprawiłem głowe, bo faktycznie trochę zgubiła kształt po kilku moich przeróbkach ;) problem z renderowaniem rozwiązałem - połowicznie wczesniej korzystałem z Vray`a, teraz renderuje w scanline, efekt może nie jest lepszy, ale poświęce się "zipper" --- właśnie z powodu sierści korzystam z ID ;) teraz mam kolejny problem :) gdy mam sierść na modelu to nie moge mapować Unwrap`em, więc narazie skasowałem sierść kurcze co krok to problem, fakt jest, że dopiero 1 raz używam Shag fur`a, więc możecie mi wybaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 ladny model jest jakies zalamanie z przodu miedzy noga a brzuchem, nie wiem czy konie tak maja ale chyba nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 3 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2005 po drobnych modernizacjach czekam na opinie ;) "predator" - no i co z tymi nogami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 moze sie nie znam ale mi sie wydaje ze te dziurki do nosa sa jakby za duze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2005 TROSZKE posiedziałem i pokryłem wkońcu zwierza sierscią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 7 Kwiecień 2005 Share Napisano 7 Kwiecień 2005 trochę kucowaty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2005 może troche, choć nie chciałem zrobić konia ze stajni, tylko "dzikiego" :) ale zwiększe troszke grawitacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 7 Kwiecień 2005 Share Napisano 7 Kwiecień 2005 tylko nie wiem.. w pewnych czesciach sersci pojawiaja sie jasniejsze .. czym one sa spowodowane ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2005 w niektórych miejscach sierść może troszke bardziej odstawać od modelu i podwpływem światła powstaje taki efekt w rzeczywistości też chyba tak jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2005 mały update teraz wygląda chyba już jak "sierść konia" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 7 Kwiecień 2005 Share Napisano 7 Kwiecień 2005 TEraz wyglada jakby siersc byla z materialu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 7 Kwiecień 2005 Share Napisano 7 Kwiecień 2005 Nie wiem, ale przez ten materiał to on mi konika ze sklepu przypomina z wyleniałą sierścią w niektórych miejscach. Po prostu za bardzo błyszczy. Dał bym mu dłuższą sierść bo jest trochę jak od maszynki strzyżony. Ogon też się dziwnie kończy jakby obcięty był. Także dzikiego to mi on jeszcze nie przypomina ale sam model jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Kwiecień 2005 Share Napisano 7 Kwiecień 2005 Widze, ze wszyscy czepiaja sie siersci, a mi w oczy rzucaja sie nienaturalnie przednie nogi, ktorej bardziej przypominaja ludzkie uda. Jest to widoczne szczegolnie na ostatnim renderu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2005 dzieki za komentarze konik po drobnych przeróbkach poprawiłem grzywe i ogon, zmodyfikowałm troszke materiał sierści no i mała modyfikacja przednich nóg, mam nadzieje że oto chodziło pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 Jak dla mnie sierść za mało naturalna,taka pluszowa trochę.Tylko mu dać płozy i konik na biegunach jak znalazł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 ja nie wiem.. jest fajnie ale pozmieniał bym jeszcze ... może po prostu robisz z jakiegoś konia Polskiego ... albo coś. Czy on nie ma łba z adużedo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2005 DarCon- no faktycznie, ale cały czas walcze o efekt :), chyba jeszcze spróbuje zmniejszyć Specular Jim mee - cały model nabrał troszke masy jak dodałem sierść, sierść na głowie ma tak nadaną grawitacje że wydaje sie większa, ale tak musiałem dać by nie odróżniała się zbytnio od sierści na szyji a to mały update, chyba lepszy od poprzedniego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 wygląda wiele razy lepiej .... a mogłbyś spróbować .. od mniej więcej kolan do ziemi zeskaluj te nogi i je troch e wyszczupl jak możesz.. tylko 4 me . w sumie to z kolanami .. i mozesz je troche w dół pociągnąć ... Just wyszczuplić .. hyba ze chcesz tak ma być i koniec , to respect , fajny konik . Powaga. A pęciny konie tak mają ... może ta rasa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2005 troche dużo czasu upłynęło zanim coś znowu zamieściłem, to z powodu braku czasu, ale w chwilach wolnych nie próżnowałem :) pomęczyłem się jeszcze z sierścią - (chyba już bardziej przypomina sierść) poszedłem za radą "Jim mee" i odchudziłem przednie nogi i delikatnie opuściłem kolana zrobie jeszcze jedno ujęcie z innej perspektywy i postaram się zamieścić jeszcze dziś :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Te włosy [?] na głowie wyglądają trochę jakby przylizane, przydałoby się je poprawić ;) A tak to ładnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 prawda że fajny ? trochę inny kadr proszę .. taką perpektywkę z poziomu człowieka do konia. Jak długo chcesz pracować nad nim tak bliżej możesz być ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2005 popracowałem troszke nad grzywą, którą jeszcze poprawię no i zabiorę się za scenerię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woznkt Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 wiesz co ten konik to chyba za krótki jest jak tak spojrzałem świerzym okiem....i mógłby być troszke masywniejszy....ale w sumie kwestia gustu pozdro 600 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Po pimo: pysk taki jakiś smutny. A po drugo: no ta nieszczęsna śierść. Sprubój zmapować sobie sierść ze żdjęcia, bedzie łatwiej i ładniej. A tak po za tym to jeszce mu poze w galopie dożuć i bedzie ładnie. W sumie sam zamieżam zamodelować konika tylko takiego pociągowego... ale to tylko tak mówie. Za wszelkie błędy ort. IM SORY Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 6 Maj 2005 Autor Share Napisano 6 Maj 2005 miałem sporo kłopotów z kompem i z maxem co 2 save był zapisywany z błędem, więc moja praca troszkę staneła w miejscu, ale teraz bedzie chyba wszystko OK Woznkt - nad masą MOŻE jeszcze trochę popracuje, Mortom - na łatwizne nie mam zamiaru iść, więc może określisz co jest nie tak z sierścią, chętnie poprawie załączam konika i pierwszy render stajni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 render z troszke przeswietlona podloga i scianami ale niewazne, to co w stajni zrobiles nawet moze byc, ale ja bardziej bym byl za koncepscja takiej starej, drewnianej "oldskul" :) co ty na to? a co do konika - nie jest zle, ale wydaje mi sie za sztuczny, rowniutki, idealnie symetryczny... nie no ja takiego konika nie widzialem, chyba ze w sklepie z zabawkami. i w sprawie siersci - nadaj jakis polysk jej. agolnie jakbym mial ci dac jakis wzor to powiem ze czarny kon z reklamy shella(biega sobie tak po oceanie tu i tam) bardzo mi sie podobal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 dzieki przeszło mi przez myśl zrobiebie stajni w starym stylu, ale miałbym problem ze zrobieniem siana tzn. słomy :) i zmieniłem koncepcje ..... chyba że zrobie na gruncie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 bo grunt to podstawa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 nie wątpliwie, Jim mee, nie wątpliwie :D po namyśle jednak zaczne robić tą w starym stylu, a bierzący projekt zostawie sobie jako drugie wyjscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 9 Maj 2005 Autor Share Napisano 9 Maj 2005 to konik ma już dach nad głową i bedzie mieszkał w szopie ;) to początek mojej pracy nad tym obiektem, mam zamiar dodać kilka obiektów związanych z tamtymi czasami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 ja to teraz powiem tak. Konik fajowy (no dalej ta poza ale teraz wiem dlaczego) Sierść zmieniona na pozytywa. A co do tej CHATY WUJA SAMA to narazie jest w DECHE hehe. Pracuj dalej Pozdrowienia i miłej "pracy" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felix Napisano 11 Maj 2005 Autor Share Napisano 11 Maj 2005 dzieki ;) dodałem kilka obiektów, mam zamiar dodać jeszcze lampe naftową czyba że macie jeszcze jakieś propozycje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 11 Maj 2005 Share Napisano 11 Maj 2005 jak dla mnie bardzo dobrze wyszly te belki, spodziewalem sie gorzej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi